Hvala Marine, hvala!
Ipak, draze mi je bilo ono: "A moj Miljenko!" Vise gusta.
Nisam ja nista drugacije napisa nego prije.
Jos ako Malinos napise da me razumio, pukao sam ko prezrila dinja!
Gdje sam to pogrijesio?
Dok se ja dosjetim, evo mi je pala jedna ideja za malu anketu (ocito ona prva nije upalila
). Kako je ovo tema skala pjeva, radilo bi se bas o skoli.
Uvod: Dax nam je lijepo opisao svoju metodu. Dosta smisla ima. Isto tako Marin. Marinova je malo komplicirana; ciba ovdje, ciba ondje, ispred, iza...ucitelj gore, dolje, ...ko da je grdelin KIKLOP s jednim UHOM (malo sale, da me nebi netko shvatio ozbiljno). Vjerujem da i drugi imaju nesto specificno u koristenoj metodi, a isto tako imamo i neka svoja misljenja iako su nam mogucnosti izvedbe i realizacuje nedostupne. Pestija ne mozemo uzeti ozbiljno, njemu prijatelj skuluje mladce, zadrzava kremu a Pesti dobija SKART? (Pesti, ajde dodji u Ameriku, otvorit cemo
business, ti radis a ja brojim novce). Inace on vaj je sada munjen s onim njegovim degeneriranim (OPS, mislim mutiranim , nemoj se ljutiti Deane) majorima boje. Crveno okce, crno okce..samo sto ne vidi cvjetice. Srica da ima Ticara da ga corigira. Nadajmo se, brzo ce ga to proci.
Smisao ankete: Apsolutno smo sigurni da imamo hypotetskog savrsenog mladog grdelina u krletki. Bez greske. Ovaj bi u prirodnim uvjetima postao sampion. Vasi uvjeti su prosjecni: otvoreni ili zatvoreni uzgojni prostor (iako je razlika u ovim uzgojnim prostorima ostavit cemo anketaru mogucnost da bira), uzgajate samo grdeline, imate prosjecne ptice (jednog malo boljeg), a imate umjereno slobodnog vremena.
Piatanje: Po Vasem misljenju koji bi postupci odgoja BILI DOVOLJNI, odnosno koje biste postupke PRIMJENILI da osigurate razvoj u odlicnog pjevaca?
Moguci odgovori:
1. Nista posebno, tretirao bih ga kao ostale svoje grdeline
2. Tretirao bih ga sa vise paznje, ali bez izdvajanja
3. Izdvojio bih ga iz svoje uzgojne sredine, i tretirao kao ostale (prema mogucnostima)
4. Izdvojio bih ga iz svoje uzgojne sredine, i posvetio znatno vise paznje njegovom odgoju
5. Osigurao bih apsolutnu izolaciju, za ucitelja koristio bih svog najboljeg pjevaca, posvetio bih svu paznju, sve svoje vrijeme, ovoj ptici.
Znaci, ovdje imamo strucni i emocionalni odnos prema ptici.
Ajde nasi kompjuterasi (ako anketa ima smisla), i ako se Marin slozi, ubacite anketu.