Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+3
Carduel
DOMO
Dax BG
7 posters

KAKO SE STVARA PJEVAC?

Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

KAKO SE STVARA PJEVAC? Empty KAKO SE STVARA PJEVAC?

Postaj by Dax BG sub 14 stu - 19:14

Mislim da su svi koji su iole "zagazili" u pjev stiglica, imali situaciju da je "godisnjak" kod njih uz batudu vukao CJA, CJA ili TRRRRRRRR, CVRRRR, stoga naravno bio odstranjen iz matice. Dogodine ode kod prijatelja kome ga je poklonio, a on cist kao ''SUZA"-batuda i ne staje. Ja sam bio barem dvaput moram priznati, a znam za jos neke. Kako se postaviti? Cuo sam jos davna da stiglic daje sebe potpuno u odgoju i pjesmi tek nakon 2-3 godine, te me zanima kakvo je vase misljenje o tome. Eto nek se ukljuci i Baltic, jer on vec ima "ponavljaca".
    'Ajd sad, RASPALITE
    Gost
    Gost

KAKO SE STVARA PJEVAC? Empty Re: KAKO SE STVARA PJEVAC?

Postaj by Gost sub 14 stu - 19:28

Ja ću ti reć odma,kratko i jasno.Jer kad bi iša nabrajat pojedinačnu slučajeve u vezi toga ne bi stalo u jednu osrednje debelu knjigu.Pošto sam prošlih godina toga puno drža(50-60),,ne bi dio od toga uspija preslušat,a da ne govorim o pravoj rađi s njima.I tako čim mi nešto izleti odmah kao dobro to bi ostajalo,a ono lošije bi išlo ća,ili bi podilija ili pustija.I od toga bi kod mene za ponovit godinu ,od 50 ostala 2-3.I sad na kraju najbitnije:više puta mi se desilo upravo to šta si ti reka,nakon godinu,dvi, više puta se desilo da ti poklonjeni tići bi budu bolji od ovih mojih.Jednom kad san ga vani na boru čuja da piva pismu moga staroga(onog šta an prije par dana pustija) sa zijon boi glava,a kod mene u ćibi duža strila od zije(pa ga ti drži),a vani čist ko suza,po ure ga slušan dok nije odletija.Ima mali milijun takvih situacija.
    Dax dobro si se sitija ove teme.To je za ispalit na živce,ako me išta košta živaca ,to su grdelini.
    Dax BG
    Dax BG

Postaj by Dax BG sub 14 stu - 19:31

Znam, zato sam i poceo Evil or Very Mad Twisted Evil bom
    DOMO
    Opomena
    Opomena

Broj postova : 68
    Registration date : 27.08.2009

Postaj by DOMO sub 14 stu - 20:14

Mali problemi sa kmpjutorom.Evo da se uključim na ovu temu,da tiči sazriju sa tri godine i tad pokazu šta znaju al mladi tić ako pokaze prvu godinu da nešto zna triba ga ostavit.ali mi smo svi nestrpljivi i mi to odma škartajemo.Malo strpljenja svima bi dobro došlo.
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel sub 14 stu - 20:29

Dax BG je napisao/la:Mislim da su svi koji su iole "zagazili" u pjev stiglica, imali situaciju da je "godisnjak" kod njih uz batudu vukao CJA, CJA ili TRRRRRRRR, CVRRRR, stoga naravno bio odstranjen iz matice. Dogodine ode kod prijatelja kome ga je poklonio, a on cist kao ''SUZA"-batuda i ne staje. Ja sam bio barem dvaput moram priznati, a znam za jos neke. Kako se postaviti? Cuo sam jos davna da stiglic daje sebe potpuno u odgoju i pjesmi tek nakon 2-3 godine, te me zanima kakvo je vase misljenje o tome. Eto nek se ukljuci i Baltic, jer on vec ima "ponavljaca".
    'Ajd sad, RASPALITE

Pa zar se daju prijatelju batudaši koji vuku CJA, CJA, TRRRR, CVRRRR i sl. Na što prijateljstvo spade moj Dax BG! Laughing

Najbolje ti je da se dogovoriš s tim "prijateljem" ako dogodine bude štiglić pjevao bez nastavaka da ti ga vrati i rješen problem.
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic sub 14 stu - 20:50

