Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+42
bocka
trevor
Mutacije Danilo
mo-zimovka
Hrvoje omis
zoran ptice pjevice
mipticar
novaksin
evmolp
carduelismo
Carduel
Merlo
mutacija
ERVINO
faganel
armin71
crv
dzemal_sa
Miljenko
PESTI
kreso
tefik1
Dalibor
dr.nenad86
Boban NA
malinois
lord189
krnjolac
Dax BG
milos0205
seadriver
zvrcko sen
žalacST
sestoperac
DjordjeVet
Fago
ikayke
Zvrcko
Dean
steva318
ticar
saso78
46 posters

Kokcidioza ESB 3

seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 919
    Registration date : 14.06.2008

Kokcidioza ESB 3 - Page 8 Empty Re: Kokcidioza ESB 3

Postaj by seadriver pon 1 vel - 0:56

Infekcije Mycoplasma Synoviae ili Gallisepticum u kombinaciji sa E. coli (CCRD) česti su uzrocnici
    bolesti kod ptica spremanih za uzgoj. Posebno nakon početka ležanja, kad su ptice su pod visokim metabolickim stresom
    zbog početka parenja, kao i stresom zbog prijevoza. Mortalitet se povećava a produktivnost jaja
    opada. Kod uzgajivača, učinkovitost liječenja je daleko važnija od troškova, kao i trosak kod ptica kad je postotak plodnih jaja visok.
    Posljednje, ali ne i najmanje važno, i E. coli i Mycoplasma se nalaze u
    jajima. Ovo uzrokuje smrtnost i daljnje širenje infekcije ptica u uzgajivacnici.
    Cosumix plus 120 ili Esb3 se daju pticama kao preventiva i statistike su pokazale da uspjesno suzbijaju infekcije, medjutim nisu
    toliko jaki da bi uspjesno posluzile kao lijek posebno kad je bolest rapidna.
    Zbog toga se bolesnim pticama daje baycox koje je vece koncetracije i tako brze i bolje djeluje.
    Pozdrav, seadriver
    mutacija
    mutacija

Broj postova : 151
    Registration date : 05.01.2010

Postaj by mutacija pon 1 vel - 1:02

Malinois ja bi volio da si u pravu ali...iskustvo mi govori drugačije.Prijašnjih godina sam znao izleč grdeline i nebi ih tretirao sa ESB3-om.Nažalost svi bi mi uginili do prvog mjeseca,iako mogu reči da su prehrana i higijena bili ok.Ovo je prva godina da sam im dao ESB i to 5 dana u 7-8 danu starosti 1gr/1l.Poslije sam davao 5 dana vitamine.Ptice su i danas žive,u odličnoj formi.Prije mitarenja im nisam davao ništa i smatrao sam to kao propust,jer sam čuo da i tada treba.Evo meni se pokazalo kao nepotrebno u tom perijodu.

P.S.Nemogu se otet dojmu da ih nisam tretirao nebi ih imao,ISKRENO volio bi da griješim.
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois pon 1 vel - 1:06

Imamo i mi bakterije u sebi pa zivimo .Treba se potruditi da se ne stvore uvjeti za bakterioloska zarista .Svaki organizam kad izgubi imunitet je idealna podloga za to .Treba se potruditi i izbalansirati ishranu ,uvjete ,ritam itd itd da nedode do problema .

Ocito sam ja ticar starog kova i nemogu se uklopiti u takve (moderne) nacine uzgoja a niti ne zelim .

pozdrav
    mutacija
    mutacija

Broj postova : 151
    Registration date : 05.01.2010

Postaj by mutacija pon 1 vel - 1:08

Zaborvio sam napomenut da sam tretirao i sve uzgojne parove prije uzgojne sezone.
    Merlo
    Merlo

