Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+52
Miljenko275
toske
emirgrdelin
relja
DAMIAN
hajduk
zijada
Marko Zagreb
siamko
Renato.M
Carduel
bondza12
krstokljun
keljav*
crv
ikayke
picolet
sestoperac
sasaznas
waterslager
bocka
nebojsav
sturcla
pippo
damirlilika
Milanco
Kozak
prvulovic
nedeljkovg
cajzić
Bojan Baja
pezo
korkut
IvoR
mali maša
vlada nish
skopski maestro
faganel
MARIN
kreso
dejan zec
misko1
dr.nenad86
grujo
mišić
damir64
Vasko-MK
malinois
budisic
waterslager bitola
Vrbanja
dragutin rajnović
56 posters

malino kanarinci

relja

Broj postova : 123
    Registration date : 06.01.2013

malino kanarinci - Page 18 Empty Re: malino kanarinci

Postaj by relja pon 4 vel - 18:29

ma daj in vrimena!
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel pon 4 vel - 19:26

relja je napisao/la:ma daj in vrimena!

Ma skuvat ću ja njih u juhu a ne da ih čekam! Very Happy

A lipi štiglići, samo ih sastaviš to se leže ko kokoši a ovi kanarinci pa ne bi im ugodio ne znam šta da napravim. Sad

emirgrdelin
    emirgrdelin

Broj postova : 167
    Registration date : 07.01.2013

Postaj by emirgrdelin pon 4 vel - 20:32

Carduel je napisao/la:

Ma skuvat ću ja njih u juhu a ne da ih čekam! Very Happy

A lipi štiglići, samo ih sastaviš to se leže ko kokoši a ovi kanarinci pa ne bi im ugodio ne znam šta da napravim. Sad

E moj Carduel kamo sreće da je tako kod mene da se stiglic legu ko kokoš bio bi najsretniji a kanarinci pa to je najlakse parit za mene pozzz cheers
    relja

Postaj by relja pon 4 vel - 22:23

slažem se sa emirom!
    hajduk

Broj postova : 23
    Registration date : 07.05.2010

Postaj by hajduk sub 9 vel - 1:52

Aco-Profesor
    Kao sto sam negdje na forumu procito,sampion na dva polja bas je tako i uvjero sam se osobno,isporucio mi je ptice u CH i to kvalitetne,a jednog mi je POKLONIO.Ovo sam moro napisat netreba niciju dobrotu skrivati.Hvala Majstore Smile
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel sub 9 vel - 2:51

hajduk je napisao/la:Aco-Profesor
    Kao sto sam negdje na forumu procito,sampion na dva polja bas je tako i uvjero sam se osobno,isporucio mi je ptice u CH i to kvalitetne, a jednog mi je POKLONIO.Ovo sam moro napisat netreba niciju dobrotu skrivati. Hvala Majstore Smile

Znači sve je dobro prošlo, ptice su dobro podnijele put! Smile

Naravno i od mene zahvala Majstoru. U ovih nekoliko godina, otkada držim malinoe, dobio sam na poklon od Ace preko 10 ptica. cheers

Zadnja promjena: Carduel; sub 9 vel - 3:03; ukupno mijenjano 1 put.
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel sub 9 vel - 2:56

emirgrdelin je napisao/la:
    E moj Carduel kamo sreće da je tako kod mene da se stiglic legu ko kokoš bio bi najsretniji a kanarinci pa to je najlakse parit za mene pozzz cheers

Ne znam moj Emire, kanarinci me neće (mislim na malinoe) i gotovo. Ne bi trčao pred rudu ali mislim ove godine bar 50-ak štiglića izvest i jedno 30-ak španjolskih minijaturnih. Ali ovi malinoi neće pa neće. Imam sve ove godine peh. Ženke nose ko lude, mužjaci pripremljeni a mladih skoro pa nikako. Sve ih na prste jedne ruke nabrojat. Sad Morat ćeš mi pokazat kako se to radi. cheers
    relja

Postaj by relja sub 9 vel - 3:03

carduel dobro to kod tebe ide sa grdelinima..svaka ti čast! cheers
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel sub 9 vel - 3:08

relja je napisao/la:carduel dobro to kod tebe ide sa grdelinima..svaka ti čast! cheers

Ma valjda sam im našao žicu! Very Happy

Još da napredujem u uzgoju malinoa i biće dobro. Smile
    Vrbanja
    Vrbanja

Broj postova : 378
    Registration date : 07.03.2010

Postaj by Vrbanja sub 9 vel - 3:11

Carduel je napisao/la:

Ne znam moj Emire, kanarinci me neće (mislim na malinoe) i gotovo. Ne bi trčao pred rudu ali mislim ove godine bar 50-ak štiglića izvest i jedno 30-ak španjolskih minijaturnih. Ali ovi malinoi neće pa neće. Imam sve ove godine peh. Ženke nose ko lude, mužjaci pripremljeni a mladih skoro pa nikako. Sve ih na prste jedne ruke nabrojat. Sad Morat ćeš mi pokazat kako se to radi. cheers

