Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+48
zoran ptice pjevice
branimirf
komiza
crv
DAMIAN
ERVINO
brabus
9a2y
zoranV
refa95
krnjolac
topaz
CASPER
vansal
Carduel
antonio
ikayke
DOMO
twins
Zvrcko
Sina BL
ssarava1
prco999
Belobradi
baltic
riberi
alann
ticar
Boban NA
Dean
seadriver
krele
lord189
kreso
Senior
japirko1
DjordjeVet
Merlo
malinois
bocka
Dax BG
franeperuzovic
PESTI
saso78
xyz
Miljenko
zvrcko sen
MARIN
52 posters

ŠKOLA PJEVA

baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

ŠKOLA PJEVA - Page 26 Empty Re: ŠKOLA PJEVA

Postaj by baltic pon 2 stu - 1:10

Ma upravu ste 100% nemoze se ocjenivat ali mislio sam pokazati otprilike kakva bi trebala biti batuda i zija.Renato nema on vise nikakvog ucitelja nego on uci 3 mladca koji ga prate.
    Probacu ga snimit kad se malo digne u formu.
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar pet 6 stu - 6:02

evo donija mi brat iz amerike živi kraj miljenka biće njemu ukra. What a Face lol!

http://ul.to/z0e2oc
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 6 stu - 10:13

ticar je napisao/la:evo donija mi brat iz amerike živi kraj miljenka biće njemu ukra. What a Face lol!

Od svi mogućih snimki ti naletiš na moga tića.Dobro si pročita - moga tića(sad je pokojni).Dosta godina san ja uživa u pjevu toga tića - uživo.
    Taj ti je tić iz Primorskog doca,uhvaćen u Docu ka mladac.Učeni mladac iz P.Doca.Moj tić koji je lani krepa.To ti mogu potvrdit i neki tu sa foruma.Ako ne viruješ,okladi se sa mnom,ja ti dokažem.Može?Ima par godina ta snimka je "otišla u svit" ,nemam pojma kako.Reci mi kako je došla snimka do tebe.
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI pet 6 stu - 11:17

Angel , ja sam u Zadar ,,donio,,ovaj pjev , a dobio sam ga na mobitel od jednog tičara u Splitu na izložbi prošle godine.Po meni je ovo najjače od batuda koje sa slušao po mobitelima , a u ranijim postovima sam i pitao čije bi to moglo biti pivanje .
    Bravo za ovo pivanje koje si imao .
    Upravo na ovo pivanje pokušavam cjelu godinu nešto uraditi da ,,oživim,, bar jednu ticu ali neče kako sam ja zamislio ....teško ,teško , teško gradivo . study
    Djelomično mi je uspjelo preko baštardi prošlu godinu ali več su bile učene drugoj pjesmi pa su i pletiva tako otišla.
    Koliko god svi težimo dobroj dziji ja pletivima dajem veliki značaj pogotovo ovakvog tipa .
    Pune uši ovakve batude .Stvoriti nekoliko takvih grdelina bio bi vrhunac uspjeha u pjevu a dzija ionako nikada neče biti vrhunska kao u unjilim pletivima.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 6 stu - 13:37

PESTI je napisao/la:Angel , ja sam u Zadar ,,donio,,ovaj pjev , a dobio sam ga na mobitel od jednog tičara u Splitu na izložbi prošle godine.Po meni je ovo najjače od batuda koje sa slušao po mobitelima , a u ranijim postovima sam i pitao čije bi to moglo biti pivanje .
    Bravo za ovo pivanje koje si imao .
    Upravo na ovo pivanje pokušavam cjelu godinu nešto uraditi da ,,oživim,, bar jednu ticu ali neče kako sam ja zamislio ....teško ,teško , teško gradivo . study
    Djelomično mi je uspjelo preko baštardi prošlu godinu ali več su bile učene drugoj pjesmi pa su i pletiva tako otišla.
    Koliko god svi težimo dobroj dziji ja pletivima dajem veliki značaj pogotovo ovakvog tipa .
    Pune uši ovakve batude .Stvoriti nekoliko takvih grdelina bio bi vrhunac uspjeha u pjevu a dzija ionako nikada neče biti vrhunska kao u unjilim pletivima.

