Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+62
cukliju
Border
alija-zenica
aurora2000
echeberija
topaz
krepat ma ne molat
Dobric
angelo
Miljenko
ticar
gramofon
skopski maestro
Merlo
toni mostar
klapa-sinj
vrca
Orhan
branimirf
veso09
Starac_Mostarac
xyz
zvrcko sen
zijada
brabus
NAVI
pippa
crv
lord189
DAMIAN
komiza
DjordjeVet
saso78
kreso
euzebio
vrabac
PESTI
Siskin
Dule
krstokljun
koce
MARIN
ssarava1
vlado
toni ilići
cana
baltic
toni69
dzemal_sa
zoranV
jope
riberi
prco999
bocka
refa95
vansal
Carduel
Dean
krnjolac
Dax BG
plafonko
Said_the_great
66 posters

Mostarski pjev - Živaticki

dzemal_sa
    dzemal_sa

Broj postova : 204
    Registration date : 17.12.2009

Mostarski pjev  - Živaticki - Page 2 Empty Re: Mostarski pjev - Živaticki

Postaj by dzemal_sa pet 29 sij - 9:41

Kemo u Mostaru ima dva s tiglica iz Hutovog blata, jednog cuva za sebe a drugi ide u Imotsk kod Bere... nije htjeo prodati ni jednog a stiglici su kao izmisljeni, dok neodete pogledati - preslusati ja vam to opisati nemogu... lagano i bez zurbe i sve na svom mjestu, onako kako se to kod nas kaze po istilahu i sa merakom. Da slusas i uzivas pravi odmor za usi
    toni69
    toni69
    Opomena
    Opomena

Broj postova : 78
    Registration date : 23.03.2010

Postaj by toni69 pon 29 oľu - 13:52

POŠTOVANI ljubitelji žvatićkog pjeva ,Cana je prvi imao pjevača u Mostaru.ponjegovoj priči štiglić je uhvaćen već naučen.Pokojni Šimun Zovko je naučio tića na osnovu canine ili mlađine snimke na kolutašu kazetofonu. interesantno je da su učena još dva brata od tog štiglića, ali sa slabijim učinkom. prije par godina žaja sa vrela Radobolje ,je imao slično naučenog.dosta mostaraca svake godine uči tiće,ali bez velikog uspjeha ,osim ISME RELJEVIĆA. Mislim da je teško naučiti tiće koji nisu izleženi u okolici Mostara ,jer ovaj pjev možete samo čuti u MOSTARU .POZDRAV
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic pon 29 oľu - 17:30

Pozzz toni69
    Ja sam cuo dosta iz prica o tom pjevu sluso sam nekoliko puta usporavanu snimku kazu da je to taj pjev ali posto je usporavano ne moze se jasno cuti.
    Postoji li neka snimka?

Ako ima bar neki dio snimke da pustite?
    toni69
    toni69
    Opomena
    Opomena

Postaj by toni69 pon 29 oľu - 22:38

pozdrav baltic ,izvorni snimak žvatićkog pjevača je presnimavan puno puta od strane mostarskih tičara.većina ih uči na kopije caninog i,mlađinog pjevača .mislim da najbolje i najčistije snimke ima mladen boras iz mostara .pošto carduel ima dobru opremu za snimanje i mislim da ima snimke mostarskog pjeva da ga zamolimo da postavi snimku na forum
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel pon 29 oľu - 23:04

toni69 je napisao/la:pozdrav baltic ,izvorni snimak žvatićkog pjevača je presnimavan puno puta od strane mostarskih tičara.većina ih uči na kopije caninog i,mlađinog pjevača .mislim da najbolje i najčistije snimke ima mladen boras iz mostara .pošto carduel ima dobru opremu za snimanje i mislim da ima snimke mostarskog pjeva da ga zamolimo da postavi snimku na forum

Do sada sam prebacio mnogo kaseta na komp ali to su dijelovi pjeva pojedinih štiglića tog vremena. Ima tu i Isminog, Caninog, Mlađinog, Šimunovog štiglića a prije par dana sam dobio dvije stare kasete pa sam i njih prebacio na komp. Tu su neki snimci koji nisu zastupljeni u gore navedenim tako da će trebat vremena da se to prečisti i dotjera u red. Nakon toga bi mogao postaviti pjesmu na forum po MTP, naravno uz pomoć Paklenog, tako da druge kolege ptičari mogu čuti šta se traži po MTP.

Bilo bi dobro kad bi se mogao dobiti originalni snimak sa kolutaša pa da se to sredi ali ne znam da to itko ima osim Isme. Volio bi i sam čuti šta su ptice tada pjevale i to orginalni snimak gdje nitko ništa nije izrezivao niti prepravljao.

