Nekton se daje 2-3 puta sedmicno. Meni se pokazao super. Prije sam koristio Muta-vit medjutim nekton je puno bolji. To se vidi po perju ptica.Po sastavu je puno jaci od mutavita, izmedju ostalog sadrzi vise aminokiselina, pogotovo lizina i metionina, mislim na jacinu. Te dvije aminokiseline su najbitnije za pravilan i kvalitetan rast pera. I jos jedna stvar koju sam primjetio u fazi mitara kod mladih odkad ga dajem da se ne cupaju, tj ne kidaju i cupaju jedni drugima pera.
+24
SlavcoMk
Siskin
zoran ptice pjevice
Dule
krnjolac
patrik
zoranV
refa95
Dean
Vasko-MK
Carduel
Dax BG
lord189
Branimir
Rasko
sestoperac
saso78
zvrcko sen
bocka
instantbrain
xyz
Lazar
DjordjeVet
ticar
28 posters
Mitarenje ptica
zoran ptice pjevice- Broj postova : 662
Registration date : 14.09.2009
- Post n°76
Re: Mitarenje ptica
evmolp- Broj postova : 117
Registration date : 22.07.2009
- Post n°77
Hvala na odgovorima. Razmislicu dali da ga dam. Nekako ja sam vise za ono: sto manje kemije ako nije potrebno.
Pozdrav!
Pozdrav!
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°78
kakav uticaj ima PROMOTOR-L ako se daje pticama u mitaru
Vasko-MK- Broj postova : 318
Registration date : 22.01.2010
- Post n°79
Pozdrav iz Makedonije
Postovani prijatelji. Zamolio bih vas, a narocito iskusnije odgajivace da mi kazete dali nesto dajete svojim pticama ,kad nastupi prijevremeno odnosno oduzeno mitarenje. Kod mene i pored svih uvijeta sto mislim da su OK javlja se produzeno mitarenje ( imam par malionoa i jednog mladog lipohrom bijelog kanarinca ). Procitao sam ovdje da se daje neko sredstvo pa me zanima dali pomaze da ptice zavrse mitarenje u normalnom roku. Hvala Vam . Puno pozdrava
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°80
samo daji puno krastavca i probaj im stvorit uvjete vlage stavi vlaznu krpu na kavez ja mislim da je to to
krnjolac- Broj postova : 791
Registration date : 16.03.2009
- Post n°81
grdelinka mi već drugu godinu za redom u isto vrijeme počme gubiti perje u području glave!lani joj je glava skroz ogolila tako da je sličila na bjeloglavog supa!iza ljeta se normalno obukla,da bi sada ponovo počela ogolijevati po glavi kao i lani,bojim se da će se ponovo pretvorit u bjeloglavog supa.šta bi moglo bit u pitanju?šta da joj dam,ili da jednostavno ignoriram situaciju....?očekujem svaki dan da počme nosit jaja.
instantbrain- Broj postova : 40
Registration date : 17.02.2009
- Post n°82
pozdrav... problem sa zenkom kanarinca- ne znam da li je u pitanju mitarenje, ali opada joj perje ispod kljuna, a rijedje je i oko ociju.. inace, nema nikakvih drugih problema, ptica uredno jede, stolica takodje uredna, ponasanje je normalno. u posljednjih 15-ak dana vidim manju kolicinu perja oko kaveza. nije na propuhu, na suncanom je mjestu, pokrivam je preko noci 12 sati i nije u dodiru sa drugim pticama.... ako neko zna o cemu se radi, javite... hvala!
colic- Broj postova : 12
Registration date : 31.12.2011
- Post n°83
Dobio sam kanarinku za koja je izležena pre godinu dana.Čovek mi je rekao da je bila na toplom i da je tako i stavim jer bi na hladnom krenula u mitarenje.Stavio sam je u toplo i posle pet šest dana je počela da baca perje.Očigledno joj promena mesta nije prijala,i koliko joj vremena treba da završi mitarenje ,odnosno kada bi mogla da bude spremna za parenje sa štiglićem.
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°84
Cekaj prolece.
baltic- Broj postova : 779
Registration date : 22.08.2009
- Post n°85
.
krepat ma ne molat- Broj postova : 616
Registration date : 31.03.2009
- Post n°86
Kanarinac kojeg sam kupio (star 7-8 mj.)stavio sam u zatvoreni prostor na cca 16 c.Nakon 10-15 dana počeo je bacat perje ali ne onako kao kad je vrijeme mitarenja (mislim obilato)nego puno manje.Dali će ta ptica parit ove godine ili šta napravit da se vrati u normalu?Vidim da ima slično pitanje ''malo iznad'' pa čekam odgovor.