+4
emirgrdelin
Vasko-MK
baketin
krepat ma ne molat
8 posters
Prehlada kod kanarinaca
krepat ma ne molat- Broj postova : 616
Registration date : 31.03.2009
- Post n°1
Prehlada kod kanarinaca
Šta je najbolje dat za prehladjenu pticu.Znači normalno jede,normalno leti ali kad je uhvatim u ruku otežano diše.Grinje nije jer sam ih tretirao već dva puta pa bi sad probao dati nešto protiv prehlade.Hvala!
baketin- Broj postova : 42
Registration date : 06.03.2010
- Post n°2
Re: Prehlada kod kanarinaca
da li otežano diše ili škripi dok diše?
- Post n°3
baketin je napisao/la:da li otežano diše ili škripi dok diše?
A meni se čini da otežano diše,koja je razlika?
- Post n°4
sta si koristio za suzbijanje grinja?
- Post n°5
Frontline combo,dva puta.
- Post n°6
ako ju čuješ po noći ili kad ju preplašiš rukom dok ju loviš kako diše onda su grinje,probaj sa čajem od koprive i u kadicu i u pojilicu
- Post n°7
baketin je napisao/la:ako ju čuješ po noći ili kad ju preplašiš rukom dok ju loviš kako diše onda su grinje,probaj sa čajem od koprive i u kadicu i u pojilicu
Šta skuhat svježu koprivu?
- Post n°8
Svježu stavi u vodu 24 sata,zatim procjedi i kao takvu joj daj i za pit i za kupat,a čaj možeš kupit od nekog travara ili u biljnoj ljekarni,košta 12.05kn,proizvodi firma suban,www.suban.hr. Pošto držiš i divlje ovaj čaj ti je odličan kod bilo kakve preventive,a pogotovo grinja. Ima negdje na forumu o tome,mislim da je mptičar pisao o tome.
- Post n°9
Dali samo kao preventiva ili i kod čišćenja kad ptica već ima grinje?
- Post n°10
i kod čiščenja od grinja
- Post n°11
Ok hvala puno i još mi reci koliko dugo davat taj napitak?
- Post n°12
Svaki drugi dan kad ima grinje,a preventive radi kad je svježa jednom tjedno ili tri puta mjesečno.Kad je u pitanju prirodni sastojak nikad nije previše.Tu bolesnu kanarinku odvoji od drugih i odma započni terapiju ali daj i drugim pticama jednom na tjedan,preventive radi.Raspitaj se za ivamec ili tako nekako,isto odličan ljek.
Vasko-MK- Broj postova : 318
Registration date : 22.01.2010
- Post n°13
Pozdrav od Stip
Zdravo. Oko problema skripanja pod uslovom da su u pitanju grinje, najpre bih se slozio sa Baketin, da se ide
prirodnim tretmanom. Ako to ne pomogne, imas nekoliko preparata na bazi ivermektina : Pulmomectin, Pulmosan, Antiprazitic spot - on, Scatt...tu je doza prilagodjena manjim pticama ( kanarinci, FE i egozte ).
Sto se tice Frontlinea combo, bila je diskusija ovde na forumu, ja ga nisam koristio ali na osnovu toga sto
sam ucio u vetarinarskoj skoli u njegovom sustavu je fipronil koji ne suzbija endo parazite kao i parazite
zracnih vrecica ( grinje ).
Kod navedenih preparata na bazi ivermektina doziranje je 1 kap na jugularnu venu ( desno iza vrata ).
Pozdrav
prirodnim tretmanom. Ako to ne pomogne, imas nekoliko preparata na bazi ivermektina : Pulmomectin, Pulmosan, Antiprazitic spot - on, Scatt...tu je doza prilagodjena manjim pticama ( kanarinci, FE i egozte ).
Sto se tice Frontlinea combo, bila je diskusija ovde na forumu, ja ga nisam koristio ali na osnovu toga sto
sam ucio u vetarinarskoj skoli u njegovom sustavu je fipronil koji ne suzbija endo parazite kao i parazite
zracnih vrecica ( grinje ).
Kod navedenih preparata na bazi ivermektina doziranje je 1 kap na jugularnu venu ( desno iza vrata ).
