Kad se zavrse komentari dobro bi bilo da postavis to kako je ta ptica vec ocenjena i da se to prokomentarise, to je isto tako dobro kao i ova diskusija....
Pozdrav
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
Renato.M je napisao/la:Šteta baš smo se......., ali nači češ ti još sličnih pa i tvojih slika pa da ponovno .....iskritiziramo pa i pohvalimo normalno . POZ.
Renato.M je napisao/la:crv je napisao/la:
RenatoM , dugo nisam bio ,, u igri '' ali ako se i šališ , mislim da su naši suci uistinu napredovali.
( Dobro ulizivanje , a ? )
Ne šalim se Crve, stvarno su napredovali. Lani u Osijeku sam imao nešto više vremena za gledat ptice pa po meni one ptice koje sam gledao a to su bili svi crveni a ponešto bijelih i žutih, bili su korektno ocijenjeni. Jedina po meni velika greška bila je kod bastarda 1-mj., imao je jedno krilo obojano a drugo ne?????????. Dali je još netko to opazio ? POZ.
Renato.M je napisao/la:dzemal_sa je napisao/la:RENATO ovo isto (nokti i malo zatamnjenje na vrhu kljuna) imam na mladim pticama od tvojih TOPAZA nije bas puno primjetno - meni licno nesmeta, volio bih da ni toga nema... ali evo dobih priliku da pitam u kojoj mjeri se to moze tolerisati?
Pa normalno i meni ulete takvi ahati sa tamnijim noktima ali to se kažnjava pri ocijenjivanju (barem se kažnjavaju u Evropi, Kod nas kako sam već pisao prolazili su i takvi čak su ih i posebno nagrađivali ?????
Zar treba da iskopamo Dule ili ja Standarde za ahate sa talijanskih ili španjolskih stranica da i to dokažemo kako smo dokazali sa zlatno žutima........... Neču još ,htijeo bi čuti mišljenja drugih konpetentnih.
Ajde da malo isprovociram!!!! Dali imamo konpetentne za taj odgovor?????Jer koliko se siječam državnih od prije par godina pa do lanjskog Osijeka??????? Odgovor je : Nagrađivane ptice sa sivim čak sa crnim noktima, Lanjski Osijek : Postignut veliki napredak u svim segmentima ocijenjivanja kanarinaca boje. Barem ja tako mislim , ali tko sam ja ? Nitko i ništa .
ERVINO je napisao/la:Ma zna se Ika samo teško je to opisati rječima...pokušat ču....nokat ptice je u korjenu otprilike debljine 1 mm te se prema kraju sužuje.Unutar toga nalazi se kao sukrvica (boje mesa) koja prema kraju nokta ima sve tamniju nijansu koja ponekad prelazi u lagano sivo što nije kažnjivo(jer se to sivilo nalazi kao unutar nokta)....samo evidentno prisustvo melanina se kažnjava.,..nadam se da je sada sve jasno ...pozdrav
ERVINO je napisao/la:Ma zna se Ika samo teško je to opisati rječima...pokušat ču....nokat ptice je u korjenu otprilike debljine 1 mm te se prema kraju sužuje.Unutar toga nalazi se kao sukrvica (boje mesa) koja prema kraju nokta ima sve tamniju nijansu koja ponekad prelazi u lagano sivo što nije kažnjivo(jer se to sivilo nalazi kao unutar nokta)....samo evidentno prisustvo melanina se kažnjava.,..nadam se da je sada sve jasno ...pozdrav
ERVINO je napisao/la:
Vjerovatno su njegove ptice pa se ne računa ??? takvi su Vam otprilike Talijani.
bitne stvari kod ahata mozaika : Melaninski crtež mora biti isprekidan ne valja kad je crtež ravan, crtež treba biti jasan od glave po do kraja leđa poneke ptice imaju slabiji izražen crtež sa gornje strane vrata a to nevalja, kod mozaika treba biti dobro izražen bočni crtež kod ženka se crtež čak i spaja pa ga vidimo po čitavim prsima, kljun i nokti bi trebali biti boje mesa tolerira se blago sivkasti vrhovi noktiju ali nikako nesmiju biti jako izraženi, feo-melanin je nepoželjan iako svaki naš ahat ga ima u minimalnim ili večim količinama to se isto kažnjava kad bode u oči ona smeđa podloga crteža ,idealno bi bilo kad bi crtež bio crn na bijeloj podlogi ali to možemo samo sanjati. Šta se lipokromske boje tiče to je isto kao i kod svih mozaika poželjna je sto bolja intenzivna boja u mozaik zonama ali pazi kod takvih se parenja dobivaju puno ptica sa crvenilom po leđima pa valja znati neku sredinu.Renato.M je napisao/la:evo jučer sam i Šestopercu napisao na PP par rećenica vezanih za ovu temu, nek potvrdi a može i u potpunosti postaviti test pa iskomentirajte.
Renato.M je napisao/la:
feo-melanin je nepoželjan iako svaki naš ahat ga ima u minimalnim ili večim količinama to se isto kažnjava kad bode u oči ona smeđa podloga crteža ,idealno bi bilo kad bi crtež bio crn na bijeloj podlogi ali to možemo samo sanjati.
čajka ima vjerovatno pravo,,ali on je očajan i u mozaičnostičajka je napisao/la:Ovaj mužjak mora biti nosioc neke mutacije , nije čisti ahat.
upravu ste g. zvrcko sen ovo je loš ahat crveni mozaikzvrcko sen je napisao/la:čajka je napisao/la:Ovaj mužjak mora biti nosioc neke mutacije , nije čisti ahat.
ma može nosit vodu
onda nije ni čisti mozaik...šta sad čovik je pitao kakav je ovo AHAT MOZAIK
jedini točni odgovor je LOŠ...
Ne želim uvridit nikoga , a još manje podcjenit ali u hrvatskoj ovo je jako loš Ahat crveni mozaik