[quote="Dax BG"]Mislim da su svi koji su iole "zagazili" u pjev stiglica, imali situaciju da je "godisnjak" kod njih uz batudu vukao CJA, CJA ili TRRRRRRRR, CVRRRR, stoga naravno bio odstranjen iz matice. Dogodine ode kod prijatelja kome ga je poklonio, a on cist kao ''SUZA"-batuda i ne staje. Ja sam bio barem dvaput moram priznati, a znam za jos neke. Kako se postaviti? Cuo sam jos davna da stiglic daje sebe potpuno u odgoju i pjesmi tek nakon 2-3 godine, te me zanima kakvo je vase misljenje o tome. Eto nek se ukljuci i Baltic, jer on vec ima "ponavljaca".
    'Ajd sad, RASPALITE[/quote

Dax BG ja da budem iskren jos ne znam tacno kako ce ici dalje.?Mogu da kazem sam to da u versi cujem lijepe batude i nadam se da ce ici lijepo.Mislim da bi trebo i ove godina pokoji mladi ispast dobar valjda ce i od ove ture ici koji na popravni.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 14 stu - 21:22

Carduel je napisao/la:
    Dax BG je napisao/la:Mislim da su svi koji su iole "zagazili" u pjev stiglica, imali situaciju da je "godisnjak" kod njih uz batudu vukao CJA, CJA ili TRRRRRRRR, CVRRRR, stoga naravno bio odstranjen iz matice. Dogodine ode kod prijatelja kome ga je poklonio, a on cist kao ''SUZA"-batuda i ne staje. Ja sam bio barem dvaput moram priznati, a znam za jos neke. Kako se postaviti? Cuo sam jos davna da stiglic daje sebe potpuno u odgoju i pjesmi tek nakon 2-3 godine, te me zanima kakvo je vase misljenje o tome. Eto nek se ukljuci i Baltic, jer on vec ima "ponavljaca".
    'Ajd sad, RASPALITE

Pa zar se daju prijatelju batudaši koji vuku CJA, CJA, TRRRR, CVRRRR i sl. Na što prijateljstvo spade moj Dax BG! Laughing

Najbolje ti je da se dogovoriš s tim "prijateljem" ako dogodine bude štiglić pjevao bez nastavaka da ti ga vrati i rješen problem.

Carduel,ja takve ne dajem niti ljudima koji se ne kuže u tiće,takve puštam,ali sam od "prijatelja" takve dobijao ,pod izgovorom da su to "dobri" tići,i kad ih ja čujem nakon par dana ,dok propivaju,vidim kakvi su,i odmah idu pravdanja(od "prijatelja"),da nije šta drugo čuja,prominija misto itd.,itd., i fala bogu još ispadne da SAN MU JA POKVARIJA DOBROG TIĆA.Nevjerojatno.Eto samo jedan primjer dokle to u nas tičara može ići...
    Zato ima prijatelja i "prijatelja"
    Ovin u navodnicima san ja vrata zatvorija

PS
    Onima šta dajen za kućne ljubimce,dan i njima čiste tiće,sa nekom sitnom greškom,ako je mlad a ima neki kvalitet

Zadnja promjena: angel; sub 14 stu - 21:31; ukupno mijenjano 1 put.
    Dax BG
    Dax BG

Postaj by Dax BG sub 14 stu - 21:25

Vidicemo! Moje licno misljenje je da bi trebali imati vise prostorija u kuci, stanu , podrumu ili dvorisnim prostorijama. Isto tako, mnogo vremena zbog toga sto se tici MORAJU potpuno uvesti u formu da bi se videlo sta stvarno pjeva. Posle toga je do nas samih sta cemo mi odvojiti i cuvati za dogodine pa pokusati "okrenuti" vodu na nas mlin.
    Onda, za dogodine "ponavljace" u posebnu prostoriju pa svojim CD-om, uciteljem ili cim vec "peglanje" do dizanja u formu. Nikakve krpe, polumrakovi itd. nas nece odvesti nigdje dalje, jer stiglic ako ne pjeva batudu punim plucima-TO NIJE BATUDA! U redu, neki skrati, a neki produzi DZ I J U ali sa pletivima i kakvom-takvom dzijom ne sme imati bas nista strano, sem ponekog unjulog pletiva. Ukoliko se i dogodine ne promjeni mnogo, dalje ga ne treba za pjev, nek ide za priplod. Od takvog ce(genetski) izaci mladi sa predispozicijom za ispjevavanje teskih tura (pletiva, dzije) a onda je nase da ga izvedemo na nas put. Cisto sumnjam da ce bilo ko od nas na forumu ostaviti da ponavlja godinu stiglic losiji od Baltinog.
    Sa stiglicem treba RADITI NON-STOP, sa njim nema zezanja, isto kao jedna od parola iz perioda samoupravljanja: "spremajmo se kao da ce sutra rat, a radimo kao da ce biti 1000 godina mir"
    baltic
    baltic

