u potpunosti se slazem ,za ljecenje ptica pokazao se kao najboljiDean je napisao/la:jedino što pomaže protiv kokcidioze...i to samo ako se koristi na vrijeme ja bycox...sve ostalo su puste priče...
+42
bocka
trevor
Mutacije Danilo
mo-zimovka
Hrvoje omis
zoran ptice pjevice
mipticar
novaksin
evmolp
carduelismo
Carduel
Merlo
mutacija
ERVINO
faganel
armin71
crv
dzemal_sa
Miljenko
PESTI
kreso
tefik1
Dalibor
dr.nenad86
Boban NA
malinois
lord189
krnjolac
Dax BG
milos0205
seadriver
zvrcko sen
žalacST
sestoperac
DjordjeVet
Fago
ikayke
Zvrcko
Dean
steva318
ticar
saso78
46 posters
Kokcidioza ESB 3
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°126
Re: Kokcidioza ESB 3
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°127
ja sam kod nas u vet,apoteci pita za bycox,rečeno mi je da ga se može naći ali samo na litru.
a koji će mi vrag litra,da imam milion tica nebi nikad potrošija.
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°128
je to je malo shit, ali eto skupi 10 njih koima treba i kupite litru doza je 5 kapi na pojilicu
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°129
pozzzz ticarticar je napisao/la:ja sam kod nas u vet,apoteci pita za bycox,rečeno mi je da ga se može naći ali samo na litru.
Imas li informaciju koja je cijena 1 litra?
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
- Post n°130
Dean je napisao/la:je to je malo shit, ali eto skupi 10 njih koima treba i kupite litru doza je 5 kapi na pojilicu
tako smo i mi u drustvu napravili... litra je oko 800 kn!!
Gost- Gost
- Post n°131
hello moji prijatelji, nadam se shvatiti moj prijevod, mogu reći ESB 30% je vrlo dobar proizvod sam ga koristiti još mnogo godina i imam rezanja gubi moje mlade greenfinchs dramatično da se samo 1 ili 2 godine.
dajem ga čim napuste gnijezda za 3 dana pa 2 dana soludox zatim ponovo na 4 tjedna i još jednom tijekom mitariti ja ga pronaći najbolji proizvod imam koristi.
baycox vrlo je zadnji naselje i Njemačkoj mnogi uzgajivači smatraju da izgubi ptica kroz ovaj proizvod, kada dajem baycox u ekstremnim uvjetima i ja ga miješati s baytril onda liječiti i sekundarne infekcije.
Nadam se da razumijete moje prijevod
pozdrav paul
http://paul72.webs.com/
http://www.british-birds-in-aviculture.info/
dragi paule shvatili smo tvoj post i puno ti hvala što imaš volje sa nama komunicirat.
dajem ga čim napuste gnijezda za 3 dana pa 2 dana soludox zatim ponovo na 4 tjedna i još jednom tijekom mitariti ja ga pronaći najbolji proizvod imam koristi.
baycox vrlo je zadnji naselje i Njemačkoj mnogi uzgajivači smatraju da izgubi ptica kroz ovaj proizvod, kada dajem baycox u ekstremnim uvjetima i ja ga miješati s baytril onda liječiti i sekundarne infekcije.
Nadam se da razumijete moje prijevod
pozdrav paul
http://paul72.webs.com/
http://www.british-birds-in-aviculture.info/
dragi paule shvatili smo tvoj post i puno ti hvala što imaš volje sa nama komunicirat.
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°132
Ja sam nabavio baycox 10ml za 4 eura,pise na Bugarski jezik i nadam se da nije neka imitacija
Sta se tice na doziranje doza je mnogo slabija nego sto si Dean napisao na bocicu pise 1ml na 1l vode.
Sta se tice na doziranje doza je mnogo slabija nego sto si Dean napisao na bocicu pise 1ml na 1l vode.
tefik1- Broj postova : 19
Registration date : 28.09.2009
- Post n°133
Molim vas recitemi mi shta je vitamin k. dali je kalijum hlorid, ili je neshto drugo unapred hvala.
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°134
tefik1 je napisao/la:Molim vas recitemi mi shta je vitamin k. dali je kalijum hlorid, ili je neshto drugo unapred hvala.
