Ako imas previse ptica unutra bice tu dosta izmeta, a samim tim taj maslacak i sta vec hoces da zasadis unutra kad se to raskvasi kisnicom onda ce to biti izvor zaraze ,opet neznam ali moje misljenje je takvo i ja bi obavezno stavio neki krov odozgo, a maslacak i slicne stvari samo visoko gore pored stajalica,dole normalno veci sloj peska da upija onaj izmet. Nemoj ovo Bocka da shvatis zlonamerno ipak je to tvoja volijera i ti naravno hoces da napravis sto bolji ambijent za ptice. Pozdrav...
+51
Mozaik
riberi
DREZGA
seadriver
dragutin rajnović
patrik
refa95
ikayke
Vasko-MK
Dule
Merlo
Vrbanja
damir64
crv
ssarava1
Carduel
DjordjeVet
zoran ptice pjevice
Miljenko
Boban NA
MARIN
dzemal_sa
danijelvr
pavao
sgobin
krnjolac
toni69
komiza
many
Siskin
sestoperac
krstokljun
zoranV
kreso
malinois
zvrcko sen
mipticar
Dalibor
saso78
evmolp
MilanNish
srdjan nis
dr.nenad86
Dean
antonio
ticar
Branimir
PESTI
Fago
xyz
bocka
55 posters
BOCKINE PTICE
danijelvr- Broj postova : 254
Registration date : 07.11.2009
- Post n°76
Re: BOCKINE PTICE
Bocka mislim da znam zasto te je Gopran pitao koliko ptica ces imati unutra, a i ja sam hteo da ti postavim isto pitanje.
Ako imas previse ptica unutra bice tu dosta izmeta, a samim tim taj maslacak i sta vec hoces da zasadis unutra kad se to raskvasi kisnicom onda ce to biti izvor zaraze ,opet neznam ali moje misljenje je takvo i ja bi obavezno stavio neki krov odozgo, a maslacak i slicne stvari samo visoko gore pored stajalica,dole normalno veci sloj peska da upija onaj izmet. Nemoj ovo Bocka da shvatis zlonamerno ipak je to tvoja volijera i ti naravno hoces da napravis sto bolji ambijent za ptice. Pozdrav...
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°77
Daniele, kako mogu da vam zamerim baš suprotnog sam mišlenja, vi koji mi predlažete određena rešenja to je ono pravo i iskreno sa vaše strane.
Ja volim razmeniti i saslušati različita rešenja normalno je da nešto prihvatim ili objasnim zašto određeni predlog ne prihvačam.
Konkretno mogu vam odgovoriti da u volieru neče biti veliki broj ptica, u prethodnom postu napisao sam da uglavnom u toj volieri bitče smešteni parovi mekokljunaca koji se međusobno podnose.
Od ptice FE biče toliko koliko smatram da mogu da ih razmnožavam u parilice a podmladak nakon odreženog vremena biče selektiran.
Ja sam veliki protivnik protiv peska jer s njim imam gorka iskustva, zato smatram da je ipak zemlja najbolji upijač vode odnosno ako ima bilo kakav nasad isti če apsorbirati vodu.
Vreme če pokazati svoje a ja dotle moram požuriti i finiširati sa volierom.
Pozdrav Bocka
Ja volim razmeniti i saslušati različita rešenja normalno je da nešto prihvatim ili objasnim zašto određeni predlog ne prihvačam.
Konkretno mogu vam odgovoriti da u volieru neče biti veliki broj ptica, u prethodnom postu napisao sam da uglavnom u toj volieri bitče smešteni parovi mekokljunaca koji se međusobno podnose.
Od ptice FE biče toliko koliko smatram da mogu da ih razmnožavam u parilice a podmladak nakon odreženog vremena biče selektiran.
Ja sam veliki protivnik protiv peska jer s njim imam gorka iskustva, zato smatram da je ipak zemlja najbolji upijač vode odnosno ako ima bilo kakav nasad isti če apsorbirati vodu.
