Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+21
topaz
Mutacije Danilo
krnjolac
čajka
Merlo
Siskin
crv
MARIN
zoranV
Branimir
PESTI
malinois
krstokljun
ticar
ikayke
Renato.M
Dean
pippo
Miljenko
sestoperac
zoran ptice pjevice
25 posters

MEGA BAKTERIJA KOD PTICA

zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Broj postova : 662
    Registration date : 14.09.2009

MEGA BAKTERIJA KOD PTICA - Page 3 Empty Re: MEGA BAKTERIJA KOD PTICA

Postaj by zoran ptice pjevice sub 19 lip - 19:19

Ptica kod mega bakterije i aspergiloze bukvalno ugine zbog trovanja, jer te gljivice proizvode toksine koji su fatalni za pticiji organizam. Otud i promjene na boji koze i kljunu. Evo jos jedan savjet za preventivu:1gr modre galice na 2 litra vode(prvenstveno za aspergilozu).
    Branimir
    Branimir

Broj postova : 1968
    Registration date : 12.06.2008

Postaj by Branimir sub 19 lip - 20:49

ikayke je napisao/la:
    Branimir je napisao/la:Bravo Malinois sve si rekao ovim gore postom, sam sam osobno nekoliko puta molio i apelirao da se napiše ili još bolje stavi neka tabela sa bolestima i lijekovima za te bolesti, i da bude na nekom vidljivom mijestu, ali ili nema zainteresiranih ili se jednostvno ne želi to napraviti jer svi su veliki majstori od ptica i svi sve znaju ali kada se javi neka ozbiljnija tema onda svi mudro šute, a imaju mrtvih kao da ih je kuga poharala! Normalno ima i iznimki koji rado podijele savjet ali takvih je stvarno malo!
    Zorane trbuh je bio tamno plav skoro ljubičast, a stolicu nije imala ta dva tri dana!
    Osobno se smatram početnikom i nije me sramota pitati ali samatram da veča sramota treba biti one koji znaju a ne žele reči, a glume nekakavu veliku kolegijalnost i znanaje na forumu!

Branimire malo si se pogubio u ovom postu ili... sve je opisano u raznim postovima, nitko se nije rodio naucen nego ukoliko ga stvarno interesira neka stvar vezana za bolesti ili lijecenje svojih ptica se sam potrudi pronaci odgovor, a ukoliko ga nema na nasem forumu, u sto sumnjam, moguce ga je uz malo truda pronaci na stranim forumima. Mislim da je krajnje smijesno prozivati nekoga da nesto napravi zato jer ti mislis da bi netko to nesto trebao napraviti ... pa predlazem da tvoju ideju koja nije nimalo losa pokusas ukoliko imas vremena sam realizirati i sve postove staviti u jedan topic bas kako si i predlozio.

pozdrav

Štovani kolega istina je jedino da su ovih dana velike vručine i sparine i da to malo lošije djeluje na ljude ali mogu ti sa sigurnošču reći da ih ja dobro podnosim i da se nisam izgubio! Ja nigdje nisam napisao da netko nešto treba napraviti nego sam rekao da ako se može neka svatko napiše ako zna neki lijek za određenu bolest sa objašnjenim simptomima i da to bude na nekom vidljivom mjestu da se može uvijek vidjeti! Sam si poslije pokazao u slijedečem postu kada si naveo neke od lijekova kako se za malo vremena i uz dobru volju može napraviti puno dobrog i korisnog posla!
    zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV sub 19 lip - 21:37

Ljudi, uvijek ista priča...
    Ako je ptica bolesna,zašto se igrati vračeva i izmišljati ljekarije za nešto šta ne znamo.Najgora stvar je ,ako je ptica bolesna ,a mi joj dajemo lijek koji nema veze sa bolešću,tj. pošto nam je netko rekao da taj NETKO misli da nam ptica boluje od nečega.

Branimire,a i ostali ,vjerujte mi ,mi tu na forumu možemo pisati i zezati se,pa ako treba i pomoći jedan drugom,ali vjerujte mi ,najbezbolnije je poslati izmet od bolesne ptice u Zagreb u ambulantu za ptice i u roku 24 sata znate TOČNO od čega vam ptica boluje. I ja sam tako uvijek tražio i zvao ljude okolo za savjet,nakad sam uspio spasiti pticu,ali u većini slučajeva je bilo pogubno,sve dok nisam razgovarao sa Deanom i on me uputio na kliniku za ptice.Vjerujte mi ,odušvljen sam osobljem klinike ,a naročito sam zahvalan dr.Danijeli Horvatek,koja čim vidi dijagnozu,isti dan javi šta je sa pticom i koji lijek da se koristi.A sve to košta par kuna,koverta i markica i dva telefonska poziva.

P.S. Ja više ništa ne prepuštam slučaju niti nagađanjima.
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv sub 19 lip - 21:45

zoranV je napisao/la:Ljudi, uvijek ista priča...
    Ako je ptica bolesna,zašto se igrati vračeva i izmišljati ljekarije za nešto šta ne znamo.Najgora stvar je ,ako je ptica bolesna ,a mi joj dajemo lijek koji nema veze sa bolešću,tj. pošto nam je netko rekao da taj NETKO misli da nam ptica boluje od nečega.

