voce ,,,povrce....neznam....amater sam...prvi stiglic
+21
koce
Miljenko
zoran ptice pjevice
crv
trava
trnar
Carduel
MARIN
aurora2000
Dax BG
krnjolac
krepat ma ne molat
zvrcko sen
antonio
xyz
evmolp
ticar
baltic
lord189
saso78
laza50
25 posters
MITARENJE.....Pomoc......STIGLIC !!!
laza50- Broj postova : 33
Registration date : 23.11.2008
- Post n°1
MITARENJE.....Pomoc......STIGLIC !!!
Cime je najbolje da ga hranim....imam...1 kg kanariske....da ubacim konoplje i koliko....da dodam jos nesto
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
Laza50 na ovaj forum,ako dobro prelistas teme imas mnogo oko ishrane cesljugara...
Svaki odgajac hrani razlicito svoje ptice ni jedan ne hrani isto kao drugi itd.
Vidim da si uporan sa pitanje za hrane,ali evo na kratko na mjesavinu za kanarince mozes da dodas oko 300gr konop isto i suncokret,niger dva put ili tri put nedeljno,nekad mak...neko mozda ne bi se slozio,ali kao sto sam napisao svaki odgajac razlicito hrani svoje ptice.
Mozes davati bilo koje voce ili povrce,ali ne mesaj,ako danas das jabuku onda ostani na jabuku i ne drugo sutra recimo list maslacka,papriku preku sutra itd.....
Jos jednom prelistaj forum i nacices mnogo oko ishrane cesljugara...
Svaki odgajac hrani razlicito svoje ptice ni jedan ne hrani isto kao drugi itd.
Vidim da si uporan sa pitanje za hrane,ali evo na kratko na mjesavinu za kanarince mozes da dodas oko 300gr konop isto i suncokret,niger dva put ili tri put nedeljno,nekad mak...neko mozda ne bi se slozio,ali kao sto sam napisao svaki odgajac razlicito hrani svoje ptice.
Mozes davati bilo koje voce ili povrce,ali ne mesaj,ako danas das jabuku onda ostani na jabuku i ne drugo sutra recimo list maslacka,papriku preku sutra itd.....
Jos jednom prelistaj forum i nacices mnogo oko ishrane cesljugara...
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
dok je tić u mitarenju samo lagana spiza na kilo mišancije za divlje baci dvi šake šemedikana i to je to nema tu mudrolije i daji mu zelenila..
baltic- Broj postova : 779
Registration date : 22.08.2009
Stavi ga u letilicu i prskaj ga spricom.Daji mu krastavac.pojacaj mu hranu. Nije lose da mu das multi vitamin pomaze za brzi rast pera.
Gost- Gost
samo pazi koliko ces staviti suncokreta,dok se mitari moze malo vise,ali kasnije nemoj jer ces ga onda morati na dietu ako ti se puno udeblja. Ovo sto su ti saso i baltic rekli je dobro,osim ovog da ga sam prskas spricom - to nemoras jer ga mozes isprepadati a u mitarenju mu treba 100% mir, nego mu stavljaj posudu u kojoj moze sam da se kupa.
veci postotak konoplje je vazan u fazi mitarenja jer je konoplja dobar izvor bjelancevina.
veci postotak konoplje je vazan u fazi mitarenja jer je konoplja dobar izvor bjelancevina.
Gost- Gost
Je al kad tic miruje u mitru nevalja ga zasut konopljon pa da nemoze disat,da ga zatvori...dvije sake kako je reka kolega lord dovoljno
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
ma nema tu mudrolije ...ma kakvi suncokret pa nepripremamo ga za božićnu večeru tu ide lagana spiza sta više zelenila
laza50 je napisao/la:Cime je najbolje da ga hranim....imam...1 kg kanariske....da ubacim konoplje i koliko....da dodam jos nesto
Ma stigla mi nepipa zelenilo.......neznam koji mu je....
......opalo....perje......na glavi...CELO........multivitamin..dobija....
- Post n°10
Re: MITARENJE.....Pomoc......STIGLIC !!!
...bas da ima neki mir i nema ali.....naviko se za ovih.....7,,8 dana....pikuce malo....to dok se mitari....nepevaju...ili....a i .....mala bajkura...pozdrav iz svedske
HVALA NA POMOCI...PRVA PTICA...NIJE LAKO.....
HVALA NA POMOCI...PRVA PTICA...NIJE LAKO.....
Gost- Gost
- Post n°11
Pa nedira zelenilo jer nije dobija ka mladi,nije navika,al daji mu,pocet ce on grickat,pa mitari se tica....mora opast sve
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°12
markoxp je napisao/la:Pa nedira zelenilo jer nije dobija ka mladi,nije navika,al daji mu,pocet ce on grickat,pa mitari se tica....mora opast sve
ako mu je otpalo perije sa glave onda ptica i nije zdrava,perije treba lagano otpadati dok raste novo.tako da se i ne vidi koža uopće.
Gost- Gost
- Post n°13
Mozda se plasi ticaru pa udara glavom,to je razumljivo,ali ako bas ogoli glava-a nije bio sa drugim ticama,znaci nisu se tukli,onda mozda nije zdrava
- Post n°14
ma opadala postepeno......ma zena ga pustala iz kaveza...i onpar puta zakucao u prozor...i posle...dan dva...diglo se malo perje na glavi ....i onda....cela...zivahan je....neverujem....skakuce,,,,jede lepo......nema proliv...