Vreme če pokazati svoje a ja dotle moram požuriti i finiširati sa volierom.
Pozdrav Bocka
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°78
Izgleda da ja i Danijel razmisljamo identicno.
Bocka prijatelju, znam da je previse slobode sa moje strane da ti se mijesam, ali nisam ziv da ti ne dam svoje misljenje.
Prvo, sunce jeste jako bitno al nije najbitnije - ja bih sve ili makar 2/3 pokrio. Danas postoje rani materijali pa mozes cak pokriti sa nekom providnom plastikom.
Drugo, sadjenje maslacka bosilka i drugih biljki, to mozes ostaviti neki cosak ili zasaditi po saksijama, ja bih ti predlozo na podu beton.
Bocka prijatelju, znam da je previse slobode sa moje strane da ti se mijesam, ali nisam ziv da ti ne dam svoje misljenje.
Prvo, sunce jeste jako bitno al nije najbitnije - ja bih sve ili makar 2/3 pokrio. Danas postoje rani materijali pa mozes cak pokriti sa nekom providnom plastikom.
Drugo, sadjenje maslacka bosilka i drugih biljki, to mozes ostaviti neki cosak ili zasaditi po saksijama, ja bih ti predlozo na podu beton.
- Post n°79
Gorane, ja vas u potpunosti razumem ali vi neznate mesto položbu voliere.
Kućica voliere okrenuta je zapadnoj strani a sunce pokriva celu volieru do 11,00 sati, nakon toga hvata je senka sve dok sunce ne dođe na zapadnu stranu.
Ja nemam problema sa suncem e ako je potrebno u svako vreme mogu preko gornje žice prebacim rogozinu ili trsku i imam senku.
Pozdrav Bocka
Kućica voliere okrenuta je zapadnoj strani a sunce pokriva celu volieru do 11,00 sati, nakon toga hvata je senka sve dok sunce ne dođe na zapadnu stranu.
Ja nemam problema sa suncem e ako je potrebno u svako vreme mogu preko gornje žice prebacim rogozinu ili trsku i imam senku.
Pozdrav Bocka
krstokljun- Broj postova : 1676
Registration date : 01.11.2009
- Post n°80
Bocka, vec odavno nas ne informises o radovima, mozda imas malo crnogorske krvi pa odmaras dok su ove vrucine.
Mislim da ti je to pametno.
Nas poslovica kaze:
nista ne radi danas, sto mozes ostaviti za drugi dan.
Mislim da ti je to pametno.
Nas poslovica kaze:
nista ne radi danas, sto mozes ostaviti za drugi dan.
- Post n°81
krstokljun, kad si me pitao evo u kratko da ti odgovorim, otvaranje voliere je bilo dogovoreno nakon takmičenje štiglica u Prilepu a kao šlagor tog otvaranja trebale su biti moji dragi prijatelji Aca - (Malinois) i Fredi - (Martin).
Na moje veliko razočaranje u Prilepu Aca mi je otkazao dogovorennu posetu i preko Skoplja produžio je za Srbiju.
Istoga dana otkazao sam sve pripreme i datum sam pomerio za neodređeno vreme.
Uskoro planiram pozvati neke prijtelje iz Srbije i nakon dogovora odrediču datum zvaničnog otvaranja, nakon toga sigurno če biti postavljen i neki snimak.
Dotle da nam Bog da zdravlja, a to če uskoro biti za desetak dana.
Evo jedan snimak za tvoje interesovanje samo momentalno pripremam nasad maslačaka i neke trave koje trebaju koristiti ptice.
Uploaded with ImageShack.us
Pozdrav Bocka
Na moje veliko razočaranje u Prilepu Aca mi je otkazao dogovorennu posetu i preko Skoplja produžio je za Srbiju.
Uskoro planiram pozvati neke prijtelje iz Srbije i nakon dogovora odrediču datum zvaničnog otvaranja, nakon toga sigurno če biti postavljen i neki snimak.
Evo jedan snimak za tvoje interesovanje samo momentalno pripremam nasad maslačaka i neke trave koje trebaju koristiti ptice.