Branimire,a i ostali ,vjerujte mi ,mi tu na forumu možemo pisati i zezati se,pa ako treba i pomoći jedan drugom,ali vjerujte mi ,najbezbolnije je poslati izmet od bolesne ptice u Zagreb u ambulantu za ptice i u roku 24 sata znate TOČNO od čega vam ptica boluje. I ja sam tako uvijek tražio i zvao ljude okolo za savjet,nakad sam uspio spasiti pticu,ali u većini slučajeva je bilo pogubno,sve dok nisam razgovarao sa Deanom i on me uputio na kliniku za ptice.Vjerujte mi ,odušvljen sam osobljem klinike ,a naročito sam zahvalan dr.Danijeli Horvatek,koja čim vidi dijagnozu,isti dan javi šta je sa pticom i koji lijek da se koristi.A sve to košta par kuna,koverta i markica i dva telefonska poziva.

P.S. Ja više ništa ne prepuštam slučaju niti nagađanjima.
    Zorane , molim te da nam objasniš proceduru i kako , na koju adresu ili broj uspostaviti kontakt sa navedenom ambulantom.
    zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV sub 19 lip - 21:58

Crve ,a i ostali ,rado ću vam sve objasniti,

Kad primjetite da je ptica bolesna,dobro bi bilo da uzmete izmet,od te ptice i to bar od dva dana(znači da bude malo više) jer ako se rade sve pretrage ,bakreriološke i ostale,bolje je da bude malo više.Izmet trebate staviti u nailon vrećice ,a ako je više ptica bolesno ,a nisu skupa,onda za svaku posebno. Ja sam slao izmet od 4 ptice i označio sam sa oznakama A,B,C i D.U pošti sam kupio kovertu sa jastučićima(to je žuta koverta obložena napuhanim najlonom,koji kad ga stisneš pucketa) i sve to poslao u Zagreb ,sutra popodne sam nazvao u kliniku i doktorica mi je rekla rezultate preko telefona,a sve to mi je poslala napismeno poštom.

Adresa je:

Zavod za bolesti ptica sa klinikom

Hajnzlova 55

10 000 Zagreb

A doktorica sa kojom sam ja komunicirao ,se zove Danijela Horvatek.

Radno vrijeme ambulante,za pozive

Ponedjeljak,srijeda i petak

od 09-11 sati

Utorak i četvrtak

od 16-18 sati

Broj telefona je :

01-239 0410 ili
    01-239 0281
    Siskin
    Siskin

Broj postova : 437
    Registration date : 29.10.2009

Postaj by Siskin ned 20 lip - 14:41

Zorane, zašto si slao za Zagreb kad u Rodoču, u Mostaru ima isto veterinarski zavod u koji sam ja nosio stolicu kanarinca?

Ili su tebi radili neke analize koje nema u Mostaru?

Pozdrav
    zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV ned 20 lip - 15:02

Siskin je napisao/la:Zorane, zašto si slao za Zagreb kad u Rodoču, u Mostaru ima isto veterinarski zavod u koji sam ja nosio stolicu kanarinca?

Ili su tebi radili neke analize koje nema u Mostaru?

Pozdrav

Siskin,slao sam u Zagreb,zato što ja živim u Poreču Very Happy Very Happy
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Postaj by zoran ptice pjevice pon 21 lip - 21:10

https://2img.net/h/i808.photobucket.com/albums/zz10/totalnaoverdoza2/1.jpg
    https://2img.net/h/i808.photobucket.com/albums/zz10/totalnaoverdoza2/2.jpg
    Evo da vas obavjestim da je danas u Banja Luci odrzano predavanje dr Radmile Resanovic na temu bolesti kaveznih ptica. Predavanje je bilo vrlo interesantno i mnogo je nedoumica razrijeseno o samom lijecenju ptica. Dosta rijeci je bilo i o megabakteriji. Tacna dijagnoza ove bolesti je želudčani gastritis, a pojam megabakterija je toliko ukorijenjen da ce njegova upotreba vjerovatno ustrajati. dr Radmila je izdala i knjigu o ljecenju i bolestima ptica sa jako zanimljivim slikama pojedinih bolesti, kako izgleda izmet za svaku bolest...Ako neko zeli uzeti knjigu neka mi se slobodno obrati. Cijena knjige je 15 eura.
    Merlo
    Merlo

Broj postova : 426
    Registration date : 22.08.2008

Postaj by Merlo pon 21 lip - 22:05

Zorane mene knjiga zanima.Dali su slike dobrog (super dobrog)kvaliteta?Kad i di se knjiga moze priuzet?
    zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV pon 21 lip - 22:20

Zoki,do petka ću ja poslati nekog da preuzme knjigu.Hvala ti.
    Dean
    Dean

Broj postova : 1847
    Registration date : 19.08.2008

Postaj by Dean pon 21 lip - 23:21

zoranV je napisao/la:Zoki,do petka ću ja poslati nekog da preuzme knjigu.Hvala ti.

