pozdrav iz Mostara
+62
cukliju
Border
alija-zenica
aurora2000
echeberija
topaz
krepat ma ne molat
Dobric
angelo
Miljenko
ticar
gramofon
skopski maestro
Merlo
toni mostar
klapa-sinj
vrca
Orhan
branimirf
veso09
Starac_Mostarac
xyz
zvrcko sen
zijada
brabus
NAVI
pippa
crv
lord189
DAMIAN
komiza
DjordjeVet
saso78
kreso
euzebio
vrabac
PESTI
Siskin
Dule
krstokljun
koce
MARIN
ssarava1
vlado
toni ilići
cana
baltic
toni69
dzemal_sa
zoranV
jope
riberi
prco999
bocka
refa95
vansal
Carduel
Dean
krnjolac
Dax BG
plafonko
Said_the_great
66 posters
Mostarski pjev - Živaticki
Gost- Gost
- Post n°1
Re: Mostarski pjev - Živaticki
Cardulis kako kazes da si iz Mostara , i ako gonjas Mostarski pjev tj . Živaticki ,onda da ti kazem ko u Mostaru ima najbolje stiglice. Gospodin se zove Ismet Raljevic i ima najbolje stiglice u gradu sto se tice nasega pjeva , kojega svi gonjaju u Mostaru i kada neuspiju onda samo traze mane. Ako hoces da cujes ptice bez mana u toga gospodina ima ja sam ih licno slusao i to je perverzija. Da bi mogao isto da kazes da nesto valja ili nevalja onda treba da cujes orginal pa da imas prestavu o tome. Najbolje je u zivo, ali ako neuzivo onda sa kaseta koje nisu preradjivane i dodavane nego koko je ptica pjrvala.
pozdrav iz Mostara
pozdrav iz Mostara
Said_the_great- Broj postova : 97
Registration date : 17.01.2009
- Post n°2
jesu li na prodaju, koja je cijena ?!
plafonko- Broj postova : 191
Registration date : 12.03.2009
- Post n°3
ako hocete poslusat Ismine stigljice sjedite u blue line na kavu i uzivajte :-)
Dax BG- Broj postova : 331
Registration date : 15.04.2009
- Post n°4
Hajde vi meni pustite nekog mostarca... Nisam cuo pravoga 10 godina
plafonko- Broj postova : 191
Registration date : 12.03.2009
- Post n°5
jedino da neko ode do Isme i snimi njegove. Ja mislim da samo on ima vrhunskog pjevaca.
Dax BG- Broj postova : 331
Registration date : 15.04.2009
- Post n°6
Otkad je Draga poslao burazeru u BG '97 starca, vise nisam cuo da je neko nesto tako imao.
Gost- Gost
- Post n°7
Nažalost ptice se lovom selektiraju pa u prirodi ostaje samo "škart".
krnjolac- Broj postova : 791
Registration date : 16.03.2009
- Post n°8
to oćeš reći da je pjesma obrnuto proporcionalna od inteligencije,pa se lakše vataju oni šta bolje pivaju,ili...?
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°9
krnjolac je napisao/la:to oćeš reći da je pjesma obrnuto proporcionalna od inteligencije,pa se lakše vataju oni šta bolje pivaju,ili...?
ima smisla zato mene nisu htjeli pustiti u niti jedan zbor...
krnjolac- Broj postova : 791
Registration date : 16.03.2009
- Post n°10
ha,ha,dobra..!onda se ja ko muzičar moram zamislit.....?
