+44
zoranV
cajzić
zoran ptice pjevice
topaz
turbozd
vasa_vr
danijelvr
pippo
Miljenko
patrik
alann
Merlo
ELVIR ALIDZANOVIC
sgobin
čajka
krstokljun
mutacija
crv
PESTI
refa95
Dule
opalnaissus
malinois
grujo
ERVINO
Santa
Renato.M
dzemal_sa
seadriver
krepat ma ne molat
trnar
Dax BG
Boban NA
dr.nenad86
kreso
Branimir
saso78
sestoperac
zvrcko sen
ticar
xyz
Dean
Fago
ikayke
48 posters
Ahat crveni mozaik
danijelvr- Broj postova : 254
Registration date : 07.11.2009
- Post n°351
Re: Ahat crveni mozaik
Jeste zenka je mlada ptica i kupio sam je od odgaivaca iz Srbije, a muzjak je iz Nemacke. I ja sam odmah video razliku, muzjak je mnogo tamniji od zenke ali posto se bas nerazumem u ovu rasu,a hteo bih da je gajim pitao sam vas koji ste strucniji. Jos jednom hvala i poslusacu vas savet i muzjaka zameniti. Pozdrav...
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°352
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°353
- Post n°354
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°355
kljun i nokti ko grom ali mi se čini da ima malo smeđe boje po sebi što nije baš dobro,ali uglavno je bolji od onog sigurno.
čajka- Broj postova : 412
Registration date : 01.05.2009
- Post n°356
upravu si tičar ovde izbija smeđa boja ptica nije čisti ahat ,za razliku od onog prije ovo je ptica za raditi
- Post n°357
čajka je napisao/la:upravu si tičar ovde izbija smeđa boja ptica nije čisti ahat ,za razliku od onog prije ovo je ptica za raditi
Ahat je cist ali slikao sam nocu i u prostoriji koja nije lepo osvetljena tako da ptica izgleda puno tamnije, uzivo je mnogo drugaciji i svetliji potpuno isti kao zenka. Evo jedna slika malopre uradjena ali opet u neadekvatnim uslovima,slikacu ih kad budem imao malo vise vremena danju...
Uploaded with ImageShack.us
vasa_vr- Broj postova : 354
Registration date : 08.03.2010
- Post n°358
Vreme je da se napravi kutija za slikanje, dosta novih ptica je stiglo u Vranju i to treba dostojno propratiti lepim slikama,
zato alat u ruke i na posao...
zato alat u ruke i na posao...
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°359
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°360
Tičar , u odnosu prema veličini kaveza , nije li ovo o čemu smo pričali? Manji , kračeg perja , izraženijeg kontrasta...
Renato.M- Broj postova : 1494
Registration date : 14.12.2009
- Post n°361
Crve več desetak godina su svi ahat mozaici bez obzira na mutaciju dosta smanjeni. Na takvim pticama se vidi bolji kontrast u melaninu, a i crtež je jasniji nije razvodnjen. Evo još par primijerka :
- Post n°362
- Post n°363
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°364
nebi ja onu njemačku pticu tek tako mako..... pokušao bi barenko vidit čega je nosioc........ jer to čovjeku zna uštedit vrijeme ..
Ukoliko želiš baš ČISTE normale onda svakako maknit iz uzgoja...
Ukoliko želiš baš ČISTE normale onda svakako maknit iz uzgoja...
turbozd- Broj postova : 261
Registration date : 31.08.2010
- Post n°365
Ikaka kad će slika
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°366
- Post n°367
Predivne ptice, baš kako sam ti i opisao da moraju biti ahati. Nokti zanemarujuče sivi vrhovi, da muški ima još malo bolje brkove bio bi predobar.
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°368
Kako komentirate ova zuta letna pera kod muzjaka !!!
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°369
malinois je napisao/la:Kako komentirate ova zuta letna pera kod muzjaka !!!
tako, da bi bilo bolje da nisu žuta, ili da mu nije ofarbano ono pero u repu...ali sudac koi bi kod ove ptice skinuo bod zbog toga je....zločest
to bi trebalo iči pod dvobojnost, te kazniti u lipokromu... pogledaj mu zone i reci dali biš imao srca skinuti mu bod
uostalom to se kod melanina rijetko kad kažnjava...nego pogledaj crnog neintenzivnog malo
- Post n°370
Dean je napisao/la:malinois je napisao/la:Kako komentirate ova zuta letna pera kod muzjaka !!!
tako, da bi bilo bolje da nisu žuta, ili da mu nije ofarbano ono pero u repu...ali sudac koi bi kod ove ptice skinuo bod zbog toga je....zločest
to bi trebalo iči pod dvobojnost, te kazniti u lipokromu... pogledaj mu zone i reci dali biš imao srca skinuti mu bod
Nisam sudac za kanarince boje ali jedno mogu reci : Sigurno bih mu skinuo bod ,ptica je dvobojna koliko god da je dobra .
