Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+24
SlavcoMk
Siskin
zoran ptice pjevice
Dule
krnjolac
patrik
zoranV
refa95
Dean
Vasko-MK
Carduel
Dax BG
lord189
Branimir
Rasko
sestoperac
saso78
zvrcko sen
bocka
instantbrain
xyz
Lazar
DjordjeVet
ticar
28 posters

Mitarenje ptica

lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Broj postova : 1872
    Registration date : 28.10.2008

Mitarenje ptica - Page 2 Empty Re: Mitarenje ptica

Postaj by lord189 sri 25 vel - 17:42

markoxp je napisao/la:Kapula ti je crveni luk,ili ti česnjak,ljubicasti luk,ima bjeli luk..........

Ja svoje kad se pocmu mitarit samo vadin vanka,tako me did naucija,samo ih vanka,sta vise mozes,netribaju pivat,tek nakon misec pocmu ili 15 dana,nekome je to krivo,pogresno,ali mnei je dobro Laughing

marko opet počinješ sa pizdarijama kada je tica u mitarenju triba je stavit na mirno misto,tica nesmi imat niti dobijat nikakav stres jer se može prekinit stadij promjene perija,i kakvo vađenje vanka jesi ti normalan confused confused
    tribaš ti još study study study
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 26 vel - 0:06

lorde ne serki jer i ti to radis,ja ih ne vadim svugdi,tice su mirne i sve,ne uzmemiravaju se,budu na brokvi pored vrata od kuce i nista ih ne plasi,a ucinkovito je sto puta vise nego neki nacini
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 1607
    Registration date : 08.12.2008

Postaj by zvrcko sen čet 26 vel - 0:50

markoxp je napisao/la:lorde ne serki jer i ti to radis,ja ih ne vadim svugdi,tice su mirne i sve,ne uzmemiravaju se,budu na brokvi pored vrata od kuce i nista ih ne plasi,a ucinkovito je sto puta vise nego neki nacini

marko tada je ptica naj slabija njezi obrambeni mehanizmi su jako slabi učiniti tako šta sa pticom je ravno ubojstvu iste..... sigurno si pobucao da bi sprijećili pticu da ide u mitarenje potrebno ju je svkodnevno širiti...

znaći nikakvo micanje ptice dok je u mitarenju
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 čet 26 vel - 11:01

pa tako je zvrle ali ja svoje tice ne mičen sa stalaže kada su u mitarenju a drugo je to sta moje tice stoje vani na stalaži to nema nikakve veze.
    Branimir
    Branimir

Broj postova : 1968
    Registration date : 12.06.2008

Postaj by Branimir čet 26 vel - 11:24

Izgleda da je netkoopet izvalio glupost, zapamti ptice se moraju pustiti na miru, i ostavi se gluposti, slušaj što ti ljudi govore, i NE PROSTAČI!!!!!!!!!!!
    xyz

Broj postova : 2232
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by xyz čet 26 vel - 11:42

Ima logike u tome šta Marko kaže, ali nije se znao dobro izraziti i formulirati rečenice.

U pojedinim situacijama dobro je da ptica vani obavi mitarenje, ali to "vani" podrazumjeva mjesto zaštićeno od kiše, vjetra, bilo kakvog propuha i jake hladnoće (5 i manje od 5 C). I šta je najvažnije, kad izađe vani, nema više u kuću dok se ne "obuče".

Npr. meni je mladi grdelin ostao sive glave do 01.12., jer je bio u kući i nije osjetio nagon za mjenjanjem perja.

Uz veliku dozu opreza, i postepeno uz prilagodbu temperature, iznio sam ga vani, da bude stalno, mjesec dana.

Udvostručio je količinu hrane koju jede, a davao sam mu koliko god je htio jesti.

Obukao se savršeno do Nove godine, u mjesec dana!

Isto tako, stari tićari su znali reći, ako tica neće u modu, ili ako baca pero po pero tokom godine, triba je izvadit vani u 9. mjesec, da vidi trajanje dana, da osjeti večernju rosu, i promjenit će se sigurno i kvalitetno.

Ali kad se iznese vani, nema više kuća-vani dok mode ne završi.
    Micanje tića u modi je teški stres za organizam.

Tako da nije Marko uvjek baš potpuno u krivu, samo šta ga mi volimo zezat Cool
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 26 vel - 12:17

Pa meni nikad nsiau u kuci,mislin samo kanarije drzin u kuci a grdelini i drugi divljaci su vani,i na mirnome su,ne puse im,i uvik pjevuse i kad se minjaju i sve...tako da ja nista nisam falija,a lordic se isa malo napravit pametan po pisanju ovih drugih formulira je stih koji govori protiv njega,a i on ih izvadi vani usri mitarenja itd.svi radimo isto

a lorde ako se nesicas ja cu te podsjetit,tamo na ledu di smo se klizali si sam reka da kadse tice mitaru da ih triba vadit i vadit,neslusan ja tebe vec znan sta sam cuja od "pouzdanih" Laughing
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 čet 26 vel - 15:56

ma koji led o čemu ti pa moje tice žive vank vidij si i sam a to za vađenje san spomenija i naglasija da ja tice stalno vadim kada se izmitare. lol!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 26 vel - 16:05

zvrcko sen je napisao/la:pile ovo šta si ti našla pod francuslim mitarenjem je ekstreman slučaj ....vrlo rijedak ima blažih vidova kad ptica odbaciva perje pa stane, pa dvatri dana baca, pa stane I tako u nedogled.... to je isto francusko mitarenje i vezano je za metabolizam

