Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+15
Border
PESTI
seadriver
many
ticar
bocka
BOSKO
zako
zoran ptice pjevice
ikayke
evmolp
crv
zoranV
komiza
vlajkobl
19 posters

i dalje ne odustajem

vlajkobl
    vlajkobl

Broj postova : 103
    Registration date : 05.04.2010

i dalje ne odustajem Empty i dalje ne odustajem

Postaj by vlajkobl sub 25 vel - 22:25

evo danas sam htio da se pohvalim svojim novim letacem opremio sam ga nadkrio i preselio ptice sa balkona
    i dalje ne odustajem Img0082gi.thi dalje ne odustajem Img0087st.thi dalje ne odustajem Img0065ff.thi dalje ne odustajem Img0064ug.thi dalje ne odustajem Img0081td

tako je to izgledalo juce

medutim dodjem jutros da nahranim ptice sav uzbudjen zateknemi dalje ne odustajem Img0106xt.thi dalje ne odustajem Img0104ft.thi dalje ne odustajem Img0103pm.thi dalje ne odustajem Img0102mh.thi dalje ne odustajem Img0101xs.th

i dalje ne odustajem Img0107tvi.thi dalje ne odustajem Img0105kb.th

NEMOGU DA VJERUJEM Sad Sad Sad Sad

Sve i jednoj nedostaje po noga a jedan mi stiglic malo na prsima ogreban al nevjeruzjem da ce i on prezivjeti
    sta je to moglo da mi uradi ja mislim macka a vi????? i naravno OPET NECU ODUSTATI
    komiza
    komiza

Broj postova : 955
    Registration date : 20.06.2009

i dalje ne odustajem Empty Re: i dalje ne odustajem

Postaj by komiza sub 25 vel - 22:31

Jedino je šareni preživio. Pa kako se nesritna beštija mogla uvuč unutra ?
    zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV sub 25 vel - 23:05

Auuu,žalosno Sad . Mislim da ipak treba biti dupla mreža. Žao mi je ,ne daj se. Šteta,velika šteta
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv sub 25 vel - 23:21

Ovo je napravilo nešto što im prste pa može zgrabiti kroz žicu nogu od ptice , izvuče je vani i glođe dokle može držati. Zato svakoj nedostaje po jedna noga .
    Ja mislim da je štakor , pacov. Da nije zima , mogao bi se optužiti i puh.
    evmolp
    evmolp

Broj postova : 117
    Registration date : 22.07.2009

Postaj by evmolp ned 26 vel - 0:04

Pre mesec i po i mene je zadesila ista nesreca. 4 ptice, dva muzjaka i dve zenke,izlezene kod mene i uredno prstenovane, snaslo je isto. Nisam imao pojma sta je u pitanju jer su ptice bile u volijeri u zatvorenoj prostoriji. Bocka mi je rekao da je to stakor. Da on prvo pojede noge i tako onesposobi pticu i potom je jede. Crying or Very sad
    ikayke
    ikayke
    Admin
    Admin

Broj postova : 1510
    Registration date : 09.09.2008

Postaj by ikayke ned 26 vel - 0:13

Vjerovatno nista od navedenog, prije bi rekao da je kuna imala prste u ovome... velika steta...
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Broj postova : 662
    Registration date : 14.09.2009

Postaj by zoran ptice pjevice ned 26 vel - 0:37

Sova...
    zako
    zako

Broj postova : 334
    Registration date : 02.02.2012

Postaj by zako ned 26 vel - 0:53

Ja isto mislim da je štakor. Nekada davno sam držao golubove i desilo mi se da su parcovi provalili u golubarnik. Isto tako je nekoliko golubova ostalo bez nogu. Mislim da je to specifično baš za štakore.
    U svakom slučaju velika ŠTETA. Da te srce zaboli kad vidiš ovakav prizor.
    BOSKO
    BOSKO

Broj postova : 165
    Registration date : 02.09.2010

Postaj by BOSKO ned 26 vel - 1:25

Sova.
    bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Postaj by bocka ned 26 vel - 1:45

