Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+3
Carduel
DOMO
Dax BG
7 posters

KAKO SE STVARA PJEVAC?

Gost
    Gost

KAKO SE STVARA PJEVAC? - Page 2 Empty Re: KAKO SE STVARA PJEVAC?

Postaj by Gost ned 15 stu - 0:39

baltic je napisao/la:
    angel je napisao/la:Riberi vidim da si tu imaš poruku na pm

Baltic
    ja san napravija šta san reka,riješija problem,karte su se otvorile ,očekuj poziv,spremi priču
    no coment ty Exclamation

Balta to no coment ti ne stoji,znaš ti sve,i to dobro
    Balta sad san priča sa tvojin čovjekom pola sata reka mi je da i tebe mora zovnit "u vezi nekih stvari".Vi najbolje znate koje su to stvari i stvarno bi zatvorio "temu"
    Ja san reka u oči šta san ima.Očekuj poziv
    A sad ljudi izvinite,ovo su neke ,privatne stvari,koje su riješene šta se mene tiče
    ČIST KO
    sunny

A sad bi se vratija na pravu temu

PS
    DAX majke mi stvarno si se sitija prave teme,baš mi je sila,široka je,može se pričat i o ljudima i tićima,tu čak i moderatori mogu progledat kroz prste
    Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko ned 15 stu - 0:39

Dax BG je napisao/la:Znaci otprilike se svi slazemo da je presudna stavka kod stiglica koji se gaji zarad pjesme, presudno okruzenje tj. uticaj sredine. Znam da su ranije pratili stari pticari po selima gdje ima najvise slamara (zutarica) na gnijezdjenju jer one imaju karakteristican pjev i odatle bi se donosilo najvise dobrih "VISLASA". Jednostavan pjev koji slamar u top formi neumorno ponavlja: VISLI, SISLI, VIISLIII i tako unedogled. Mozda i nije glupost ona spanjolska kutija za ucenje pjeva (educadores).

Ma je Dax, stvara grdelina idiota. Maximala mu je da ponavlja CD... i to je to. Nema svoga. Treba grdelinu omogucit sto vise prirodne uvjete, i tu se onda vidi koji je "pravi ", a koji "falsi". Isto ti je to kao i sa ljudima, samo sa ljudima je malo jednostavnije....lakse ih se procita? Teze se svrcaju!
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic ned 15 stu - 0:39

Sta da ocekujem tel... poziv imas pm pa pisi .Moj broj se ne dobija bas tako lako bez mog odobrenja.Nebi volio da me neko uznemirava preko tel... Mad
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 15 stu - 0:44

baltic je napisao/la:Sta da ocekujem tel... poziv imas pm pa pisi .Moj broj se ne dobija bas tako lako bez mog odobrenja.Nebi volio da me neko uznemirava preko tel... Mad

Ma ne od mene ,ja tebe u životu nisam zvao,a niti ću, niti na pm niti bilo di,znaš ti tko te triba zovnit
    GOTOVO sa ovim zatvaram "temu" i jedno kratko razdoblje u životu
    Svima ostalim koji ovo čitaju jedno(a naravno ne znaju očemu se radi),jedno veliko SORY
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic ned 15 stu - 1:43

Kad se svasta pise po raznim temama ja bi ovom prilikom da cestitam BiH reprezentacije na uspjesnom rezultatau.I jos cu reci direktno i nek sve vide moj post ja kroz takve ljude kosto si ti glerdam uopste ih ne vidim.Ja sam tebe vidio 3 puta u zivotu tako da mi je drago sto je kratko trajalo druzenje.Al mogu ti reci da si majstor da zakuhas valjda te to hrani.
    Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Postaj by Dax BG ned 15 stu - 9:20

Miljenko, slazem se ja da kutije za ucenje stvaraju kretena, kako ga ti slikovito nazivas. Medutim imajuci u vidu, sta nam je danas dostupno i kvalitet koji se nudi-mozda je jedino rjesenje stvoriti kretena koji ce nam biti ucitelj za mlado pokolenje(setih se Tita). Isto kao sa Titom i ex YU, tako sa nama i stiglicima... Da bi sve funkcionisalo potrebna je apsolutna diktatura pticara nad stiglicima, a njima se mora obezbediti minimum uslova (posebna prostorija, adekvatna oprema i ishrana). Diktatura u smislu, pracenja i odstranjivanja i najmanjeg skarta kada se dodje do pocetne osnove u pjevu. Marin je vec pomenuo na nekoj drugoj temi da je za ucitelja najbolji onaj sa kracim pletivima i dobrom zijom, a ja se mislim da ako podjem od nule krenem sa CD-om od slamara (zutarice) i nadostiklam par zija da vidim gdje ce me to odvesti Question Cisto sumnjam da ce stiglic izvucu bas identicnu boju glasa i identicne tonove-majstor je to, dodace on nesto svoje i nadam se da nece biti strilavanje i sporkica.
    Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko pon 16 stu - 4:38

Dax. ako nam je primarno izleci "ucitelja"j onda potpuno izolacija u kutiji i nije losa ideja. Ako mogu to (zeljeni pjev) postici Spanjolci s Parvom, mozemo i mi sa Balcanicom. Ipak mene muci ovdje jedna misao: Prijenos pjesme i skolovanje mladih nije samo "ucenje i ponavljanje" vec je jedna vrst interakcije gdje ucitelj i ucenik sudjeluju podjednako (komuniciraju). Ako je ucitelj iz kutije, mozda je ova veza prekinuta jer je ucitelj nije savladao svojim skolovanjem. U svakom slucaju, bastarda bi kao ucitelj trebala biti jednako vrijedna.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pon 16 stu - 20:04

citam sad sta vas dvojica (dax miljenko) pisete,i zamisljam kako bi se odvijala
    situacija da vam udju ovi iz NLWKN u vas lokal i vide kutije za m(ucenje),
    pa neznam bil se smija il bi plaka Smile , pansion bi vam sigurno spremili da se malo odmorite
    u 1 m2 X 2 m2,ptice bi vam otisle ca,a nabavka novih znacila bih automatski jos bolji
    pansion. Metoda koju su najvirovatnije jos davno donjeli mornari,efikasna je i
    ne samo da je koristena kod ucenja jer ptica u polutami tj. u fazi mirovanja skoncentrirana
    je na zvukove oko sebe, nego i kod preuzimanja podpune kontrole uzgajivaca kada zeli da se ptica ispjeva a kada
    ne, pa tako cesto je koristena prije tradicionalnih takmicenja,kad iznesu pticu iz tame,ona
    poludi od pjesme, sve je to radjeno i kod nas po Bosni,jesam li : jesam,al se kajem,nemam
    nista protiv ljudi i te tradicije osobno,protiv tehnike imam,iskreno. Radije cu
    "iz ljubavi" prodati sve ptice,negoli 1 staviti mjesec dana u kutiju za m(ucenje).
    Molim sve da neskacu u protunapad,ovo nije napisano da se rasplamsa prepucavanje,postivam tradiciju,samo nek se
    zna,i ja necu o ovome vise nijednu ric,samo toliko,pa nek budem
    sa ovim proglasen i za neprijatelja ticije vrste,nema problema.
    Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Postaj by Dax BG uto 17 stu - 12:33

Misljenja su razlicita i o ukusima nema rasprave, zar ne? Tema je postavljena isto kao i forum za razmjenu misljenja, a ne za prozivke i prepucavanja. Ili grijesim?
    xyz

Broj postova : 2232
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by xyz uto 17 stu - 15:23

Evo kako se polako stvaraju moji mladi pjevači;