витамини K
krnjolac- Broj postova : 791
Registration date : 16.03.2009
- Post n°135
zna li ko di ima u splitu kupit baycox u manjim količinama?
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°136
ja san kupija u sinju liva ti u male bocice kosta oko 20 kn, veterinarska radnja u sinju, a imas i u solinu pitaj zvrcka on zna
- Post n°137
jebi ga,jedan je već odleprša u vjećna lovišta.tražija san u filipovičke i na kmanu u šibenskoj,ali svi nešto filozofiraju da nema,da se to više ne proizvodi,da ima neki trisulfon,ali da se mora naručit.....naručit!?ka da neznaju da se kod tića tu radi o urama!!?ali toliko je brzo partija od prvih simptoma do kraja,da se tu nebi moglo ništa napravit najvjerovatnije.sad me strah i za ovoga drugoga,iako ne izgleda loše nije mi baš nešto živahan....koliko je pametno da mu svejedno dam neki antibiotik i koji je najbolje?
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°138
imaš u solinu ali veterinarska u centru
javi se za sve što ti trebaš
javi se za sve što ti trebaš
- Post n°139
hvala zvrcko naša san u solinu.čovik mi je da bocu od litre koju je tija bacit ka praznu,a ja iz nje iscidija oko 20 ml.danas sam mu da baycox u omjeru 1 ml na litru.dava sam mu nasilu par puta,a vidija san i da sam pije.natira san ga da popije i malo multivitamina i odma je malo živnija.moglo bi bit šta od njega(ili nje,još nisan siguran).ima na raspolaganju i ugljen i jajčanu.
pošto nisam još do sada davao baycox,koliko otprilike prođe vremena dok se ne vidi jel djeluje i koliko dana da mu ga dajem?
pošto nisam još do sada davao baycox,koliko otprilike prođe vremena dok se ne vidi jel djeluje i koliko dana da mu ga dajem?
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°140
ako si pogodio dijagnozu,i na vrijeme djelovao, već drugi dan je ptica bolje. Ako ne vidiš nikakve promjene bojim se da če biti nešto drugo u pitanju.
- Post n°141
evo ga danas treći dan na baycoxu.neda se,borac je.drago mi je vidit da voli jesti jedan suhi vitaminski pripravak na bazi meda za ptice u mitarenju.nije pretjerano aktivan,ali ono šta je bitno ne puše se često i ne stavlja glavu pod krilo preko dana.držim ga izoliranog u maloj ćibici tako da mu je sve blizu i da ne troši puno energije.izmet mu više nije onako rijedak i zelenkast,nego kompaktniji.možda se i izvuče.....?
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°142
Krnjolac , ponudi mu malo maka , a zrna konoplje u mješavini polomi valjajuči bocom po njima jer nema snage pregristi ljusku.
OČIŠČENI PINJOLI koje grdelini obožavaju su odlični za ovaj period ili ako je grdelin bolestan pa nemože ljuštiti zrna.
To ima kupiti u ovakvom pakiranju , a bude i rinfuzo na policama večih centri.
OČIŠČENI PINJOLI koje grdelini obožavaju su odlični za ovaj period ili ako je grdelin bolestan pa nemože ljuštiti zrna.
To ima kupiti u ovakvom pakiranju , a bude i rinfuzo na policama večih centri.
- Post n°143
hvala pesti,mak već ima,ima i suhu jajčanu i ugljen,a ovo ostalo ću mu dati popodne kad dođem s posla.
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°144
Nisam siguran da ugljen treba davati sad dok traje tretman sa baycoxom, Mislim da on ide kasnije, u toku rehabilitacionog perioda.
Ipak, prihvati ovo sa rezervom dok neko iskusniji da svoje misljenje.
Ipak, prihvati ovo sa rezervom dok neko iskusniji da svoje misljenje.
