Koji je preparat najucinkovitiji za rjesavanje problema
+4
seadriver
Vasko-MK
ticar
ToniST
8 posters
Prehlada kanarinke
ToniST- Broj postova : 108
Registration date : 14.03.2013
- Post n°1
Prehlada kanarinke
Imam problem sa kanarinkom prije par dana sam primjetija da ima upaljeno oko pa joj je perje oko oka smede valjda od iscjedka danas je pocela i skripat.
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°2
Re: Prehlada kanarinke
ToniST je napisao/la:Imam problem sa kanarinkom prije par dana sam primjetija da ima upaljeno oko pa joj je perje oko oka smede valjda od iscjedka danas je pocela i skripat.
ako ima ispod oka bubuljicu onda medazol tablete 250 mg 5 dana,1 tableta na litru vode,ako nema onda mast za oči i tlozin u vodu
- Post n°3
nema bubuljicu ispod oko nego je cilo oko malo nateceno,iman doma trisulfon moze li on umisto tlozina ?
Vasko-MK- Broj postova : 318
Registration date : 22.01.2010
- Post n°4
Pozdrav iz Makedonije
Zdravo. Najpre da ti kazem da su Tilozin i Trisulfon dva potpuno razlicita preparata. Ticar ti je dobro napisao o Tilozinu
ali ako mozes naci per-oralnu otopinu, znaci otopina koja se daje preko vode za pice, posto injekciona otopina je nestabilna
u bilo kom omjeru rastvaranja a isto i na dnevnoj svijetlosti.
Ukoliko ne mozes naci preparate na bazi Tilozina ( Tilogal, Tilovet ... ) onda mozes upotrebiti Enroxil 10 % isto per-oralnu otopinu.
On ide 0,5 ml na 1l vode s tim da moras svakog dana da pravis svjezi rastvor. Aplicira se 5-7 dana , nakon toga probiotik i vitamini.
Pisi kako napreduje ljecenje.
Pozdrav
ali ako mozes naci per-oralnu otopinu, znaci otopina koja se daje preko vode za pice, posto injekciona otopina je nestabilna
u bilo kom omjeru rastvaranja a isto i na dnevnoj svijetlosti.
Ukoliko ne mozes naci preparate na bazi Tilozina ( Tilogal, Tilovet ... ) onda mozes upotrebiti Enroxil 10 % isto per-oralnu otopinu.
On ide 0,5 ml na 1l vode s tim da moras svakog dana da pravis svjezi rastvor. Aplicira se 5-7 dana , nakon toga probiotik i vitamini.
Pisi kako napreduje ljecenje.
Pozdrav
- Post n°5
nije mi jasno ovaj dio di moran radit svaki dan svjezi rastovor,pa zar nemogu 0,5ml stavit na litru vode i tu mjesavinu davat 5-7 dana?
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°6
ne možeš, jer lijek ne smije biti u vodi više od 12 sati, svako jutro treba raditi novi rastvor, po mogućnosti voda mora bit destilirana, ima kupit u ljekarnama
- Post n°7
znaci svaki dan triba raditi novu otopinu?Jeli tako i s drugim otopinama protiv kokcidioze npr Trisulfon,Bycox da triba svaki dan svjeza otopina?
Znas li di u nas ima Tilozina?
Znas li di u nas ima Tilozina?
- Post n°8
Pozdrav iz Makedonije
ToniST, mora svaki dan da bude svjezi rastvor zbog stabilnosti komponenata od koji cine sastav lijeka.
Isto je sa svim lijekovima, vitaminima i probioticima koje ptica uzima per-oralno , narocito preko vode za
pice. Kad se radi o lijekovim kojih dajemo per-oralno preko hrane i tu je pozeljno sa bude svaki dan davanje
preko svjeze hrane, obicno meka jajcana a ono sto je ostalo od juce bacimo. Tako ptice stitimo i od komponenta
lijeka koji se postepeno razlazu u vodi i pored toga sto gubi ucinkovitost, moze izazvati dijareju ili druge negativne
posledice. Zbog toga u cilju pravilnog lijecenja i izlecenja ptice ne budi lenj ( mala sala ) i spremaj svjez rastvor.
