+106
Splićanin
Tomislav
stiglic77
Nenad
Jack Sparrow
PetarMakce
Ši-Pemma
mali mate
Vele
ToniST
IvoR
gramofon
toni mostar
DAMIAN
aquila
kostaskopje
Mica Vasic
emirgrdelin
zelandur
Goran Cvetanoski-Coko
Ticar5
Ive Labin
skopski maestro
zmajcom
neznalica
valter
Mozaik
Darko
zako
damir64
dva grdelina
bizar
jigor
angelo
Vrbanja
zijada
toni ilići
euzebio
vrabac
klapa-sinj
riberi
Starac_Mostarac
echeberija
refa95
pavao
BOSKO
Senior
grdelin-omiš
batke
baltic
mirzet
vlado
zoranV
crv
Renato.M
toni69
ERVINO
komiza
pippo
koce
trava
kekic123
evmolp
zoran ptice pjevice
Alen
tefik1
Carduel
zlaja11
MARIN
kreso
ivanu
plafonko
malinois
windbag
krepat ma ne molat
Miljenko
antonio
dragec
Dule
krele
ssarava1
krnjolac
zvrcko sen
PESTI
franeperuzovic
japirko1
sestoperac
bocka
kemo89
Zvrcko
Sina BL
lord189
ikayke
Fago
žalacST
saso78
Merlo
seadriver
steva318
DjordjeVet
Dean
vansal
Lazar
Branimir
xyz
ticar
110 posters
parenje i uzgoj grdelina
toni ilići- Broj postova : 122
Registration date : 13.08.2010
- Post n°751
Re: parenje i uzgoj grdelina
drago,svaka čast.užitak mi je gledat ove tiće.
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°752
Carduel je napisao/la:
Crve, pisao sam ti već šta sam sve za ovu godinu pripremio samo da bi izbjegao kemiju. Ukoliko mi ove godine pola mladih ostane živih onda mi kemija ne treba a u slučaju da bude suprotno onda mijenjam i ovu biljku zvanu "inspiration" i zamjenjujem je s ESB-ovima i ostalim stvarima.
U odnosu na prošlu godinu vidim pomake kod mladih. Puno su čvršći, ranije su izletjeli iz gnijezda, aktivniji su i nemaju "mrtvačke" pjege kao neki iz prošle godine koji nisu dočekali kraj mitara.
Za sada od sve kemije koristim jedino kemijanje u svojoj glavi.
Kakvo je stanje kod tebe u vezi grdelina? Ajd nabaci koju sliku!
Ja ti znam nabacit sliku samo kistom
Ako Pavao uhvati vrimena , moga bi on. Ali , čovik radi od jutra do sutra E , bravo ! U nedjelju
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°753
toni ilići je napisao/la:drago,svaka čast.užitak mi je gledat ove tiće.
Hvala Toni! Nadam se da će u ovakom tempu i nastaviti.
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°754
ma sve mi je jasno,ali kako je moguće da se bez problema pare na pola metra od mene,a navodno ne osjeća sigurnost i mirnoću??balkon je stalno zatvoren i jedino ja praktički ulazim unutra,gnijezdo je u najudaljenijem kutku kaveza,gleda kroz prozor na istok..šta još mogu napraviti?lani sam joj stavio dva gnijezda pa je jedno jaje snila u jedno,a drugo u drugo gnijezdo,i zatim je jedno izbacila i razbila,a drugo je bilo u tebe i ispalo je da je prazno!?[/quote]
Nije drugo bilo u mene. Ne mozes nista napraviti u tome i je problem. Svaka jedinka je prica za sebe a osim toga imas i puno primjera kad ti jedne godine zenka normalno nosi, cak othrani mlade a druge godine nese jaja van gnijezda, napusta gnijezdo itd. Ima i suprotnih slucajeva kad zalegne na jaja, zatim ih ona nakon dva dana sve sama rabije i pojede za dorucak i to 6 komada sve ture, a iduce godine normalno lezi i othrani. Sve su ovo stvari koje pisem iz osobnog iskustva i zato u tome i lezi draz uzgoja grdelina, zato su za mene grdelini nesto posebno, to je prica za sebe. Taj uzgoj nije nimalo jednostavan bez obzira sta se na forumu pojavi mnogo slika mladih u gnijezdu, nikakvo pravilo ne govori da ce iduce bit tako. Treba zivjeti sa svojim jatom poznavati sve mane i vrline jedinka i pokusati izvuci maximum iz njih ali ponavljam vrlo cesto ni to nije dovoljno. Ovdje sam samo mislio na nase male grdeline a bolje da nemas koju mutaciju grdelina pa da vidis onda tih muka, kad ti dodje da sve pustis na slobodu
