+7
lord189
zvrcko sen
Dule
xyz
ticar
krnjolac
refa95
11 posters
mlijeko i ptice
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°1
mlijeko i ptice
Da li ja smijem pomjesati jajcanu hranu sa mlijekom i davati pticama jer sam cito da mlijeko ima dosta hranjljivih tvari i vitamina i nema cga nema.
krnjolac- Broj postova : 791
Registration date : 16.03.2009
- Post n°2
Re: mlijeko i ptice
može,ali ptićjeg!
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°3
krnjolac je napisao/la:može,ali ptićjeg!
onda bolje napravi sir
xyz- Broj postova : 2232
- Post n°4
Nemoj ni slučajno, jer je mlijeko jako kvarljivo i učas će ti dobiti proljev i razboliti se.
Možeš mrvicu baby mlijeka u prahu zamješati u jajčanu, ali nije obavezno.
- Post n°5
ok hvaa vam znaci da ne dajem
ja sam mislio posto u nekoj tabeli sa vitaminima ima mljeko i skoro svaki vitamin ima u mljeku ja sam to procito pa sam mislio
ja sam mislio posto u nekoj tabeli sa vitaminima ima mljeko i skoro svaki vitamin ima u mljeku ja sam to procito pa sam mislio
Dule- Broj postova : 340
Registration date : 24.03.2009
- Post n°6
Možeš dati mlijeko ali da ga pripremiš na način tako da na četvrt litre uzavrelog mlijeka dodaš jednu jušnu žlicu jabučnog octa i kad se mlijeko usiri, procijedi ga kroz cjedilo za čaj i isperi hladnom vodom.Tako usirenog možeš pomiješati s jajčanom hranom bez straha da će se kvarit.
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°7
Dule reci kratko sirutka da mljeko ne
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°8
drazenxp je napisao/la:Nemoj ni slučajno, jer je mlijeko jako kvarljivo i učas će ti dobiti proljev i razboliti se.
mliko je da se tica očepi a i malo ovih vitamina ubaci u sebe evo ja sad mladca jednoga na mliku držin pa čin ga je malo cugnija za dvi ure odma je dooša sebi...a šta misliš šta su prije stari davali nije bilo ESB-3 i druge kemije a kamoli jajčane bilo je bajama,mlika,i ljekovitih trava
- Post n°9
Istina Lorde, ja sam čuja da su stari tičari imali neki tajni recept od nekih 7 trava, meda, oraha, mlijeka i još ko zna čega, da bi to i polu-živog tića izlječilo.. danas se sva ta tradicija i znanje izgubilo, nažalost.
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°10
ti si puno stariji od mene no kakvo iskustvi imaš s mljekom i koliko si se praksira
....istina to bi mrtvog tića diglo među žive...
....istina to bi mrtvog tića diglo među žive...
- Post n°11
Nemam iskustva s mlijekom, jedino u zadnje vrime malo jajčanu "posolim" sa mlikom u prahu..
u moje vrime mladosti, koji cibaš nije vallja na repici, škajoli i kostriću, nije ni bija za ćibu..
u moje vrime mladosti, koji cibaš nije vallja na repici, škajoli i kostriću, nije ni bija za ćibu..
many- Broj postova : 762
Registration date : 13.10.2009
- Post n°12
Hm ne bih se složio bar za mekokljkunce,moji drozdovi i crvendać jeli su kifle u karameliziranom i kakaomlijeku i to cijelu zimu u kombinaciji sa osnovnom smijesom,bilo je ok jer mlijeko je tekući kalcij i bjelančevine,masno je,od vrste do vrste se razlikuje podnošljivost mlijeka jer laktoza izaziva nadimanje a ptica mora to apsorbirati zato kako koja to može.Inače mlijeko je ok sve.Mladim granivorima nemoj davati mlijeko to ti ne bih preporučio ubiti češ ih a možda u prahu jedino ali to ovisi u kojoj su fazi mladosti,o kojoj vrsti je rijeć itd,puno faktora.
Da ima recepata i ja ih dosta znam od mekokljunskih do granivornih i ako će biti potrebno otvoriti ću post pa napisati štogod odnosno napisati detaljni opis sastojaka i pripreme mješavine.
Da ima recepata i ja ih dosta znam od mekokljunskih do granivornih i ako će biti potrebno otvoriti ću post pa napisati štogod odnosno napisati detaljni opis sastojaka i pripreme mješavine.
- Post n°13
da li mogu da uzmem mlijeko i da ga ugrijem pa zatim pomjesam za petit i plazmom keksom i da ga mlakog dajem ticadima na spricu
komiza- Broj postova : 955
Registration date : 20.06.2009
- Post n°14
Malo sirnice udrobi u jogurt,ali od Kim-a ne Dukatovo !
patrik- Broj postova : 408
Registration date : 09.04.2010
- Post n°15
ja koristin mlijeko u prahu za telad jer ima puno proteina i vitamina
stavljamod 5 do 7 jušnih (velikih) žlica u kilu suhog paštona
stavljamod 5 do 7 jušnih (velikih) žlica u kilu suhog paštona
- Post n°17
bolje par kapi maslinovog ulja
- Post n°18
kakve veze ima ulje sa mlijekom
komiza- Broj postova : 955
Registration date : 20.06.2009
- Post n°19
Pa i maslinovo ulje je zdravo. Pretpostavljam i za tiće. Ja sam im i malo meda miješao sa jajem.
- Post n°20
to je ok samo nemoj sa mlijekom,ha,ha to sam mislio ako nisi znao da je to dobro i za parazite na koži ptica samo se namaže maslinovim uljem i zatvori pore i nametnici krepaju,eto perfa!
- Post n°21
mislio sam da sviježe mlijeko nije baš za ptice ili koristiš ono obično u prahu iz dučana (ali još bolje onaj za telce) ili napraviš sir !
SlavcoMk- Broj postova : 61
Registration date : 20.03.2010
- Post n°22
Moje iskustvo je da koristim sojino mlijeko u prahu, pa ga potsirim i promesa sa jajcanu hranu,a znamo da soja je veliki izvor bilnih proteina a i tako natopim jajcanu hranu....
- Post n°23
ja radi posla nemam vremena kuhat i mlijeko ali znam da 5 velikih zlica na 1 kg suhog paštončina mislim da je sasvim dovoljno i jos da nađem jaja u prahu tako da i njih ne moram kuhati,ribati čuvati u frižideru itd.
- Post n°24
znam da tu se priča o mlijeku ali zna li netko gdije nabavit jaja u prahu tu kod nas?