Postaj by baltic sub 14 stu - 21:35

Hm pitanje je Dax BG sa cime neko raspolaze.Ako neko nema ili ostane preko noci bez nekog kvaliteta onda tesko da se krene ispocetka.Ja bi rado ponavljo godinu boljim nego sto imam ali nemam a ove bi djelio komsijama pa ako neki za 2-3 godine ispadne dobar menjo bi se opet sa komsom Very Happy
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel sub 14 stu - 21:47

angel je napisao/la:

Carduel,ja takve ne dajem niti ljudima koji se ne kuže u tiće,takve puštam,ali sam od "prijatelja" takve dobijao ,pod izgovorom da su to "dobri" tići,i kad ih ja čujem nakon par dana ,dok propivaju,vidim kakvi su,i odmah idu pravdanja(od "prijatelja"),da nije šta drugo čuja,prominija misto itd.,itd., i fala bogu još ispadne da SAN MU JA POKVARIJA DOBROG TIĆA.Nevjerojatno.Eto samo jedan primjer dokle to u nas tičara može ići...
    Zato ima prijatelja i "prijatelja"
    Ovin u navodnicima san ja vrata zatvorija

PS
    Onima šta dajen za kućne ljubimce,dan i njima čiste tiće,sa nekom sitnom greškom,ako je mlad a ima neki kvalitet

Ajmo tko ovo nije doživio neka digne dva prsta? U pravu si Angel. Ima i previše "prijatelja" na ovom svijetu.

Dax BG je napisao/la:
    Sa stiglicem treba RADITI NON-STOP, sa njim nema zezanja, isto kao jedna od parola iz perioda samoupravljanja: "spremajmo se kao da ce sutra rat, a radimo kao da ce biti 1000 godina mir"

Tako je Dax BG! Nema tu oću neću, il pjeva il ne pjeva! scratch sunny lol!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 14 stu - 22:02

"""Ajmo tko ovo nije doživio neka digne dva prsta? U pravu si Angel. Ima i previše "prijatelja" na ovom svijetu."""
    Carduel
    sa ovim si samo djelomično u pravu.
    "Prijatelji" ti nikad neće dat niti polutića,a ima ti obraz sa brokve pitat najboljeg tića.
    Znači ne mogu baš svi dignut dva prsta, za vi moga posta.U jednom dijelu da ,u drugom ne.Nisam baš doživija da sam dobija dobrog tića,a da san ih puno dobrih.
    Nadam se da si me razumija
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel sub 14 stu - 22:14

angel je napisao/la:"""Ajmo tko ovo nije doživio neka digne dva prsta? U pravu si Angel. Ima i previše "prijatelja" na ovom svijetu."""
    Carduel
    sa ovim si samo djelomično u pravu.
    "Prijatelji" ti nikad neće dat niti polutića,a ima ti obraz sa brokve pitat najboljeg tića.
    Znači ne mogu baš svi dignut dva prsta, za vi moga posta.U jednom dijelu da ,u drugom ne.Nisam baš doživija da sam dobija dobrog tića,a da san ih puno dobrih.
    Nadam se da si me razumija

Jasno ko dan!
    DOMO
    Opomena
    Opomena

Postaj by DOMO sub 14 stu - 22:24

A štačeš moj angel mozda ljudi nemaju bolje pa daju šta imaju,a i šta vridi čoviku dat dobru ticu kad on mozda nečuje tu ticu šta piva.
    baltic
    baltic

Postaj by baltic sub 14 stu - 22:34

DOMO je napisao/la:A štačeš moj angel mozda ljudi nemaju bolje pa daju šta imaju,a i šta vridi čoviku dat dobru ticu kad on mozda nečuje tu ticu šta piva.
    Jest ima i toga .Tic pjeva 5-6 batudu a ovaj sto slusa on jos prica sa mnom .Ili nece da cuje ili je gluh i onda na neko pletivo daje komentar eh sad je dobro zapjevo Evil or Very Mad
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 14 stu - 22:48

DOMO je napisao/la:A štačeš moj angel mozda ljudi nemaju bolje pa daju šta imaju,a i šta vridi čoviku dat dobru ticu kad on mozda nečuje tu ticu šta piva.