Pozdrav
- Post n°14
Hvala puno.Krećemo sa liječenjem.Rezultate javim.
emirgrdelin- Broj postova : 167
Registration date : 07.01.2013
- Post n°15
Zanima i mene imam jednog grdelina koji je star 3 godine,i kad ga gledam čini mi se da otežano diše i čak kad diše otvara i sklapa kljun,on je meni zdrav pjeva sve uredu nije napuhan nije nista al eto to me brine
saly- Broj postova : 47
Registration date : 05.11.2012
- Post n°16
Pozdrav.Evo imam i ja problem s jednom kanarinkom koja škripi dok diše.Znači ima grinje ili prehlada.Do sada nisam ničim tretirao ptice.Pošto uzgojna sezona kreće zanima me s čime ju tretirati da se problem riješi najbrže, i dali ću kanarinku moći koristiti u uzgoju ove godine kada ju riješim grinja.
- Post n°17
Pozdrav iz Makedonije
Zdravo Saly. Ako su sigurno grinje u pitanju uspijesno ces ih rijesiti preparatima na bazi Ivermektina.
Ako ne nadjes Ivermektin kao genericko ime, u obzir dolaze Pulmomectin, Pulmosan, Antiparazitik Spot-on...
a mozda i neki drugi preparat na bazi ivermektina. Pisano je ovde oko aplikacije ivermektina, on se aplicira
iza vrata na jugularnu vjenu 1 kap. Posto djeluje preko krvnog sistema ptice, pozeljno je ptice tretirati
najmanje 2 mjeseca prije parenja. Ovo je sa veterinarske tacke gledista, medjutim pisali su ovdje iskusniji
uzgajivaci ( Vrbanja ) kako se prirodnim nacinom bore protiv grinja, pa ako ti nije tesko potrazi te postove.
Veliki pozdrav iz Makedonije
Ako ne nadjes Ivermektin kao genericko ime, u obzir dolaze Pulmomectin, Pulmosan, Antiparazitik Spot-on...
a mozda i neki drugi preparat na bazi ivermektina. Pisano je ovde oko aplikacije ivermektina, on se aplicira
iza vrata na jugularnu vjenu 1 kap. Posto djeluje preko krvnog sistema ptice, pozeljno je ptice tretirati
najmanje 2 mjeseca prije parenja. Ovo je sa veterinarske tacke gledista, medjutim pisali su ovdje iskusniji
uzgajivaci ( Vrbanja ) kako se prirodnim nacinom bore protiv grinja, pa ako ti nije tesko potrazi te postove.
- Post n°18
Hvala! Potražiću te postove od Vrbanje.Šta misliš dali će biti za uzgojnu sezonu sposobna ili ništa od nje ove godine?Pozdrav Makedoniji sa Hr.primorja!Vasko-MK je napisao/la:Zdravo Saly. Ako su sigurno grinje u pitanju uspijesno ces ih rijesiti preparatima na bazi Ivermektina.
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°19
invertin kod veterinara pitaj,dat će ti u špricu,samo kapni na vrat na desnoj strani na krvnu žilu.
- Post n°20
Hvala ticar.Sutra ujutro idem odmah.ticar je napisao/la:invertin kod veterinara pitaj,dat će ti u špricu,samo kapni na vrat na desnoj strani na krvnu žilu.
- Post n°21
Pozdrav iz Makedonije
Zdravo Saly. Ne mogu ti reci oko sposobnosti za parenje, medjutm sad trenutno je bitnije
zdravlje ptice, a nakon toga ostale stvari. Nadam se da se slazes samnom. Jedino potpuno
zdrava ptica moze ici u reprodukciju. Javi rezultate tretmanom Ivermektina.
Pozdrav
zdravlje ptice, a nakon toga ostale stvari. Nadam se da se slazes samnom. Jedino potpuno
zdrava ptica moze ici u reprodukciju. Javi rezultate tretmanom Ivermektina.
Pozdrav
skipi- Broj postova : 35
Registration date : 22.12.2011
- Post n°22
Pozdrav, kanarinac mi je imao problema sa grinjama, kapala sam Ivermectin 2x u razmaku od 10 dana (to je bilo u novembru) i sada je ok ali ja bih ponovila kapanje prevencije radi. Je li ok raditi to svakih pola godine?
- Post n°23
Pozdrav iz Makedonije
Zdravo Skipi. Mozes slobodno ponoviti tretman. Jedino ako kanarinca koristis
u parenju, posto je sad sjezona ,onda sacekaj da prodje parenje.
Pozdrav
u parenju, posto je sad sjezona ,onda sacekaj da prodje parenje.
Pozdrav
skipi- Broj postova : 35
Registration date : 22.12.2011
- Post n°24
Hvala na odgovoru, ne koristi se u parenju i sreca da je Ivermectin prvi put pomogao pa je sada sasvim dobro
Tomislav- Broj postova : 122
Registration date : 22.06.2013
- Post n°25
Pozdrav ekipa kanarinac kad se prepadne počne škripiti dok diše,može li mi netko reći o čemu se radi i kako to liječiti?