samo spari imat ćeš ženke dobre za bastardiranje sa staglinom.
Uglavnom pripazi da radiš sa ženkama muške linije da dobiješ što veću masku na mladima.
pozdrav,
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
Šteta što ima malo pre tamne nokte ,ostalo O K.
ERVINO je napisao/la:Precrvena prsa za 94 boda ????daj Ike stavi nekog boljeg???????
ikayke je napisao/la:Svjetski prvak za 2009 godinu - Garcia Banares Jose
1 mjesto - 94 boda
dr.nenad86 je napisao/la:Xmmmmm, mozda je do kamere ili do slike jer hoce da se javi takav efekat..... Ko zna , ali cim je svetski prvak , nije za dzabe......
Pozdrav
seadriver je napisao/la:Ma daj sad precrvena prsa za 94 boda. O cemu ti pricas? Pa nisu na svjetskom prvenstvu 2 tice pa je jedan od te 2 postao svjetski prvak. Nije to natjecanje nekog sela.
Treba pratiti svjetske standarde, ako je ta tica ocjenjena sa 94 boda i tako postala svjetskim prvakom onda to zasluzuje, sta znaci da nema bolje ptice od nje za tu sezonu i nema bolje koje ti trazis. To sta je tebi bolje nije bolje za suce svjetskog kalibra.
opalnaissus je napisao/la:Slažem se sa svim komentarima. Mislim da je ovo bilo čisto izdizanje.Nezaboravimo da je u pojedinačnoj konkurenciji bilo 142 ptice. Sudija je ocenjivao ceo dan samo tu grupu ptica.Sudija tokom ocenjivanja sam kontroliše svoj kriterij. On je ovu sekciju i klasu držao na maximumu 91 poen.,a zašto se odlučio da nagradi baš ovu pticu sa vidljivim prevelikim nahukom na grudima to niko nezna. Znam sigurno da je ostavio sve nagrađene sa 91 bodom i metodom eliminacije došao do ove ptice.Dali zbog ekspresije melanina na leđima i boku? ! Inače, odgajivač-takmičar Jose Garsija Banares je poznat kao odgajivač sa odličnim klasičnim melanin kanarincima, pogotovu u crnoj seriji. On je na ovom šampionatu prosto briljirao.Interesantno je da se on u ovoj sekciji i klasi koliko ja pratim do sada nije takmičio.Pozz...