+62
cukliju
Border
alija-zenica
aurora2000
echeberija
topaz
krepat ma ne molat
Dobric
angelo
Miljenko
ticar
gramofon
skopski maestro
Merlo
toni mostar
klapa-sinj
vrca
Orhan
branimirf
veso09
Starac_Mostarac
xyz
zvrcko sen
zijada
brabus
NAVI
pippa
crv
lord189
DAMIAN
komiza
DjordjeVet
saso78
kreso
euzebio
vrabac
PESTI
Siskin
Dule
krstokljun
koce
MARIN
ssarava1
vlado
toni ilići
cana
baltic
toni69
dzemal_sa
zoranV
jope
riberi
prco999
bocka
refa95
vansal
Carduel
Dean
krnjolac
Dax BG
plafonko
Said_the_great
66 posters
Mostarski pjev - Živaticki
vrabac- Broj postova : 166
Registration date : 25.11.2010
- Post n°776
Re: Mostarski pjev - Živaticki
o tom bliciru stosu imali zvaticki pjevaci bi najbolje mogo rec cane jer ima najvise iskustva u tom.al po meni ovaj blicir stoje na kasetama i na cd-ovima. nije pretjerano dug .al opet cekat cemo da cana prokomentira to
gramofon- Broj postova : 142
Registration date : 18.09.2011
- Post n°777
baltic je napisao/la:Nerazumijem se u M.T.ali se da primjetiti da ima lijepi pletiva i zavijanja.
Cuje se i digo lijepo perlutanje .
Ja bi pitao dali na ovom snimku se cuje dugi blicjer?
pozzz !
Ako očekuješ dugi blicjer tipa onog kakav se može čuti kod najboljih primjeraka S.T.P. onda ćeš zasigurno ostati uskraćen - žvatićki pjevači nisu imali takav blicjer, barem ono što sam ja slušao na kasetama. Međutim, mislim da bi za odgovor na ovo pitanje Cana bio najpozvaniji...
franjo- Broj postova : 58
Registration date : 09.12.2011
- Post n°778
Da objasnim to je od mladog štiglića blicjer.Ako može neko da postavi duže a da nije štiklno volio bi čuti.Živio sam u Splitu 3 godine a jednom sam već objavi o Anti Bosi i Frani Tentiću njihovim tada najboljim ptičarima(1974)god.Tada se cjenilo jedno zavijanje (kvalju) pletivo (pirlut)i zijada (picjerrr).Nijedan štiglić iz pirluta nemože imati blicjer.Malo bolje poslušajte prelaz i pretpoziciju za blicjer.Iz blibli može imati čisto blicjer ili cibizvje to je nešto što sam dokazao pojedinim ptičarima u Mostaru.Najbolje je snimiti na magnetofon rolaš(što sam i uradio)na45 obrtaja pa onda to isto pustiš na manje obrtaja(33,5)tada možete čuti doslovno kako ide iz pirluta a kako iz cbizvje blicjer odnosno picjer.
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°779
kolega franjo da iden ispravit "netočan navod" triba bi ispravljat cili tvoj post
- Post n°780
U Solinu je živio poznat ptičar moj dobar prijatelj pok.duši Kajo Kurtović od njega si mogao nešto naučiti u vezi ž.pjeva jer je odmene dobio na poklon 2 učena.To se jednostavno treba roditi sa sluhom da se shvate prelazi kao i kod pjevača glazbe.Ja te Lorde potpuno razumijem a nijeme razumio tvoj susjed iz Splita BILI dok nije počeo dolazit kod nas po GRDELINE.Možda grješim ali svak ima pravo na svoje mišljenje.
cukliju- Broj postova : 40
Registration date : 11.12.2011
- Post n°781
poš lord šta je za tebe u krivo što se tiče snimke
- Post n°782
franjo je napisao/la:U Solinu je živio poznat ptičar moj dobar prijatelj pok.duši Kajo Kurtović od njega si mogao nešto naučiti u vezi ž.pjeva jer je odmene dobio na poklon 2 učena.To se jednostavno treba roditi sa sluhom da se shvate prelazi kao i kod pjevača glazbe.Ja te Lorde potpuno razumijem a nijeme razumio tvoj susjed iz Splita BILI dok nije počeo dolazit kod nas po GRDELINE.Možda grješim ali svak ima pravo na svoje mišljenje.
ime oca i sina i duha svetoga,ma kad je to kaja ima pivače ..nikad o se bavija parenjen bija je meštar u mutacijama svega i svačega volija je tiće al na drugi način nemoš pričat o stvarima u mom mistu di san ja rođen
svaka čast tebi i tvojoj tradiciji ali brate nebavimo se istim hobijem
Gost- Gost
- Post n°783
I taj BILI. Pa taj drži golube, nema on veze sa grdelinima i kako izgledaju...
- Post n°784
cukliju je napisao/la:poš lord šta je za tebe u krivo što se tiče snimke
nisan se ja kolega ni obazira na snimku jer za mene je to nešto šta ja netražim ....i neznan di si ti uopće naša negdi da san ja komentira o ovoj snimci
branimirf- Broj postova : 268
Registration date : 10.02.2010
- Post n°785
ja ne znam šta djeca ovako kasno rade na internetu i tko to uopće pušta do ovih doba da sjedi..? pogledat crtić i u krevet!!!!!i ne znam šta se opće javljate na ovoj temi kad vas ne zanima i kad je to nešto što vi ne tražite mene ne zanima STP ali isto tako nećeš nać niti jedan moj post na toj temi...zato lagano otpepaj mali sa ove teme i ne zajebaji narod..
