Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+48
zoran ptice pjevice
branimirf
komiza
crv
DAMIAN
ERVINO
brabus
9a2y
zoranV
refa95
krnjolac
topaz
CASPER
vansal
Carduel
antonio
ikayke
DOMO
twins
Zvrcko
Sina BL
ssarava1
prco999
Belobradi
baltic
riberi
alann
ticar
Boban NA
Dean
seadriver
krele
lord189
kreso
Senior
japirko1
DjordjeVet
Merlo
malinois
bocka
Dax BG
franeperuzovic
PESTI
saso78
xyz
Miljenko
zvrcko sen
MARIN
52 posters

ŠKOLA PJEVA

Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

ŠKOLA PJEVA - Page 25 Empty Re: ŠKOLA PJEVA

Postaj by Dax BG ned 25 lis - 8:36

Sve se ja slazem SINA,ali poznas me dobro i znas da dok ne probam nema tu price scratch . Necu nikad sve nauciti, a volio bih study . Licno sam pristalica zivog ucitelja jer tako mladi najbolje nauci (najcesce prvi do njega), a ostali-to je faktor srece.
    Sina BL
    Sina BL

Broj postova : 202
    Registration date : 31.10.2008

Postaj by Sina BL ned 25 lis - 12:59

Dax BG je napisao/la:Sve se ja slazem SINA,ali poznas me dobro i znas da dok ne probam nema tu price scratch . Necu nikad sve nauciti, a volio bih study . Licno sam pristalica zivog ucitelja jer tako mladi najbolje nauci (najcesce prvi do njega), a ostali-to je faktor srece.

Pozdrav Dax!

I ja mislim da prvi do ucitelja najbolje uci, osim ako je neka baraba pa ga skola ne zanima lol!

Saso78, nisam ovu sliku vidio ranije, u pravu si, koliko vidim koriste kutiju i za skolovanje mladih... Nisam pokusavao ovako nesto, totalnu izolaciju i ucenje sa CD-a, ali jesam kad je vise mladih ptica u polici, nisu se bas narocito pokazali, mnogo bolje su ucili od zivog ucitelja... Ako neko ima iskustva sa ovakvim kutijama, molio bih da napise koji red...

Pozdrav!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 25 lis - 13:11

Pa kutija ih izolira ako ih se uci na cd...da ne cuju zive ptice okolo

Ma zivi ucitelj je vise od cda...samo svaka cast spanjolcima..mlade nauce perfektno...ima jedan video...di sve postepeno objasnjuje sa zvucnicima...probat cu nac
    Sina BL
    Sina BL

Broj postova : 202
    Registration date : 31.10.2008

Postaj by Sina BL ned 25 lis - 14:12

markoxp je napisao/la:Pa kutija ih izolira ako ih se uci na cd...da ne cuju zive ptice okolo

Ma zivi ucitelj je vise od cda...samo svaka cast spanjolcima..mlade nauce perfektno...ima jedan video...di sve postepeno objasnjuje sa zvucnicima...probat cu nac

Aj nadji Markane, ziv bio! cheers

Kontam ja da njih kutija izolira, zato je i napravljena, ali s obzirom da nisam licno probao tu varijantu ne mogu ni znati da li radi, tj. da li mladi tic koji u njoj provede npr. pola godine ili godinu, nauci isto kao kad stoji kraj zivog ucitelja... Nisam probao, pa ne znam... Ako je neko probao i ima iskustva, ne bi bilo lose da podijeli s nama?

Pozdrav!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 25 lis - 14:54

Je gleda sam...zove se nesto house education...spanjolski video...i jacini zvucnika...sve detaljno...nego da mi je malo volje Very Happy
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic ned 25 lis - 17:25

Sina BL mislim da nema veze 1-2 ili 3 kad ih samo djeli jedan do drugog 1-2 cm to je do tica jeli sklon ucenju.Vazno je da se ne stavlja na ucitelja previse tica a nije ni problem svaki 10-tak dana zamjenite mjesta mladima.Moje misljenje sto se tice izolirani kutija pletiva moze mladi da nauci ali ziju nema sanse bez ucitelja.Jer mladi gleda u kljun dok ucitelj izvodi ziju i na taj nacin i mladi pokusava otvaranjem kljuna na isti nacin da otpjeva ziju
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pon 26 lis - 17:16

