Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+51
Mozaik
riberi
DREZGA
seadriver
dragutin rajnović
patrik
refa95
ikayke
Vasko-MK
Dule
Merlo
Vrbanja
damir64
crv
ssarava1
Carduel
DjordjeVet
zoran ptice pjevice
Miljenko
Boban NA
MARIN
dzemal_sa
danijelvr
pavao
sgobin
krnjolac
toni69
komiza
many
Siskin
sestoperac
krstokljun
zoranV
kreso
malinois
zvrcko sen
mipticar
Dalibor
saso78
evmolp
MilanNish
srdjan nis
dr.nenad86
Dean
antonio
ticar
Branimir
PESTI
Fago
xyz
bocka
55 posters

BOCKINE PTICE

bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

BOCKINE PTICE - Page 5 Empty Re: BOCKINE PTICE

Postaj by bocka sri 14 srp - 19:18

Na početku da se zahvalim svim članovima koji su posetili ovu temu a pogotovo zahvaljujem svima onima koji su dali lepu ocenu na ovaj post.
    Kao što sam i obečao ovom prilikom postaviču ovaj klip preko koga imačete priliku da se upoznate sa nekih detalja same voliere.
    Isto tako stojim na raspoloženje svima koji žele neko objašnjenje u vezi izgradnje i sve ono što sledi da se kompletira cela voliera.

https://www.youtube.com/user/BockaMakedonija

Pozdrav Bocka
    krstokljun
    krstokljun

Broj postova : 1676
    Registration date : 01.11.2009

Postaj by krstokljun sri 14 srp - 20:33

Svaka cast Bocka,
    vidi se sa koliko si ljubavi ovo napravio.
    Very Happy
    zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV sri 14 srp - 21:58

Bocka ,ti si king king king
    sestoperac
    sestoperac

Broj postova : 896
    Registration date : 07.11.2008

Postaj by sestoperac sri 14 srp - 23:28

Bocka, sad mi se jos vise svidja jer sam shvatio tvoju zamisao i namjenu ove volijere. Taman sam htio da te pitam ''a dje ti je bosiljak ? '' kad ono cijela zardinjera... Very Happy

Primjecujem da imas nekih Quikovih stvari, znam da si to pominjao i ostavio si broj telefona, ali kad ugrabis vremena u kratko opisi sta ima od programa i po kojim cjenama. Na primjer, posto si placao one zute stajalice ?

Pozdrav

bocka
    bocka

Postaj by bocka čet 15 srp - 0:22

Šestoperac,
    Lično sam bio u Solunu i posetio kvikovu radnju, roba koja je bila na zalihi imala je paprene cene a one stajalice koje sam kupio koštale su 0,96 centi po komad.
    Ja sam kupio poslednjih 100 komada stajalica, hranilice i pojilice su skupi u odnosu na italijane a za hranu da ti ne pričam, užasno je skupa.
    Umesto da grci smanjuju cene oni traže žrtve i prodaju robu po visokim cenama.
    Ja ti savetujem da uzimaš sve što ti treba preko italije jer mislim da je tamo roba jeftinija.
    Ako ti trebaju još informacije nazove na skajpu, šta si me skinuo sa spiska ???

Pozdrav Bocka
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar čet 15 srp - 5:14

bocka svaka čast,ovo je bila velika investicija,mogao sam ti ja poslati stajalice po 50 centi. BOCKINE PTICE - Page 5 Icon_biggrin
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Broj postova : 662
    Registration date : 14.09.2009

Postaj by zoran ptice pjevice sub 17 srp - 22:52

Lijepo si sredio ovu volijeru. Sve pohvale!!
    bocka
    bocka

Postaj by bocka sub 17 srp - 23:10

Zahvaljujem svima ne lepim rečima, da budem iskren očekivao sam neka pitanja ili bar neki nedostatak pa i predlog oko voliere.