- Post n°145
evo nakon tri dana baycoxa i raznovrsne vitaminske i ostale hrane malac je dobro i totalno je živnuo!hvala svima na savjetima.
https://www.youtube.com/my_videos_edit?ns=1&video_id=aXF9ZFXLHG8
https://www.youtube.com/my_videos_edit?ns=1&video_id=QYJa-5qsM40
eto i dokaza,šta vam se čini?lorde,ako bolje pogledaš vidit ćeš i prsten,ha,ha.inače podignut kod našeg prijatelja "dva grdelina".
https://www.youtube.com/my_videos_edit?ns=1&video_id=aXF9ZFXLHG8
https://www.youtube.com/my_videos_edit?ns=1&video_id=QYJa-5qsM40
eto i dokaza,šta vam se čini?lorde,ako bolje pogledaš vidit ćeš i prsten,ha,ha.inače podignut kod našeg prijatelja "dva grdelina".
- Post n°146
evo je danas malac skinut s baycoxa nakon 5 dana i sad pije multivitamin u vodi.stavim mu 3-4 kapi u malu pojilicu.dobro jede,a najviše voli očišćeni suncokret i pinjole,a jede cijelo vrijeme i mljeveni rogač.nadam se da se izvukao...
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°147
izvaredno samo se ne zavaravaj ponovi kuru bajkoka za sedam dana ........i drž ga još odvojenog svako liječenje ispod 30 dana je slabo .....
- Post n°148
Ok seniore,možda da mu ipak dam malo slabiji dozu u drugoj turi ako bude dobro?Držim ga u maloj recamki dalje od ostalih.
Miljenko- Broj postova : 816
Registration date : 25.04.2009
- Post n°149
Evo, ovih dana sam se i ja uvjerio u djelotvornost ESB3 protiv kokcidioze. Do sada sam onako bio malo skeptican jer su mi rezultati lijecenja (drugim antibioticima) bili porazni. Nisam bas siguran u dijagnozu, ali zenska-sibirska se bila napuhala prije 4-5 dana (naglo smrsavila) i zuti proljev.
Na jedvite jade sam nabavio malo ESB3 (za pol litre otopine, 0.75 g/litri)), izdvojio zensku iz jata, i evo nakon 2 1/2 dana tretmana bogami se dobro oporavila. Zivnula je, Jede zeleno i "grize" zice!
https://ptice-birds.forumhr.com/slike-nasih-ptica-f30/miljenkove-ptice-t382.htm#23262
Fala Bogu, ovih dana sam uspio preko Drustva uzgajivaca golubova-letaca (ovdje u Americi) nabaviti 250 g ESB3, pa sam sada miran.
Jedno pitanje: Tretirat cu citavo jato (zenski i muski napose u vecim kajbama-letilicama) sa 0.5 g/L tokom tri dana. Da li da uzmem tretman od pet dana, ili da ponovim tri dana turu nakon tri-cetiri tjedna. Ptice zavrsavaju promjenu perja, i mislim da im je imunitet sada vec dobar (ali nikad se ne zna). Vise mi vrijedi ova zenska-sibirska nego deset muskih!
Na jedvite jade sam nabavio malo ESB3 (za pol litre otopine, 0.75 g/litri)), izdvojio zensku iz jata, i evo nakon 2 1/2 dana tretmana bogami se dobro oporavila. Zivnula je, Jede zeleno i "grize" zice!
https://ptice-birds.forumhr.com/slike-nasih-ptica-f30/miljenkove-ptice-t382.htm#23262
Fala Bogu, ovih dana sam uspio preko Drustva uzgajivaca golubova-letaca (ovdje u Americi) nabaviti 250 g ESB3, pa sam sada miran.
Jedno pitanje: Tretirat cu citavo jato (zenski i muski napose u vecim kajbama-letilicama) sa 0.5 g/L tokom tri dana. Da li da uzmem tretman od pet dana, ili da ponovim tri dana turu nakon tri-cetiri tjedna. Ptice zavrsavaju promjenu perja, i mislim da im je imunitet sada vec dobar (ali nikad se ne zna). Vise mi vrijedi ova zenska-sibirska nego deset muskih!
- Post n°150
šta se mene tiče baycox je čudo!!ovo je prvi put da sam tića liječio sa kemijom i oduševilo me!evo 15 dana nakon trtmana pun je energije i nikad ne miruje!samo mi je žao šta ga nisam na vrijeme nabavio da spasim i drugog mladca...