Po meni su ovi faganeli super,dragi su mi,e da bar u nas ima koji ovako miran i da piva ispred tebe kao lud,kao špiritani su!
+25
crv
pavao
vinkuranac
PESTI
Renato.M
lepi
krstokljun
mutacija
brabus
zoranV
Dule
Fago
echeberija
many
krnjolac
Miljenko
refa95
MilanNish
Dean
ticar
bocka
kreso
Branimir
xyz
lord189
29 posters
Pjev faganela
Gost- Gost
- Post n°1
Pjev faganela
Evo ode mozemo raspravljat o pjevu i mozemo stavit pismu,evo jedne ok za pocetak
Po meni su ovi faganeli super,dragi su mi,e da bar u nas ima koji ovako miran i da piva ispred tebe kao lud,kao špiritani su!
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°2
Re: Pjev faganela
iznimno mirni fanganeli može bit da su izleženi
Gost- Gost
- Post n°3
A ima ovi jedan do njga desno,divlja samo tako,samo sto ne leti u cibi,kao neki
Nevirujem da je izlezen,spanski je,u njih ima faganela kao nigdje,moze se cak nazvat zemlja faganela,a u nas se u ljeto mogu samo vidit u malim jatima,a malo vise ne poljima
Nevirujem da je izlezen,spanski je,u njih ima faganela kao nigdje,moze se cak nazvat zemlja faganela,a u nas se u ljeto mogu samo vidit u malim jatima,a malo vise ne poljima
Gost- Gost
- Post n°4
Pile ovde mozda vidis koja je razlika u faganelima,ako ti niko nemoze pomoc ili ako ne znas,malo ogrdelinima pa oni,pjeva okolo:https://www.youtube.com/watch?v=VxjBCnjRBR8
Gost- Gost
- Post n°5
Ok,ovo sto sam vidjela je ista ptica kao kod mene samo je moja dosta tamnija,ima neku tamnocrvenu boju,uopste nije ovako svjetlo na prsima a sve ostalo je isto.Ako uspijem da slikam postavit cu slike mada je kritican za ljudsko drustvo.
Gost- Gost
- Post n°6
Kako mislis kritican,divlji cijeli pocepusan kao obicno,ili?
NIje mu bitno dali je tamnije crveno ili manje...
Sve je do toga,koliko je prije proljeca unio u sebe karotena iz biljki,voca i sta vec jede,to se talozi u korijenje perija,i jelte kad dode vrijeme ludila njemu se to obazire na perije i onda pomalo pocmu udarati sve jace crvene nijanse,iako svaki muski faganel ima crveno kad nije u perijodu crvenila,samo mu puhnes u prsa,a ispod se vidi jedva par tocaka.
Obicno pocme gubit crvenilo pocetkom ljeta,a dobivat ga postepeno krajem ljeta(lord,zvrcko mali)znate na sta mislim kad ga drzis u ruci malo je rozkast i treba puvat da vidis crven.
a i lipo je vidit kad se u 4 misec sad skroz zacrveni i pusti karoten u svoje perije,i kad mu je glava ful crvena i kad ja nabrijan od pjesme kao ovi na klipu...
NIje mu bitno dali je tamnije crveno ili manje...
Sve je do toga,koliko je prije proljeca unio u sebe karotena iz biljki,voca i sta vec jede,to se talozi u korijenje perija,i jelte kad dode vrijeme ludila njemu se to obazire na perije i onda pomalo pocmu udarati sve jace crvene nijanse,iako svaki muski faganel ima crveno kad nije u perijodu crvenila,samo mu puhnes u prsa,a ispod se vidi jedva par tocaka.
Obicno pocme gubit crvenilo pocetkom ljeta,a dobivat ga postepeno krajem ljeta(lord,zvrcko mali)znate na sta mislim kad ga drzis u ruci malo je rozkast i treba puvat da vidis crven.
a i lipo je vidit kad se u 4 misec sad skroz zacrveni i pusti karoten u svoje perije,i kad mu je glava ful crvena i kad ja nabrijan od pjesme kao ovi na klipu...
Gost- Gost
- Post n°7
Nije divlji u volijeri sa ostalim pticama,sve OK radi i jede,pije,kupa se,pomalo se i oglasi ali kad udjem na balkon on je vec u vrhu volijere i onda leti od kraja do kraja dok ne izadjem i ostavim ih same.
xyz- Broj postova : 2232
Registration date : 09.06.2008
- Post n°8
Zato pile šta su oni takvog karaktera.
Moj je u mene od 10. mjeseca, drago mi je da sam nekidan vidio da ispred mene uzme zrno hrane, i kljuca kanarinku.
To je prvi put da ga izbliza vidim da jede.
Počinje svaki dan sve više pjevat, pa to je nevjerovatno koje su to bravure i izvijanja glasa.
Kao kos, ali puno ljepše.
Savršeno!
Moj je u mene od 10. mjeseca, drago mi je da sam nekidan vidio da ispred mene uzme zrno hrane, i kljuca kanarinku.
To je prvi put da ga izbliza vidim da jede.
Počinje svaki dan sve više pjevat, pa to je nevjerovatno koje su to bravure i izvijanja glasa.
Kao kos, ali puno ljepše.
Savršeno!
Gost- Gost
- Post n°9
Takvi su,rijetko koji promini osobnost,iz plasljivca u lipoga hrabroga prsana,zamisli taj dozivljaj!
