Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+42
bocka
trevor
Mutacije Danilo
mo-zimovka
Hrvoje omis
zoran ptice pjevice
mipticar
novaksin
evmolp
carduelismo
Carduel
Merlo
mutacija
ERVINO
faganel
armin71
crv
dzemal_sa
Miljenko
PESTI
kreso
tefik1
Dalibor
dr.nenad86
Boban NA
malinois
lord189
krnjolac
Dax BG
milos0205
seadriver
zvrcko sen
žalacST
sestoperac
DjordjeVet
Fago
ikayke
Zvrcko
Dean
steva318
ticar
saso78
46 posters

Kokcidioza ESB 3

Gost
    Gost

Kokcidioza ESB 3 - Page 7 Empty Re: Kokcidioza ESB 3

Postaj by Gost sri 28 lis - 20:53

krnjolac je napisao/la:šta se mene tiče baycox je čudo!!ovo je prvi put da sam tića liječio sa kemijom i oduševilo me!evo 15 dana nakon trtmana pun je energije i nikad ne miruje!samo mi je žao šta ga nisam na vrijeme nabavio da spasim i drugog mladca...
    Ubrzo ćeš se razočarat.Najbolje ti je da tog mladca pustiš i da nabaviš drugog.
    To ti je moj savjet
    krnjolac
    krnjolac

Broj postova : 791
    Registration date : 16.03.2009

Postaj by krnjolac sri 28 lis - 22:36

scratch čemu taj pesimizam...?
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pon 28 pro - 3:34

Da ne bih otvarao novu temu,zamolio bih da mi kazete o cemu se radi.Jedan moj drug ima problema sa kanarinkom koja je pocela da gubi ravnotezu,kao da kleci,ne moze lepo da stoji na nogama vec se kao oslanja na stomaku na stajalici.
    Inace normalno jede,pije vodu Rolling Eyes

O cemu se tu radi,sta moze da bude problem i ako imate neki savet sta raditi,kako joj pomoci bice od velike koristi???
    Unapred Vam hvala
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac pon 28 pro - 15:55

A da nisu noge pune bijelih naslaga,tj. šugavost nogu...?
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pon 28 pro - 18:07

Pa nisu,cista je kanarinka i bas je mirna ptica.do skoro se ponasala sasvim normalno medjutim pocela je ova muka sto ne moze lepo da stane,nego se sve oslanja na stomak.
    dzemal_sa
    dzemal_sa

Broj postova : 204
    Registration date : 17.12.2009

Postaj by dzemal_sa pon 28 pro - 18:21

Nemora znaciti da je bolesna, mozda se samo urdarila negdje...
    ikayke
    ikayke
    Admin
    Admin

Broj postova : 1510
    Registration date : 09.09.2008

Postaj by ikayke pon 28 pro - 18:35

To je jedan od znakova neuroloskih smetnji, iako i nemora biti... ali se sigurno nije udarila...
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI pon 28 pro - 19:17

Vjerovatno ima nekakav oblik padavice , izgleda kao da če uginuti a sutradan ko cvit rumeni.
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv uto 29 pro - 1:05

Meni se jednom dogodilo da se dvanaest ženki tako ponašalo.Dao sam im previše jabuke koju nisu mogle odmah potrošit.Kroz staklo ugrijalo sunce i jabuka fermentirala-nastalo vrenje.Bile su dva dana mamurne ,posli ok.
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 919
    Registration date : 14.06.2008

Postaj by seadriver uto 29 pro - 1:14

crv je napisao/la:Meni se jednom dogodilo da se dvanaest ženki tako ponašalo.Dao sam im previše jabuke koju nisu mogle odmah potrošit.Kroz staklo ugrijalo sunce i jabuka fermentirala-nastalo vrenje.Bile su dva dana mamurne ,posli ok.

Naravno to djeluje kao alkohol
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac uto 29 pro - 10:25

a biće i ona ovih dana popila malo... Smile
    armin71
    armin71

Broj postova : 27
    Registration date : 27.11.2008

Kokcidioza ESB 3 - Page 7 Empty ESB 30

Postaj by armin71 čet 21 sij - 17:03

Pozdrav svima.
    Imam jedno pitanje.
    Koliko prije parenja se smije dati ESB 30 jer sam cuo da djeluje na plodnodt ili poremecaj kod parenja.
    Hvala u naprijed

Armin
    faganel
    faganel

Broj postova : 177
    Registration date : 06.06.2009

Postaj by faganel pet 29 sij - 21:48

Armin 71,
    nije mi jasno da ti nitko nije pomogao. A falimo se svim i svačim.
    Ja ti ne mogu kategorički odgovoriti ni sa da ni sa ne. Ali mogu navesti da sam 21.12 2008. sve ptice preventivno tretirao sa ESB i nikavne loše posljedice po plodnost nije bilo. Prvi mališani su se pojavili oko 20.2.2009.
    saso78
    saso78