PA NIJE VALJDA I KOD TEBE

Kao da su nam malinoi u krvnom srodstvu Laughing cheers
    hajduk

Broj postova : 23
    Registration date : 07.05.2010

Postaj by hajduk sub 9 vel - 10:21

Da da,dobro su podnijele put,preko 30 sati u kutiji sad mozete mislit koja je izdrzljivost,PRAVE MUSKARCINE afro
    emirgrdelin
    emirgrdelin

Broj postova : 167
    Registration date : 07.01.2013

Postaj by emirgrdelin sub 9 vel - 13:07

Carduel je napisao/la:

A Carduele to ce u tebe bit fabrika ja se nadam samo ti stancaj a ako bi moglo prija za onu zenku ja bi da znas vec sta.
    pozzzz
    Vasko-MK
    Vasko-MK

Broj postova : 318
    Registration date : 22.01.2010

Postaj by Vasko-MK sub 9 vel - 15:25

Kao sto sam negdje na forumu procito,sampion na dva polja bas je tako i uvjero sam se osobno,isporucio mi je ptice u CH i to kvalitetne,a jednog mi je POKLONIO.Ovo sam moro napisat netreba niciju dobrotu skrivati.Hvala Majstore Smile

Hajduk cestitam ti na pojacanju, uzeo si ptice na pravom mjestu. Sto se tice Acine nesebicne pomoci i brojnim poklonima
    uvjerio sam se licno a vjerujem i vise clanova ovog foruma. Takvim ljudima treba odati priznanje za razvoj uzgoja
    malino kanarinaca.
    Veliki pozdrav iz Makedonije i svima puno srece u sjezoni 2013 cheers
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois sri 6 oľu - 17:16

Hvala

kad si ti zadovoljan ,moje je zadovoljstvo vece cheers
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois sri 6 oľu - 17:20

Carduel je napisao/la:

Ma valjda sam im našao žicu! Very Happy

Još da napredujem u uzgoju malinoa i biće dobro. Smile

Pusti par malinoa u volijeru kao i grdeline ,nahrani i promjeni vodu pa ces vidjeti koliko ce ih biti Very Happy Very Happy Very Happy

Kad budes legao grdeline u kavezima a ne volijerama mozes usporediti Very Happy

Pazi se cat
    pippo
    pippo

Broj postova : 362
    Registration date : 01.09.2009

Postaj by pippo sri 5 lip - 21:26

toske

Broj postova : 5
    Registration date : 07.08.2013

Postaj by toske sri 7 kol - 8:37

Drustvo, imam dva pitanja:

Imam kanarinca, koji je star oko 4-5 meseci.
    Ono sto me buni je zasto jos uvek ne pusta tonove koji ce liciti na pesmu? Video sam na youtube kanarince sa 3-4 meseca koji uveliko pevaju?
    Potrudio sam da procesljam dobro sve teme na forumu kako ne bih postavljao nepotrebna pitanja, ali odgovor na moja nisam nasao.
    S toga, posto sam nov u odgajanju ptica i nov clan na forumu, molio bih strucnije i aktivnije kolege da poslusaju ova dva snimka pa mi daju svoje misljenje.

Na ovom prvom snimku snimio sam nesto sto lici na "cvrkutanje" jasno je i glasno. Nisam strucan da kazem koliko se naduva gusa.
    Da ne bude zabune, u pozadini se cuje snimak sumskih ptica.

youtube.com/watch?v=fmDxfg0ZpnA

Na ovom drugom snimku krisom sam snimio kada peva nesto nalik na cavrljanje. U pozadini je neka pesma ptica koju sam mu pustio kako bi ga motivisao. Ne reaguje ovakvim cavrljanjem svakog puta kada cuje pesmu. To se jasnije moze cuti nakon 0:35 min.

youtube.com/watch?v=sMeFxjf3Kb8

Drugo pitanje odnosi se na spavanje ptice. Naime, nocu prilikom spavanja cujem da se na par sekundi trese kavez. Jel ti iz razloga sto je ptica nestabilna dok spava pa grci povremeno kandze ili neceg drugog?