Gost- Gost
- Post n°10
Danas je moj poceo da pjeva i presretna sam.Da li je moguce da je tek tako pocrvenio po prsima-znam da oni nesto jedu na proljece u prirodi i pocrvene ali mi se cini da je i ovaj moj u volijeri dobio crvenija prsa ili nisam prije obracala paznju?Ipak mislim da je malo pocrvenio jer bi valjda primjetila toliko crvenila.
- Post n°11
Drago mi je da ti pjeva, uživaj i vidjet ćeš da će početi pjevati po cjeli dan kad se smiri.
To crvenilo je on pohranio u korjen pera u prirodi u 9. mjesec, crvenilo je do sada čekalo, a sad kad počinje bit spolno zreo izašlo je.
Pročitaj malo okolne teme, karotiniranje faganela i tako to, tu smo boju doktorirali, čak ušli u trag koji je karoten čini
To crvenilo je on pohranio u korjen pera u prirodi u 9. mjesec, crvenilo je do sada čekalo, a sad kad počinje bit spolno zreo izašlo je.
Pročitaj malo okolne teme, karotiniranje faganela i tako to, tu smo boju doktorirali, čak ušli u trag koji je karoten čini
Gost- Gost
- Post n°13
Nisam pustila vec se sunce pocelo konacno pojavljivati.Ptice su mi na zatvorenom balkonu i vec je pomalo pocelo biti ljepse vrijeme pa se zato vjerovatno i raspjevao.
Drazene ako je istina to sto ti kazes onda to znaci da sam ja od covjeka kupila tek uhvacenu pticu? :scratch:Pticu sam spasila od muka u novembru pa ona nije mogla biti vise od mjesec-dva u kavezu kod tog covjeka,sto opet znaci da mi se vrlo lako moze desiti da ptica od tuge u proljece ugine?
Drazene ako je istina to sto ti kazes onda to znaci da sam ja od covjeka kupila tek uhvacenu pticu? :scratch:Pticu sam spasila od muka u novembru pa ona nije mogla biti vise od mjesec-dva u kavezu kod tog covjeka,sto opet znaci da mi se vrlo lako moze desiti da ptica od tuge u proljece ugine?
- Post n°14
Faganel jest osjećajna tica, ali neće uginit od tuge, još pogotovo ponudiš li mu kakvu dobru kanarinku
Da, onda je iz prirode, jer ako nije karotiniran i nuđen hranom koja mu daje crveni pigment u vrijeme kad mjenja perje, 9. mjesec, on u krletki nikad nema pravu crvenu boju, možda nešto malo, boje hrđe.
Znači dogodine će ti vjerovatno biti bez boje, ali nema to veze, on će pjevati i pariti normalno.
Čula si kako prekrasno pjeva, uskoro će po cjeli dan, a ako obratiš pažnju, čut ćeš da pjeva i prije svitanja!
Da, onda je iz prirode, jer ako nije karotiniran i nuđen hranom koja mu daje crveni pigment u vrijeme kad mjenja perje, 9. mjesec, on u krletki nikad nema pravu crvenu boju, možda nešto malo, boje hrđe.
Znači dogodine će ti vjerovatno biti bez boje, ali nema to veze, on će pjevati i pariti normalno.
Čula si kako prekrasno pjeva, uskoro će po cjeli dan, a ako obratiš pažnju, čut ćeš da pjeva i prije svitanja!
Gost- Gost
- Post n°15
POcea je izbacivat crven jer mu je i vrime,a jer mu je i uslo svijetlosti i vrijeme je bilo malo svijetlije i korijeni u kojima je karotin su poceli pustat,eh sad samo kad ga vidis da divlja,pokidan rep....eeee
- Post n°16
a jel piva
Gost- Gost
- Post n°17
E od danas je poceo ozbiljno da pjeva-i ton je pojacao sad ga cujem i o cemu pjeva.
- Post n°18
Vidjet ćeš koje su to pjevačke bravure, više nećeš moć zamislit volijeru bez faganela
Dobar si potez napravila šta si ga uzela.
Dobar si potez napravila šta si ga uzela.
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°19
Imao sam ja jednom jednog ali to je bilo divlje sačuvaj Bože pa sam ga pustio ali izgleda da nije bio baš neko cviječe to je bilo kao poklon za uspješne početke! moš mislit!
Gost- Gost
- Post n°20
Nije ni moj nesto posebno pitom,cak sam se iznenadila kako je uopce poceo pjevati ali pjeva i to vrlo lijepo
- Post n°21
Bio ti je to odličan poklon Branimire, ali nisi imao strpljenja držati ga dok ne pokaže šta zna
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°22
Dražene ne razumin se baš u njih ali ovaj nije bio ni P od poklon! To je bilo ludo da ne može biti luđe!
- Post n°23
Haha, ja ću umrit od smjeha.. to je tako, trebaš bit strpljiv i čekat ga da se smiri godinu - dvi dana. Ako imaš sreće, neki se ne smire ni tada.
Razumjem te potpuno Brane, ali strpljen - spašen!
Razumjem te potpuno Brane, ali strpljen - spašen!
- Post n°24
MA MOŽE ON DIVLJAT KOLIKO OĆE AKO JA VIDIN DA JE ONI PRAVI CRVENI I JOŠ MALO OVEĆI I IZDUŽEN MA NEBI GA JA PUŠTA NEGO BI GA STAVIJA U VEĆU VOLJERU DA SE NE ISTUČE I S VRIMENON U MALU ĆIBU DOK SE NE SMIRI
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°25
lorde takav mi triba pa cu ga ja pripitomit sad kad mi stigne voljera i kanarinke pa cemo dogodine napravit pravi bordel u voljeri hehehehe