by skipi pet 20 lip - 17:51
Zao mi je sto moram reci ali nemam nikakve mogucnosti da se uradi bakteriogram. Zivim u manjem mjestu a ovdje imaju samo 2 veterinara kojima su pas ili macka najmanji pacijenti koje ce pogledati. Proslo ljeto mi je dr. iz Zagreba poslala stapice za uzimanje brisa, nazivala sam obojicu veterinara da pitam da li bi oni to mogli uraditi i odgovor je uvjek bio "Ne, ne bi se usudio"
Kavez nije blizu kuhinje i nikakva isparavanja ne mogu doci do njega.
Mali je sinoc toliko kihao da sam mislila da nece docekati jutro a jutros je kao da se nista nije desilo, pjeva na sav glas, skakuce...
Mogu li te zamoliti da mi pojasnis u vezi ovih alergija, na sta bi sve on mogao biti alergican? Da li je to kao kod nas ljudi (prasina, grinje itd.)?
I, ne znam da li to ima neke veze, njega bas pucaju hormoni, u zadnje vrijeme ga cesto vidim da stoji na hranilici, podigne jednu nozicu na resetke i ispusta zvukove kao da se pari? Pitam to jer sam nedavno nazivala veterinara u Sarajevu i on je izmedju ostalog spomenuo da bi mogli biti i hormoni u pitanju mada ja ne vidim neke veze utjecaja hormona sa kihanjem...
Hvala ti mnogo Vasko, divan si