Broj postova : 426
    Registration date : 22.08.2008

Postaj by Merlo pon 1 vel - 1:13

Momci ja sam proba prosle godine bez ikakve medicine u odgoju mladih majora i vidio da od toga nema nista ali ja nebi bio ja kad nebi bar jos jednom proba.Ove godine idem sa sa nekih pet-sest pari grdelina i jos jednom bez MEDICINE sa pojacanom dozom vitamina i jos malo vise raznolikom prehranom moram naglasit da idem sa starim parovima od prosle godine koji su od medicine dobivali samo kvasinu od jabuke .
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel pon 1 vel - 1:42

Merlo je napisao/la:Momci ja sam proba prosle godine bez ikakve medicine u odgoju mladih majora i vidio da od toga nema nista ali ja nebi bio ja kad nebi bar jos jednom proba.Ove godine idem sa sa nekih pet-sest pari grdelina i jos jednom bez MEDICINE sa pojacanom dozom vitamina i jos malo vise raznolikom prehranom moram naglasit da idem sa starim parovima od prosle godine koji su od medicine dobivali samo kvasinu od jabuke .

Kvasina od jabuke! Koliko često i u kojoj dozi?
    Merlo
    Merlo

Broj postova : 426
    Registration date : 22.08.2008

Postaj by Merlo pon 1 vel - 2:01

10ml na 1l vode 1-2 puta nediljno
    Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko pon 1 vel - 6:02

Merlo je napisao/la:Momci ja sam proba prosle godine bez ikakve medicine u odgoju mladih majora i vidio da od toga nema nista ali ja nebi bio ja kad nebi bar jos jednom proba.Ove godine idem sa sa nekih pet-sest pari grdelina i jos jednom bez MEDICINE sa pojacanom dozom vitamina i jos malo vise raznolikom prehranom moram naglasit da idem sa starim parovima od prosle godine koji su od medicine dobivali samo kvasinu od jabuke .

Merlo, ja bih se ovdje u potpunosti slozio s Malinois. Da se u domestifikaciji grdelina islo na dobivanju imunoloski zdrave matice (znaci bez kemije, prirodni razvoj imuniteta), danas ne bi imali problema. Danas uzgojeni grdelini imaju jako slabi imunitet. U tvom slucaju, ides iz pocetka, pa mozes pokusati bez medicine. Ja bi ipak dao jedan tretman prije mitarenja.

U mom slucaju, u istom uzgojnom prostoru grdelini su mi krepavali, a kanarinci i bastardi nikad. U pitanju su bile crijevne bakterijske bolesti, koje ptice nose. Hocu rec, bastarde od kanarinke dobiju imunitet i nije im potrebna medicina. Prosle godine sam samo jednom koristio ESB30, kod dva mjeseca starosti. Za sada izgleda dobro, ali je jos uvijek prerano za slaviti. Par pura sam izgubio mlade (po dva-tri) bas prije parenja.
    carduelismo
    carduelismo

Broj postova : 94
    Registration date : 17.10.2009

Postaj by carduelismo pon 1 vel - 11:45

Merlo raspitaj se kod tvojih grdelinasa o jednoj tekucini koja je slicna ESENCIJI(koristi se kod spremanja zimnice)samo sto joj je miris jaci 10 x .to se daje 2lm na l 5dana u sedmici, a kad leze na jajima i mladim daje se svaki dan.
    ovo sam vidio na nekoliko farmi za grdeline, a uzgajivaci su me uvjeravali da ne koriste esb nikako.
    ERVINO
    ERVINO

Broj postova : 628
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by ERVINO pon 1 vel - 12:22

Dobro je koristiti EXSTRAKT SJEMENKI GREIPA nekoliko kapi na pojilicu 2-3 puta sedmično djeluje kao pomoć u borbi organizma protiv bakterija i parazita...Korišten je puno u domestifikaciji egzota naročito gould amadina... Ja ga koristim dosta često naročito kod klijanja sjemena (stavljam ga prvi dan u vodu kad naklijavam sjeme-time sprečavam razvoj bakterija...) ima ga za kupit u prodavanicama zdrave hrane...
    evmolp
    evmolp