Najprije san mislija ne pisat ništa na ovo,pa san onda mislija napisat samo "NO COMENT",pa sad neznan odakle bi počeja i di bi sta,i toliko toga toga mi brzinom munje prolazi kroz glavu(izvinjavam se svim forumašima koji ovo čitaju jer ne znaju o čemu se radi,osim nas dvojice),da ću se ipak vratit na ono "NO COMENT",sa jednim dodatkom od srca,kako možeš tako govorit matere ti,di će ti duša
    evo zasad samo toliko
    DOMO
    Opomena
    Opomena

Postaj by DOMO sub 14 stu - 22:58

Moram reagirat jer me uvik prozoveš preko foruma pa morm se branit.Eto toliko
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 14 stu - 23:06

DOMO je napisao/la:Moram reagirat jer me uvik prozoveš preko foruma pa morm se branit.Eto toliko

Nastojat ću kulturno najviše šta mogu,osim šta si se ti sam pripozna ,ko te je drugi moga pripoznat,A PRIPOZNA SI SE U PRAVOM KONTEKSTU.Osim toga da ne bi uzrujavali ostale članove foruma sa našim pizdarijama,očekivaj moj poziv na tel,da riješimo jednom za svagda
    Dax BG
    Dax BG

Postaj by Dax BG sub 14 stu - 23:09

Angel, jesan li zakuva, gospe ti?
    baltic
    baltic

Postaj by baltic sub 14 stu - 23:10

Presutis nekoliko postova pa se onda neki raspucaju pa pisu po svojoj volji sta hoce.Sto kaze poslovica pustis prst a on hoce ruku.
    baltic
    baltic

Postaj by baltic sub 14 stu - 23:12

Nije mi jasno angel zasto ujedas i onda kad ti se kulturno odgovori bez ikakve uvrede gromovi ti prolaze kroz glavu.Sta je se trebala u tvom postu moja mama prepoznaz!
    Dax BG
    Dax BG

Postaj by Dax BG sub 14 stu - 23:17

'Ajmo na tice se vratit, nemoze drukcije. Nije tema otvorena za "peglanje" starih racuna, vec da se cuju konstruktivni prijedlozi sa svih strana bivse YU kakva su u stvari misljenja vezano za temu koju sam naceo. Sta je cije misljenje bio on iz ST , ZE, MO, BL, ZG, TG, BG, znamo vec da su podjeljena pa da ih cujemo. Da se prepoznamo kako bi ko reagovao i sta on radi u slicnim situacijama ili sta misli da bi valjalo raditi. Neko ce se mozda prepoznati mozda u necemu pa odletit za svojim jatom drunken Nemojmo se ponasati kao smajli

UFFFFFF, kako sam ovo sklopio-divim se Razz
    Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko ned 15 stu - 0:05

Je, vratimo se ovoj temi.

Prema opazanjima vezanim za ptice pjevice (grdelin je skoro najmladja vrsta) opce je misljenje da ptica (grdelin) treba minimalno tri godine da bi ustalio svoj pjev. Godisnjak koji sporkava moze se popraviti (Pesti je o ovome vec pisao), ali isto tako onaj koji ne sporkava moze u odgovarajucoj sredini pocet sporkavati. Ovisi o ptici i sredini.

Ja sam imao samo jedan slucaj (mladi parva, divlji) da se popravio drugu godinu (lipsa pletiva i manje sporkavanja, dzije ni ovako nije imao). Odleprsao je, tako da ni ne znam sto bi bilo trece godine?
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 15 stu - 0:20

Riberi vidim da si tu imaš poruku na pm

Baltic
    ja san napravija šta san reka,riješija problem,karte su se otvorile ,očekuj poziv,spremi priču
    Dax BG
    Dax BG

Postaj by Dax BG ned 15 stu - 0:22

Znaci otprilike se svi slazemo da je presudna stavka kod stiglica koji se gaji zarad pjesme, presudno okruzenje tj. uticaj sredine. Znam da su ranije pratili stari pticari po selima gdje ima najvise slamara (zutarica) na gnijezdjenju jer one imaju karakteristican pjev i odatle bi se donosilo najvise dobrih "VISLASA". Jednostavan pjev koji slamar u top formi neumorno ponavlja: VISLI, SISLI, VIISLIII i tako unedogled. Mozda i nije glupost ona spanjolska kutija za ucenje pjeva (educadores).
    baltic
    baltic

Postaj by baltic ned 15 stu - 0:29

angel je napisao/la:Riberi vidim da si tu imaš poruku na pm

Baltic
    ja san napravija šta san reka,riješija problem,karte su se otvorile ,očekuj poziv,spremi priču
    no coment ty Exclamation

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 23:15.