Carduel je napisao/la:Ljudi, hvala puno! Nadam se da će sve dobro završiti.
Dobro če završiti ako budu imali crve za doručak i večeru
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
Carduel je napisao/la:Ljudi, hvala puno! Nadam se da će sve dobro završiti.
bocka je napisao/la:
Dobro če završiti ako budu imali crve za doručak i večeru
baltic je napisao/la:Lijepo Carduel svaka casta .
ps .Vidi se po govnetu da su tici zdravi ko drijen
echeberija je napisao/la:Sve pohvale, ja upravo prolazim trnovit put do ovakve slike.
Jel ih hrane oba roditelje ili samo zenka?
echeberija je napisao/la:Znaci desava se da muzjak koji ne "pogleda" mlade od kad se izlegu, uredno hrani mladunce dok zenka svija novo gnezdo i lezi na jajima u sledecoj turi?
krnjolac je napisao/la:moji se pare ko ludi i to ispred mana,stalno raznose mateijal okolo,ženka zalegne po par sekundi na gnijezdo i to je to...od jaja ni j!i tako već jedno mjesec dana!mužjak je toliko jurio i maltretirao da sam ga bio odvojio od nje na jedan dan,i čim sam ga sutra vratio ona mu je čučnula ispred mene i on je naskočio!iza toga su se još 2-3 pta u pola sata što sam vidio,ali jaja nigdje...?
euzebio je napisao/la:
[/quota
Carduel, koji je ono moj na slikici? Onaj što je najviše zinuo i vježba se pjevat ziju? Čuvaj mi ga, doću uskoro po njega
izvini Carduel kad imas vakvo iskustvo i vidim da ides na pjev mogo si da mi odgovoris na pitanje ako te ne mrzi,usput nek je sa srecom i puno mlade ti zelimToni Mk je napisao/la:izvinite jedno pitanje ,jel zenka kad izrani mlade i sprema drugo gnezdo jeli na isto mesto ona u isto gnezdo nosi jajeta ili na drugo mesto ga postavite a ono staro maknete .mislim za zenku koja je uhvatena u prirodu ,i jos nesto dali na mladce ukoliko nema otac lepu pesmu moze se pustati cd dok su sa otac i majku ili tek kad se odvoje ?
Toni Mk je napisao/la:
izvini Carduel kad imas vakvo iskustvo i vidim da ides na pjev mogo si da mi odgovoris na pitanje ako te ne mrzi,usput nek je sa srecom i puno mlade ti zelim
seadriver je napisao/la:
To se i meni dogadjalo, a dogadja se jos uvijek sa nekim pticama. Bez obzira na parenje, ja sam imao slucaj kad je muzjak samo sta sam ja vidio naskocio desetak puta a jaja nigdje. Po mom misljenju problem nije u muzjacima, zenke nesto koči na normalno nesenje. To moze biti jako puno stvari kao los odabir polozaja gnijezda, nedovoljna sigurnost ptice, ometanje sa strane muzjaka pri izradi gnijezda, nedovoljan mir u prostoriji gdje se odvija lezenje itd. To su sve problemi za koje je tesko naci neko rjesenje, samo pomicanje gnijezda na neku drugu poziciju cesto ne daju ocekivane rezultate a to je jedino sta se ponekad da uciniti.
crv je napisao/la:
Carduel , Carduel CCCC !
Ona biljka na kojoj je mladac !? Nije li ono ,,poetska inspiracija'' od neki dan ?
Vidiš kako se maloljetnici navuku ? Ne treba im mnogo Čim je proletio - ravno na poroke