napisao si da ova tema bez malinoisa nije i nece biti ista. Iako ga ne poznajem, niti namjeravam uzgajati kanarince pjesme, moram se nadovezati: FORUM nije isti bez malinoisa, a svi znamo na sto bi ovaj forum licio da uz njega nema Deana, Faga, Marina, Zvrcka i jos nekoliko pticara. Siguran sam da broj clanova nebi bio 460 ili koji vise, bilo bi pedeset i zavirili bismo jedanput u 10 dana. Pozdrav svima, dajmo malo doprinosa, ucinimo da i dalje raspravljamo, iznosimo stavove i iskustva u duhu tolerancije i uvazavanja a nadasve ljubavi prema hobiju koji nas je i povezao na ovom forumu.
+49
Renato.M
cuban.ue
dr.nenad86
PiiPS
zijada
koce
evmolp
Merlo
Branimir
crv
bocka
sasaznas
dragutin rajnović
Vrbanja
PESTI
nedeljkovg
baki302000
misko1
Miljenko
vlada nish
seadriver
čajka
Carduel
Fago
ikayke
waterslager
sgobin
zvrcko sen
MIROSLAV 79
IvoR
krstokljun
vlado
grujo
faganel
Boban NA
MARIN
klokkende
mali maša
korkut
pezo
damir64
ticar
pippo
waterslager bitola
budisic
Vasko-MK
dejanzec1
kreso
malinois
53 posters
malino kanarinci
krstokljun- Broj postova : 1676
Registration date : 01.11.2009
- Post n°151
Re: malino kanarinci
Marine,
napisao si da ova tema bez malinoisa nije i nece biti ista. Iako ga ne poznajem, niti namjeravam uzgajati kanarince pjesme, moram se nadovezati: FORUM nije isti bez malinoisa, a svi znamo na sto bi ovaj forum licio da uz njega nema Deana, Faga, Marina, Zvrcka i jos nekoliko pticara. Siguran sam da broj clanova nebi bio 460 ili koji vise, bilo bi pedeset i zavirili bismo jedanput u 10 dana. Pozdrav svima, dajmo malo doprinosa, ucinimo da i dalje raspravljamo, iznosimo stavove i iskustva u duhu tolerancije i uvazavanja a nadasve ljubavi prema hobiju koji nas je i povezao na ovom forumu.
pezo- Broj postova : 166
Registration date : 04.02.2010
- Post n°152
1.Ja drzim muzijaka dok zenka ne snese 4 jaje.2.Kada pocnu sami da jedu seme onda ih odvajam u prostoriju sa uciteljima.3.Kada pocne da nosi jaja a da nije uparena ako se muzijak ubaci odmah posle prvog jajeta obicno zadnja dva ili jedno budu oplodjena.5.Ja obicno imam vise zenki da se legu u isto vreme pa ptice prebacim kod druge zenke u veci kavez kada su stari 17 dana ali sa zenkom koja ne cupa mlade.6.obicno pustam 18 dan.grujo je napisao/la:Dajte ljudi pricajte nesto pametno,
sada ide sezona parenja pa bi neko mozda trebao da postavi pitanje:
1.Koliko dugo muzjak za vreme parenja treba da ostane kod zenke ?
2.Kada mladi pocinju slusati pesmu ?
3.Ako zenka nije uparena a pocela da nosi jaja,da li ima vremena ubaciti drugog muzjaka da bi neko jaje bilo puno ?
4.Sta se desava sa zenkom kada izbaci klaoku ?
5.Zasto zenka cupa mlade i kako ih odbraniti ?
6.Posle izleganja mladih kada ponovo pustiti muzjaka kod zenke ?
Ovakva pitanja ce pocetnicima u uzgoju biti korisna !!!!
- Post n°153
Aca je dobra osoba i kao covek i kao sudija neznam ga dovoljno ali osecam to i ja se prikljucujem zecovom pozivu da se ponovo prikljuci.Iskren pozzz za Malinoisa i sve forumase.dejanzec1 je napisao/la:Ja neznam sta se dogadja ali ako je stvarno sa Arsica da se maknuo ja ga licno zovem da se vrati na forumu i da smirimo tenzije ovo je samo hobi a hobi sluzi za opustanje i druzenje.Ajde Aco napisi nesto davidimo da si tu
grujo- Broj postova : 244
Registration date : 30.12.2009
- Post n°154
[quote="dejanzec1"]Grujo izvini ali dodji kod mene u Kumanovu da vidis dali su gluposti ja mislim da posle takmicenja i slusanje ptica trebalo bi da se malo opustimo.A sada da pricamo nesto pametno i da ti odgovori na tvoja pitanja kako ja radim
Neznam zasto si se ti nasao u svemu ovome,ja svako takmicenje podrzavam,ali vase dogovore ne moramo mi da prelistavamo po forumu,suvisni su.
Neznam zasto si se ti nasao u svemu ovome,ja svako takmicenje podrzavam,ali vase dogovore ne moramo mi da prelistavamo po forumu,suvisni su.
grujo- Broj postova : 244
Registration date : 30.12.2009
- Post n°155
Bravo za odgovore,
nadam se da ce pocetnicima biti od velike koristi vase iskustvo!!!
nadam se da ce pocetnicima biti od velike koristi vase iskustvo!!!
budisic- Broj postova : 254
Registration date : 18.05.2009
- Post n°156
grujo je napisao/la:Dajte ljudi pricajte nesto pametno,
sada ide sezona parenja pa bi neko mozda trebao da postavi pitanje:
1.Koliko dugo muzjak za vreme parenja treba da ostane kod zenke ?