Gost- Gost
- Post n°786
Ajde ajde pametnjakoviću kakva je graja niko nije komentira vaše pivanje šta si se osokolija...
Nemožete vi nama nametat tu mostarsku tradiciju ni da je to nešto savršeno jer ste vidili od nas da se tići drže radi pjeva, mi od talijana, talijani od španjolaca, pustite te ludosti da niste čuli ovo-ono 60 godina, to je nekim starijima ovde smiješno. Svako je izokrenija kako njemu paše i šta može nać u prirodi. I to je u redu. Al pripazite malo na neke informacije. A da se razumimo, oni šta pišu po STP-u pišu gluposti i nebuloze, jer to ne sliči niti malo onome šta je prije 30 godina snimljeno i doneseno iz Livna. Ja san ima prilike nešto čut, dio se i danas uživo može čut. Mlad san i svaki me detalj zanima, i kad nešto učin oću ispravno naučit.
I nemojte mi Lorda dirat, to je moj braco.
Nemožete vi nama nametat tu mostarsku tradiciju ni da je to nešto savršeno jer ste vidili od nas da se tići drže radi pjeva, mi od talijana, talijani od španjolaca, pustite te ludosti da niste čuli ovo-ono 60 godina, to je nekim starijima ovde smiješno. Svako je izokrenija kako njemu paše i šta može nać u prirodi. I to je u redu. Al pripazite malo na neke informacije. A da se razumimo, oni šta pišu po STP-u pišu gluposti i nebuloze, jer to ne sliči niti malo onome šta je prije 30 godina snimljeno i doneseno iz Livna. Ja san ima prilike nešto čut, dio se i danas uživo može čut. Mlad san i svaki me detalj zanima, i kad nešto učin oću ispravno naučit.
- Post n°787
Vidim da neznate ja sam sa Kajom bio kad se niste ni rodili 1974.1975.i t.dalje iza rata je tek počeo da sa verdonima mutacije i faganelima proizvodi.A za BILOGA vidim da pojma nemate,i brat mehaničar oba drže ptice.Sinoć sam ga zvao kaže mora da su to neki "mladci".Ako želite da čujete "vaš piv"zamoliću sina da pusti mog štiglića što lovim sa njim.Pozdrav.
Starac_Mostarac- Broj postova : 142
Registration date : 23.12.2010
- Post n°788
Cana poslao sam ti privatnu poruku !!
Pozdrav!
Pozdrav!
- Post n°789
Imaš moj broj nazovi kući sam.
- Post n°790
Ako si doma dođi.
- Post n°791
kolega franjo sa zadovoljstvom ćemo poslušat tog grdelina šta si ti iša vatat s njim samo postavi ..nema ode mržnje samo rasklapamo činjenice nemojte se žestit odma
- Post n°792
lord189 je napisao/la:kolega franjo sa zadovoljstvom ćemo poslušat tog grdelina šta si ti iša vatat s njim samo postavi ..nema ode mržnje samo rasklapamo činjenice nemojte se žestit odma
Pa postavio ti ga covjek, to su fragmenti pjesme njegov pjevaca ...
gramofon- Broj postova : 142
Registration date : 18.09.2011
- Post n°793
toni mostar je napisao/la:prijatelju,ovo kod mene je 5 liga mostarskog pjeva.prvoligaši su u mostaru,kod pravih štiglićara,ja sam već rekao da sam amater iljubitelj štiglića.
Meni su rekli da su čvarci i špek dobili prednost pred Messijem i da je on ostao u Mostaru kod nekog čovjeka. Je li to istina? Šta imaš tamo od ptica?
- Post n°794
poš ptičari u jednom sam postu govorio koliko se gubi vremena oko žvatićkog pijeva daj te pričaj te šta od pijeva ima kod vas od ovoliko priča nećete znat kako se zovete.
branimirf- Broj postova : 268
Registration date : 10.02.2010
- Post n°795
markoxp je napisao/la:Ajde ajde pametnjakoviću kakva je graja niko nije komentira vaše pivanje šta si se osokolija...
mali da imaš išta u glavi nebi se tako ponašo...takvi kao ti trebaju učit prvo bonton a tek onda šta tić pjeva i ostalo...čovjek ti dida može biti a ti se nađeš pametan da ga ispravljaš i učiš ga pameti!!!!
- Post n°796
Upravo tako!!!!
branimirf je napisao/la:
mali da imaš išta u glavi nebi se tako ponašo...takvi kao ti trebaju učit prvo bonton a tek onda šta tić pjeva i ostalo...čovjek ti dida može biti a ti se nađeš pametan da ga ispravljaš i učiš ga pameti!!!!
Gost- Gost
- Post n°797
Bez loše namjere. Samo ispravljanje polovično točnog posta. Mislimo na dva različita BILA. Sve pet. Branimire bravo. Bok.
- Post n°798
Dragi Solinjani ako uspijem postaviti ovo o čemu sam napisao,strpite se pa ćemo onda komentarisati.Probao sam postaviti ali neznam bez sina a on sprema ispite,stari strpi se postavićemo kad imadnem vremena.Njega ovo neiteresuje.Tri sina nijednog ptice neinteresuju zato moje unuke interesuju od kćerke u Zagrebu.O Bilom o kome sam pisao ima isad grdeline sa dobrom batudom i zijadom iz ovi krajeva bez strile.Neće da kažem odaklesu.Pozdrav.
- Post n°799
garant su ispod BOROVA STO POSTO. HA HA HA ja molim
- Post n°800
Šta ste se dogovarali javi.