Pa sa nekih proslih foruma sam i ja procitala da je francusko mitarenje nesto bezazleno-znaci bacanje perja ali ne u kontinuitetu ali kad sam pronasla clanak povjerovala sam veterinaru.
    instantbrain
    instantbrain

Broj postova : 40
    Registration date : 17.02.2009

Postaj by instantbrain čet 26 vel - 17:46

a izgleda da se moje ptice ipak ne mitare. ženkici je opalo nekoliko pera sa jednog obraza, ali više ništa ne opada evo već dva dana...
    on normalno pjeva i skakuću oboje, valjda je sve u redu
    jedu fino i sve ostalo je dobro nema ni uši više, doduše ponovo ide tretman za 15 dana
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 26 vel - 21:58

MA bice prelaz iz ladnog u toplo ili neki val leda,ko nji razumi,osjetljiv su...

I moji stoje vanka ali ti si sam tamo reka da ih vadis kad se mitaru,ali u tome nema nista lose ako se vadu na mirno,a posto su moji vanka malo ih stavin kad vidin da im ide inters za pismu
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 pet 27 vel - 12:32

markoxp je napisao/la:MA bice prelaz iz ladnog u toplo ili neki val leda,ko nji razumi,osjetljiv su...

I moji stoje vanka ali ti si sam tamo reka da ih vadis kad se mitaru,ali u tome nema nista lose ako se vadu na mirno,a posto su moji vanka malo ih stavin kad vidin da im ide inters za pismu

opet pizdarije pa neće tić pivat ako je usri mitarenja može se desit da zacvrkuta ali to je sve ispod glasa i nerazumljivo.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 27 vel - 13:34

PA moji pivaju,nakon par dana kad cili otpadnu,malo se urede i pocmu odma švrljat,nista se ne razukmi,ali tako se prije ociste
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen pet 27 vel - 18:47

drazenxp je napisao/la:Ima logike u tome šta Marko kaže, ali nije se znao dobro izraziti i formulirati rečenice.

U pojedinim situacijama dobro je da ptica vani obavi mitarenje, ali to "vani" podrazumjeva mjesto zaštićeno od kiše, vjetra, bilo kakvog propuha i jake hladnoće (5 i manje od 5 C). I šta je najvažnije, kad izađe vani, nema više u kuću dok se ne "obuče".

Npr. meni je mladi grdelin ostao sive glave do 01.12., jer je bio u kući i nije osjetio nagon za mjenjanjem perja.

Uz veliku dozu opreza, i postepeno uz prilagodbu temperature, iznio sam ga vani, da bude stalno, mjesec dana.

Udvostručio je količinu hrane koju jede, a davao sam mu koliko god je htio jesti.

Obukao se savršeno do Nove godine, u mjesec dana!

Isto tako, stari tićari su znali reći, ako tica neće u modu, ili ako baca pero po pero tokom godine, triba je izvadit vani u 9. mjesec, da vidi trajanje dana, da osjeti večernju rosu, i promjenit će se sigurno i kvalitetno.

Ali kad se iznese vani, nema više kuća-vani dok mode ne završi.
    Micanje tića u modi je teški stres za organizam.

Tako da nije Marko uvjek baš potpuno u krivu, samo šta ga mi volimo zezat Cool

morat ču repricirat

Kod ptice mitarenje uzgokuju klimatske promjene....

ukoliko je držite u kući mitarenje može kasniti jer se nisu poklopile klimatske promjene ...ukoliko se ptica počela mitarit najgor što možete učinit je micati sa mjesta pogotovo nositi van....
    Ukoliko je ptica van i počela se mitarit ko ti brani nosit je na brokvu jer joj je ista klima na kojoj je počela mitarenje ....najgore bi bilo tu pticu unosit u kuću .....

Marko drži ptice vanka i njemu je normalno da kad se ptice mitre da stoje van i ne tadi im klimatski šok, da to napravi sa mojim pticama sve bi prestale mitarenje i dobar dio bi životario i ukoliko nebi se izmitario tu godinu mnoge bi uginule
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 27 vel - 20:46

Eto cheers

Sta ce njoj bit da je stavim na brokvu,pocme odma za koji dan pivati,a i vani su na stalazi!

Nema greske drunken
    xyz

Postaj by xyz sub 28 vel - 0:04

Istina, kad ptica na jednom mjestu počme mitarenje, najbolje je nikako ne premještati..
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 ned 1 oľu - 18:21

e ljudi u zadnje vrime samo problemi iman tića koji je iz mraka piva ka i prvi dan no problem je u tome šta se nije izmitarija kako ćemo to riješit
    xyz

Postaj by xyz pon 2 oľu - 10:25

Nikako, pusti tića da bude u normalnim uvjetima, i on će sam sebe rješit..

