Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+48
zoran ptice pjevice
branimirf
komiza
crv
DAMIAN
ERVINO
brabus
9a2y
zoranV
refa95
krnjolac
topaz
CASPER
vansal
Carduel
antonio
ikayke
DOMO
twins
Zvrcko
Sina BL
ssarava1
prco999
Belobradi
baltic
riberi
alann
ticar
Boban NA
Dean
seadriver
krele
lord189
kreso
Senior
japirko1
DjordjeVet
Merlo
malinois
bocka
Dax BG
franeperuzovic
PESTI
saso78
xyz
Miljenko
zvrcko sen
MARIN
52 posters

ŠKOLA PJEVA

zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 1607
    Registration date : 08.12.2008

ŠKOLA PJEVA - Page 11 Empty Re: ŠKOLA PJEVA

Postaj by zvrcko sen sub 29 kol - 14:36

alann je napisao/la:Evo da se i ja ukljucim sa strane.
    Znao sam da su uvijek odgajivači ptica iz Hrvatcke bili uvijek uzdignuti čak i u bivšoj Jugoslaviji po ovome hobiju čak ste imali odgajivače kao i dan danas što imate koji mogu parirati na sveckim takmičenjima i sa kanarincima i hibridima tako i sa faunom Evrope.
    Mislim glupo se prepirati u vezi nečega što je na lokalnom nivou a sigurno ste svi kao odgajivači daleko odmakli od toga jer o vama se kod nas još uvijek priča kao o ozbiljnim uzgajivačima a ne kao o lokalnim.
    Jednom mi je vaš odgajivač odgovorijo na pitanje da nije štiglić kao pjevačica priznat od C.O.M-a već kao egzota pa bolje se okrenuti izgledu nego pjesmi, a odgajivači iz Splita neka sjednu zagriju stolicu i neka napišu standard na nivou grada Splita šta treba da pjeva grdelin jer bez toga je presipanje iz šupljega u prazno sva ova priča.

odmah da odgovorim na ovo

neka napišu standard na nivou grada Splita šta treba da pjeva grdelin jer bez toga je presipanje iz šupljega u prazno

napisano ali nikako da dođem do tog materijala .....

sad ću se više potrudit da to objavim.
    xyz

Broj postova : 2232
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by xyz sub 29 kol - 14:54

Odlično.

Znači da rezoniram, Baltic tić ti je dobar al isto ima dosta grešaka, najveće su mitraljez i strila.

I ima ti ona stara poslovica, "Nemoj gledat šta ti kaže, nego ko ti kaže."
    Sina BL
    Sina BL

Broj postova : 202
    Registration date : 31.10.2008

ŠKOLA PJEVA - Page 11 Empty Polako ljudi!

Postaj by Sina BL sub 29 kol - 15:34

Polako ljudi moji, pa je l dotle doslo? Neko drzi ptice duze vrijeme, neko krace, svi znamo koliko znamo, a svrha ovog foruma i raspravljanja je valjda ta da razmijenimo iskustva i misljenja i da nesto naucimo, da se druzimo, a ne da se svadjamo, prozivamo ili osjecamo prozvanim...
    Moze se nekom neka ptica svidjeti ili ne, ili neki pjev biti dobar ili los, ali to nije razlog da "gori zemlja" Sad

I jos nesto, procitah ovdje da uvijek tudjoj ptici nadjemo manu i gresku, a svojoj ne... Kod mene je obrnuta situacija, uvijek mi je tudja bolja, eto koji sam ja levat!

Pozdrav svima!
    xyz

Postaj by xyz sub 29 kol - 15:58

Ja nisam htio svađu, i jasno je ko dan da je tić šporak, ali me zabolilo kako je omalovažavao Baltica, ono ubijao ga u pojam, umjesto da lipo kaže tica je šporka i gotovo.

Općenito u životu ne volim kad se neko nekome ruga i podcjenjuje ga.
    Ako čovik voli svoga tića ne treba mu se rugat i nabijat mu na nos: "To je totalni škart."

Cilj foruma je da pišemo i družimo se a ne da npr. onaj u Zenici sjedi i gleda razočaran u svog tića.