Pozdrav Bocka
- Post n°82
Bravo Bocka, mnogo bolje izgleda nego sto sam mislio da moze, nakon prvih slika koje si postavio.
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°83
bocka je napisao/la:krstokljun, kad si me pitao evo u kratko da ti odgovorim, otvaranje voliere je bilo dogovoreno nakon takmičenje štiglica u Prilepu a kao šlagor tog otvaranja trebale su biti moji dragi prijatelji Aca - (Malinois) i Fredi - (Martin).
Pozdrav Bocka
Nemoj tako BOCKA ,ovo je komentar koji u meni moze prouzrociti veliko razocarenje i nepotreban je .Ne volim se na ovaj nacin i na ovom mjestu tako prozivati.
- Post n°84
Aca, ni najmanje nemam nameru da te prozivam jer ja sam otvoren i iskren čovek i ako imam nešto da ti kažem to ču uraditi direktno i da čuješ šta ti želim reći.
U ostalom kada god želiš moj skajp je otvoren i možemo razgovarati kao i ranije.
Ipak samo da te potsetim da si mi obečao da češ svratiti makar na jednu kafu onog dana kada budeš išo prema Srbiju, nažalost očekivao sam da češ bar to obečanje ispuniti ali nažalost prošo si kroz Skoplja i nisi svratio.
Iskreno da te pitam ?, kako bi se ti osečao da ja prođem kroz Klek a da ti se na javim ?
Aco prijatelju, računaj da i dalje imaš prijatelja u Skoplju i primite puno pozdrava Ti i Fredi.
Bocka
U ostalom kada god želiš moj skajp je otvoren i možemo razgovarati kao i ranije.
Ipak samo da te potsetim da si mi obečao da češ svratiti makar na jednu kafu onog dana kada budeš išo prema Srbiju, nažalost očekivao sam da češ bar to obečanje ispuniti ali nažalost prošo si kroz Skoplja i nisi svratio.
Iskreno da te pitam ?, kako bi se ti osečao da ja prođem kroz Klek a da ti se na javim ?
Aco prijatelju, računaj da i dalje imaš prijatelja u Skoplju i primite puno pozdrava Ti i Fredi.
Bocka
- Post n°85
Bocka,
i ja se pridruzujem kritikama reka' je da ce svratit i kroz Podgoricu pa nije, mada pola mu je ''oprosteno'' jer se javio telefonom iz Budve
Uzgred, pticarnik ti je bas kvalitetno uradjen, reci mi gdje si nabavio onu mrezu ( zicu ) za volijeru ?
pozdrav
i ja se pridruzujem kritikama reka' je da ce svratit i kroz Podgoricu pa nije, mada pola mu je ''oprosteno'' jer se javio telefonom iz Budve
Uzgred, pticarnik ti je bas kvalitetno uradjen, reci mi gdje si nabavio onu mrezu ( zicu ) za volijeru ?
pozdrav
- Post n°86
Bocka, ako mozes donesi mu je. Ja sam mu nasao kod mene i tesko mu je dodje a ja sam mu na 25 kilometara.
- Post n°87
Šestoperac, ta žica specijalno je punktovana i rađena sve po mom nacrtu.
Uskoro ču ptice pustiti u volieru jedino mi ostaje jesenas da u volieru zasadim jela, bor i jedan grm koji daje plodove za mekokljunce.
U ostalom biče naprvljen snimak sa detaljima i imačeš celosan preglad.
Pozdrav Bocka
Uskoro ču ptice pustiti u volieru jedino mi ostaje jesenas da u volieru zasadim jela, bor i jedan grm koji daje plodove za mekokljunce.
U ostalom biče naprvljen snimak sa detaljima i imačeš celosan preglad.
Pozdrav Bocka
- Post n°88
nakon više odlaganja, konačno juče i zvanično sam otvorio novu volieru na kojoj su bili pozvani poznati ptičari iz Srbije i Makedonije, nažalost nekoliko njih je otkazalo dolažak od opravdanih razloga.
