by bocka sri 15 lip - 1:39
Pokušaču dati odgovor kako ne bi ga mnogo tupio i zamarao sve Vas.
Sobzirom da Đorđe i Danijel prate forum na kome sam postavio iste slike i pitanje, no tamo odao me jedan moj prijatelj kome sam ispričao svoj plan oko ukrštavanje štan cajizle.
Znači na slici je mlado od prošlogodišnjeg bastarda dobiven od štan cajizle X recesivnu kanarinku i taj isti baster ove godine uparen sa svojom majkom.(rezultat je na slici)
Koristio sam recesivnu kanariju kako bi zadržao originalnu boju od štan cajizle.
Zato ova mlada ptica je nemoguče prepoznati jer je ista ko svoj otac.
U planu sam zacrtao da dobijem ženski bastard od štan cajizle i kanarinke i da pokušam da uparim dva bastarda, ovde idem na sreču jer ženke bastardkinje svega 10% su plodne.
Uspem li u ovoj kombinacii onda nastaviču dalje sa parenjem na treče generacije i dalje.
Interesuje me zna li neko da je ovo ostvarljivo u praksi i kakve če se ptice dobiti posle pete generacije, normalno pod uslovom da se može povečati procenat plodnosti kod ženskih bastarda.
Druga ideja mi je da ženskog bastarda od štan cajizle ponovo vratim i parim je sa muškog kanarinca, sve je ovo moguče pod pretpostavkom da dobijem plodne bastarkinje.
Siguran sam da če neko da kaže "šta mu je milo to mu se snilo", jebiga, imam vremena i pokušavam da mi ptičarenje bude zanimljivije.
Povuko sam se od javnog života i uživam u ovaj hobi kao i pračenje sporskih dešavanja.
Interesantno je to da ovaj muški bastard ume lepo da imitira i ostale pesme samo što mu je glas vrlo oštar i jak.
Pozdravljam sve forumaše i vrlo sam radoznao kako zamišljate ovaj moj eksperimenat i ako negde grešim da mi to objasnite.
Unaprjed blagodarim, Bocka