Može i meni jedna ako nije problem Embarassed
    zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV pon 21 lip - 23:31

Prijatelju,ti si to zaslužio ,doći će nam skupa Very Happy cheers
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Postaj by zoran ptice pjevice pon 21 lip - 23:43

Knjiga je vrhunska, sa fotografijama u boji gdje se sve jasno vidi! Ja pisem vase narudzbe pa kad se svi zainteresovani jave nekako cemo se organizovati da se to posalje svakom po naosob.
    čajka
    čajka

Broj postova : 412
    Registration date : 01.05.2009

Postaj by čajka uto 22 lip - 0:03

ima nas koje jos interesira knjiga ali je problem dostava do splita
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Postaj by zoran ptice pjevice uto 22 lip - 0:51

Nije problem, ima bus odavde do Splita.
    Dean
    Dean

Broj postova : 1847
    Registration date : 19.08.2008

Postaj by Dean uto 22 lip - 8:22

zoranV je napisao/la:Prijatelju,ti si to zaslužio ,doći će nam skupa Very Happy cheers

cheers cheers cheers cheers
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 22 lip - 10:27

Poštovani, zoran V, bilježim se sa štovanjem. Uzimam i ja jednu knjigu, znanja nikad dosta. Unaprijed hvala.
    čajka
    čajka

Broj postova : 412
    Registration date : 01.05.2009

Postaj by čajka uto 22 lip - 10:52

ako nije problem dostava do Splita onda samo da se dogovorimo oko uplate eura na koji način i za koliko ce knjiga biti u Splitu (nije žurno) podatke i broj tel. ces dobiti na pp
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Postaj by zoran ptice pjevice uto 22 lip - 15:34

Posto vidim da ima dosta zainteresovanih iz Hrvatske za knjigu ja imam jedan predlog za Zorana V ako se on slaze sa tim. Zoki ako ce taj tvoj neko doci do petka po tvoju knjigu da ja posaljem 10-ak knjiga pa da ih ti onda raspodjelis. Jer opet je tebi lakse odatle nego meni odavde, zbog autobuskih linija.Naravno da se knjige odmah uplate.
    krstokljun
    krstokljun

Broj postova : 1676
    Registration date : 01.11.2009

Postaj by krstokljun uto 22 lip - 18:33

Zorane, ostavi 2 knjige i za Crnu Goru, sledeci vikend vozi za Banja Luku moj poznanik, redovnu autobusku liniju Herceg Novi - Banja Luka, po njemu cemo ti poslati novac a tebe cemo zamoliti da nam uputis knjige. Hvala.
    zoranV
    zoranV

Postaj by zoranV sri 23 lip - 20:39

Ja ću vidjeti da mi netko preuzme 5 knjiga i to za : mene,Deana,Ervina,BizarZg i Čajku(pošto me zamolio Crv),a za ostale se ne mogu obavezati.
    Merlo
    Merlo

Postaj by Merlo sri 23 lip - 21:50

Ja bi zamolio @zoran ptice pjevice da mi rece kako je moguce doc do knjige bez da se ikoga moli za uslugu ?
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Postaj by zoran ptice pjevice sri 23 lip - 23:35

Skupite se Splicani koji zele knjigu, javite a ja cu viditi da posaljem busom.
    Merlo
    Merlo

Postaj by Merlo sri 23 lip - 23:42

Vala lipa
    krnjolac
    krnjolac

Broj postova : 791
    Registration date : 16.03.2009

Postaj by krnjolac čet 24 lip - 9:26

zoranV je napisao/la:Crve ,a i ostali ,rado ću vam sve objasniti,

Kad primjetite da je ptica bolesna,dobro bi bilo da uzmete izmet,od te ptice i to bar od dva dana(znači da bude malo više) jer ako se rade sve pretrage ,bakreriološke i ostale,bolje je da bude malo više.Izmet trebate staviti u nailon vrećice ,a ako je više ptica bolesno ,a nisu skupa,onda za svaku posebno. Ja sam slao izmet od 4 ptice i označio sam sa oznakama A,B,C i D.U pošti sam kupio kovertu sa jastučićima(to je žuta koverta obložena napuhanim najlonom,koji kad ga stisneš pucketa) i sve to poslao u Zagreb ,sutra popodne sam nazvao u kliniku i doktorica mi je rekla rezultate preko telefona,a sve to mi je poslala napismeno poštom.

Adresa je:

Zavod za bolesti ptica sa klinikom

Hajnzlova 55

10 000 Zagreb

A doktorica sa kojom sam ja komunicirao ,se zove Danijela Horvatek.

Radno vrijeme ambulante,za pozive

Ponedjeljak,srijeda i petak

od 09-11 sati

Utorak i četvrtak

od 16-18 sati

Broj telefona je :

01-239 0410 ili
    01-239 0281

ne kužim,a kako naplate uslugu?

Sponsored content

Postaj by Sponsored content