2.Kada mladi pocinju slusati pesmu ?
3.Ako zenka nije uparena a pocela da nosi jaja,da li ima vremena ubaciti drugog muzjaka da bi neko jaje bilo puno ?
4.Sta se desava sa zenkom kada izbaci klaoku ?
5.Zasto zenka cupa mlade i kako ih odbraniti ?
6.Posle izleganja mladih kada ponovo pustiti muzjaka kod zenke ?
Ovakva pitanja ce pocetnicima u uzgoju biti korisna !!!!
1. neko pusta muzijake samo na skok i posle parenja vadi muzijaka(najsigurniji nacin),neko uopste nevadi muzijaka od zenki i pusta da i muzijak hrani mlade,ja licno ostavljam muzijaka sa zenkom do 3 jajeta....
2.mislim da odpada teorija da pocinju da slusaju jos u jajetu,probao sam malo da eksperimentisem i da menjam ucitelja 5,6 mesec(nisu nista uhvatili od njega),moje je misljenje da formira pesmu od 1-4 meseca..,sto neznaci da nemoze i ponesto da uhvati i sa strane..
3.ako je snela 1 jaje a nije uparena ako odmah ubacis muzijaka na parenje bice puno 3,4,5,6(pod uslovom da je upari) ali ne i drugo...
4.slazem se sa predhodnim komentarima
5.vec receno....
6.18,19..dan
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°157
dejanzec1 je napisao/la:Ja neznam sta se dogadja ali ako je stvarno sa Arsica da se maknuo ja ga licno zovem da se vrati na forumu i da smirimo tenzije ovo je samo hobi a hobi sluzi za opustanje i druzenje.Ajde Aco napisi nesto davidimo da si tu
pozdrav Zec prijatelju
Tu sam ja povremeno ,citam vase komentare .Nemoj misliti da sam se povukao sa foruma i iz ove teme ,ja sam je i stvorio .
Uzivajte i prenesite svoja znanja mladim uzgaivacima to je svrha ovog foruma a ja cu po malo uzivati u precitavanju.
IvoR- Broj postova : 225
Registration date : 30.10.2009
- Post n°158
Neka si TI na forumu bit ce lakse nekima od nas!!!!
MIROSLAV 79- Broj postova : 9
Registration date : 04.01.2010
- Post n°159
ja sam početnik u uzgoju malinoa i dosta sam naučio na ovom forumu o njihovom uzgoju ponajviše od gos.MALINOIS.nepoznajem ga osobno ali ovim putem mu se zahvaljujem i da bude i dalje aktivan na ovom forumu kao i do sada
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°160
Apsolutno podrzavan Marinov tekst u vezi MALINOISA i svakako mu porucujen da se na neke postove samo nasmije a ne da se nervira jer ima malo doista smijesnih komentara od nekih a ako je ko jak ko poznavalac malinoa i nadasve covik koji ima strpljenja sa svima i najvaznije voljan pomoc svima e onda je to Aco Arsic !!! ima tu jos ljudi koji su voljni pomoc ko Marin ,Grujo da ne nabrajan jer ne znam sve ali alfa i omega je malinoas iz Kleka to se moze vidit po njegovim rezultatima pa i po postovima ode na forumu da ga se i ne pozna moze se zakljucit
- Post n°161
Forumasi dajte neku pticu za komentarisanje.
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°162
Evo jedna ptica iz kumanova
vlado- Broj postova : 856
Registration date : 22.01.2010
- Post n°163
Zvrcko traži ti broj mob Refa i to hitno.
- Post n°164
Mnogo jaki beleni flauta iiii takodje i po meni mnogo losa voda kao i snimak.
dejanzec1- Broj postova : 199
Registration date : 24.02.2010
- Post n°165
Dali moze da mi neko odgovori cije su te ptice od Kumanovo
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°166
dejanzec1 je napisao/la:Dali moze da mi neko odgovori cije su te ptice od Kumanovo
Toni Gele
- Post n°167
Da odgovorim za ptice iz Kumanovo kao prvo los snimak visoke ture kao belen i flaute vode ima ali slabo a mozda i nije to to slab snimak ali tamo pise ptica a na snimku ima 4 ptice
- Post n°168
Hvala Marin na odgovoru
- Post n°169
Aco dali mozemo sada da nabavimo koju pticu od belgije ali da je po nasem ukusu znas ti sta bi ja voleo cena nije bitna samo da je extra
- Post n°170
waterslager bitola- Broj postova : 145
Registration date : 13.01.2010
- Post n°171
MARIN je napisao/la:
sta sve neces cuti.katastrofa!BRAVO MARINE
- Post n°172
Ovo je opet onaj iz Kumanova.
waterslager bitola- Broj postova : 145
Registration date : 13.01.2010
- Post n°173
od danas ce MARIN traziti i birati talente
korkut- Broj postova : 88
Registration date : 20.03.2009
- Post n°174
ajde svi na spavanjeMARIN je napisao/la:Ovo je opet onaj iz Kumanova.
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°175
Iman jedno pitanje za malinostrucnjake ,interesira me dok vrsite pripremu muzjaka u kakvim cibama ih drzite ili su u voljeri pa kad su spremni pustate ih kod zenki u parilice pitan iz razloga zbog njihovog tjelesnog stanja jer mi se dogodilo da iman problema s debljanjem muzjaka naravno mojon greskom (navika ih na dobru spizu ) dok sad dolaze nakon dijete na svoje ,jer mislin iako im je pojacana prehrana ako su su voljeri da imaju energiju di potrosit, jer moji su bili u onim malo vecin cibama od natjecateljskih sta talijani koriste za skolovanje mladih muzjaka