Zalosno je ovo doživeti, ja tvrdim 100% da je ušo štakor to su karakteristike kako napada i ujeda štakor.
    Pacov isključivo hvata ptice na spavanje i zbog toga prvo napada noge kako bi kasnije uspeo uhvatiti pticu na pod i pojest če prvo butine i mjesta gde nema perje odnosno meki deo oko klaoke.
    Ika, kuna kada napada otkida glave a kasnije ih iznosi iz voliere i odnosi u svoje duvlo gde skladira perje a ptice jede po potrebi ili nosi mladima za jelo.
    Kod voliere jako mi se dopada dupli krov ali izgleda da pacov tu je pronašo neku šuplinu, međutim nemogu shvatiti zašto je voliera podignuta ?
    Kako če se ulaziti unutar kad treba neka ptica da se uhvati.
    Za štakore jedini spas je specijalan otrov u kapsulama.
    Glavu gore i obnovi nove ptice, da si mi bliže dobio bi poklon od mene a nadam se da če ti tvoji najbliži ptičari pokloniti po koju pticu.

Pozdrav Bocka
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv ned 26 vel - 2:23

ikayke je napisao/la:Vjerovatno nista od navedenog, prije bi rekao da je kuna imala prste u ovome... velika steta...

Ika , upravo u prstima je caka . Kuna nema sposobnost stiska jednom ,,rukom'' kao štakor zgrabiti žrtvu jer ima šapice slične mačjima. Građa nogu (prstiju) omogučavaju štakoru da savlada sve prepreke i istovremeno njima čini štetu.

O nekome iz porodice sova nema ni govora . Tada bi se vidjele bočne ubodne rane ... I nebi uspjela baš svakoj ptici otkinuti nogu.

I konačno , jedino štakor može horizontalno naganjati ptice lijevo - desno , gore - dolje , dijagonalno.

zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Broj postova : 662
    Registration date : 14.09.2009

Postaj by zoran ptice pjevice ned 26 vel - 3:10

crv je napisao/la:

Ika , upravo u prstima je caka . Kuna nema sposobnost stiska jednom ,,rukom'' kao štakor zgrabiti žrtvu jer ima šapice slične mačjima. Građa nogu (prstiju) omogučavaju štakoru da savlada sve prepreke i istovremeno njima čini štetu.

O nekome iz porodice sova nema ni govora . Tada bi se vidjele bočne ubodne rane ... I nebi uspjela baš svakoj ptici otkinuti nogu.

I konačno , jedino štakor može horizontalno naganjati ptice lijevo - desno , gore - dolje , dijagonalno.

Jesi ikad imao napad sove ili jastreba? Vjerovatno nisi, i bolje. Ja sam se ovakvih prizora identicnih nagledao na svom balkonu...dok ga nisam zatvorio u mrezu.
    Usput, uspio sam uhvatiti 3 sove i 4 jastreba. Nalazio sam ptice bez glave, noge, krila...
    Sa pacovima nisam imao problema, sto naravno ne iskljucuje i tu mogucnost...
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar ned 26 vel - 6:09

i kod mene je davno bilo nešto slično,i mislim da je štakor jer mačka nije imala kuda ući.a bio je mali otvor u prostoriju,isto ptice nisu imale noge,imale su rupu u drobu,one koje su ostale žive njima je falio komad kože na drobu,a i par ih nije bilo u gajbama,samo perije po podu.

kod tebe je ili štakor ili sova.
    bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Postaj by bocka ned 26 vel - 10:23