- Post n°15
znaci na 1kg...kanarinske mesavine......da dodam....dve sake konoplje+ dve sake suncokreta.....ili
Gost- Gost
- Post n°16
cek cek,jel vi tu ticu uzgajate da bi je poslje ubili pa pojeli ili je uzgajate da pjeva i da se divite ljepotom?????????????
ptica se ne pusta iz kaveza,jos pogotovo gdje ima prozora,iskreno kazem,ta ptica nece dugo
pa milijunti put,imas grdelina,dajes mu hranu za grdeline bogatije uljanim sjemenjima
i po milijunti put ako imas kanariju,dajes mu hranu za kanarince,ne treba im masti previse
nikakav suncokret netreba grdelinima,sve je jednostavno samo kompliciras,ne uzgajas tuku da je zakoljes...........
ptica se ne pusta iz kaveza,jos pogotovo gdje ima prozora,iskreno kazem,ta ptica nece dugo
pa milijunti put,imas grdelina,dajes mu hranu za grdeline bogatije uljanim sjemenjima
i po milijunti put ako imas kanariju,dajes mu hranu za kanarince,ne treba im masti previse
nikakav suncokret netreba grdelinima,sve je jednostavno samo kompliciras,ne uzgajas tuku da je zakoljes...........
evmolp- Broj postova : 117
Registration date : 22.07.2009
- Post n°17
Laza, brate! Na ovom forumu imas toliko informacija, procitaj malo i sve ce ti biti jasno. Treba ti samo pola sata vremena.laza50 je napisao/la:znaci na 1kg...kanarinske mesavine......da dodam....dve sake konoplje+ dve sake suncokreta.....ili
baltic- Broj postova : 779
Registration date : 22.08.2009
- Post n°18
Slobodno joj otvori taj prozor da ne udara glavom i tica ce se uvjek vracat da pije vodu i da jede i tako ce se prije izmitarit hoce 100%
Gost- Gost
- Post n°19
Balticu,ako te on ne razumje ja te razumjem
Laza jos jednom,ptica nije za igru...nemozes je tek tako pustat da leti,jos koji put da udre moglo bi joj bit zadnje,vidit ces kad joj krv navre na usta...
Laza jos jednom,ptica nije za igru...nemozes je tek tako pustat da leti,jos koji put da udre moglo bi joj bit zadnje,vidit ces kad joj krv navre na usta...
xyz- Broj postova : 2232
Registration date : 09.06.2008
- Post n°20
markoxp je napisao/la: krv navre na usta...
Gost- Gost
- Post n°21
markoxp je napisao/la:cek cek,jel vi tu ticu uzgajate da bi je poslje ubili pa pojeli ili je uzgajate da pjeva i da se divite ljepotom?????????????
odakle ti to da toliko kritiziras suncokret u ishrani stiglica? dio suncokreta mu daje energiju,glanc perja, cak i Blattner koji ima najbolju mjesavinu extra za stiglica obavezno stavlja suncokret. Suncokret kao izvor energije je dobar,ali ako je kolicina puno veca i ptica je ne potrosi onda dolazi do masnih naslaga,sto nije dobro,ali to nije razlog da kritiziramo suncokretovo sjeme,posebno u fazi mitarenja,i hranjenja mladih.
laza50 je napisao/la:znaci na 1kg...kanarinske mesavine......da dodam....dve sake konoplje+ dve sake suncokreta.....ili
jednu saku suncokreta , i nemoj ga pustati da leti po kuci,to mu je extra stress. nemozes
od stiglica napravit papagaja.
Gost- Gost
- Post n°22
Komplicirat netreba jer je amater.........polako.....kad nauci osnove dalje moze pitat
Znam tocno sta bi se desilo kad bi mu laza dao suncokret,zdebljala bi se ptica,posto je amater,nista to nemora znacit,al neka pocme od nule
uostalom konoplja je sasvim dovoljna...i lan
Znam tocno sta bi se desilo kad bi mu laza dao suncokret,zdebljala bi se ptica,posto je amater,nista to nemora znacit,al neka pocme od nule
antonio- Broj postova : 247
Registration date : 30.04.2009
- Post n°23
Zanima me ptice su pocele s mitarenjem i svaka od njih ima malo rijedji izmet pa me zanima u cemu je problem
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°24
markoxp je napisao/la:Komplicirat netreba jer je amater.........polako.....kad nauci osnove dalje moze pitat
i ti si marko amater pa daješ savjete.................i teze .... i ja sam marko amater ,,, razlika je u količini znanja .
suncokreta ima više vrsta
bijeli
crni
šareni
crni je pun ulja
bijeli proteina , a šareni pola pola
grdelinima se preporuća davanje bijelog suncokreta u mješavinu
Gost- Gost
- Post n°25
Pa oni ga zasipaju sa svakakvim komplikacijama,prvo neka nauci usut hranu u manjarolu,i nalit vodu,i neka nauci da se grdelinima daje hrana za njih a kanarincima za njih
OPOMENA zbog OFFA
ko smo mi da nekom sudimo i procjenjujemo
ovo je forum za početnike ali i za vrhunske uzgajivače imaj to na umu te ne pocjenjuj .
OPOMENA zbog OFFA
ko smo mi da nekom sudimo i procjenjujemo
ovo je forum za početnike ali i za vrhunske uzgajivače imaj to na umu te ne pocjenjuj .