Pozdrav svima od Bocke
    DjordjeVet
    DjordjeVet

Broj postova : 448
    Registration date : 11.06.2008

Postaj by DjordjeVet sub 17 srp - 23:27

ja bih pitao zasto si stavio da zice budu horizontalne? Vertikalne bi bile lakse za odrzavanje i na njima bi se manje zadrzavao izmet...
    Siskin
    Siskin

Broj postova : 437
    Registration date : 29.10.2009

Postaj by Siskin ned 18 srp - 0:49

Bocka svaka čast na odlično zamišljenoj i napravljenoj volijeri - to sam ti i na tvom forumu rekao pa evo i ovdje.

Imao bih i ja dva pitanja, ne samo za tebe već i za ostale koji imaju ovako velike volijere

1. da li se prosipa puno hrane, tj. da li se troši manje ili više hrane kad su ptice u volijeri u odnosu na situaciju kada su u zasebnim kafezima?

2. kako (na koji način)iz ovlike volijere izdvojiti određenu pticu da se stavi u kafez?
    sgobin
    sgobin

Broj postova : 361
    Registration date : 02.10.2009

Postaj by sgobin ned 18 srp - 9:13

Moje osobno iskustvo držanja ptica u volijeri se svodi na slijedeće:

Prednosti:
    za nahranit i napojit ptice ,te samo čišćenje volijere oduzima daleko manje vremena nego kavezi.također nuđenje kupatila se svodi na jedan široki podložak za pitar koji ptice obožavaju pogotovo u ovom ljetmom periodu Very Happy
    Utrošak hrane mi je manji u volijeri nego kad ih hranim pojedinačno jer je najvećim djelom pojedu (aktivnost ptice je veća).

Mane:
    najveća mana volijere mi se pokazalo što se u istom prostoru prostoru nalazi veći broj ptica te se redovito događa ono čupanje perja jedni drugima što mi je najgore za uzgoj mozaik kanarinaca (velika letna pera u fazi karotiniranja).Razmišljanje da im nešto fali u prehrani mi nije pilo vodu jer su imali sve ,od minerala ,vitamina, zelenja, meke i sjemenja a i dalje bi se čupkali. kako spriječit nisam još otkrio a pokušavam s raznim konopčićima za ćupkanje, većinom imaju zasebne stajalice ali ni to ne pomaže jer se nađu skupa na hranilici ili kupatilu.Ako netko ima kakvo rješenje rado ću ga primjenit
    cheers

Poneki uzgajivači prakticiraju način da privikavaju pticu na izložbenu krletku tako što na žici volijere ostave otvor kolika su vrata na krletci koju kače na to mjesto s vanjske strane volijere.U nju se pticama postavi posuda s mekom hranom i eto ga za kratko vrijeme ptica s guštom i bez stresa ulazi u nju.

Pozdrav.
    bocka
    bocka

Postaj by bocka ned 18 srp - 13:34

DjordjeVet je napisao/la:ja bih pitao zasto si stavio da zice budu horizontalne? Vertikalne bi bile lakse za odrzavanje i na njima bi se manje zadrzavao izmet...

Đorđe u pravu si kad kažeš da su vertikalne žice bolje jer na njime ništa se ne zadržava ali ovu varijantu sam odabrao jer u tom slučaju trebalo bi doči još jedan profil po sredini voliere kao pojačanje žica da se nebi savijale pa u tom slučaju voliera bi bila pretrpana sa profilima.
    Neznam dali sam uspeo da ti objasnim, ovako je mnogo lepše i preglednost je puno bolja.
    Žica je ofarbana sa specijalnom elektrostatskom poliester boju koja ima garanciju 10 godina na sve uvanjske uslove.
    bocka
    bocka

Postaj by bocka ned 18 srp - 13:42

Siskin je napisao/la:Bocka svaka čast na odlično zamišljenoj i napravljenoj volijeri - to sam ti i na tvom forumu rekao pa evo i ovdje.

Imao bih i ja dva pitanja, ne samo za tebe već i za ostale koji imaju ovako velike volijere

1. da li se prosipa puno hrane, tj. da li se troši manje ili više hrane kad su ptice u volijeri u odnosu na situaciju kada su u zasebnim kafezima?

2. kako (na koji način)iz ovlike volijere izdvojiti određenu pticu da se stavi u kafez?

