+51
Mozaik
riberi
DREZGA
seadriver
dragutin rajnović
patrik
refa95
ikayke
Vasko-MK
Dule
Merlo
Vrbanja
damir64
crv
ssarava1
Carduel
DjordjeVet
zoran ptice pjevice
Miljenko
Boban NA
MARIN
dzemal_sa
danijelvr
pavao
sgobin
krnjolac
toni69
komiza
many
Siskin
sestoperac
krstokljun
zoranV
kreso
malinois
zvrcko sen
mipticar
Dalibor
saso78
evmolp
MilanNish
srdjan nis
dr.nenad86
Dean
antonio
ticar
Branimir
PESTI
Fago
xyz
bocka
55 posters
BOCKINE PTICE
zoran ptice pjevice- Broj postova : 662
Registration date : 14.09.2009
- Post n°126
Re: BOCKINE PTICE
E dogodine i njega sadim!!!
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°127
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°128
super slike bocka ajmo koji video s novon kameron da vidin
- Post n°129
Bocka
Zadnja promjena: bocka; čet 9 pro - 23:48; ukupno mijenjano 1 put.
- Post n°130
Krešo, ispuniču ti želju da vidiš klipove sa onom kamerom o kojoj je bilo reči.
Pravo čudo u jednoj šaci, prosto nemogu verovati koj kvalitet poseđuje kamera.
Nestrpljivo očekujem proleće da bi snimao ptice sa zumirajučim stereo mikrofonom.
Sada sam se setio, one klipove u temi horti kultura snimljene su sa novom kamerom eve klipove sa pticama da ih vidiš.
https://www.youtube.com/watch?v=4WC1Oe1N4I0
https://www.youtube.com/watch?v=7O-CaTKQH3o
Pozdrav Bocka
Pravo čudo u jednoj šaci, prosto nemogu verovati koj kvalitet poseđuje kamera.
Nestrpljivo očekujem proleće da bi snimao ptice sa zumirajučim stereo mikrofonom.
Sada sam se setio, one klipove u temi horti kultura snimljene su sa novom kamerom eve klipove sa pticama da ih vidiš.
https://www.youtube.com/watch?v=4WC1Oe1N4I0
https://www.youtube.com/watch?v=7O-CaTKQH3o
Pozdrav Bocka
Zadnja promjena: bocka; čet 9 pro - 23:49; ukupno mijenjano 1 put.
komiza- Broj postova : 955
Registration date : 20.06.2009
- Post n°131
Lipo Bocka,lipe ptice. Koja je ovo ptica u gornjem redu 3.slika. Jeli ova ptica čini stalno glavom gore dolje,ako je poznajem je.
- Post n°132
super Bocka izvanredan snimak!!
- Post n°133
Komiža to je crna crvenorepka i spada u mekokljunaca, treča godina kako je čuvam jer je mnogo intelegentna i lepota je videti u živo.
Ona voli mnogo insekte pa neda ni muva da uleti u volieru, ima problema od slavuja jer je on povremeno goni ali ona je veoma brza i u tren oka pobegne u kučicu, problema nema jer slavuj je ženka a crvenorepka je muška.
Ona voli mnogo insekte pa neda ni muva da uleti u volieru, ima problema od slavuja jer je on povremeno goni ali ona je veoma brza i u tren oka pobegne u kučicu, problema nema jer slavuj je ženka a crvenorepka je muška.
- Post n°134
lipa ptica,pozdrav Bocka !
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°135
Bocka , svaka čast ! I kvalitetno i estetski . I ja sam pobornik zemljanog tla u volijeri i to je iz više razloga dobro i krisno...Ali uvijek može bolje.
Npr PH - faktor zemlje. Eto konkretno ti si , na snimci se vidi , ponudio granu vatrenog grma što je izvrsna i jedna od rijetkih dostupnih plodova u ovo doba godine.