A onaj npr. u Trogiru nije istovremeno stavio svoju snimku, za razliku od onoga u Zenici.
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN sub 29 kol - 16:17

Meni ovo baš zanimljivo!
    Na ovaj način mnogo toga novoga se sazna.Bitno je da se govori iz srca.Iskreno što se misli.Tako se sazna i o tićima ,a i o karakteru pojedinaca.Kako se pravila o pjevu razlikuju od mjesta do mjesta logično je da i komentari budu bitno drugačiji.Ja ne vidim ništa loše u tome.U tim raznolikostima vidim samo nešto pozitivno.Ali bez vrijeđanja normalno.Međutim među tičarima je toga bilo a i bit če,a to je da mu je gore ako mu iskritiziraš tića nego njega osobno kao čovjeka.To mi je stvarno bez veze a takvih slučajeva imao sam do sada bezbroj.Ispada da je najbolje ne komentirat ništa.Ili komentirati tipa:bravo majstore!bravo king !samo tako! svaka čast!Tako će svi biti zadovoljni i nikome se nećemo zamjeriti.Veličati ćemo sve tiće koji se pojave na forumu,osim onih stranih normalno.Njih možemo kenjat.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 29 kol - 16:58

MARIN je napisao/la:Meni ovo baš zanimljivo!
    Na ovaj način mnogo toga novoga se sazna.Bitno je da se govori iz srca.Iskreno što se misli.Tako se sazna i o tićima ,a i o karakteru pojedinaca.Kako se pravila o pjevu razlikuju od mjesta do mjesta logično je da i komentari budu bitno drugačiji.Ja ne vidim ništa loše u tome.U tim raznolikostima vidim samo nešto pozitivno.Ali bez vrijeđanja normalno.Međutim među tičarima je toga bilo a i bit če,a to je da mu je gore ako mu iskritiziraš tića nego njega osobno kao čovjeka.To mi je stvarno bez veze a takvih slučajeva imao sam do sada bezbroj.Ispada da je najbolje ne komentirat ništa.Ili komentirati tipa:bravo majstore!bravo king !samo tako! svaka čast!Tako će svi biti zadovoljni i nikome se nećemo zamjeriti.Veličati ćemo sve tiće koji se pojave na forumu,osim onih stranih normalno.Njih možemo kenjat.
    Točno tako marine.Ajmo svi sve hvalit,i sve će bit ok.I ti si se trebao prepoznati kao "doktor nauka",ali si prešutio,ali ponekad ,ljudi kad im se prešuti,misle ili da si glup,nisi razumija,pa se još više ražeste,dignu se na batude- sa nastavcima,pa im triba malo klapnit rukama,da odu u veršu.
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI sub 29 kol - 17:05

Zanimljiva je rasprava ako je žestoka - burna , kod tičara ona u živo bude i žešča samo neka se nitko ne nadje uvrijedjen ili da se ide u vrijedjanje...
    Onaj (nitko nije prozvan)tko misli i tvrdi nešto u vezi grdelina npr. pjev ili uzgoj što več , neka stavi SVOJ VIDEO ...nikako TUDJI...pokaže svoje ptice i to je dobar korak naprid , jer svi mi što imamo grdelina znamo koliko je teško nešto postiči a kad pokažemo svoje ptice mora biti poneki i loš komentar a tog je sve nas pomalo strah.
    Često listam po forumu i čitam starije pisane stvari i mišljenja a mislim da ima čitava knjiga dobrog štiva jer svatko je makar malo doprinio znanju o grdelinu i pticama uopče a ima i dosta toga obrisanoga što moderatori najbolje znaju (nevaljani sadržaj - večinom vrijedjanja).

Postoje takmičenja kao što su izložbe kanarinaca koji dominiraju ali ima tu i grdelina uzgojenih .........ili takmičenja u pjevu što bi mi ljubitelji grdelina trebali nekako kvalitetnije organizirati kao što to čine španjolci ili kao što su to radili naši stari tičari .
    Ljudi se godinama pripremaju uvježbavaju ptice da bi mogli okačiti grdelina onih 5 - 10 minuta da tič pokaže što zna, samo na takav način može netko uživati u pobjedi i dokazati da ima baš on one najbolje grdeline od pisme.
    Za okačiti grdelina u toj kategoriji kapu doli svakome tko učestvuje ...onaj koji svoje grdeline nije nosio u okršaj sa drugima nemože znati kakve ptice ima , on može samo sanjariti da su baš njegovi najbolji. sunny
    xyz

Postaj by xyz sub 29 kol - 17:10

renato je napisao/la:[I ti si se trebao prepoznati kao "doktor nauka",ali si prešutio,ali ponekad ,ljudi kad im se prešuti,misle ili da si glup,nisi razumija,pa se još više ražeste,dignu se na batude- sa nastavcima,pa im triba malo klapnit rukama,da odu u veršu.

Opet počinješ.
    Ne jari Marina, jer on nije dite pa da ćeš ga povodit.