Siskin, sada trošim tri puta manje semenske hrane, sve što rasture od hranilice seme pada na zemlju pa ptice ga pokupe ili ako neko zrno uspe da izrti onda to rado pojedu.
    Sada praktikujem da seme koje ne pojedu ptice u parilice to bacam u volieru gde seme rti i tako iskoriščenost hrane je 100%.

Što se tiče hvačanja ptice je vrlo lako, to se radi pomuču ribarskog kepčeta ono što ribari upotrebljavaju prilikom izvlačenja ulovljenih riba iz vode.
    Siskin
    Siskin

Broj postova : 437
    Registration date : 29.10.2009

Postaj by Siskin ned 18 srp - 13:59

Hvala na odličnim odgovorima. Samo što će u mene na dnu volijere biti mreža pa ispod mreže veliki lim na izvlačenje tako da sve što prospu neće biti šanse da to pojedu ili da se pretvori u klijavo sjeme ili u zelen....
    bocka
    bocka

Postaj by bocka ned 18 srp - 14:08

siskin ti praviš letilicu ili volieru ?

Ako je vanjska voliera u dvorište onda najbolje je pod da ti bude od čiste zemle.

U slučaju da se radi o letilici onda najbolje je da pod bude zaštičen žicom

Pozdrav Bocka
    bocka
    bocka

Postaj by bocka ned 18 srp - 14:28

sgobin,
    Potrudiču se da ti dam jedan praktičan savet, ja sam u kućicu postavio isključivo pojedinačne stajalice upravo zbog toga što ptice prije spavanja odabiru svoj prostor i uvjek nastaje tuča za stajanje, pogotovo što ja imam i mekokljunce.
    Tamo gde ima velike stajalice uvjek ima tuče a najgore je kada se jedna ptica uplaši preko noči i kao domino povuče ostale ptice sa te velike stajalice.
    Kod posebne stajalice ptice su mirne i sigurnije.

Što se tiče vanjskog dela voliere tu je najbolje da se postavi jedna velika opožarena grana i stajalice po žicama.
    Opožarna grana reba da bude od neko listopadno drvo, kod ovako opožareno drvo lako se očisti kora sa grancice i ostaje čisto belo drvo.
    Na ovako očiščene grančice vrlo lako se održava higiena pranjem obične vode.
    Druga korisna stvar je što ptice vežbaju svoje prste i nokte hvatajuči se na tim grančicama.

Pozdrav Bocka
    sgobin
    sgobin

Broj postova : 361
    Registration date : 02.10.2009

Postaj by sgobin uto 20 srp - 0:58

Bocka kod nas se kaže svaka mala vridi pa probat ću i to i zahvaljujem na savjetu,
    Pozdrav cheers
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois sri 21 srp - 19:58

bocka je napisao/la:nakon više odlaganja, konačno juče i zvanično sam otvorio novu volieru na kojoj su bili pozvani poznati ptičari iz Srbije i Makedonije, nažalost nekoliko njih je otkazalo dolažak od opravdanih razloga.

Od snimke se vidi da smo se lepo družili što je odlika svakog ptičara.

BOCKINE PTICE - Page 5 1__LSBOCKINE PTICE - Page 5 MrqW9BOCKINE PTICE - Page 5 20XDiBOCKINE PTICE - Page 5 21o3SBOCKINE PTICE - Page 5 21Zu0BOCKINE PTICE - Page 5 MsHKJ

Vanjski izgled voliere:

BOCKINE PTICE - Page 5 5Eu6rBOCKINE PTICE - Page 5 I6b49BOCKINE PTICE - Page 5 I6g3rBOCKINE PTICE - Page 5 I6YY0BOCKINE PTICE - Page 5 Mu52J

Unutrašnji izgled voliere :

BOCKINE PTICE - Page 5 5GMMJBOCKINE PTICE - Page 5 I7JlJBOCKINE PTICE - Page 5 I8hgJBOCKINE PTICE - Page 5 I8oL9BOCKINE PTICE - Page 5 5K1jrBOCKINE PTICE - Page 5 MvKOJBOCKINE PTICE - Page 5 29lqABOCKINE PTICE - Page 5 Ibam9BOCKINE PTICE - Page 5 IbwOrBOCKINE PTICE - Page 5 5Pd49BOCKINE PTICE - Page 5 5Pux9BOCKINE PTICE - Page 5 2bBBJBOCKINE PTICE - Page 5 2bVySBOCKINE PTICE - Page 5 2cc0SBOCKINE PTICE - Page 5 5Q_jABOCKINE PTICE - Page 5 Ie0Xr

