meni je jedan stari pticar rekao jednu kap na vrat ptice iza glave do koze, i to se razlije na celo telo.
+60
Jack Sparrow
zlajozd
emirgrdelin
kovac rupa
Mutacije Danilo
picolet
sgobin
waterslager bitola
Vrbanja
echeberija
patrik
pero
Vasko-MK
hercegovac
zoranV
Renato.M
crv
faganel
mutacija
ivanu
vlado
Boban NA
PESTI
ERVINO
Dule
seadriver
MARIN
komiza
many
Carduel
Dax BG
zoran ptice pjevice
krnjolac
carduelismo
mipticar
kekic123
opalnaissus
dr.nenad86
topaz
krepat ma ne molat
klokkende
sestoperac
kreso
Miljenko
malinois
bocka
xyz
instantbrain
ikayke
riberi
Fago
steva318
zvrcko sen
žalacST
Branimir
lord189
vladan bg
saso78
Dean
ticar
64 posters
paraziti kod ptica
Gost- Gost
- Post n°1
paraziti kod ptica
Frontline
meni je jedan stari pticar rekao jednu kap na vrat ptice iza glave do koze, i to se razlije na celo telo.
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°2
Re: paraziti kod ptica
ako je u spreju onda pošpricaš na kožu iza glave.u onu šupljinu
a ako je u ampulama onda staviš kap u onu šupljinu na kožu.
Gost- Gost
- Post n°3
E ja sam jučer ratovao cijeli dan s parazitima.Sve sam povadio i nasprejao gajbe Biokilom,a onda svakoga tića ispod krila i repa,uključujući i mlade po gnjezdima.Evo je prošlo 24 ure i ništa nije crklo,pa vjerojatno i neće.
Gost- Gost
- Post n°4
Tičar imo si pravo,Biokil nije više ono što je bio.Prije mjesec i po sam sve našprcao Biokilom,a danas gledam tići puni tekuti.Sutra im ide Frontline
Gost- Gost
- Post n°5
Pozdrav !!!
..najbolje je staviti kap nekog antiparazitika između krila
tj. kod lopatica jer je to najidealnije mjesto za upijanje u kožu i
zaštitu ptica, ne samo ptica već i ostalih ljubimaca!
..najbolje je staviti kap nekog antiparazitika između krila
tj. kod lopatica jer je to najidealnije mjesto za upijanje u kožu i
zaštitu ptica, ne samo ptica već i ostalih ljubimaca!
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°6
Frontline je zakon za to, jednom godišnje je i više nego dovoljno (pod uvijetom da ptice nisu u dodiru sa divljim pticama i da se svaka unešena ptica tretira, prije nego se unese u uzgajivaćnicu)
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°7
Kakvo je to sirce,isto sto i ocat?Kakvi?
I nema nikakvih parazita?
I nema nikakvih parazita?
Gost- Gost
- Post n°8
a koji si ti kemicar,mozes li reci sta sve ide u tu kemiju ili je to tajna!?
ticar- Moderator
- Post n°9
najobičnije sirće (ocat) za salatu 1 do 2-poklopca na 1/2 litra vode i samo se nafajtaju ptice. Ne samo da pomaže protiv parazita /uši više nemam uopšte/ nego i očisti ptici perje pa mnogo lepse izgleda. Sem toga jednostavno je za upotrebu i nije uopšte opasno za ptice,; Evo probajte pa će te videti kako će ptica izgledati okupana na ovaj način kad se osuši.
to ču ja sad prije izložbe ptice naprskati.ionako im moram noge oprati.
Gost- Gost
- Post n°10
Frontline sam koristio za guldove ,jedna kap na vrat ptice je dovoljna ali uzmi bočicu za male pse jerPoučen gorkim iskustvom i štetom nastalom prilikom uništavanja ptičjih vaši ovog puta rešio sam da budem skroz oprezan. nabavio sam "frontline" za psa. Koju količinu i na koji način treba stavljati pticama i koji je "zaštitni" period.
su one za krupnije rase opasne za ptice(na zalost iskusio sam na svojim pticama).
ticar- Moderator
- Post n°11
Luckyboy je napisao/la:Frontline sam koristio za guldove ,jedna kap na vrat ptice je dovoljna ali uzmi bočicu za male pse jermilan-pi je napisao/la:Poučen gorkim iskustvom i štetom nastalom prilikom uništavanja ptičjih vaši ovog puta rešio sam da budem skroz oprezan. nabavio sam "frontline" za psa. Koju količinu i na koji način treba stavljati pticama i koji je "zaštitni" period.
su one za krupnije rase opasne za ptice(na zalost iskusio sam na svojim pticama).
to je frontline u ampulama a ja koristim u spreju,ona mala boćica.
samo špricnem iza vrata na kožu i to je to.
Gost- Gost
- Post n°12
Ja imam uza stalazu za ptice veliku sadnicu lavande koja mirise i na kilometar,tako mislim da ih tjera,a i nikad nisam imao problema sa parazitima,jedino novopridoslu ticu poprskam frontlineom za tice u spreju,za svaki slucaj!!!
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°13
Koji ti je taj frontline za tice?
Ja do sad nisam vidio ni cuo,gde si nabavio?