Broj postova : 117
    Registration date : 22.07.2009

Postaj by evmolp pon 1 vel - 23:15

Ja mojim pticama jednom nedeljno dajem u vodi jednu kasiku jabucnog octa u koju dodajem i dve male ispasirane glavicke bjelog luka. Ovo ide na 1l. Tu istu vodu im dajem i za kupanje i mislim da je odlicna preventiva - kako unutrasnja, tako i nadvoresna.
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI sri 3 vel - 21:07

Kokcidioza je gadna kad ,,uleti ,, medju grdeline , ali nije uvjek ONA razlog ugibanja mladih ili starih .Netko koristi prirodne metode veoma uspješno i nema ugibanja u toj matici dok drugom nikako takva metoda ne polazi za rukom.
    Prirodne metode nemogu izlječiti bolesnu pticu jer se za tako nešto koristi medicina .(prebrzo grdelin ugine ako pravilnom dijagnozom i izborom ljeka ne pomognemo ptici)
    Takva metoda (prirodna) uvelike pomaže ako se kroz čitavu godinu potrudimo i svojim grdelinima ponudimo više od lošeg sjemena i ustajale vode.
    Na sve treba paziti .....od izbora zdravog sjemena koje čuvamo u dobro zatvorenoj ambalaži.
    (udje leptir moljca i položi jajašca u sjeme) .
    Voda za kupanje i koju piju treba uvjek biti svježa , dobro je povremeno ,,dezinficirati,, sa jabučnim octom , ekstrat grejpa je slična stvar ili bjeli luk kako je spomenuo ERVINO i EVMOLP.
    OSTALA HRANA kao pupovi , razno bilje , pinjoli , borovina...................itd , da ne nabrajam , treba REDOVITO koristiti u ishrani i grdelinu če OJAČATI IMUNITET.
    Sve metode više manje pišu na ovom forumu ali se NE KORISTE i kako onda netko može reči da koristi ,,prirodnu metodu,, kad godišnje jednom ponudi grdelinu list maslačka.
    Za takav oblik preventive treba se dobro potruditi i rezultat neče izostati... Cool
    krnjolac
    krnjolac

Broj postova : 791
    Registration date : 16.03.2009

Postaj by krnjolac sub 6 vel - 10:43

šta mislite o ovom proizvidu,možda bi bio dobar i za bezopasno uništavanje štetnika na našim tićima(ako je za virovat sve šta su napisali....)

http://www.silverex.com.hr/djelotvornost-nanosrebra-clanak-7.htm
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv sub 6 vel - 16:05

krnjolac je napisao/la:šta mislite o ovom proizvidu,možda bi bio dobar i za bezopasno uništavanje štetnika na našim tićima(ako je za virovat sve šta su napisali....)

http://www.silverex.com.hr/djelotvornost-nanosrebra-clanak-7.htm
    Probaj , možda dobiješ metalik mutaciju . Šalim se , ja se nebi s tim igra.
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac sub 6 vel - 16:33

Ha,ha,to bi bila zanimljiva mutacija,nazvao bi ga srebrenko.
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac sub 6 vel - 17:19

Jel se može davati baycox kao preventiva mladim grdelinima umjesto esb30?
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar sub 6 vel - 19:02

krnjolac je napisao/la:Jel se može davati baycox kao preventiva mladim grdelinima umjesto esb30?

baycox je za lječenje
    ikayke
    ikayke
    Admin
    Admin

Broj postova : 1510
    Registration date : 09.09.2008

Postaj by ikayke sub 6 vel - 19:53

Ali se bez brige moze dati i ko preventiva... naravno u manjem omjeru... cca 1 ml na litru i pol vode....
    novaksin

Broj postova : 8
    Registration date : 23.09.2009

Postaj by novaksin čet 11 vel - 16:31

Da li je tacno da je zamena za ESB 30 COSUMIX+120 I DA LI SE U SRBIJI IMA KUPITI I GDE.
    saso78
    saso78

Broj postova : 771
    Registration date : 20.07.2008

Postaj by saso78 čet 11 vel - 18:11

novaksin je napisao/la:Da li je tacno da je zamena za ESB 30 COSUMIX+120 I DA LI SE U SRBIJI IMA KUPITI I GDE.