Svi mi ptičari pa i bivši lovci imamo svoja iskustva i zapažanja.
    Od predatora jastreb, svraka ili svračak hvataju ptice kanđama u kafezu ubijaju pticu unutar kafeza i odnose je izvan žice vani.
    Sova takođe kanđama hvata pticu kida joj glavu i obavezno pojede joj srce i ostavlja pticu unutar kafeza.
    Odavno negde sam pročitao da sova preko noči oseča otkucaj srca kod ptice na dvadesetak metara, dobro bi bilo da se ovaj podatak potvrdi.
    Ptica Sojka je najgora ptica i velika štetočina u prirodi, ne samo što hvata male ptice i koristi kao hranu nego je i jednostavno ubica, jede sve šta ima u gnjezdo a kad se najede jednostavno ubija mlade i baca sve van gnjezda. Retko kada dolazi i napada ptice u kafezu ali samo uh ubija i bježi jer je jako intelegentna grabljivica i retko se može uloviti ili ubiti.
    Domača i lepo odgojena mačka skoro i ne napada ptice u kafezu, pa ako i na to se reši to je iz čiste radoznalosti da se poigra sa plenom nego li da joj plen posluži kao hranu.
    Mačke lutalice oni su najgori jer love i napadaju ptice isključivo zbog hrane, njihov napad počinje odmah posle sumraka odnosno u noč i rano pre zore.
    Za tamanjenje mačaka imam doktorat affraid , koliko god ih biješ nikad nemaš mira od njih, uvjek dolaze te lutalice.
    Naj opasna je kuna, to je neviđeni lovac i intelegentna zver, po nekad zna iskopati zemlju i provuči če se kroz najmanju rupu, zna i žicu raskidati je ako je tanka ili savitljiva.
    Kad ona uspe da uđe i volieru onda ne ostavlja ništo živo, sve ptice ili kokoši po ubija i jednu po jednu iznosi odnosno nosi u svoje duvlo.
    Imaju jednu veliku slabost što su veoma lakomi i uvjek se vračaju po ostatka plena.
    Zato trebate ih sačekati ili im postaviti novi plen kao mamac pa ih ubiti ili uhvatiti stapicom.
    Eh ja ga preterah, dosta je pisanja, neču više da zamaram.
    Oprostite mi.

many
    many

Broj postova : 762
    Registration date : 13.10.2009

Postaj by many ned 26 vel - 10:48

i ja sam imao teških ubojstava,tako sam ostao bez kosa,crvendaća,češljugara,drozdova,zimovki,tebe,itd grozno,recimo pada mi na pamet kućni štakor onaj crni ti je to,manji je i veće đubre,ili lasica koja se provuće kroz najmanu pukotinu.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 26 vel - 12:00

sve je moguce,samo nije macka,ona podavi sve, moras vlajko nabaviti cuvara to ima vecina koja drzi vani,ovde su to po 1-2 pitbula ili schnauzera + kamere i alarmi,ne samo zbog zivotinja nego zbog kradje,a ti vidi pa barem onog malog jazavcara,i on se neda on je ljut ko feferona...tebi dosta,samo mu napravi da moze sto vise oko volijere kontrolisati..

tog sto je prezivio tretiraj 3-4 dana sulfonamidom,pa onda probiotik i vitamini,ako poslje tog stresa bude ista htio jesti onda je dobro i budi sretan

Zadnja promjena: EUMOx; ned 26 vel - 12:26; ukupno mijenjano 2 put/a.
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 919
    Registration date : 14.06.2008

Postaj by seadriver ned 26 vel - 12:03

Ovo je velika steta. Znam da je ovako volijeru jako efektno za vidjeti, medjutim trebalo bi prvenstveno misliti na zastitu ptica, ovde su direktno na udaru izlozeni svakoj bestiji a bez mogucnosti zastite. Ako se vec radio krov moglo se ici do kraja i napraviti zatvoreni prostor ili staviti dvostruku mrezu
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI ned 26 vel - 12:13

Velika šteta!
    To ti je vanjska volijera i moguće je svakoj beštiji ugrabiti neku pticu i ubiti je.Postavi još jedan sloj mreže,znaći dupla mreža i neće ih ni mačka ni pacov ni bilo koja beštija.
    Border
    Border