Toni jesi sada u HR?
    toni69
    toni69
    Opomena
    Opomena

Postaj by toni69 uto 30 oľu - 10:35

pozdrav carduel ,već 2 godine živim u Istri,možda si me zaboravio.ja sam brat od djerija ,iprijatelj od paklenog.mislim da bi trebalo snimit paklenovog starog mješanca ,ako je kod njega,slušao sam ga ,i moje mišljenje je da je to naj bliže žvatićkom pjevu.
    .trebalo bi pitat mlađu borasa ,ako bude dobre volje dati će on paklenom.kad odeš u iliće pozdravi pašteleka i paklenog.
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel uto 30 oľu - 16:08

toni69 je napisao/la:pozdrav carduel ,već 2 godine živim u Istri,možda si me zaboravio.ja sam brat od djerija ,iprijatelj od paklenog.mislim da bi trebalo snimit paklenovog starog mješanca ,ako je kod njega,slušao sam ga ,i moje mišljenje je da je to naj bliže žvatićkom pjevu.
    .trebalo bi pitat mlađu borasa ,ako bude dobre volje dati će on paklenom.kad odeš u iliće pozdravi pašteleka i paklenog.

Nisam te zaboravio, samo nisam bio siguran da li si u Istri pa sam pitao Paklenog sinoć gdje si sada. Mi smo ti u pogonu stalno, družimo se, kombiniramo pjesme i već ima rezultata sa tićima. Pakleni je naučio jednog štiglića koji pjeva žvatićku pjesmu. Dogovorili smo se da uskoro snimamo mješanca a vidjet ćemo i s Borasom oko toga. Uglavnom radi se već nekoliko godina i ima rezultata. Treba samo ustrajat ali mislim da će se Žvatićki pjev vratiti u domove Ilića i šire.

Puno pozdrava i drago mi je da si se priključio forumu.
    toni69
    toni69
    Opomena
    Opomena

Postaj by toni69 uto 30 oľu - 23:15

pozdrav carduel,nedavno sam dobio poruku od paklenog i vedrana ,rekli su mi ostaviti nekog novaka blicera ,ulovili su ga na Blatu.imam 1 ulovljen na kanalu ,dao mi ga ojna sa vrela paklenov susjed.štiglić nije loš,ali puno cja cja .prošle godine sam dobio za Božić od mire knezovića tića,ali mi ga je ubio jastreb.u okolini hotela gdje radim ,ima dosta štiglića ,većinu sam ih preslušao ,moj zaključak je da su slični po pjevu našim starcima. imaju solidan blicjer.pokušat ću nabavit par cibukana sa područja novigrada i nakalemiti ih na mostarski pjev ,iako će biti teško.
    cana

Broj postova : 35
    Registration date : 08.08.2010

Postaj by cana ned 8 kol - 21:59

Vidim da se na ovoj stranici govori o Žvatičkom štigliću njegovom pjevu.Želio bi znati ko ima da zna kakav je to pjev.Vidim po izjavama da ima oprecnih misljenja. Nekad sam imao stiglice sa tim pjevom i ucio mlade, snimio pjev na kazetu i dijelio ticarima, Ismi Raljevicu, pok.Hecku, Miri Bevandi i ostalima koji su volili taj pjev.
    baltic
    baltic

Postaj by baltic ned 8 kol - 22:04

cana je napisao/la:Vidim da se na ovoj stranici govori o Žvatičkom štigliću njegovom pjevu.Želio bi znati ko ima da zna kakav je to pjev.Vidim po izjavama da ima oprecnih misljenja. Nekad sam imao stiglice sa tim pjevom i ucio mlade, snimio pjev na kazetu i dijelio ticarima, Ismi Raljevicu, pok.Hecku, Miri Bevandi i ostalima koji su volili taj pjev.

Voljeli bi i mi da cujemo nesto od tog pjeva ali izgleda da se drzi u tajnosti kao da nebi neko presnimio itd.