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°11
djanimos je napisao/la:Cardulis kako kazes da si iz Mostara , i ako gonjas Mostarski pjev tj . Živaticki ,onda da ti kazem ko u Mostaru ima najbolje stiglice. Gospodin se zove Ismet Raljevic i ima najbolje stiglice u gradu sto se tice nasega pjeva , kojega svi gonjaju u Mostaru i kada neuspiju onda samo traze mane. Ako hoces da cujes ptice bez mana u toga gospodina ima ja sam ih licno slusao i to je perverzija. Da bi mogao isto da kazes da nesto valja ili nevalja onda treba da cujes orginal pa da imas prestavu o tome. Najbolje je u zivo, ali ako neuzivo onda sa kaseta koje nisu preradjivane i dodavane nego koko je ptica pjrvala.
pozdrav iz Mostara
Kako se mjesto zove Dobrič (Žvatić) mislim da bi se i pjev štiglića trebao zvati Žvatićki. Istina je da je Isma Raljević još davnih godina imao dobra štiglića koji je pjevao čuvenu turu "cipa cipa cipa cibizijer ci blicjer" i koja se i dan danas pominje u mostarskim krugovima ljubitelja štiglića. Pored ovog štiglića treba pomenuti i štigliće koji su bili kod Cane, Mlađe i Šimuna i koji su također bili od vrste kojoj je pripadao i Ismin štiglić. Svaka je ptica imala svoje prednosti u širini pjeva u odnosu na druge. Teško je reći koja je bila najbolja. Uglavnom to su bile zlatne godine Žvatićkog pjeva! Nekontroliranim izlovom ovih ptica sada se u Žvatiću mogu čuti samo fragmenti toga pjeva. Nekad bilo sad se pominjalo. Uglavnom pohvalno je da su mostarski ljubitelji štiglića krenuli s njegovom reprodukcijom u volijerama tako da postoji mogućnost da se selekcijom pojedinih primjeraka taj pjev iz 70-ih godina ponovo vrati na balkone mostarskih ulica.
vansal- Broj postova : 120
Registration date : 04.08.2008
- Post n°12
ČUDNA JADA OD MOSTARA GRADA
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°13
evo koliko ja znam o zivatickom pjevu.Postojala je jedna kolonija stiglica koja je se jedno ljeto gnijezdila na istom podrucju ili stablu gdje i slavuji.Kada su se izlegli mladi stiglici oni su slusali istovremeno i pjev stiglica i pjev slavuja naravno oni su u velikoj vecini prihvatili pjev stiglica ali ipak su nesto malo ubacili u svoju pjesmu slavuja ali na svoj nacin ne isto kao slavuja ali na svoj nacin i ta takva pjesma se zove zivaticki pjev bar ja sam tako cito i sluso.Nemojte mi se smijati ili izrugivati jer ja sam svoje bar ja mislim iskreno znanje o zivatickom pjevu prenio ovdje na ovaj forum.
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°14
REFA, PRVO SLAVUJ I ŠTIGLIČ NE PRAVE GNJEZDO IDENTIČNO, SLAVUJ UVJEK JE SA GNJEZDOM SKORO ILI NA SAMOJ ZEMLJI, DOK ŠTIGLIČ SE GNJEZDI NA GRANI NAJNIŽE NA OKO DVA DO TRI METRA OD ZEMLJE.
DA ZNAŠ I TO DA SLAVUJ JE TERITORIJALAC I NEDA PRISTUP OKO NJEGOVOG GNEZDA.
JOŠ NISAM SREO DA ŠTIGLIČ IMITIRA SLAVUJA JER ZA TO I NEMA KAPACITET.
DA ZNAŠ I TO DA SLAVUJ JE TERITORIJALAC I NEDA PRISTUP OKO NJEGOVOG GNEZDA.
JOŠ NISAM SREO DA ŠTIGLIČ IMITIRA SLAVUJA JER ZA TO I NEMA KAPACITET.
prco999- Broj postova : 38
Registration date : 09.08.2009
- Post n°15
PROBLEM JE STO DOSTA MOSTARACA KOMENTARISE O ZIVATICKOM PJEVU ALI GA NISU U POTPUNOSTI POSLUSALI A KAMO LI OCIJENILI I DALI VRIJEDNOST!ONO STO JA ZNAM DA SAMO PAR LJUDI JE GA PREVELO U POTPUNOSTI TE ZNA SVAKI DETALJ U PJEVU.