Od snimke se vidi da smo se lepo družili što je odlika svakog ptičara.
Vanjski izgled voliere:
Unutrašnji izgled voliere :
Obratite pažnju na zadnju fotografiju,
Zašto e dobro da pod voliere bude od zemje ? zumirajte fotografiju i videčete da svaki dan u zemlji klija seme koje razbacaju ptice.
Primetio sam da seme uvjek se efektivno potroši a to mi sada zašteđuje oko 300% od potrošnje semenskog materijala.
Uskoro snimiču jedan klip na kome daču komentar oko ostalih stvari koji su obuhvačeni u volieru.
Pozdrav Bocka
Od snimke se vidi da smo se lepo družili što je odlika svakog ptičara.
Vanjski izgled voliere:
Unutrašnji izgled voliere :
Obratite pažnju na zadnju fotografiju,
Zašto e dobro da pod voliere bude od zemje ? zumirajte fotografiju i videčete da svaki dan u zemlji klija seme koje razbacaju ptice.
Primetio sam da seme uvjek se efektivno potroši a to mi sada zašteđuje oko 300% od potrošnje semenskog materijala.
Uskoro snimiču jedan klip na kome daču komentar oko ostalih stvari koji su obuhvačeni u volieru.
Pozdrav Bocka
Zadnja promjena: bocka; pon 12 srp - 21:55; ukupno mijenjano 1 put.
dzemal_sa- Broj postova : 204
Registration date : 17.12.2009
- Post n°89
BOCKA ovo pravo lijepo izgleda, neka bude sa srecom...
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°90
Bocka,svaka čast.Mislim da se investicija isplatila,sve je super.Da ti pravo kažem,nisam niti sumnjao u tebe
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°91
Pozdrav iz Splita!
Neka je sa srećom!
Neka je sa srećom!
- Post n°92
Bocka, Bocka, mogao si malo pricekati, zadnji poceo a prvi zavrsio.
Ticar i Goran su se sad zbunili, ne znaju sto da rade. Najvjerovatnije nece ni nastaviti radove.
Ticar i Goran su se sad zbunili, ne znaju sto da rade. Najvjerovatnije nece ni nastaviti radove.
Boban NA- Broj postova : 324
Registration date : 19.04.2009
- Post n°93
Vrlo pedantno uradjeno, vrlo lep prostor za ptice!
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°94
Bocka , odličan prostor za ptice .Vrijedan si ti , tičar i šestoperac laganini
- Post n°95
Bocka,
svaka cast, odlicno je uradjena, koliko vidim po slikama jako kvalitetno.
Ja od sjutra uvodim rad u tri smjene
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°96
Bocka odlicno svaka cast!!!!
Miljenko- Broj postova : 816
Registration date : 25.04.2009
- Post n°97
sestoperac je napisao/la:Bocka,
Prvu, poslijednju i nikad vise!
Bocka, lipi prostor za ptice. Zelim da ti volijera bude puna ptica.
- Post n°98
Ma nece taj raditi Miljenko ni uru od jedne smjene a kamoli tri.
Ali pripremu za to ce napraviti, najest ce se dobro pa zaliti malo, onda ce poci da odmori a posao ostaviti za neki drugi dan. Znam kako dise.
Ali pripremu za to ce napraviti, najest ce se dobro pa zaliti malo, onda ce poci da odmori a posao ostaviti za neki drugi dan. Znam kako dise.
sgobin- Broj postova : 361
Registration date : 02.10.2009
- Post n°99
Bocka svaka čast na izvedbi, vidi se da si se zaista potrudio oko svakog detalja.Puno sreće u daljnem uzgoju
Miljenko- Broj postova : 816
Registration date : 25.04.2009
- Post n°100
krstokljun je napisao/la:Ma nece taj raditi Miljenko ni uru od jedne smjene a kamoli tri.
Znam, znam,...samo mu pipam puls!
Ma nece valjda s punim stomakom poc radit! Da probavu poremeti? Sacuvaj Boze!