Pesti hvala na odgovoru,oćeš mi reći kako se zove taj tičar šta ti je da.Ništa bitno,čisto bi volija znati.Cijenim tvoju ljubav prema tićima pa ću ti reći u vezi toga tića.Nisam ti ni mogao odgovorit na to prije kad nisam niti bija na forumu, niti san zna za ovaj forum,tek san sad vidija da se tić vrti po forumu i odmah sam i reagira.Takav se tić rijetko izbije,on mi je nadiša učitelja tu godinu(sa zijadom),ali zato poslije godinama ja sa njim nikad nisam uspija izbit ravnoga njemu,pletiva su tići skidali original,ali zija je bila problem.Tako mi je ta pisma i dopizdila ,pa san ga dao(dobro si pročita - dao) prijatelju(za njega san tada od tada ima 10-ak godina dobija lipu lovu,ali san ga ipak da prijatelju)On je sa njim stavija mlade,dva mlada su dobro išli za njim,i jednom je preko noći krepa (kaže mi da je navečer piva),a kasnije su i ti mladi krepali.Prijatelj mi je tada bacija sve tiće,više ne drži ništa,razočara se.Znan da ovo u ovim današnjim vremenima izgleda nestvarno,nevjerojatno,niko neće virovat ,ali mene to niti ne zanima,svejedno mi je.
    To san ja i dosad tu kod mene nekim tičarima priča,i vidija san da ne viruju.danas te nitko neće niti sasluša ,a kamoli da te odsluša do kraja i još da ti viruje ,e to je već .....

Mada san odma vidija da je od tičara bila zajebancija,ja od ovoga neman ništa,tek toliko da se zna,da se ne bi netko kitija tuđim perjem,a da san zna da si prije tražija da ti se kaže odakle je ,fala bogu da bi ti reka.Ionako je sad pokojni,bez da je išta iza sebe ostavija.Parija ga nisan,a kvalitetnog učenika nije bilo.Toliko o pokojnom,slava mu.Ja donekle,ali prijatelj mi ga nikad nije prižalija.

Još ću ti reći za onog mog oćaka šta je renato stavija na forum.To je tić doli iz tvojih krajeva,uhvaćen prije 4-5 godina.

Pozdrav

Zadnja promjena: angel; pet 6 stu - 14:48; ukupno mijenjano 4 put/a.
    Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Postaj by Dax BG pet 6 stu - 14:20

Ne znam, ovo je nesto sto se moze retko cuti, a tek da se ispjeva! Svaka cast! king
    PESTI
    PESTI

Postaj by PESTI pet 6 stu - 15:59

Kad se grdelinaši vrte okolo grdelina na izložbi uvjek se vade mobiteli pa sam i ja ,,potegao ,,svoje pivanje ali ovaj je bio jači.. Laughing . Neznam ime , ali mjenjali smo nekakva pjevanja i od tada mi je cilj doči do takve razine.
    Imao sam ja grdelina sa jedinstvenom dzijom ,,viiiiiiiiiiiicciiijjjjuuuuu,, a prvi dio (glava )dzije bi digao do neba a ostalo u luku spuštao i mogu ti reči kako mi je krepa da sam se totalno okrenuo uzgoju u nadi da ču tako nešto stvoriti.Nisam ga snimio i to je još veča šteta , ti si svog barem tako ,,zapisao,,.
    Sad imam pjevanje sa usranom dzijom ali totalno sve ostalo čisto i dobro , batudaši od glave do pete ali dzija u kupusu .
    Pivanje koje imam mi je poklonio jedan prijatelj i tako me ,,oporavio,, od mog gubitka.Zapustio sam traženje novog i godinu za godinom poboljšam ovo što imam a cilj mi je kao što sam več spominjao imati jednom onakav pjev koji si ti imao.
    krnjolac
    krnjolac

Broj postova : 791
    Registration date : 16.03.2009

Postaj by krnjolac pet 6 stu - 16:13

da,dugo mi je to sviralo na mobitelu,ali malo mi je monotono,fali mi više različitih pletiva pa mi sad svira ono što je banirani forumaš napravio,a ja sam još malo doradio,u smislu da sam skratio pauze i ubacio još pletiva i dzije..... Very Happy
    PESTI
    PESTI

Postaj by PESTI pet 6 stu - 18:27

krnjolac je napisao/la:da,dugo mi je to sviralo na mobitelu,ali malo mi je monotono,fali mi više različitih pletiva pa mi sad svira ono što je banirani forumaš napravio,a ja sam još malo doradio,u smislu da sam skratio pauze i ubacio još pletiva i dzije..... Very Happy

Stavi 3-4 dzije ...... Laughing
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 6 stu - 18:54