Unapred hvala svima na pomoci.
    Vasko-MK
    Vasko-MK

malino kanarinci - Page 18 Empty Pozdrav iz Makedonije

Postaj by Vasko-MK sri 7 kol - 12:44

Zdravo prijatelju. Pokusacu da ti odgovorim koliko su moja poznavanja. Sto se tice pjesme, nisamo mogao otvoriti klipove
    ali kako kazes da tvoj kanarinac ima 3-4 mjeseca, pod uslovom da je muzjak, trebalo bi vec da cvrkuta nesto nalik pjesme,
    mada cesto i zenkice znaju cvrkutati s tim da se vidi razlika izmedju njih i mladih muzjaka, prvo u jacini cvrkutanja a poslije
    i duvanja guse.
    Drugi dio pitanja gde pises da je ptica preko noci nemirna, moguci razlog je da u kavezu imas tekuti koji preko noci napadaju
    pticu i na taj nacin je uznemiravaju. Jesi li tretirao ptice protiv parazita ? Ako nisi, imas puno toga ovde na forumu pa odaberi
    sto je tebe najdostupnije od preparata za tretman, koji je svakako potrebno uraditi.
    Pozdrav iz Makedonije Very Happy 
    toske

Postaj by toske sri 7 kol - 12:58

Vasko-MK je napisao/la:Zdravo prijatelju. Pokusacu da ti odgovorim koliko su moja poznavanja. Sto se tice pjesme, nisamo mogao otvoriti klipove
    ali kako kazes da tvoj kanarinac ima 3-4 mjeseca, pod uslovom da je muzjak, trebalo bi vec da cvrkuta nesto nalik pjesme,
    mada cesto i zenkice znaju cvrkutati s tim da se vidi razlika izmedju njih i mladih muzjaka, prvo u jacini cvrkutanja a poslije
    i duvanja guse.
    Drugi dio pitanja gde pises da je ptica preko noci nemirna, moguci razlog je da u kavezu imas tekuti koji preko noci napadaju
    pticu i na taj nacin je uznemiravaju. Jesi li tretirao ptice protiv parazita ? Ako nisi, imas puno toga ovde na forumu pa odaberi
    sto je tebe najdostupnije od preparata za tretman, koji je svakako potrebno uraditi.
    Pozdrav iz Makedonije Very Happy 

Vasko, moraces da iskopiras link i otvoris nov prozor kako bi odgledao klip, posto mi jos nije dozvoljeno da postavljam linkove ja sam prepisao adresu. Pokusaj tako, videces da ce se otvoriti.
    Pokusacu da pronadjem kako ustanoviti i resiti se tekuta i slicnih parazita. Ptica je kod mene mesec dana, od tada u novom kavezu i nije bila u kontaktu sa drugim pticama. Istina, uzeo sam je od odgaivaca, koji nadam se vodi racuna o takvim stvarima, ali... ko zna...

Hvala ti na odgovorima.
    Vasko-MK
    Vasko-MK

malino kanarinci - Page 18 Empty Pozdrav iz Makedonije

Postaj by Vasko-MK sri 7 kol - 13:20

Prijatelju, bas sam tako i pokusao otvoriti klipove, ali ne ide. Mozda je kod mene neki problem.
    Imas puno tema i postova na forumu u " Bolesti i problemi " gde je sve objasnjeno oko zastitu
    od parazita. Inace sto se tice pjesme, ako je muzjak propjevace, ne sekiraj se Very Happy 
    toske

Postaj by toske sri 7 kol - 15:06

Vasko-MK je napisao/la:Prijatelju, bas sam tako i pokusao otvoriti klipove, ali ne ide. Mozda je kod mene neki problem.
    Imas puno tema i postova na forumu u " Bolesti i problemi " gde je sve objasnjeno oko zastitu
    od parazita. Inace sto se tice pjesme, ako je muzjak propjevace, ne sekiraj se Very Happy 

Vasko, nisam primetio da su mi snimci bili "private". Sada su "public" probaj da pregledas kada bude imao vremena.

Hvala jos jednom.
    Pozdrav.
    toske

Postaj by toske sub 10 kol - 10:03

Moze li ko pomoci?
    Hvala.
    Miljenko275

Broj postova : 1
    Registration date : 21.08.2012

Postaj by Miljenko275 sri 14 kol - 14:59

vodene pjevace?

Zadnja promjena: Miljenko275; ned 8 ruj - 20:46; ukupno mijenjano 4 put/a.
    Goran Cvetanoski-Coko
    Goran Cvetanoski-Coko

Broj postova : 49
    Registration date : 25.06.2013

Postaj by Goran Cvetanoski-Coko sri 14 kol - 16:32

Na pravom si mjestu,tj, temi. Idi malo unazad i videces sve oko ''vodenih pjevaca''-MALINOI...
    kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

Postaj by kreso ned 15 ruj - 21:20

Ajmo gospodo blizi se nase vrime tj. stavljanje malinoa u male kaveze kakva su ocekivanja ? dali je ko vec to napravija i ima vec mlade muzjake u kavezima ? moji su u stanju da zavrsavaju mitarenje kasne ove godine Very Happy ,i pocetkon 10 miseca se nadan da ce bit u kavezima , nadajmo se respektabilnoj pismi ove godine i sudjelovanju kojoj od izlozbi !!

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet 22 stu - 6:57.