Pozdrav
Isto je sa svim lijekovima, vitaminima i probioticima koje ptica uzima per-oralno , narocito preko vode za
pice. Kad se radi o lijekovim kojih dajemo per-oralno preko hrane i tu je pozeljno sa bude svaki dan davanje
preko svjeze hrane, obicno meka jajcana a ono sto je ostalo od juce bacimo. Tako ptice stitimo i od komponenta
lijeka koji se postepeno razlazu u vodi i pored toga sto gubi ucinkovitost, moze izazvati dijareju ili druge negativne
posledice. Zbog toga u cilju pravilnog lijecenja i izlecenja ptice ne budi lenj ( mala sala ) i spremaj svjez rastvor.
Pozdrav
- Post n°9
ma nije bit lijenosti nego pomijesan npr 1,5g Trisulfona na litru vode dam ptici u pojilicu sutra tu litru prolijem i opet iznova i tako 5 dana
- Post n°10
Pozdrav iz Makedonije
Ne moras na 1l vode. Mozes prilagoditi dozu recimo na 1/2 l ili na 250 ml , ali to trebas uraditi precizno.
Pozdrav
Pozdrav
- Post n°11
sutra iden kupit Tilozin samo Vasko ko ce to pogodit ako ide 0,5 ml na litru onda 0,12ml na 250 ml vode je nauka za dozirat btw stavlja sam joj kapi u oko dosta joj je bolje stanje ali s obzirom na drugo oko nije joj proslo 100%
ticar- Moderator
- Post n°12
ToniST je napisao/la:sutra iden kupit Tilozin samo Vasko ko ce to pogodit ako ide 0,5 ml na litru onda 0,12ml na 250 ml vode je nauka za dozirat btw stavlja sam joj kapi u oko dosta joj je bolje stanje ali s obzirom na drugo oko nije joj proslo 100%
ne kapi,mast za oči
zelandur- Opomena
- Broj postova : 244
Registration date : 13.03.2010
- Post n°13
ma taj tilozin nevalja nista ja sam dava ticama kad su skripile i nisam izlicija
- Post n°14
a s cim si uspija
zelandur- Opomena
- Post n°15
sa nijednim nidsam nego sam je da drugom
ticar- Moderator
- Post n°16
zelandur je napisao/la:ma taj tilozin nevalja nista ja sam dava ticama kad su skripile i nisam izlicija
tebi je onda tica skripala od grinja,zato si triba nakapat kap invertina i problem riješen za 2-3 dana
- Post n°17
Pozdrav iz Makedonije
Po mom misljenju Ticar je u pravu. Tilozin je antibiotik sirokog sprektra djelovanja ali ne unistava
parazite ( u ovom slucaju grinje ). Ivermektin ti je najbolje rjesenje.
Pozdrav
parazite ( u ovom slucaju grinje ). Ivermektin ti je najbolje rjesenje.
Pozdrav
zelandur- Opomena
- Post n°18
di uzet taj ivermektin kakvo je pakovanje
skopski maestro- Opomena
- Broj postova : 488
Registration date : 19.09.2011
- Post n°19
Vasko-mk i Ticar hvala vam na pomoci koju ste mi pruzili . i tilozin i ivermektin nije pomoglo kod jednog stiglica ...sad sam poceo da mu dajem LEVAMIZOL prasak koi se rastvara u vodu i sad ima 3 dana kako pije pa vidjecemo rezultate .daj boze da bide ko sto treba ...meni ga zao sto on prica recitira glasove a inace da je bio MAJKA PRIRODA ja bi ga odavno pustio u nepovat da odleti
poz i svako dobro vasko i ticar
poz i svako dobro vasko i ticar
ticar- Moderator
- Post n°20
zelandur je napisao/la:di uzet taj ivermektin kakvo je pakovanje
kod veterinara,dobiješ u šprici,ako ti bude tija prodati jer je to cijepivo za ovce
ide kap na onu crvenu žilu iza vrata
- Post n°21
ticar je napisao/la:
ne kapi,mast za oči
evo samo da javim da sam pocea davat Tilozin u vodu veterinarka mi je dala tri kesice po 0,5g Tilozina te sam tih 0,5g podilija na 4 dijela i jedan dio toga u 250ml vode za svaki dan jer je receno da ide 0,5g u litru vode pa da nebacan prasak bzvz.
A sto se tice kapi umisto masti za oko kapa san dnevno jedu kap u oko tokokm 6 dana i dosta dobro se povuklo dok sam evo na savjet ticara jucer maza i sa masti za oci i danas vidim da je oko oka dosta smedeg sekreta kao i u pocetku bolesti sad dali je to od kreme se zaprljalo ili se pogorsalo stanje s masti neznam
skipi- Broj postova : 35
Registration date : 22.12.2011
- Post n°22
Nadam se da ce mi neko pomoci, kanarinac povremeno kise i kada se priblizim kavezu tacno se cuje da dise kao da su mu disni putevi puni sluzi. Kapala sam Ivermectin i dobio je antibiotike, 12 dana je sve bilo ok a danas se opet prica ponavlja.