Možda baci perje u 5. misec, možda čak izdrži do prave mode u jesen.
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen pon 2 oľu - 14:18

markoxp je napisao/la:Eto cheers

Sta ce njoj bit da je stavim na brokvu,pocme odma za koji dan pivati,a i vani su na stalazi!

Nema greske drunken

ovo baš da piva ?????
    vjeroovatno se javlja , zove

mislim da ovde mnogi neznaju što je javljane,zov,vršanje i pjesma - batuda

marko daj se skoncentriraj
    pišeš kako u mitarenju , pa ovdje odma za koji dan....
    budi konkretan

jer poslje mitarenja i u mitarenju nema šansea da pjeva ..
    ipak je to velik šok i ptica nema šanse da vrša a kamo li da pjeva

kad se izmitari polalo počme vršat u početku rijetko i tiho da bi to intezivirala...za punu pjesmu treba ipak pričekat
    Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Mitarenje ptica - Page 2 Empty Mitarenje

Postaj by Dax BG pet 17 tra - 17:11

Moja iskustva mi govore vezano za mitarenje da se pod JEDAN mora obezbediti dovoljna kolicina sunceve svetlosti. Licno, mojim pticama dajem uvek da se izmitare u volijeri jer tako posle dodju do punog nagona u sezoni kopulacije i daju potomstvo bez problema. Ko ima uslove za takvo nesto to je najbolje. Dajem svaki dan svezu vodu za kupanje i sto je moguce vise divljih trava, u semenu pvecam kolicinu lana za sjaj perja. Dajem list maslacka, uglavicen maslacak(kod nas ga ima do prvih mrazeva) suncokret u citavim glavicama dok je jos potpuno nezreo (u mleku), konjogriz(zenotrga, vodopija, cikorija), list cvekle i krastavac. Otkada sam poceo primenjivati ove metode(konstantno od 1996) nisam imao produzena mitarenja.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 17 tra - 17:41

Moji su,zanimljivo,sad u vrhuncu mitarenja,perja ima svuda ali srecom od kada su u volijeri sve to mnogo krace traje.Znam da nije vrijeme mitarenju ali sigurno im nije odgovarao nagli rast vanjskih temperatura.
    saso78
    saso78

Broj postova : 771
    Registration date : 20.07.2008

Postaj by saso78 pet 17 tra - 19:29

Au nesto drugo je u pitanje sada nije sezona mitarenje i moji su van na terasi ali nemam takvih problema nikad do sada.
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 pet 17 tra - 19:56

mislim da bi se tić prije prominija u velikoj letilici ili voljeri zbog neprestanog leta i korištenjem pera,perije bi brže ispalo a novo brže nareslo
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel sub 19 pro - 4:43

Dax BG je napisao/la:Moja iskustva mi govore vezano za mitarenje da se pod JEDAN mora obezbediti dovoljna kolicina sunceve svetlosti. Licno, mojim pticama dajem uvek da se izmitare u volijeri jer tako posle dodju do punog nagona u sezoni kopulacije i daju potomstvo bez problema. Ko ima uslove za takvo nesto to je najbolje.

100% točno, a sve ostalo je "za muku".
    Vasko-MK
    Vasko-MK

Broj postova : 318
    Registration date : 22.01.2010

Mitarenje ptica - Page 2 Empty Pozdrav iz Makedonije

Postaj by Vasko-MK pet 4 lip - 15:33

Postovani prijatelji. Imam jedan probolem pa se nadam da ce mi iskusniju odgajivaci kanarinaca reci o cemu se radi.
    Ima zenku malinoa koja je kod mene od svojih 4 mjeseci starosti. Smestena je u kavezu srednje velicine na stalazi
    gde su i ostale ptice. Mesto je preko dana u periodu od 8 ujutro do 19h uvece osvetljeno prirodnom svetloscu, dok
    od 19 - 23 h uvece vestackom svetloscu. Temperatura je konstantna i nema dnevno-nocne razlike posto mi se ptice
    nalaze u sobi ( u stanu ). Smatram da sam obezbedio dobre uvijete posto sam na istom mjestu u istim kavezima gajio
    i uspijesno razmnozavao kanarince boje ( bakrene i bruno ). Pre nekog vremena sam presao na malinoe.
    Problem je sledeci :
    Zenka malinoa o kojoj pisem mi se neprestano mitari, sad je stara 14 mjeseci. Krene u mitarenje, to traje normalno
    oko 2 mjeseca i ona se super sredi ( operja se normalno, perje ima sjaj ). Takvo dobro stanje traje 15- 20-ak dana
    da bi ona ponovo krenula u mitarenje i sve se ovo neprestano ponavlja. Inace je zivahna ptica, jede normalno, ima
    normalan izmet i normalno ponasanje. Napominjem da sa ostalim pticama ranije koje su bile na istom mestu ovo nije
    bio slucaj.
    Molim vas za neko vase iskustvo ili savijet. Pozdrav svima iz Makedonije.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: ned 24 stu - 13:16.