Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

3 posters

Agresivnost kod ptica

Vele
    Vele

Broj postova : 98
    Registration date : 02.02.2013

Agresivnost kod ptica Empty Agresivnost kod ptica

Postaj by Vele uto 13 svi - 16:27

Agresivnost kod ptica <a href=Agresivnost kod ptica Ti10701_zps1aa2d55a" />

Bok društvo, koliko god naš hobi ima lijepih strana, ponekad se dese neke situacije od kojih ostajemo konsternirani. To se i meni desilo. Napravio sam grešku i umetnuo mužjaka kanarinca s ženkom koja je pokazivala znakove za parenje dok su mladi iz 1. legla još bili s njom (nisu se naučili samostalno hraniti). Mužjak je nakon trećeg dana napao mladog mužjaka. Evo što se desilo....
    Mužjak nije bio čitavo vrijeme sa ženkom kod odhrane mladih. Ima li tko kakva iskustva s tim situacijama?
    Ive Labin

Broj postova : 124
    Registration date : 01.04.2012

Agresivnost kod ptica Empty Re: Agresivnost kod ptica

Postaj by Ive Labin uto 13 svi - 22:32

pozdrav susjed.ja inace ne odvajam muzjake od zenki dok je sezona parenja i uzgoja mladih.muzjaci jednako dobro othranjuju mlade,a pogotovo kod mex rujnice sam primjetio da muzjak cesce hrani nego zenka.mozda je to individualno ali kazem kod mene oba roditelja othranjuju mlade.imao sam kod verdona slucaj di je muzjak bio agresivan prema mladom muzjaku dok njegove 2 sestre nije dirao.mladi je prezivio ali mu fali vrh gornjeg dijela kljuna.

zelandur
    zelandur
    Opomena
    Opomena

Broj postova : 244
    Registration date : 13.03.2010

Postaj by zelandur sri 14 svi - 0:08

kod mene je bio isti problem prije 30 dana otisa sam na soltu i ostavio grdelina sa kanarinkom jel se pocela parit i grdelin je ubia obadva mlada
    Vele
    Vele

Postaj by Vele sri 14 svi - 9:00

Zahvaljujem na podjeli vaših iskustava. Imam čudnu kanarinku, lipo sama odhranjuje mlade, ali krene s pripremom druge kovade prije nego ovi prvi napuste gnijezdo. Odlučio sam da ću ubuduće stavljati pregradu u parilicu i odvojiti mlade ako vidim da je ženki jako usililo i fali joj mužjak  Laughing 

Inače, po lanjskim iskustvima izbjegavam ostaviti mužjaka sa ženkom jer mladi kanarinci ispadaju iz gnijezda puno više nego kada je ona sama unutra. Lani joj je bila prva sezona parenja, vidim da ove godine puno bolje reagira na mlade (ali opet mi je jednog topaza izbacila iz gnijezda i nisam ga uspio spasiti).

Zelendur, spominješ grdelina. Meni nikako da krene na kanarinku, a ona luda..., davao sam fertivit 1 mj., pa plavi mak, sada sam na nigeru.... Imaš koji savjet?
    Vele
    Vele

Postaj by Vele pon 24 kol - 9:02

Bok ekipo, taman mi zadnja objava paše uz ovaj post. Dalke, ove godine imam prvih 5 baštardi u mojoj kratkoj ptičarskoj karijeri (još 3 su uginula s 10-ak dana). Stavio sam ih u volijeru, ali primijetio sam da je 1 mladi mužjak izrazito dominantan, agresivan je prema ostalima i ĆUPA PERJE DRUGIMA. Odlučio sam ga izdvojiti u zasebnu krletku.

Pitanje: Agresivnost (ćupanje perja) je stvar karaktera ili mu nešto nedostaje u prehrani?

Sada su mladi u procesu mitarenja, stavio sam im uz narmalnu sjemensku hranu i jajčanu s crvenim faktorom kako bi dobili masku na glavi (govorim o bastardima grdelina i satinetke). Primijetio sam lani da jajčana s crvenim faktorom pomaže maski glave, ali kod tića (grdelina) se tada oboji i žuti dio krila.

Što preporučujete, da stavim normalnu jajčanu ili ovu s crvenim faktorom? Ponavljam, radi se o bastardima (imaju prepoznatljiv žuti dio na krilima, ali nemaju još maske).

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 23:28.