Obratite pažnju na zadnju fotografiju,
    Zašto e dobro da pod voliere bude od zemje ? zumirajte fotografiju i videčete da svaki dan u zemlji klija seme koje razbacaju ptice.
    Primetio sam da seme uvjek se efektivno potroši a to mi sada zašteđuje oko 300% od potrošnje semenskog materijala.

Uskoro snimiču jedan klip na kome daču komentar oko ostalih stvari koji su obuhvačeni u volieru.

Pozdrav Bocka

Bravo Bocka ,volijera je ispala odlicno .

Veliki pozdrav
    bocka
    bocka

Postaj by bocka sri 21 srp - 21:32

Zahvaljujem Aca na lepo mišlenje, nadamse da prvom prilikom kad dolaziš u Makedoniju da češ svratiti kod mene da i na lice mesta vidiš kako je sve to napravljeno.

Pozdrav od Bocka
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel uto 17 kol - 13:46

Bocka, kad ti bude zgodno da postaviš video clip svoje volijere. Pozzz
    bocka
    bocka

Postaj by bocka uto 17 kol - 13:53

Čudime kako je nestao ovaj klip koji sam ga odavno postavio na forumu.
    Evo danas nakon dužeg vremena da opet pokušam postaviti klip o mojoj volieri.
    Zahvaljujem na pomoči od strane carduela da ponovo postavim klip.

ssarava1
    ssarava1

Broj postova : 146
    Registration date : 31.03.2009

Postaj by ssarava1 uto 17 kol - 14:11

Svaka čast majstore.
    bocka
    bocka

Postaj by bocka ned 24 lis - 14:12

Vreme mitarenja skoro je pri kraju pa sam odlučio postaviti nekoliko slika kako ptice u volieru rado jedu sveži bosiljek.

BOCKINE PTICE - Page 5 9DZ4iBOCKINE PTICE - Page 5 9Ed29BOCKINE PTICE - Page 5 9En0JBOCKINE PTICE - Page 5 9EGYSBOCKINE PTICE - Page 5 9EYqSBOCKINE PTICE - Page 5 9F4Vi

Biče i pojedinačnih snimaka samo da se vreme malo oporavi.

Pozdrav Bocka
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Broj postova : 662
    Registration date : 14.09.2009

Postaj by zoran ptice pjevice ned 24 lis - 19:02

Bravo Bocka majstore! cheers
    Nisam nikad davao bosiljak, sad si me ponukao da ga i ja dajem. Jesi ga kupio ili si sam sijao? Ja u poslednje vrijeme forsiram livadu, tacnije divlju cikoriju,bokvicu 1 i 2, itd.
    bocka
    bocka

Postaj by bocka ned 24 lis - 20:23

Zdravo Zorane,
    Drago mi je da jedan majstor za štiglice kao tebe nešto prihvati od mojeg iskustva.
    Zorane, bosiljek je biljka koja štiglice luduju za njime, kao mlad znao sam na sneg da idem i da lovim štiglice isključivo na suvi bosiljek.
    Najvažnija stvar je da bosiljek je prirodni antiseptik a preko zime on pojačava cirkulaciju krvi a stime podiže im temperaturu u tjelu ptice.
    Pošto u zadnje vreme temperatura je dosta pala preko noči ovih dana forsiram malo više sa bosiljekom koji je nasađen u mom dvorištu.
    Moram ti kazati da bosiljek sadim od početka proleča pa do krajem sedmog meseca, upravo ovaj zeleni je posljedni nasad a sve ostalo se suši i takav se daje tokom cele zime.
    Ono što ti daješ tvojim pticama to je prava stvar zato i imaš dobru reprodukciju.

Pozdrav Bocka

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet 22 stu - 17:34.