PESTI je napisao/la:Čisto pivanje ,oni gornji imaju manje volje jer nisu iznešeni van.Da si ih u prirodi snimio peglali bi puno bolje .
    Prekidanje u batudi govori da malo idu u prirodu gdje se ispod grma grdelin OTVORI.
    Za ovu godinu je kasno , ali i sam vidiš kako grdelin brzo potone čim se manje iznosi .
    Čujem nekoliko pletiva od kojih je jedno dominantno i iza tog neče koristi dziju.
    Ovo što sam sad vidio je i kod mene dugo bio problem a razlog zašto grdelini pivaju pod ručnom kočnicom je taj što se NE OTVORE U PJEVU.
    Usporedio bi to sa kihanjem .....želiš kihnuti a nemožeš.
    Ja i ti smo dosta pisali baš o takvim problemima gdje dobar grdelin ne dolazi do izražaja.
    U svakom slučaju imaš ČISTE BATUDAŠE što meni nije promaklo.
    Bravo za VIDEO.... cheers
    Za razliku od onog šta sam malo prije komentira ("španjolac"),u nekoj drugoj temi , ovdje se može pričat o ocjeni i kvaliteti,još jednom ne mogu a da se ne složim sa pestijem,zata sam ga i citirao.da ne bi previše dužija,samo ću reći da ih marin ,zove "svojim polovnjacima" samo zato šta fali malo zije.Šta se mene tiče sve je jasno.
    pošto su stari tići tići mislim da je pesti upravu šta se tiče stajanja.
    Meni se to ove godine desilo sa dva mlada,lipo krenuli, odjednom počeli stajat napola batude.

P.S. Nisam prije bio u mogućnosti komentirat (kazna moderatora),i ako odlučiš pustit ove tvoje " polovnjake ", reci di,da iden tamo lovit(šalim se,naravno)
    Sa onom tićima da je odradit kako triba ,još bi produžili i pletiva,a mislim i ziju(samo malo i dovoljno).To je kvalitet,ja se toga držim, jer i ja polazim od čistoće
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN čet 29 lis - 19:31

Kaže se da je čistoća pola zdravlja ,a isto tako je čistoća pola puta do kvalitetnog grdelina.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 29 lis - 21:03

MARIN je napisao/la:Kaže se da je čistoća pola zdravlja ,a isto tako je čistoća pola puta do kvalitetnog grdelina.

Je Marine, a šta je ona druga polovica?Bojim se da je to šporkica.Isto tako ,kad mi netko kaže kad vidi neku zgodnu ženu,da neće ni probat da nema šanse ,ja na to odmah : 50% šansi imaš.onih svojih.To je najmanje.
    Mi stari ,tvrdi, konzervativni (vidim da si i ti takav),lako je za nas ,ali ove novije generacije tičara,ne znam.....,sumnjam nešto, bojim se da će svi ovi naši dosadašnji standardi otiću pm.Nemam baš neku volju za pisanjem ali koliko toga mi je na pameti,u svezi ovih stvari ,da ne bi stalo na cili server.
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN pet 30 lis - 21:06

renato je napisao/la:
    MARIN je napisao/la:Kaže se da je čistoća pola zdravlja ,a isto tako je čistoća pola puta do kvalitetnog grdelina.

Je Marine, a šta je ona druga polovica?Bojim se da je to šporkica.Isto tako ,kad mi netko kaže kad vidi neku zgodnu ženu,da neće ni probat da nema šanse ,ja na to odmah : 50% šansi imaš.onih svojih.To je najmanje.
    Mi stari ,tvrdi, konzervativni (vidim da si i ti takav),lako je za nas ,ali ove novije generacije tičara,ne znam.....,sumnjam nešto, bojim se da će svi ovi naši dosadašnji standardi otiću pm.Nemam baš neku volju za pisanjem ali koliko toga mi je na pameti,u svezi ovih stvari ,da ne bi stalo na cili server.

Renato nažalost čini mi se da si u pravu.Naši standardi pjeva vrlo vjerovatno iće u p.m.Ma neće još dok ima nas ,ali nakon toga sigurno hoće.U potpunosti razumin ove mlade ,jer ono o čemu mi pričamo mnogi od njih nisu imali priliku čuti ,a kamoli imati.Osim toga njihov tempo života je bitno drukčiji i jednostavno nemaju vremena ni mogućnosti da se ovome ozbiljnije posvete.Ljubav prema grdelinima neće se ugasiti ,jer je duboko ukorijenjena u genima naših ljudi ,ali kriteriji će sigurno pasti.Mislim da je i onaj "prijedlog ocjenske liste"korak u tom smjeru.Mislim da je i to puno bolja opcija nego li da nam netko izvana nametne kriterije(globalizacija).Pa ne daj bože da mi jednog dana unuk dođe i hvali mi se kako ima dobrog tića ,a ono teški cjacjaš i strilaš,jer to se traži.Ako dođe taki dan da se u mome Splitu budu i takvi cijenili bolje da me nema.Jer za mene tići nisu nikad bili sporedna razbibriga ,već u neku ruku i način života.Pivali su u kući i kad sam doša na ovi svit ,a pivat će i kad budem ima poć ća.Ali šporkduri nikako.Jedino ako iden u pakal pa ih po kazni budem mora slušat.Ali ne virujem,mislim da sam pošten i dobar čovik pa ne virujem da ću tamo završit.
    Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko pet 30 lis - 21:22

Marine, nasmija si me.