Pesti još ću ti reć u vezi toga tića,učija san ga sa jednin vislašem,taj stari(od ovoga učitelj) je u verši bija strašan,i odličnu je ziju u verši ima,a kasnije kad bi se počeja dizat na pismu samo bi tuka visli.visli ,visli po 7-8 puta,bez zijade.Maka san ovoga navrime.Odakle tome mladcu cibli,cibli ,sisli isprid,pitaj boga,valjda je genetika napravila svoje.Točno je to piva, cibli cibli cibli sisli visli visli visli vindziiju.Verše nije ima,virova ili ne ,bog daj da se upoznamo, moji prijatelji će ti to potvrdit, verše nije ima,čim bi počeja izlazit iz mode(u modi bi šutija ka zaliven),počeja bi odma tuć batude,sve glasnije i glasnije,i zijadu bi produžava .

Zadnja promjena: angel; pet 6 stu - 19:54; ukupno mijenjano 1 put.
    Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko pet 6 stu - 19:12

ticar je napisao/la:evo donija mi brat iz amerike živi kraj miljenka biće njemu ukra. What a Face lol!

Rekli bi Zagorci, ako je do zakletve kravica je nasa!

Je, je to je moj. Netko mi ga je skinuo s brokve, prije dvi godine. Dobio ga na poklon od velikog prijatelja, Spanjolca!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 6 stu - 20:10

Miljenko je napisao/la:

Rekli bi Zagorci, ako je do zakletve kravica je nasa!

Je, je to je moj. Netko mi ga je skinuo s brokve, prije dvi godine. Dobio ga na poklon od velikog prijatelja, Spanjolca!

Ima i za to objašnjenje - reinkarnacija
    Miljenko
    Miljenko

Postaj by Miljenko pet 6 stu - 21:25

Meni su rekli (oni stariji) da se grdelin ne reinkarnira ponovo u grdelina, vec u zabu! Twisted Evil

Ma kad bolje razmislim (poslusam) mozda ono i nije moj. MOJ je imao duzu izrazeniju dziju, a i pletiva su bila malo lipsa!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 6 stu - 21:43

Miljenko je napisao/la:Meni su rekli (oni stariji) da se grdelin ne reinkarnira ponovo u grdelina, vec u zabu! Twisted Evil

Ma kad bolje razmislim (poslusam) mozda ono i nije moj. MOJ je imao duzu izrazeniju dziju, a i pletiva su bila malo lipsa!

Da,u pravu si.
    CASPER

Broj postova : 62
    Registration date : 10.09.2009

Postaj by CASPER pet 6 stu - 21:47

ovo i amater poput mene cuje da je ova zijada od druge ptice i da je na kompjuteru sastavljena na ova pletiva!!!!!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 6 stu - 22:01

Otkriše nas odma,čak i amateri.Tribali ste malo pustit da se tema malo zaigra,a vi odmah....
    Slabo izvedeno kad su i amateri vidili da je loše.
    Pljesak amaterima : cheers: cheers cheers
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Broj postova : 1872
    Registration date : 28.10.2008

Postaj by lord189 pet 6 stu - 22:21

e ljudi moji đaba je pričat šta o onome šta je pivalo i šta smo sve imali,valjalo bi sad sve te emocije i sjećanja sažet s trudom da stvorimo nešto tako pa ćemo onda lako govorit: DA VIDIŠ ŠTA JA SAD IMAN!!!
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Broj postova : 1872
    Registration date : 28.10.2008

Postaj by lord189 pet 6 stu - 22:25

angel je napisao/la:

Od svi mogućih snimki ti naletiš na moga tića.Dobro si pročita - moga tića(sad je pokojni).Dosta godina san ja uživa u pjevu toga tića - uživo.
    Taj ti je tić iz Primorskog doca,uhvaćen u Docu ka mladac.Učeni mladac iz P.Doca.Moj tić koji je lani krepa.To ti mogu potvrdit i neki tu sa foruma.Ako ne viruješ,okladi se sa mnom,ja ti dokažem.Može?Ima par godina ta snimka je "otišla u svit" ,nemam pojma kako.Reci mi kako je došla snimka do tebe.