Ne priti to sa klapnit rukama, nemoj da neko klapne, pa će neko u škuricu do želande.
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen sub 29 kol - 17:19

e ja sam ove godine čuja da je kod Marina sami škart ove godine....

da pera za čut nema king tongue Suspect

da daj daj I ti si se trebao prepoznati kao "doktor nauka",a posta je gluv ko top i cvike mu tribaju za nać bošket.........
    zadnji put smo za ručicu vodili do bošketa jer kad se nebi izgubija do istog onda bi zaboravija pošto je poša ....... geek scratch afro afro afro afro
    Marinu s ljubavi od Žvrčka
    Zvrcko
    Zvrcko

Broj postova : 170
    Registration date : 13.10.2008

Postaj by Zvrcko sub 29 kol - 17:35

tata, tata jel to kad smo vezali špag za bošket da ga barba marin nađe

Zadnja promjena: Zvrcko; sub 29 kol - 17:38; ukupno mijenjano 1 put.
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen sub 29 kol - 17:37

nije sinko tada je bio još dobar...
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN sub 29 kol - 17:57

Istina je nisam ništa izvuka .Bilo je ovakvih ka Mikula ,ali ti sad lete po Braču.

Kakav otac Evil or Very Mad takav sin Evil or Very Mad
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 29 kol - 18:32

Klapnit rukama kad tić nastavlja ,to ja tako zovem ,jer se to radi kad tić nastavlja na zijadu(iako ja to ne radim ,ali znam ljude koji to rade,stavi ga isprid sebe,tić otpiva zijadu,i ajmoo-klap,ovi stariji će to znati).
    Tek toliko radi pojašnjenja tičarskih pojmova.
    Inače odgovor na moj post ,ne shvaćam kao prijetnju
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic sub 29 kol - 20:35

Mislim da novina daje naj bolji zvik kad tic nastavlja Smile Ako cesce nastavlja onda u dvije ruke novine pa udri dok ne nauci da staje Razz Ja malo ribario kad imam sta vidjet.Ko ovo zakuha sve ma vazno je da smo se dogovorili kako tica treba pjevat.Znaci tolerise se pokoji rafal u pjesmi?Ma sto se tice moji tica snimani su od 6-8 mjeseca do maja mogli su odlutat do Londona.Sto mi mester rece mogu da uzivam kad mi pjevaju par batudi ali kad podju da rafalaju treba mi pancir .Eh ja se trudim da kad ih spremim da pjevaju batudu. Koji mi ne ide na batudu te rijesavam. Normalno kad ga stavim sacekam par minuta da se upjeva i ako opali 10 -15 batudi dobar.Pokoji rafal mozda ubaci a onda ako se brzo vrati na batudu to je za mene dobar tic mozda polovan al ja zadovoljan.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 29 kol - 21:11

Na Brač u želandu
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 29 kol - 21:19

baltic je napisao/la:Mislim da novina daje naj bolji zvik kad tic nastavlja Smile Ako cesce nastavlja onda u dvije ruke novine pa udri dok ne nauci da staje Razz Ja malo ribario kad imam sta vidjet.Ko ovo zakuha sve ma vazno je da smo se dogovorili kako tica treba pjevat.Znaci tolerise se pokoji rafal u pjesmi?Ma sto se tice moji tica snimani su od 6-8 mjeseca do maja mogli su odlutat do Londona.Sto mi mester rece mogu da uzivam kad mi pjevaju par batudi ali kad podju da rafalaju treba mi pancir .Eh ja se trudim da kad ih spremim da pjevaju batudu. Koji mi ne ide na batudu te rijesavam. Normalno kad ga stavim sacekam par minuta da se upjeva i ako opali 10 -15 batudi dobar.Pokoji rafal mozda ubaci a onda ako se brzo vrati na batudu to je za mene dobar tic mozda polovan al ja zadovoljan.
    Fala bogu da smo se dogovorili kako tice trebaju pjevat.Tice su ti fantastične.
    Samo još nešto,i ja završavam,jer ovo mi je sve bez veze, prije si u jednom postu rekao da,ih što duže držih na verši, a sad ih puštaš ako ne batudaju?
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois sub 29 kol - 22:10

POZDRAV GRDELINASI Very Happy Very Happy
    Zanimljiva rasprava.Da je ovakvih postova vise bilo bi jos kvalitetnije i nadasve zanimljivije.
    Nema mjesta ljutnji.
    Lipo je usporedit kriterije raznih sredina i naravno razlicitih starosnih dobi ucesnika foruma.
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois sub 29 kol - 22:15