Tacno je da je zamena i ljepo bi bilo da nam neko da informacije gde moze se kupiti.
    Mislim da jos negde u Beogradu ima da se kupi Esb3 30%.
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Broj postova : 1872
    Registration date : 28.10.2008

Postaj by lord189 pon 8 oľu - 13:15

Carduel je napisao/la:

Kvasina od jabuke! Koliko često i u kojoj dozi?

jedna žlica od juhe na litru vode
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 pon 8 oľu - 13:19

krnjolac je napisao/la:Jel se može davati baycox kao preventiva mladim grdelinima umjesto esb30?

baycox je za lječenje žileta na prsima,a ako ćemo davat preventivu mladim pticama onda dajemo 0,5 grama na litru vode ali mnogi ljudi griješe kad smo ko tog pitanja najbolje je ESB-3 dat u destiliranu vodu to jest u prokuhanu jer kamenac umanjuje njegovo dijelovnje a ako želimo pticu lječit onda se daje 1,5g na litru vode
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac pon 8 oľu - 17:00

ja bi samo napomenuo da destilirana i prokuhana voda nije jedno te isto.ljudi se varaju kad misle da će im prokuhavanjem isparit kamenac,a isto tako nije nikako dobro da se destilirana voda koju koristimo za pegle,kilere i akumulatore-pije,jer je dokazano nezdrava za organizam.po meni je najčišća voda koja prolazi kroz filter za kamenac kao što je npr. brita-http://images.google.hr/images?hl=hr&source=hp&q=brita+filter&um=1&ie=UTF-8&ei=tgKVS53hFKaamAPy7-XkCg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCEQsAQwAw
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 uto 9 oľu - 11:26

krnjolac je napisao/la:ja bi samo napomenuo da destilirana i prokuhana voda nije jedno te isto.ljudi se varaju kad misle da će im prokuhavanjem isparit kamenac,a isto tako nije nikako dobro da se destilirana voda koju koristimo za pegle,kilere i akumulatore-pije,jer je dokazano nezdrava za organizam.po meni je najčišća voda koja prolazi kroz filter za kamenac kao što je npr. brita-http://images.google.hr/images?hl=hr&source=hp&q=brita+filter&um=1&ie=UTF-8&ei=tgKVS53hFKaamAPy7-XkCg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCEQsAQwAw

pa onda postoji jednostavno riješenje vodu koja je u nekakvim bocama držimo 24h bez ikakvog korištenja na zraku ili stavimo jednostavno u neki ćošak da ishlapi klor i ostale stvari i onda se ta voda da
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI uto 9 oľu - 12:55

lord189 je napisao/la:
    krnjolac je napisao/la:ja bi samo napomenuo da destilirana i prokuhana voda nije jedno te isto.ljudi se varaju kad misle da će im prokuhavanjem isparit kamenac,a isto tako nije nikako dobro da se destilirana voda koju koristimo za pegle,kilere i akumulatore-pije,jer je dokazano nezdrava za organizam.po meni je najčišća voda koja prolazi kroz filter za kamenac kao što je npr. brita-http://images.google.hr/images?hl=hr&source=hp&q=brita+filter&um=1&ie=UTF-8&ei=tgKVS53hFKaamAPy7-XkCg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCEQsAQwAw

pa onda postoji jednostavno riješenje vodu koja je u nekakvim bocama držimo 24h bez ikakvog korištenja na zraku ili stavimo jednostavno u neki ćošak da ishlapi klor i ostale stvari i onda se ta voda da

Zagrabi iz gusterne kišnicu lorde i skratio si muke Laughing

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Similar topics

-

Sada je: čet 21 stu - 23:26.