Broj postova : 771
    Registration date : 20.07.2008

Postaj by saso78 pet 29 sij - 22:09

Ja sam svoje stiglice prosle godine tretirao sa ESB3 30% kraju februara pocetak marta.Posle tretma produzio sam sa ferti-vit i nisam imao nikakvih problema oko plodnosti.
    ERVINO
    ERVINO

Broj postova : 628

Postaj by ERVINO ned 31 sij - 17:06

armin71 je napisao/la:Pozdrav svima.
    Imam jedno pitanje.
    Koliko prije parenja se smije dati ESB 30 jer sam cuo da djeluje na plodnodt ili poremecaj kod parenja.
    Hvala u naprijed

Armin

ESB 30% koristio sam kod uzgoja verdona kako sam ga davao kad su mlade ptice imale 25 dana tj bile su još zajedno sa roditeljima nisam primjetio da je davanje ESB-a imalo ikakav utjecaj na plodnost jer je isti par i dalje davao pomladak iako su dobivali ESB baš u toku parenja za drugo leglo...Inače nisam zagovornik davanja ESB-a i trenutno ga ne koristim u uzgoju po meni puno je važnije održavati higijenu(sprečiti kontakt ptica sa izmetom) te održavati ptice u dobroj formi....Međutim kod uzgoja češljugara majora smatram da je neophodan jer su majori više osjetljivi i podložni kokcidiozi..trenutno uzgajam sj.juričice i naše gardeline i ne koristim ESB.
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois ned 31 sij - 18:37

ERVINO je napisao/la:
    armin71 je napisao/la:Pozdrav svima.
    Imam jedno pitanje.
    Hvala u naprijed

Armin

ESB 30% koristio sam kod uzgoja verdona kako sam ga davao kad su mlade ptice imale 25 dana tj bile su još zajedno sa roditeljima nisam primjetio da je davanje ESB-a imalo ikakav utjecaj na plodnost jer je isti par i dalje davao pomladak iako su dobivali ESB baš u toku parenja za drugo leglo...Inače nisam zagovornik davanja ESB-a i trenutno ga ne koristim u uzgoju po meni puno je važnije održavati higijenu(sprečiti kontakt ptica sa izmetom) te održavati ptice u dobroj formi....Međutim kod uzgoja češljugara majora smatram da je neophodan jer su majori više osjetljivi i podložni kokcidiozi..trenutno uzgajam sj.juričice i naše gardeline i ne koristim ESB.

Pozdrav ERVINO

Po tebi ,zasto su majori vise osjetljivi i podlozni kokcidiozi?
    ERVINO
    ERVINO

Postaj by ERVINO ned 31 sij - 19:07

Ma nemam ja iskustva sa majorima ali iz razgovora sa Talijanskim uzgajivačima došao sam do tog zaključka.Naime znamo da majori žive u hladnijim i mirnijim krajevima...domestifikacijom prisiljeni su na evidentno drugačiju klimu sa puno višim temperaturama i puno više vlažnih dana pa su možda zato "više" podložni stresu i samim tim oboljenju.Talijanski uzgajivači su također podjeljeni po pitanju ESB-a osim gosp. Gregorutija koji smatra da je neophodan...posebno ga preporuča kod naglih promjena temperatura i kod vlažnih dana ...ma nisam pametan valjda će se daljnjom domestifikacijom doći do toga da im preventiva ESB-a neće biti potrebna a ja trenutno nisam spreman svakih 45 dana ponavljati ciklus ESB-a,vitamina...pozdrav
    malinois
    malinois

Postaj by malinois ned 31 sij - 19:23

Slazem se s tobom .
    Ja sam misljenja da je majorima prevencija (ESB 3) potrebna jel su jos jako skupi . Very Happy
    ERVINO
    ERVINO

Postaj by ERVINO ned 31 sij - 20:20

Slažem se da su preskupi i precijenjeni ali dok ide prodaja drže cijenu...Nedavno sam razgovarao sa našim uzgajivačem majora i provocirao ga pitanjem zašto ne izlaže majore na izložbama,odgovorio je da se boji "stresa"i da mu ptica ne može izdržati izložbu i kako gosp. Gregoruti sada navodno radi program pripreme ptice za izložbe...kamo sve to vodi neznam ali pretjerano davanje ESB-a i još po novom u kombinaciji sa Baykoksom stvarno ne vodi ničemu....mislim da mnogi uzgajivači sve to daju i iz starha da ne izgube"skupu" pticu.....
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Postaj by seadriver ned 31 sij - 23:57

ERVINO je napisao/la:Slažem se da su preskupi i precijenjeni ali dok ide prodaja drže cijenu...Nedavno sam razgovarao sa našim uzgajivačem majora i provocirao ga pitanjem zašto ne izlaže majore na izložbama,odgovorio je da se boji "stresa"i da mu ptica ne može izdržati izložbu i kako gosp. Gregoruti sada navodno radi program pripreme ptice za izložbe...kamo sve to vodi neznam ali pretjerano davanje ESB-a i još po novom u kombinaciji sa Baykoksom stvarno ne vodi ničemu....mislim da mnogi uzgajivači sve to daju i iz starha da ne izgube"skupu" pticu.....

