by Carduel pet 13 kol - 17:59
cana je napisao/la:carduel postoji mogućnost dasi mlad uzgajivač kad spominješ a vjerovatno da neznaš pravi poznavaoci ovoga pjeva su sasvim drugi ljudi.Ove što spominješ i dan danas bi htjeli moje snimke jer nikada nisam dao cjelokupan pjev.Velika se javlja ljubomora kod novopečeni pjevača ž,pjeva misleći da sve znaju.
E moj Cana, sto se čovjek manje uzbuđuje to bolje i kvalitetnije živi. Vjeruj mi da nisi pogriješio što si snimio kazetu, tako treba, nek stoji za uspomenu, nek se može usporediti kakav je nekad bio žvatićki pjev a kakav je danas. Imam nekoliko kazeta isječaka žvatićkog pjeva (tvog, Isminog, Mlađinog, Šimunovog starca i nedavno sam nabavio kazete koje datiraju iz razdoblja kad nisam bio ni rođen a ima i meni godina (već sam oldtimer).
Što se mene tiče uzgoj štiglića mi je na prvom mjestu, evo možeš ovdje vidjeti moje mališane na ovom linku
Mladi štiglići. Ćaća im je sa Žvatića a mater iz Vitine pa ćemo da vidimo šta će da ispadne.
A sad jedna molba, pošto si se prijavio na forum i vidljivo je da si veliki poznavatelj žvatićkog pjeva - jer kao što si sam rekao da su te zasmetali komentari na forumu bilo bi dobro da nam obrazložiš svoje viđenje žvatičkog pjeva, od čega se sastojao - koje su glavne pjesme bile, koje su sitne pjesme bile zastupljene, zavijanja po kojima se poznavao žvatićki starac, o blicjeru, naravno i ljudima koji su bili na tronu tog vremena. Mislim da su neki i umrli a pošto nisam iz Mostara volio bi malo pročitati iz prve ruke. Uskoro planiram odlazak kod Stojana Kajana (možda već sutra) pa popričam malo na temu žvatićkog pjeva, da čujem kako je to nekad bilo.
Bilo bi mi drago da nađeš malo vremena pa da nam napišeš kako je to nekad bilo tako da i mi mlađi možemo stvoriti predodžbu o vremenima žvatićkog pjevača.
Puno pozdrava