Very Happy Very Happy Very Happy Zaboravija sam jos napisat glavnu stvar:
    JA IMAM NAJBOLJEG GRDELINA ALI VAM NECU DOZVOLIT DA GA CUJETE Very Happy Very Happy Very Happy
    prco999
    prco999

Broj postova : 38
    Registration date : 09.08.2009

Postaj by prco999 sub 29 kol - 23:54

Baltic steta ali ne moze se ponoviti ono vrijeme kada smo imali dobre stiglice.Na zalost plemena sa kvalitetnim pticama su istrebljena .Samo se mogu rado sjecati svega dobrog sa punim ocima suza , na zalost ali istina je .Pozdrav Prco ! Very Happy
    twins
    twins

Broj postova : 44
    Registration date : 13.02.2009

Postaj by twins ned 30 kol - 0:00

Momci mislim da vreme dobrih stiglica pevaca nije proslo, samo treba malo da se poradi na uzgoju i selekciji. Dve- tri generacije dobrog selektivnog rada sa solidnim pticama i kvalitet ce se znatno popraviti.
    prco999
    prco999

Broj postova : 38
    Registration date : 09.08.2009

Postaj by prco999 ned 30 kol - 0:07

Da naravno samo je tesko od nicega napraviti nesto .Sve u zivotu je lako pokvariti Twins ne znam koliko si vremena proveo u prorodi i koliko vremena uzgajas ptice ali ti mogu reci da je sada trenutno pticiji fond toliko osiromasen da je vrijeme za alarmiranje !
    baltic
    baltic

Postaj by baltic ned 30 kol - 0:14

Prco moj dobri dobri su i ovi polovni samo sto ljudi gade sve sto cuju a svoje nedaju ni da vidis kamoli da cujes.Na svaki komentar dobijes kontru od ljudi koji uzgajaju ptice ljepote jer culi su kako tic treba da pjeva i kod njih nema nikakve tolerancije.
    baltic
    baltic

Postaj by baltic ned 30 kol - 0:23

twins u potpunosti se slazem sa tobom uvjek je bilo da stari tic zna izbaciti boljeg od sebe i par godina selekcije ostavljajuci naj bolje za svoj ukus eto to kvaliteta i dobri tica
    twins
    twins

Broj postova : 44
    Registration date : 13.02.2009

Postaj by twins ned 30 kol - 0:44

prco999 je napisao/la:Da naravno samo je tesko od nicega napraviti nesto .Sve u zivotu je lako pokvariti Twins ne znam koliko si vremena proveo u prorodi i koliko vremena uzgajas ptice ali ti mogu reci da je sada trenutno pticiji fond toliko osiromasen da je vrijeme za alarmiranje !

moram reci da o pesmi stiglica nista nisam znao dok nisam poceo da posecujem ovaj forum. sada vec mogu da se pohvalim da bar razumem problematiku i sta razdvaja dobrog pevaca od onih drugih. bar donekle...medjutim, sa kanarincima pesme sam jako dugo a rekao bih da je sustina ista. pariti samo dobre pevace, vrsiti strogu selekciju i rezultati moraju doci. to se nije moralo dok je bilo dobrih pevaca u prirodi ali nikad nije kasno. posto ja gajim slavujare mogu ti reci da su ptice pre dvadeset godina bile puno slabijeg kvaliteta od sadasnjih, rad je dao rezultate. isto ce biti i sa stiglicima samo mora da se radi. zamisli da je svaki odlican stiglic ostavio po dvadesetak potomaka gde bi nam bio kraj
    MARIN
    MARIN

Postaj by MARIN ned 30 kol - 0:44

baltic je napisao/la:Prco moj dobri dobri su i ovi polovni samo sto ljudi gade sve sto cuju a svoje nedaju ni da vidis kamoli da cujes.Na svaki komentar dobijes kontru od ljudi koji uzgajaju ptice ljepote jer culi su kako tic treba da pjeva i kod njih nema nikakve tolerancije.

Balticu!
    Taman kad pomislim da smo završili sa prepucavanjem ti me natjeraš da se javim.Tvoje ptice nisam uopće komentirao.Komentirao sam snimku za koju si tvrdio da je vrhunska a za mene je daleko ,daleko od toga.One ptice koje si okačio nisu za neki ozbiljniji komentar,jer nisu u formi.Svaki komentar bi bio tek puko nagađanje kako bi mogle pjevat kad sidnu na batudu,dođu u formu.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet 22 stu - 23:41.