Pretjerano davanje nikako, ali odredjeno dozirano davanje kroz period odrastanja mladih divljih ptica i kroz period mitara je neophodan. malo se raspitaj i pogledaj po netu pa ces naci graf djelovanja esb3 i baycoxa. Koliko god ti mislio da ne pomaze i ptica izgledala zdravo,esb3 itekako uspjesno suzbija bakterije u tijelu i zato se ne treba cuditi kad ptice onome ko ga ne daje krepavaju
    ERVINO
    ERVINO

Postaj by ERVINO pon 1 vel - 0:07

Ja nikome ne osporavam uspjeh u uzgoju majora i primjenjivanje tretmana ESB-a i Baycoxa u uzgoju istih.Moj dobar prijatelj uzgajivač sam kaže bez "kemije" nema ništa...a tko voli nek izvoli....ali želio bih više majora na izložbama...
    ESB ne uništava bakterije nego ih drži pod kontrolom ali zato uništava crijevnu floru zato se poslije obavezno daju vitamini i stalno u krug svakih 45 dana....

Zadnja promjena: ERVINO; pon 1 vel - 0:14; ukupno mijenjano 1 put.
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Postaj by seadriver pon 1 vel - 0:10

ERVINO je napisao/la:Ja nikome ne osporavam uspjeh u uzgoju majora i primjenjivanje tretmana ESB-a i Baycoxa u uzgoju istih.Moj dobar prijatelj uzgajivač sam kaže bez "kemije" nema ništa...a tko voli nek izvoli....ali želio bih više majora na izložbama...

Nema bez kemije nista. Evo ti strasan podatak od merla prvaka Njemacke u bakrenima ove godine. Covjek kaze izlegao sam 21 majora i svi nakon 3 mjeseca krepali, nisam im davao nikakve lijekove.
    malinois
    malinois

Postaj by malinois pon 1 vel - 0:20

seadriver je napisao/la:
    ERVINO je napisao/la:Ja nikome ne osporavam uspjeh u uzgoju majora i primjenjivanje tretmana ESB-a i Baycoxa u uzgoju istih.Moj dobar prijatelj uzgajivač sam kaže bez "kemije" nema ništa...a tko voli nek izvoli....ali želio bih više majora na izložbama...

Nema bez kemije nista. Evo ti strasan podatak od merla prvaka Njemacke u bakrenima ove godine. Covjek kaze izlegao sam 21 majora i svi nakon 3 mjeseca krepali, nisam im davao nikakve lijekove.

ne bih se slozio sa tim tvrdnjama .
    Ptice ,pa tako i te majore treba skinuti sa ovisnosti o antibioticima .Niko me na ovom forumu pa niti u Svijetu ne moze ubjediti da MORA.

Antibiotici se daju kad je ptica bolesna .Ako se ptica hrani kako treba i drzi u uvjetima prikladnim za tu vrstu onda je NE TREBA ZDRAVU LJECITI.

U Italiji ,na koju se uvjek pozivamo(rekao neki Talijan ili pise na talijanskom forumu) ljudi zive od ptica i pojam PRIRODNA SELEKCIJA im je stran.Kad majori dostignu neku NORMALNU cijenu onda ce i te ptice postati normalne a ne ovisne o antibioticima koji im se lopatom bacaju u hranilice i pojilice .
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Postaj by seadriver pon 1 vel - 0:32

Nista se ne mora. Medjutim pokusaj uzgojiti pa cemo viditi koliko ce ih preziviti. Istina talijani pretjeruju sa tim preparatima, ali ja ovde pricam o malim dozama i to samo na pocetku i prije pocetka parenja. Smatram da je to neophodno, uvjerio se i sam.
    malinois
    malinois

Postaj by malinois pon 1 vel - 0:38

2002 godine uzgoio sam tridesetak grdelina i verduna .Nisam davao nikakve preparate i sve ptice su normalno odrasle i promjenile perje.Ptice su bile na natjecanjima te i sljedece godine pod tudim imenom jer prstenove za tu grupu ptica nisam imao.
    Moze sigurno .Majori jesu sa sjevera ali su dovoljno SKUPI da bi se prepustili pridodnoj selekciji NA ZALOST.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Similar topics

-

Sada je: čet 21 stu - 23:23.