Svaka ocjenska stavka nosi svoju vrijednost i ocekivanja .
- Post n°371
malinois je napisao/la:Dean je napisao/la:malinois je napisao/la:Kako komentirate ova zuta letna pera kod muzjaka !!!
Nisam sudac za kanarince boje ali jedno mogu reci : Sigurno bih mu skinuo bod ,ptica je dvobojna koliko god da je dobra .
Svaka ocjenska stavka nosi svoju vrijednost i ocekivanja .
hm ne bih se složio s tobom, radi se o letnim perima koja nisu karotinirana, i imaju žutu boju (vjerojatno zbog prehrane) da je dvobojnost prisutna u masci ili ramenima onda je to za bod dole,(teži prekršaj) ovako ...jedino ako je velika konkurencija i direktan konkurent ima ta pera neobojana, inače Ja ovdje nebi skinuo bod.
Ajmo ostali, suci i znalci komentar...
- Post n°372
NEMOJTE ZAMJERITI NA MOJIM KOMENTARIMA ,ne trebate ih uzeti ozbiljno jer ipak nisam strucnjak za kanarince boje .
Sudac sam za kanarince pjeva i moguce je da zato imam malo kriticniji pristup a kanarince boje sam uzgajao ,manje ili vise uspjesno .
Moram malo isprovocirati diskusiju
Sudac sam za kanarince pjeva i moguce je da zato imam malo kriticniji pristup a kanarince boje sam uzgajao ,manje ili vise uspjesno .
Moram malo isprovocirati diskusiju
- Post n°373
Zanimljiva je jedna stvar a to je da standard i opis idealne ptice (crtez ) i ocjene ptica na izlozbama (bilo kog ranga ,su drasticne razlike .Kad se uzme standard i procita opis neke ptice i usporedi sa ocjenom na izlozbi bilo kog ranga VELIKA JE RAZLIKA .Al dobro ,idealno ne postoji .
Kod kanarinaca boje ima u standardu i stvari (greski ) koje treba kaznjavati a to se ne radi niti na Svjetskim prvenstvima .Na primjer ,dvobojnost (cime god izazvana ) ,fazanska pera .........
Kod kanarinaca boje ima u standardu i stvari (greski ) koje treba kaznjavati a to se ne radi niti na Svjetskim prvenstvima .Na primjer ,dvobojnost (cime god izazvana ) ,fazanska pera .........
ERVINO- Broj postova : 628
Registration date : 02.12.2009
- Post n°374
malinois je napisao/la:Zanimljiva je jedna stvar a to je da standard i opis idealne ptice (crtez ) i ocjene ptica na izlozbama (bilo kog ranga ,su drasticne razlike .Kad se uzme standard i procita opis neke ptice i usporedi sa ocjenom na izlozbi bilo kog ranga VELIKA JE RAZLIKA .Al dobro ,idealno ne postoji .
Imaš potpuno pravo malinois prijatelju ,jednostavno neke se stvari predviđaju i na natjecanju kao što je Svjetsko prvenstvo...
To žutilo letnih pera kod mozaika posljedica je genetske nasljednosti a ne prehrane jednostavno mozaik na letnim perima nesmije imati nikakvu lipokromsku boju! ta bi ptica trebala biti kažnjena u kategoriji (ili lipokromu) jer se obojena zona nalazi na nedozvoljenom mjestu ali....kako Dean kaže obično se ne kažnjavaju...pozdrav
- Post n°375
sa ovime bi se složio da razgovaramo o lipokrom crvenim mozaicima...
druga stvar mi smo navikli na "talijanske" mozaike, gdje su oni po meni apsolutno dominantni u svijetu, i gdje je strašna konkurencija, pogledajte SVE mozaik ptice sa ovog bloga, i apsolutno sve one (bilo žute bilo crvene) imaju letna pera krila, obojana.
znači nemožemo govoriti o previdu jednog suca kod tog ahata, nego su SVI mozaici tako ocijenjeni a radi se o specijalci belgijskog kluba za kanarince boje, pa ne vjerujem da su baš sudili neadekvatni suci.
.....mali ispravak, nisu letna pera obojana (jer bi to onda bila greška) nego su blago žuta, mladenačko perje
PS evo nam Ervino zadaće za nedjelju
druga stvar mi smo navikli na "talijanske" mozaike, gdje su oni po meni apsolutno dominantni u svijetu, i gdje je strašna konkurencija, pogledajte SVE mozaik ptice sa ovog bloga, i apsolutno sve one (bilo žute bilo crvene) imaju letna pera krila, obojana.
znači nemožemo govoriti o previdu jednog suca kod tog ahata, nego su SVI mozaici tako ocijenjeni a radi se o specijalci belgijskog kluba za kanarince boje, pa ne vjerujem da su baš sudili neadekvatni suci.
.....mali ispravak, nisu letna pera obojana (jer bi to onda bila greška) nego su blago žuta, mladenačko perje
PS evo nam Ervino zadaće za nedjelju