Gost- Gost
- Post n°16
carduel ako mislis na Šimuna Pavlovića ja ću ti odmah reći da on ni dan danas nezna šta je štiglić,u kanarincima jeste jak ali štiglići su mu 0 bodova
riberi- Broj postova : 182
Registration date : 09.02.2009
- Post n°17
prco prco kad ćeš u nicuze.ova godina je dobra tića ko blata
Gost- Gost
- Post n°18
cekajte eto i mene kad ih ima ko blata,u nas ih odavno nema bas ko blata
Gost- Gost
- Post n°19
daj ako neko ima uopste pesme stiglica neka mi posalje na mail
yunker_74@yahoo.com
yunker_74@yahoo.com
- Post n°20
prco999 je napisao/la:PROBLEM JE STO DOSTA MOSTARACA KOMENTARISE O ZIVATICKOM PJEVU ALI GA NISU U POTPUNOSTI POSLUSALI A KAMO LI OCIJENILI I DALI VRIJEDNOST!ONO STO JA ZNAM DA SAMO PAR LJUDI JE GA PREVELO U POTPUNOSTI TE ZNA SVAKI DETALJ U PJEVU.
Ovo je točno, (bez uvrede ptičarima u MO), i osobno sam se uvjerio u to bezbroj puta. Što se tiče "žvatićkog" pjeva mislim da su Isma Raljević i Pakleni dvije najkompetetnije osobe koje sam upoznao u MO po pitanju "žvatićkog" pjeva.
from je napisao/la:carduel ako mislis na Šimuna Pavlovića ja ću ti odmah reći da on ni dan danas nezna šta je štiglić,u kanarincima jeste jak ali štiglići su mu 0 bodova
Ne mislim na njega! Pokojni Šimun je iz Ilića.
jope- Broj postova : 55
Registration date : 07.11.2009
- Post n°21
https://www.youtube.com/watch?v=txrMnhiG4K0
Pozdrav svima,
Pratim temu SPLITSKA ŠKOLA PJEVA, pa mogu prijetiti da se dosta povlači pitanje raznolikosti pjeva u grdelina naspram staroj školi STP-a, pa se povlače paralele sa pijevom ŽIVATIĆKI u smislu raznolikosti.
Pitam Vas, plafonko ,cardeul damijan ili netko tko ima iskustva sa mostarskim pjevom (ŽIVATIĆKI) grdelina dali je na ovom video zapisu ta pjesma.
Ako je , što je to da ga čini tako složenim i drugačijim.
Ako nije što bi trebao biti po vama izvorni mostarski pjev grdelina.
Unaprijed zahvaljujem
pozzz
Pozdrav svima,
Pratim temu SPLITSKA ŠKOLA PJEVA, pa mogu prijetiti da se dosta povlači pitanje raznolikosti pjeva u grdelina naspram staroj školi STP-a, pa se povlače paralele sa pijevom ŽIVATIĆKI u smislu raznolikosti.
Pitam Vas, plafonko ,cardeul damijan ili netko tko ima iskustva sa mostarskim pjevom (ŽIVATIĆKI) grdelina dali je na ovom video zapisu ta pjesma.
Unaprijed zahvaljujem
pozzz
- Post n°22
- Post n°23
jope je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=txrMnhiG4K0
Pozdrav svima,
Unaprijed zahvaljujem
pozzz
Nažalost nije! Ovaj video clip nema nikakve veze sa Žvatićkom pjesmom. Brza đavka - to ne prolazi! Žvatićki tić to pjeva puno sporije. Imam sve to na CD-u pa kad stignem postavim da se čuje. Puno je bogatija to pjesma! U Mostaru sam slušao samo jednog tića sa pjevom koji se traži. Možda ima još ko ali iskreno ne znam. Ima dosta ptičara u Mostaru.
Iskeno više mi se sviđa ovaj video clip iznad!
- Post n°24
Carduel,
zahvaljujem na objašnjenju video klipa pjesme
Drugi klip šta je lipo lipo je
pozzz
zahvaljujem na objašnjenju video klipa pjesme
Drugi klip šta je lipo lipo je
pozzz
zoranV- Broj postova : 2908