Caka je što neki plodovi iz te porodice biljaka imaju kemijske supstance koje ptice neutraliziraju vrstom zemlje i tako stvaraju balans.
Dugo razmišljam o tome i pokušat ću testiranjem (Gline , iliovače , crnice ,crljenice , humusa i pijeska ) ustanoviti koja je potrošnja koje vrste u koje doba godine...
Kod zebovki u tijeku gniježđenja dokazano je da u našem području mnogo koriste ,,tupinu'' - sirovinu za cement.
Mekoklunke izvor za održavanje crijevne flore pronalaze u humusu. Pokazao se dobar onaj iz bukovih šuma...
Npr PH - faktor zemlje. Eto konkretno ti si , na snimci se vidi , ponudio granu vatrenog grma što je izvrsna i jedna od rijetkih dostupnih plodova u ovo doba godine.
Caka je što neki plodovi iz te porodice biljaka imaju kemijske supstance koje ptice neutraliziraju vrstom zemlje i tako stvaraju balans.
Dugo razmišljam o tome i pokušat ću testiranjem (Gline , iliovače , crnice ,crljenice , humusa i pijeska ) ustanoviti koja je potrošnja koje vrste u koje doba godine...
Kod zebovki u tijeku gniježđenja dokazano je da u našem području mnogo koriste ,,tupinu'' - sirovinu za cement.
Mekoklunke izvor za održavanje crijevne flore pronalaze u humusu. Pokazao se dobar onaj iz bukovih šuma...
- Post n°136
Crve, gornji sloj zemle sam odstranio oko 30 sm. a ova je čista i vrlo dobra zemlja, svaki mesec okopam je jednom do dva puta kako bi onaj njihov izmet okrenuo.
Nakon kopanja ptice polude kluckajuči u zemlju, momentalno imam prozirnu plastiku na krov i zemlja nije mokra od kiše.
Preporučujem svim ptičarima da pod u volierama uvjek bude od zemlje jer higiena je na nivou.
Nakon kopanja ptice polude kluckajuči u zemlju, momentalno imam prozirnu plastiku na krov i zemlja nije mokra od kiše.
Preporučujem svim ptičarima da pod u volierama uvjek bude od zemlje jer higiena je na nivou.
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°137
'''bocka je napisao/la:Crve, gornji sloj zemle sam odstranio oko 30 sm. a ova je čista i vrlo dobra zemlja, svaki mesec okopam je jednom do dva puta kako bi onaj njihov izmet okrenuo.
Ono što ptice uzimaju iz zemlje za njih su to i,, zubi i začin'' ali i lijek.
- Post n°138
Prelistavajuči moju arhivu, primetio sam da nisam postavio moje ljubimce od prošlogodišnji odgoj slavuja.
Ove godine postavio sam si zadatak da počnem sa alkiranje i ručno hranenje slavuja iz prirode mnogo ranije odnosno od prvog legla i bar jedno osam komada.
Obečao sam pokloniti nekoliko komada mojim pravim prijateljima koje su dobili na poklon koloniju brašnarskih crva i sad imaju mogučnosti za odgoj slavuja.
Suguran sam da sada mogu spariti i slavuje a zato biče mi potrebna jedna zasebna voliera za koju nažalost nemam za nju prostora.
U pregovore sam sa mojim prijateljom koj ima velelepni park bonsaja da u njegovom parku izgradim jedan mali rezervat za odgoj više vrsta ptica.
Imam osečaj da svi mi ptičari bolujujemo od jednog sindroma tako nazvan "lakomo dupe" , koliko imaš, želja ti se javlja za još više.
Evo da vidite matorog kako uživa sa svojim ljubimcima:
https://2img.net/r/ihimizer/g/dsc05648g.jpg/
Ove godine postavio sam si zadatak da počnem sa alkiranje i ručno hranenje slavuja iz prirode mnogo ranije odnosno od prvog legla i bar jedno osam komada.