Broj postova : 321
    Registration date : 05.12.2009

Postaj by Border ned 26 vel - 12:38

šteta za ovo što se desilo,
    vlasnik naj bolje zna kakvih životinja ima u blizini
    imam slične probleme i bezbroj noći sam proveo uz volijeru sa lampom da bih ustanovio o čemu se radi
    kod mene su problem puhovi,ima ih bezbroj,kako ukloniš jednu porodicu dođu druge tri
    rješenje je u konstrukciji volijere i psu čuvaru
    ova prikazana volijera ima bezbroj bezbijednosnih grešaka
    prečke nesmiju ići do mreže,napast ide uz mrežu i dograbi ih kandžama
    gustoća mreže nije dobra
    dno volijere nije dobro,način kako su riješene tepsije nije dobar,rješenje pokrova se ne vidi ali mi se čini da nije dobro
    sve u svemu treba ozbiljna rekonstrukcija volijere,kada se to uradi onda pas
    vlajkobl
    vlajkobl

Broj postova : 103
    Registration date : 05.04.2010

Postaj by vlajkobl ned 26 vel - 15:39

malo sam pregledao oko volijere nema nigdje da je pukla mreza da se nesto moglo uvuci
    mreza je 0'8cm kockica nemoguce da nesto udje .vidio sam na drvetu uz volijeru tragove kandzi mislim macijih jer ima i dlaka na volij. i na drvetu.kupio sam i postavio duplu mrezu
    sad je odvojena prva od druge 5cm.
    trevor
    trevor

Broj postova : 109
    Registration date : 27.09.2011

Postaj by trevor čet 1 oľu - 21:26

Ja mislim da je ovde 99% u pitanju štakor ili neka slična zverka. Imao sam slično iskustvo ali na sreću nisam ostao bez tolikog broja ptica. Stoji da je žica sitna i da nema šanse da je bilo šta ušlo. Zato treba ići logički, pacov kad napadne kavez, ptice se uznemire i krenu da lete okolo po mraku, a pošto teško mogu "ubost" stajalicu noću i kad su uznemirene, hvataju se gde stignu to jest za žicu. Pacov to zna i sve što treba da uradi je da se penje po kavezu i redom hvata ptice za nogu i jede ono sto može da dohvati a to je uglavnom drob ili trtica. To je slučaj i kod tebe kao što vidimo. Pretpostavljam da su preživele ptice sletele na dno gde im nije mogao ništa, ali da je proveo više vremena u ovom zločinu svakako bi ih sve isterao na žicu. Žao mi je zbog tvog gubitka.

Pozdrav
    zmajcom
    zmajcom

Broj postova : 85
    Registration date : 17.12.2011

Postaj by zmajcom čet 1 oľu - 22:27

žalosno i velika šteta.ja sam imao problema s kobcem(mali sokolić) koji se zaletao u kaveze usred bijela dana,proleti kandžom u krletku i iznenadi pticu.ubio mi ih je nekoliko al nikad nije nijednu izvukao iz nje,maknuo bih kaveze 10ak dana i nema problema.dešavalo se to 2-3 puta.znao bih ga naći na ogradi svega 1 metar od kaveza gdje ih promatra a čuo bi ptice i znao sam o čemu se radi
    Edi
    Edi

Broj postova : 244
    Registration date : 11.11.2009

Postaj by Edi pet 2 oľu - 0:02

Prvo 99% štakor , drugo nakon ovog gubitka ako mogu pomoci sa kojom zenkicom za novi pocetak stoim na raspolaganju .Stvarno mi je zao. Sad
    Border
    Border

Broj postova : 321
    Registration date : 05.12.2009

Postaj by Border pet 2 oľu - 0:34

i ja sam na raspolaganju-šta treba vlajkobl
    trevor
    trevor

Broj postova : 109
    Registration date : 27.09.2011

Postaj by trevor pet 2 oľu - 5:27

Problem sa grabljivicom se da uglavnom resiti postavljanjem preparata neke grabljivice u dvoriste ili slicno. Pacov ili tvor kad se navade ne staju dok god im ti ne stanes na kraj. Obavezan je pas u dvoristu, a na "sumnjivim" mestima trovati i stavljati lepak, druge nema.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 14:49.