Tebe ce Bog iz dispeta u pakal, da slusas spanjolce. Ne bi ni to bilo lose samo da spanjolke plesu s kastanjetama. Smile

To sto si reka za ocjenske listu, e to ja vec trubim pola godine. Bolje da mi Hrvati imamo svoju "kompromisnu" listu, nego da nam nabiju onu iz Maroka.
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois pet 30 lis - 21:32

MARIN je napisao/la:
    renato je napisao/la:

Renato nažalost čini mi se da si u pravu.Naši standardi pjeva vrlo vjerovatno iće u p.m.Ma neće još dok ima nas ,ali nakon toga sigurno hoće.U potpunosti razumin ove mlade ,jer ono o čemu mi pričamo mnogi od njih nisu imali priliku čuti ,a kamoli imati.Osim toga njihov tempo života je bitno drukčiji i jednostavno nemaju vremena ni mogućnosti da se ovome ozbiljnije posvete.Ljubav prema grdelinima neće se ugasiti ,jer je duboko ukorijenjena u genima naših ljudi ,ali kriteriji će sigurno pasti.Mislim da je i onaj "prijedlog ocjenske liste"korak u tom smjeru.Mislim da je i to puno bolja opcija nego li da nam netko izvana nametne kriterije(globalizacija).Pa ne daj bože da mi jednog dana unuk dođe i hvali mi se kako ima dobrog tića ,a ono teški cjacjaš i strilaš,jer to se traži.Ako dođe taki dan da se u mome Splitu budu i takvi cijenili bolje da me nema.Jer za mene tići nisu nikad bili sporedna razbibriga ,već u neku ruku i način života.Pivali su u kući i kad sam doša na ovi svit ,a pivat će i kad budem ima poć ća.Ali šporkduri nikako.Jedino ako iden u pakal pa ih po kazni budem mora slušat.Ali ne virujem,mislim da sam pošten i dobar čovik pa ne virujem da ću tamo završit.
    Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 30 lis - 21:34

Miljenko je napisao/la:Marine, nasmija si me.

Tebe ce Bog iz dispeta u pakal, da slusas spanjolce. Ne bi ni to bilo lose samo da spanjolke plesu s kastanjetama. Smile

To sto si reka za ocjenske listu, e to ja vec trubim pola godine. Bolje da mi Hrvati imamo svoju "kompromisnu" listu, nego da nam nabiju onu iz Maroka.

Mene nije nasmija,mene je "dirnija",osjetija san da govori iz srca i duše.A dirnija me između ostalog i zato što i ja tako mislim i radim ka i on.

Malinois, šta ti krepaješ od smija?
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI pet 30 lis - 22:00

MARINE MARINE....baš te nešto dirnulo u srce kad tako govoriš.
    Lako je moguče da se tako dogodi u budučnosti ali naša generacija još uvjek (u granicama normalnog ) poštiva stara pravila i valjda če biti koji mladi kao lord ili marko da nastave tim putem. Laughing
    xyz

Broj postova : 2232
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by xyz sub 31 lis - 1:53

Marine svaka čast jer se vidi da istinski živiš za tiće!

Vjerujem da će kriteriji pasti, ali ne više od 30%

Uvjek će se cjeniti pletivo i zijada, i šta manje šporkavanja.

Naravno, znanje će se vjerovatno u ovoj urbanizaciji i globalizaciji, extra brzom načinu života pomalo gubiti, ali ne vjerujem da će nestati potpuno.

Nije Bog napravija grdelina tako lipog, i lipe pjesme, da bi ga ljudi ikad zaboravili!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 31 lis - 14:56

PESTI je napisao/la:MARINE MARINE....baš te nešto dirnulo u srce kad tako govoriš.
    Lako je moguče da se tako dogodi u budučnosti ali naša generacija još uvjek (u granicama normalnog ) poštiva stara pravila i valjda če biti koji mladi kao lord ili marko da nastave tim putem. Laughing

Probat cemo da poštujemo sva postavljena pravila...a mozda cemo sta novega izmislit lol!
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic sub 31 lis - 17:20