Nije drugo bilo u mene. Ne mozes nista napraviti u tome i je problem. Svaka jedinka je prica za sebe a osim toga imas i puno primjera kad ti jedne godine zenka normalno nosi, cak othrani mlade a druge godine nese jaja van gnijezda, napusta gnijezdo itd. Ima i suprotnih slucajeva kad zalegne na jaja, zatim ih ona nakon dva dana sve sama rabije i pojede za dorucak i to 6 komada sve ture, a iduce godine normalno lezi i othrani. Sve su ovo stvari koje pisem iz osobnog iskustva i zato u tome i lezi draz uzgoja grdelina, zato su za mene grdelini nesto posebno, to je prica za sebe. Taj uzgoj nije nimalo jednostavan bez obzira sta se na forumu pojavi mnogo slika mladih u gnijezdu, nikakvo pravilo ne govori da ce iduce bit tako. Treba zivjeti sa svojim jatom poznavati sve mane i vrline jedinka i pokusati izvuci maximum iz njih ali ponavljam vrlo cesto ni to nije dovoljno. Ovdje sam samo mislio na nase male grdeline a bolje da nemas koju mutaciju grdelina pa da vidis onda tih muka, kad ti dodje da sve pustis na slobodu
- Post n°755
seadriver je napisao/la:
Otkada radim s grdelinima nikad mi se nije desilo da ženka napusti gnijezdo, razbije jaja. Znalo bi mi se desiti da prvo jaje snese van gnijezda (prva kovada) a ostale dvije snese po 5 komada u gnijezdo. Ali za ovo nošenje isključivo sam ja krivac a ne ona. Pretpostavljam da se tu radi i o prostoru u kojem ptice borave. Kod mene je prostrana vanjska volijera i mislim da je lakše imati mlade nego u letaljkama ili kavezima.
Starac_Mostarac- Broj postova : 142
Registration date : 23.12.2010
- Post n°756
- Post n°757
Starac_Mostarac je napisao/la:Evo komada 3 iz Mostara...
https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc05445i.jpg/
Čestitke Starac, samo naprid!
- Post n°758
tri komada to je žvatićka nada.
- Post n°759
Hvala lijepo svim! Danas im je 15 dan...
Pozdrav
Pozdrav
echeberija- Broj postova : 209
Registration date : 07.06.2009
- Post n°760
Posle koliko dana starosti mladih zenka prestaje da ih greje preko dana i preko noci? Vasa iskustva ?
- Post n°761
echeberija je napisao/la:Posle koliko dana starosti mladih zenka prestaje da ih greje preko dana i preko noci? Vasa iskustva ?
Sve ovisi o trenutnoj temperaturi, obicno poslje 10 dana samo preko dana povremeno udje jednom ili dvaput i kratko se zadrzava a ponoci konstantno lezi i tako do 14 dana...Nakon toga nema vise potrebe da ih grije jer su tici dobili svoje perje....
Pozdrav!
- Post n°762
To me i zabrinjava, moji imaju 9 punih dana sutra je 10 i zenka je ostala van gnezda nocas. Iako je dnevna teperatura do 25 stepeni noci su i dalje malo hladne, otprilike sa majcom bi vam napolju bilo hladno. Nadam se da ce preziveti noc, valjda zenka zna sta radi, ako kuja nije napustila gnezdo! Video sam da je hranila predvece, pa se nadam je ovo normalno.
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°763
ne sekiraj se,to je normalno,ženka nakon 6-7 dana zna izaći iz gnijezda.
- Post n°764
zoranV je napisao/la:ne sekiraj se,to je normalno,ženka nakon 6-7 dana zna izaći iz gnijezda.
- Post n°765
echeberija je napisao/la:To me i zabrinjava, moji imaju 9 punih dana sutra je 10 i zenka je ostala van gnezda nocas. Iako je dnevna teperatura do 25 stepeni noci su i dalje malo hladne, otprilike sa majcom bi vam napolju bilo hladno. Nadam se da ce preziveti noc, valjda zenka zna sta radi, ako kuja nije napustila gnezdo! Video sam da je hranila predvece, pa se nadam je ovo normalno.