Znam samo za frontline za pse i macke ako mislis na to.
ticar- Moderator
- Post n°14
saso78 je napisao/la:Koji ti je taj frontline za tice?
ma nema za ptice,ali mi onaj u malom spreju za to koristimo.
Gost- Gost
- Post n°15
Samo 1 pitanje.Moze li se pticama "raditi"generalka u proljece?Znaci da nasprejam sve i precke i mrezu i da preventivno nasprejam ptice.Ako to da onda cime sve to a da nije bruka truda da sad npr.moram to sprejati pa da onda sve iznova cistim vodom.Postoji li sprej koji moze ostati na preckama i mrezi a da ne smeta pticama?
vladan bg- Broj postova : 48
Registration date : 21.11.2008
- Post n°16
pile je napisao/la:Samo 1 pitanje.Moze li se pticama "raditi"generalka u proljece?Znaci da nasprejam sve i precke i mrezu i da preventivno nasprejam ptice.Ako to da onda cime sve to a da nije bruka truda da sad npr.moram to sprejati pa da onda sve iznova cistim vodom.Postoji li sprej koji moze ostati na preckama i mrezi a da ne smeta pticama?
Ja generalku radim svakog meseca. Kupis neki antiparazitik u vet. apoteci, i njime prskas prostor(precke, kavezi, volijere...), samo je bitno da sklonis ptice dok se ne osusi.
Ako to nije dovoljno, tretiras i ptice( frontline ili neko sredstvo bas za ptice).
I ovo sto Milan kaze je odlicno, probaj i sa tim.
vladan bg- Broj postova : 48
Registration date : 21.11.2008
- Post n°17
milan-pi je napisao/la:postoji sirće!, pošto koliko vidim ovde za sad jedino ja to koristim ne znam kakva su iskustva drugih al ja sam prezadovoljan.
Milane, da li sircetom prskas i kaveze ili samo ptice?
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°18
ma front line je onaj za pase i mačke i tice se tretiraju svakih 6 mis.
tica se pospreja samo malo iza vrata i stavi se na prozračno mjesto da malo izvitri jer sprej vonja na alkohol
ako se želite riješiti tekuta prvo sve drvene ćibe zamijenite sa aluminiskin ili željeznim(pocinčanim da ne hrđa)isto tako drvene prečke zamijenite plastičnima
ako van je polica za ptice drvena premažite je lanenin uljen ima još puno toga ali mi se neda pisat................
tica se pospreja samo malo iza vrata i stavi se na prozračno mjesto da malo izvitri jer sprej vonja na alkohol
ako se želite riješiti tekuta prvo sve drvene ćibe zamijenite sa aluminiskin ili željeznim(pocinčanim da ne hrđa)isto tako drvene prečke zamijenite plastičnima
ako van je polica za ptice drvena premažite je lanenin uljen ima još puno toga ali mi se neda pisat................
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°19
Da mislim da je najbolje sve što je drveno zamijeniti plastikom ili aluminijem!
žalacST- Broj postova : 263
Registration date : 20.09.2008
- Post n°20
ja sa frontline prskam i kaveze i sve..samo ga malo razrijedim s vodom
- Post n°21
pa sprej joj nesmije doć u doticaj sa dišnim organima pa to je otrov izvadi je vanka i samo malo iza vrata ako prskaš sa fronlineon ,i ako je tako prskaš obavezno moraš hranu i vodu prominit
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°22
pa sprej joj nesmije doć u doticaj sa dišnim organima pa to je otrov izvadi je vanka i samo malo iza vrata ako prskaš sa fronlineon ,i ako je tako prskaš obavezno moraš hranu i vodu prominit
LOrde nije istina
frontlajn sprej može se ptica bez ikakva straha od posljedica poprskati u kavezu isto tako i mladi ....
ovo o čemu neki govore stavljanju kapi ili prskanju po gvaci to jest da budem precizniji po žilama na gvaci je da bi se ubili unutašnji paraziti -grinje....
znači prskao mlade u gnjezdu i odrasle primjerke bez ikakvih posljedica .....sa ampulama nisam pokusirao ......
LOrde nije istina
frontlajn sprej može se ptica bez ikakva straha od posljedica poprskati u kavezu isto tako i mladi ....
ovo o čemu neki govore stavljanju kapi ili prskanju po gvaci to jest da budem precizniji po žilama na gvaci je da bi se ubili unutašnji paraziti -grinje....
znači prskao mlade u gnjezdu i odrasle primjerke bez ikakvih posljedica .....sa ampulama nisam pokusirao ......
ticar- Moderator
- Post n°23
ja i kad prskam protiv tekuti isto prskam na kožu tako se sprej saliva po koži i tekuti biže ili ugibaju.
- Post n°24
pa ja iman egidrift i na uputama oiše da tici sprej ne smi doć u doticaj sa očima i sa dišnim organima i da se hrana i voda moraju prominit i naglašeno je da je OBAVEZNO.
ja san samo čita upute
ja san samo čita upute
Gost- Gost
- Post n°25
Ima i od sada za tice,samo je bolji front od pasa,tica se napuse dva sata pa izdusi,jak je alkohol...