Mozemo li cuti snimke ?
    cana

Postaj by cana ned 8 kol - 22:15

Vidim da si iz Zenice, kad budes nailazio kroz Mostar javi se pa ces dobiti CD
    baltic
    baltic

Postaj by baltic ned 8 kol - 22:44

Ma stavi nam ovdje da svi cujemo tako je naj bolje .Ja ne misli dolazit do sljedeci skokova sa Starog Mosta Wink
    cana

Postaj by cana ned 8 kol - 22:57

Nadji u Zenici Damjana Colovica i upitaj njega da ti da

Ja ti neznam to postavit ovdje

baltic
    baltic

Postaj by baltic ned 8 kol - 22:59

Ima Damjan neda nikome Wink
    Nije problem postavit prvo na you tube i samo zaljepis i stavis ovdje .

refa95
    refa95

Broj postova : 1274
    Registration date : 12.04.2009

Postaj by refa95 ned 8 kol - 23:00

posalji ga meni na refa.haris_10@hotmail.com i ja cu postaviti
    cana

Postaj by cana ned 8 kol - 23:02

To cu ja onda sutra sa sinom

cuj Damjan ne da nikome hahahahaha
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel pon 9 kol - 16:01

cana je napisao/la:To cu ja onda sutra sa sinom

Poštovanje Cana, mislim da se nikad nismo upoznali ali na široko je poznata pjesma od tvog štiglića, mislim da imam u svojoj arhivi jedan dio probrane pjesme. Inače sakupljam pjesme širom Hercegovine ali u izvornom obliku (onako kako je ptica pjevala) a ne montaže kako se to radilo. Da li postoji u tvojoj arhivi ikakva kazeta na kojoj je bio snimljen tvoj štiglić i da li se može presnimiti? Isto tako volio bi čuti snimak kojeg Isma ima od svog štiglića ali evo toliko ljudih upoznah u MO ali s njim nisam imao prilike. Po pričama ljudi kažu da je susretljiv čovjek. Nadam se da će biti prilike i za upoznavanje. Pozdrav.
    baltic
    baltic

Postaj by baltic sri 11 kol - 15:27

cana je napisao/la:To cu ja onda sutra sa sinom

Bas juce me je Damjan pozvao kod sebe i pricao mi je price o zivatickom pjevu.

Spominjo mi je svoje prve stiglice s tih krajeva.

I rekao mi je da na tom potezu mogao si uloviti grdelina samo ako ti lovac ima isti pjev jer drugacije ne dolaze ni blizu.

Neki poznati grdelin koji se zvao crveni.

ps Rekao mi je ti si jedan od rijetki koji je dosao kod mene ali ja opet nisam cuo nikakav CD cheers

cana

Postaj by cana čet 12 kol - 22:41

reci Damjnu da svrati kod mene kad bude u Mostaru paćuti spremiti jedan CD .
    cana

Postaj by cana čet 12 kol - 22:44

Ako poznaješ golubare iz Zenice Softić Haska kodnjega je bila kaseta mog štiglića .
    baltic
    baltic

Postaj by baltic čet 12 kol - 23:16

cana je napisao/la:reci Damjnu da svrati kod mene kad bude u Mostaru paćuti spremiti jedan CD .

Ma dao bi meni i Damjan da sam trazio ali sluso sam nesto mislim da je to dosta slicno.

ps.Mislio sam mu trazit jednog sto pjeva na 1 dan da idem u prirodu da malo slusam to uzivo da vidim kako reaguje u preletu jer kod njega kako on kaze tek su u formi za 1 mjesec. Kako too?

cana

Postaj by cana čet 12 kol - 23:32

drug put ćemo o Damjanu nego čitam na ovom forumu o nekim poznavaocima ž.pjeva pami dođe da se smijem .Štabi pričali da nisam snimio taj pjev i prvo me zamolio I.Raljević da mu dam.Kasnije su svi ti poznavoci naučili sa kaseta da pjevaju na usta i dan dans to rade.Ovo što pišu stvarno je drama.
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel čet 12 kol - 23:56

cana je napisao/la:Vidim da se na ovoj stranici govori o Žvatičkom štigliću njegovom pjevu.Želio bi znati ko ima da zna kakav je to pjev.Vidim po izjavama da ima oprecnih misljenja. Nekad sam imao stiglice sa tim pjevom i ucio mlade, snimio pjev na kazetu i dijelio ticarima, Ismi Raljevicu, pok.Hecku, Miri Bevandi i ostalima koji su volili taj pjev.

Šta misliš o Kajanu?
    cana

Postaj by cana pet 13 kol - 0:01

Kajan je izuzetan poznavaoc i zna svaki ptičar da je on najviše uhvatio pjevača između ostalom i toga crvenog štoga Damjan spominje kojije bio druga liga.
    baltic
    baltic

Postaj by baltic pet 13 kol - 0:09

E da spominjo je Damjan i Kajana on je prvi te imao sa Zivatica.

Kad je cuo kako pjevaju po jablanovima rekao je OVO JE RAJ NA ZEMLJI.

ps.Jeli kod vas bilo poznato pletivo TA BA LA BA?

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Similar topics

-

Sada je: čet 21 stu - 18:51.