Obečao sam pokloniti nekoliko komada mojim pravim prijateljima koje su dobili na poklon koloniju brašnarskih crva i sad imaju mogučnosti za odgoj slavuja.
Suguran sam da sada mogu spariti i slavuje a zato biče mi potrebna jedna zasebna voliera za koju nažalost nemam za nju prostora.
U pregovore sam sa mojim prijateljom koj ima velelepni park bonsaja da u njegovom parku izgradim jedan mali rezervat za odgoj više vrsta ptica.
Imam osečaj da svi mi ptičari bolujujemo od jednog sindroma tako nazvan "lakomo dupe" , koliko imaš, želja ti se javlja za još više.
Evo da vidite matorog kako uživa sa svojim ljubimcima:
https://2img.net/r/ihimizer/g/dsc05648g.jpg/
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°139
Bocka kralju slavuja,svaka čast (mislim na liniji koju držiš) izgledaš kao momak .
Mala šala,šta da ti pričam ,kad sve znaš
Gost- Gost
- Post n°140
Nije mi prvi put da pohvalim ptice ili tekstove od BOCKE,kao forumskog seniora i najstarijeg clana, neke nesuglasice u ovom slucaju treba ostaviti postrani, i samo se moze reci da se vidi sve najbolje u uzgoju mekokljunaca,vidi se koliko je truda ulozeno u sve to, dok slavuji mirno jedu iz BOCKINE ruke. Sve najbolje i ubuduce!
- Post n°141
zoranV je napisao/la:Bocka kralju slavuja,svaka čast (mislim na liniji koju držiš) izgledaš kao momak .
Zorane,
odavno se nismo čuli i popričali, ove slike su mi u periodu kada mi je bilo najgore da bi sam u narednom mesecu bio operisan.
Sada da me vidiš kako izgledam evo ti naj taze fotografiju od pre nedelju dana. [IMG=https://2img.net/r/ihimizer/img7/7459/s1140001.th.jpg][/IMG]
Zorane, Ova dvoica samnom su dva diva i odlični su ptičari, Raško ti je profesor za školpvanje štiglica i negovi rezultati su vidljivi na neke klipove koje je postavio na jou toube.
Do njega je poznati velemajstor mutacija majora Zoran koga si imao prilike da vidiš na slici kako odgaja svoje ptice na balkonu svoga stana.
Najbolju fotografiju ove godine i pretpostavljam između ostalih i najdraži snimak biče mi ovaj:
[IMG=https://2img.net/r/ihimizer/img546/8218/dsc06282d.th.jpg][/IMG]
Da su ptičari dobri ljudi imao sam prilike puno puta da se uverim, ali ova dva momka toliko sam zavoleo kao da su moji sinovi, koliko su veliki, toliko dobrote i poštenja ima u njihovim dušama.
Zorane, valjda dače bog da se i ja dokažem kao dobrog domačina i da neko od vas ugostim kod mene u toploj Makedonii.
Pozdrav Bocka
- Post n°142
Pozdrav Bocka,sve najbolje ti želim !
- Post n°143
Alane, zahvaljujem na tvoje želje koje si uputio prema meni kao jedan od najstariih članova ovog foruma.
Ne mogu shvatiti da me jednom prozivaš kao potplaceni i kupljeni ptičar da bi u sledečem postu dobio pohvale i epitete sa tvoje strane.
Ovo jedino mogu protumačiti da ipak se nešto promenilo kod tebe i ako je u pozetivnom smislu ja to prihvatam.
Moram u ovom kontekstu da ti otvoreno kažem da sve ptičare koje su te napadale ti možeh ih razuveriti u njihovim svačanjima ako napraviš jedan klip na kome če nevernici da te vide i uvere da su to tvoje ptice.
Moje mišlenje dobio si među prvih članova, ptice, oprema i sve oko tvog hobija je na samom vrhu ostalo ne želim komentarisati.