IMA GODINA DANA VEĆ AKO NE I VIŠE DA SAM ČUJA OVU PISMU NA MOBITELU DOBIJA SAN JE ISTO OD JEDNOG TIČARA IZ SPLITA
    PESTI
    PESTI

Postaj by PESTI pet 6 stu - 22:50

Angel, sad kad si mi malo pojasnio ( u modi bi šutio ko zaliven) kakav ti je grdelin bio , vidio sam totalnu sličnost sa jednim grdelinom u mog prijatelja.
    Več 3-4 godine nikako ne može dobiti mladog koji je makar kao učitelj a njegov tič isto čim počne modu zamukne i nema ga čuti do dogodine kad ih vadi, on takodjer nema veršu samo zna batudati.Takodjer je dobio nekoliko mladih što su znali pletiva ali dzija nikakva.
    Puno sličnosti kod ta dva grdelina.Nisam ni sam pametan kako raditi sa takvom pticom da se uspije dobiti vrhunski mladac.
    Ja sam počeo nešto sa izleženim mladima i ovu godinu nešto očekujem iako je prerano prognozirati za sad čujem poneku dobru dziju iako je moji ne pivaju.
    Što če mlada ptica batudati to nitko ne može znati , ostaje samo dobro ptice pripremiti i biti strpljiv.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 6 stu - 23:25

PESTI je napisao/la:Angel, sad kad si mi malo pojasnio ( u modi bi šutio ko zaliven) kakav ti je grdelin bio , vidio sam totalnu sličnost sa jednim grdelinom u mog prijatelja.
    Več 3-4 godine nikako ne može dobiti mladog koji je makar kao učitelj a njegov tič isto čim počne modu zamukne i nema ga čuti do dogodine kad ih vadi, on takodjer nema veršu samo zna batudati.Takodjer je dobio nekoliko mladih što su znali pletiva ali dzija nikakva.
    Puno sličnosti kod ta dva grdelina.Nisam ni sam pametan kako raditi sa takvom pticom da se uspije dobiti vrhunski mladac.
    Ja sam počeo nešto sa izleženim mladima i ovu godinu nešto očekujem iako je prerano prognozirati za sad čujem poneku dobru dziju iako je moji ne pivaju.
    Što če mlada ptica batudati to nitko ne može znati , ostaje samo dobro ptice pripremiti i biti strpljiv.

Sve je napravljeno kako spada,i učenje i puštanje njegove pisme za vrime mode,ma ama baš sve ,školski ,pletiva su skidali,ziju niti upola,vici,vicju.Pošto je njegov pravi kvalitet bija kad dostigne formu,s njim su i šireni mladi,ostavlja san da najbolji među njima ponove godinu,ali uglavnom njemu ravnog nisan moga izbit.
    Slažem se s tim na kraju,pripremit i bit strpljiv, to se za većinu tičara ne može baš reći.
    CASPER

Postaj by CASPER pet 6 stu - 23:39

angel je napisao/la:Otkriše nas odma,čak i amateri.Tribali ste malo pustit da se tema malo zaigra,a vi odmah....
    Slabo izvedeno kad su i amateri vidili da je loše.
    Pljesak amaterima : cheers: cheers cheers

nije bas lijepo zaj...... ljude sa tim vasim snimkama i montazama. ako imate sta snimljeno uzivo bez tih montiranja pustite pa da cujemo.
    Miljenko
    Miljenko

Postaj by Miljenko sub 7 stu - 0:08

Casper, poslusaj prvu notu u zadnjem taktu prije batude, kod 24.438 sec. (treca batuda u snimci) i usporedi s notom u dziji kod 25.037 sec. Vidjet ces da je boja tona/note ista, sto bi znacilo da nije "nastiklavano".
    Pjevanje je izvorno i snimka je "profesionalno" ociscena od suma.
    CASPER

Postaj by CASPER sub 7 stu - 0:27

cuje se kod zijade da ima sum koji se ne cuje kad pjeva pletiva. slusajte malo bolje!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 7 stu - 0:39

CASPER je napisao/la:cuje se kod zijade da ima sum koji se ne cuje kad pjeva pletiva. slusajte malo bolje!

Evo ovako casper,ako si pratija postove u vezi ove snimke ,triba si uočit slijedeće:

da je ova snimka odavna otišla u svit(neman pojma kako),da sam ja to rekao da je moj tić,i da san reagira kad ga je tičar tu postavija.Mogla je biti prerađivana milijun puta eto sad možeš skinit i ti pa sa njom radit šta te volja).Ali kao šta san reka tičaru ,
    sad govorin i tebi i svakom ko ne viruje da je to bija moj tić,može se okladit samnom.
    Nisi daleko od mene,okladi se , i dobit ćeš dokaze da je to to šta ti govorim.
    Ovo sve ostalo je naklapanje.
    CASPER

Postaj by CASPER sub 7 stu - 1:27

kako da se okladimo ako je tic vec uginuo??? jedino ako ste spremni pustiti original snimku pa da je usporedimo sa ovom ishemijanom!?

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 0:01.