Negdje sam citala da je dobro dati caj od koprive, da li mi moze neko reci kako da ga dajem, da li ga mogu stavljati vise dana u pojilicu, hoce li mu skoditi?
Hvala mnogo na odgovorima
Negdje sam citala da je dobro dati caj od koprive, da li mi moze neko reci kako da ga dajem, da li ga mogu stavljati vise dana u pojilicu, hoce li mu skoditi?
Hvala mnogo na odgovorima
- Post n°23
Pozdrav iz Makedonije
Zdravo Skipi. Koji je antibiotik dobio , u kojoj dozi apliciran i koliko dana ? Posto prema tvom opisu o stanju ptice
antibiotik bi trebao rijesiti takvu simptomatologiju.
Sto se tice caja od koprive mozes ga davati u pojilici hladan, ali neka bude slabija koncentracija u odnosu na
onu koju koristimo za nas, na primer 1 filter vrecica na 1/2l vode. Mozes dodati i malo meda.
Medjutim ako se radi o patogenoj infekciji ( virusna, bakterijska, glivicna ) respiratornih puteva onda je neophodan
odgovarujici antibiotik.
Pisi kakvo je stanje kako bi mogli sto pre reagovati.
Pozdrav iz Makedonije
antibiotik bi trebao rijesiti takvu simptomatologiju.
Sto se tice caja od koprive mozes ga davati u pojilici hladan, ali neka bude slabija koncentracija u odnosu na
onu koju koristimo za nas, na primer 1 filter vrecica na 1/2l vode. Mozes dodati i malo meda.
Medjutim ako se radi o patogenoj infekciji ( virusna, bakterijska, glivicna ) respiratornih puteva onda je neophodan
odgovarujici antibiotik.
Pisi kakvo je stanje kako bi mogli sto pre reagovati.
Pozdrav iz Makedonije
skipi- Broj postova : 35
Registration date : 22.12.2011
- Post n°24
Hvala na odgovoru, davala sam antibiotik doksiciklin (1 tableta na 1l vode 6 dana), 01.06. sam prestala. Meni zbilja nije jasno zasto mu se to desava, evo vec godinu i po povremeno ima te smetnje sa disanjem i kihanje...inace je sve normalno, jede, pije, pjeva i nije nasusuren kao sto su bolesne ptice. Ivermectin preventivno kapam svakih pola godine.
Danas sam dala razblazeni caj od koprive, da li bi trebala i sutra?
Pozdrav iz Bosne
Inace, danas ga nisam cula da kise, ne znam kako ce biti veceras
Danas sam dala razblazeni caj od koprive, da li bi trebala i sutra?
Pozdrav iz Bosne
Inace, danas ga nisam cula da kise, ne znam kako ce biti veceras
- Post n°25
Pozdrav iz Makedonije
Nastavi mu davati caj sa medom narednih 5 dana. Doxicilin ili Doxin je dobar antibiotik koji bi trebao uticati na patogene
ako postoje u respiratornom traktu. Posto kazes da mu se cesto desava a osim te klinicke slike, nema drugih fizioloskih promjena
sumnjam da postoji mehanicka prepreka prolaska zraka kroz respiratornih organa u vidu divetrikuluma ( izvrcanja ) dusnika
ili nekih izraslina koji pokrivaju sluznicu nosa ili uopste respiratornog trakta. U tom slucaju ptica tesko regulise razmenu zraka
i dolazi do kihanja , kasljanja ili krcenja. Nadam se da ce biti sve ok. Pisi kako se odvija situacija.
Pozdrav
ako postoje u respiratornom traktu. Posto kazes da mu se cesto desava a osim te klinicke slike, nema drugih fizioloskih promjena
sumnjam da postoji mehanicka prepreka prolaska zraka kroz respiratornih organa u vidu divetrikuluma ( izvrcanja ) dusnika
ili nekih izraslina koji pokrivaju sluznicu nosa ili uopste respiratornog trakta. U tom slucaju ptica tesko regulise razmenu zraka
i dolazi do kihanja , kasljanja ili krcenja. Nadam se da ce biti sve ok. Pisi kako se odvija situacija.
Pozdrav