Pozdrav Bocka
Ne mogu shvatiti da me jednom prozivaš kao potplaceni i kupljeni ptičar da bi u sledečem postu dobio pohvale i epitete sa tvoje strane.
Ovo jedino mogu protumačiti da ipak se nešto promenilo kod tebe i ako je u pozetivnom smislu ja to prihvatam.
Moram u ovom kontekstu da ti otvoreno kažem da sve ptičare koje su te napadale ti možeh ih razuveriti u njihovim svačanjima ako napraviš jedan klip na kome če nevernici da te vide i uvere da su to tvoje ptice.
Moje mišlenje dobio si među prvih članova, ptice, oprema i sve oko tvog hobija je na samom vrhu ostalo ne želim komentarisati.
Pozdrav Bocka
damir64- Broj postova : 395
Registration date : 18.02.2010
- Post n°144
Gost- Gost
- Post n°145
bocka je napisao/la:Alane, zahvaljujem na tvoje želje koje si uputio prema meni kao jedan od najstariih članova ovog foruma.
Pozdrav Bocka
Bocka,malo si fulio ime,ali nema veze,
Ma napravicu video gdje sam planirao da nesto objasnim pri snimanju, mene nevjernici(zlo-misljenici) bas i neinteresuju, nego samo vjernici(prijatelji). Video mogu napraviti kod sebe u svom prostoru,a mogu otici kod prijatelja odavde do Belgije preko Holandije, a bojim se da bi onda bilo zabune . Nemogu da vjerujem da su ptice bas toliko dobre pa da postoji sumnja da uobste postoje, ja se trudim, i drago mi je ako to stvarno izgleda tako i toliko dobro. Ptice drzim u kuci,u posebnoj prostoriji i naravno trudim se oko cistoce,zena pomaze,a kada je parenje i ptice na gnjezdima onda samo ja.
Tebi mogu raci na PM gdje i zasto smatram da si pogrijesio, a komentar sam dao pod naznakom da se nesuglasice ostave postrani kada se radi o komentaru o pticama i uzgoju. Sve najbolje BOCKA!
Zadnja promjena: EUMOx; pet 4 oľu - 22:12; ukupno mijenjano 1 put.
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°146
- Post n°147
Nemam običaj da se hvalim kako to neki vole raditi preko foruma, ali pošto se osečam malo i isprovociran od nekih hvalisavaca evo primeniču Zoranov princip (zoran V) i postavljaču klipove koje sve se vidi i sve se zna.
U narednom periodu potrudiču se postaviti i neke druge ptice samo da oni odrastu.
U startu prestaviču Vam ovogodišnju prvu turu u mojoj volieri dok rezultate od parilice kasnije ču snimiti.
Pozdrav Bocka
U narednom periodu potrudiču se postaviti i neke druge ptice samo da oni odrastu.
U startu prestaviču Vam ovogodišnju prvu turu u mojoj volieri dok rezultate od parilice kasnije ču snimiti.
Pozdrav Bocka
zoran ptice pjevice- Broj postova : 662
Registration date : 14.09.2009
- Post n°148
Bravo majstore!!!Kad izlete mladi bice ludnica...
- Post n°149
Bocka odlican snimak ,cuj jel to ona kamera nova daje takav rezultat ,kristalno jasan
- Post n°150
Krešo to je ta kamera, nemam vremena da je detaljno razradim i savladam sve njene performanse.
Primetio sam da snima odlično i u tamne prostorije kao kompjuterska kamera, a u prirodu pravi fantastične snimke u HD rezelociju.
Spremamse snimiti slavuje kako pevaju sa namerom da isprobam digitalnog mikrofona.
Pozdrav Bocka
Primetio sam da snima odlično i u tamne prostorije kao kompjuterska kamera, a u prirodu pravi fantastične snimke u HD rezelociju.
Spremamse snimiti slavuje kako pevaju sa namerom da isprobam digitalnog mikrofona.
Pozdrav Bocka