No sikiriki, majka priroda je to!
Pozdrav!
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°766
evo malo mojih:
- Post n°767
Carduel kakvo je stanje sa ticima kod tebe? moji od subote proletali i lagano cekam 2 gnijezdo..
Pozdrav!
Pozdrav!
- Post n°768
Starac_Mostarac je napisao/la:Carduel kakvo je stanje sa ticima kod tebe? moji od subote proletali i lagano cekam 2 gnijezdo..
Pozdrav!
Pozdrav Starac!
Stanje je super, ptići letaju na velike u volijeri (njih četvoro, stari 21 dan), ženka snijela jutros prvo jaje (drugo gnijezdo), a moja malenkost troši kalorije po prirodi berući hranu za njih. Eeeee, koliko mi valjaju! Nadam se dogodine bar 40-ak komada pa da smršam koje kilo.
POzzZ
Evo i slika prije spavanja! Malo je mutna al se ipak vide!
Zadnja promjena: Carduel; čet 2 lip - 21:53; ukupno mijenjano 1 put.
- Post n°769
minimalno 100 ,pa ćeš doći ko maneken.
- Post n°770
toni ilići je napisao/la:minimalno 100 ,pa ćeš doći ko maneken.
E davno je to bilo! Mislim osnovna škola!
- Post n°771
Pozdrav Carduel!
Moji isto proletali danas im 21 dan ali još nije pocelo drugo gnijezdo kod mene, moguli dobiti broj mobitela da se cujemo?
Pozdrav!
Moji isto proletali danas im 21 dan ali još nije pocelo drugo gnijezdo kod mene, moguli dobiti broj mobitela da se cujemo?
Pozdrav!
Carduel je napisao/la:
Pozdrav Starac!
Stanje je super, ptići letaju na velike u volijeri (njih četvoro, stari 21 dan), ženka snijela jutros prvo jaje (drugo gnijezdo), a moja malenkost troši kalorije po prirodi berući hranu za njih. Eeeee, koliko mi valjaju! Nadam se dogodine bar 40-ak komada pa da smršam koje kilo.
POzzZ
Evo i slika prije spavanja! Malo je mutna al se ipak vide!
- Post n°772
Kod mene opet nekih (mozda) problema. Mladi imaju 12 dana i jos su u gnezdu, 4 kom i hrani ih samo zenka. Muzjak je zatvoren u manjem kavezu unutar volijere. Danas je zenka pocela da gradi novo gnezdo, unela je malo vate na mesto gde je odredila. Materijal je sama nasla, nije bio ponudjen za pravljenje. E sad kad pustim muzjaka on pocinje jurnjavu zenke a mladi ga uopste ne zanimaju. Plasim se da ako zenka pocne da nosi da ce mladi ostati bez hranitelja. Sta da radim?
krnjolac- Broj postova : 791
Registration date : 16.03.2009
- Post n°773
evo da te ja utješim iz mog skromnog iskustva nema problema,ove godine sam pario kanarinku sa frzelinom i usred othranjivanja mladih napravila je drugo gnijezdo i snila 5 jaja na kojima je uredno ležala i usput sama othranila dvoje mladih.ovih 5 jaja je naravno bilo prazno,jer nije frzelin bio sa njom,a sada leži na samo jednom jajetu,valjda se istrošila na onih 5 praznih...
- Post n°774
echeberija je napisao/la:Kod mene opet nekih (mozda) problema. Mladi imaju 12 dana i jos su u gnezdu, 4 kom i hrani ih samo zenka. Muzjak je zatvoren u manjem kavezu unutar volijere. Danas je zenka pocela da gradi novo gnezdo, unela je malo vate na mesto gde je odredila. Materijal je sama nasla, nije bio ponudjen za pravljenje. E sad kad pustim muzjaka on pocinje jurnjavu zenke a mladi ga uopste ne zanimaju. Plasim se da ako zenka pocne da nosi da ce mladi ostati bez hranitelja. Sta da radim?
Bez panike molim! Idućih 5 dana si miran i ne puštaj mužjaka. Onda pusti mužjaka i prati šta se dešava. Trebao bi se uključiti u hranjenje mladih. A istovremeno će odratiti svoj dio posla (puniti jaja).
- Post n°775
Pusticu ga opet kada mladi budu izasli napolje i kada pocnu da cvrce za hranu, to bi trebalo da pokrene njegov instinkt.Hvala