+52
Miljenko275
toske
emirgrdelin
relja
DAMIAN
hajduk
zijada
Marko Zagreb
siamko
Renato.M
Carduel
bondza12
krstokljun
keljav*
crv
ikayke
picolet
sestoperac
sasaznas
waterslager
bocka
nebojsav
sturcla
pippo
damirlilika
Milanco
Kozak
prvulovic
nedeljkovg
cajzić
Bojan Baja
pezo
korkut
IvoR
mali maša
vlada nish
skopski maestro
faganel
MARIN
kreso
dejan zec
misko1
dr.nenad86
grujo
mišić
damir64
Vasko-MK
malinois
budisic
waterslager bitola
Vrbanja
dragutin rajnović
56 posters
malino kanarinci
relja- Broj postova : 123
Registration date : 06.01.2013
- Post n°426
Re: malino kanarinci
ma daj in vrimena!
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°427
relja je napisao/la:ma daj in vrimena!
Ma skuvat ću ja njih u juhu a ne da ih čekam!
A lipi štiglići, samo ih sastaviš to se leže ko kokoši a ovi kanarinci pa ne bi im ugodio ne znam šta da napravim.
emirgrdelin- Broj postova : 167
Registration date : 07.01.2013
- Post n°428
E moj Carduel kamo sreće da je tako kod mene da se stiglic legu ko kokoš bio bi najsretniji a kanarinci pa to je najlakse parit za mene pozzzCarduel je napisao/la:
Ma skuvat ću ja njih u juhu a ne da ih čekam!
A lipi štiglići, samo ih sastaviš to se leže ko kokoši a ovi kanarinci pa ne bi im ugodio ne znam šta da napravim.
- Post n°429
slažem se sa emirom!
hajduk- Broj postova : 23
Registration date : 07.05.2010
- Post n°430
Aco-Profesor
Kao sto sam negdje na forumu procito,sampion na dva polja bas je tako i uvjero sam se osobno,isporucio mi je ptice u CH i to kvalitetne,a jednog mi je POKLONIO.Ovo sam moro napisat netreba niciju dobrotu skrivati.Hvala Majstore
Kao sto sam negdje na forumu procito,sampion na dva polja bas je tako i uvjero sam se osobno,isporucio mi je ptice u CH i to kvalitetne,a jednog mi je POKLONIO.Ovo sam moro napisat netreba niciju dobrotu skrivati.Hvala Majstore
- Post n°431
hajduk je napisao/la:Aco-Profesor
Kao sto sam negdje na forumu procito,sampion na dva polja bas je tako i uvjero sam se osobno,isporucio mi je ptice u CH i to kvalitetne, a jednog mi je POKLONIO.Ovo sam moro napisat netreba niciju dobrotu skrivati. Hvala Majstore
Znači sve je dobro prošlo, ptice su dobro podnijele put!
Naravno i od mene zahvala Majstoru. U ovih nekoliko godina, otkada držim malinoe, dobio sam na poklon od Ace preko 10 ptica.
Zadnja promjena: Carduel; sub 9 vel - 3:03; ukupno mijenjano 1 put.
- Post n°432
emirgrdelin je napisao/la:
E moj Carduel kamo sreće da je tako kod mene da se stiglic legu ko kokoš bio bi najsretniji a kanarinci pa to je najlakse parit za mene pozzz
Ne znam moj Emire, kanarinci me neće (mislim na malinoe) i gotovo. Ne bi trčao pred rudu ali mislim ove godine bar 50-ak štiglića izvest i jedno 30-ak španjolskih minijaturnih. Ali ovi malinoi neće pa neće. Imam sve ove godine peh. Ženke nose ko lude, mužjaci pripremljeni a mladih skoro pa nikako. Sve ih na prste jedne ruke nabrojat. Morat ćeš mi pokazat kako se to radi.
- Post n°433
carduel dobro to kod tebe ide sa grdelinima..svaka ti čast!
- Post n°434
relja je napisao/la:carduel dobro to kod tebe ide sa grdelinima..svaka ti čast!
Ma valjda sam im našao žicu!
Još da napredujem u uzgoju malinoa i biće dobro.
Vrbanja- Broj postova : 378
Registration date : 07.03.2010
- Post n°435
Carduel je napisao/la:
Ne znam moj Emire, kanarinci me neće (mislim na malinoe) i gotovo. Ne bi trčao pred rudu ali mislim ove godine bar 50-ak štiglića izvest i jedno 30-ak španjolskih minijaturnih. Ali ovi malinoi neće pa neće. Imam sve ove godine peh. Ženke nose ko lude, mužjaci pripremljeni a mladih skoro pa nikako. Sve ih na prste jedne ruke nabrojat. Morat ćeš mi pokazat kako se to radi.
PA NIJE VALJDA I KOD TEBE
Kao da su nam malinoi u krvnom srodstvu
hajduk- Broj postova : 23
Registration date : 07.05.2010
- Post n°436
Da da,dobro su podnijele put,preko 30 sati u kutiji sad mozete mislit koja je izdrzljivost,PRAVE MUSKARCINE
emirgrdelin- Broj postova : 167
Registration date : 07.01.2013
- Post n°437
A Carduele to ce u tebe bit fabrika ja se nadam samo ti stancaj a ako bi moglo prija za onu zenku ja bi da znas vec sta.Carduel je napisao/la:
pozzzz
Vasko-MK- Broj postova : 318
Registration date : 22.01.2010
- Post n°438
Hajduk cestitam ti na pojacanju, uzeo si ptice na pravom mjestu. Sto se tice Acine nesebicne pomoci i brojnim poklonima
uvjerio sam se licno a vjerujem i vise clanova ovog foruma. Takvim ljudima treba odati priznanje za razvoj uzgoja
malino kanarinaca.
Veliki pozdrav iz Makedonije i svima puno srece u sjezoni 2013
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°439
Hvala
kad si ti zadovoljan ,moje je zadovoljstvo vece
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°440
Carduel je napisao/la:
Ma valjda sam im našao žicu!
Još da napredujem u uzgoju malinoa i biće dobro.
Pusti par malinoa u volijeru kao i grdeline ,nahrani i promjeni vodu pa ces vidjeti koliko ce ih biti
Kad budes legao grdeline u kavezima a ne volijerama mozes usporediti
Pazi se
pippo- Broj postova : 362
Registration date : 01.09.2009
- Post n°441
http://www.sor.re.it/News/tabid/78/articleType/ArticleView/articleId/121/74-INTERNAZIONALE-SI-PARTE.aspx
medunarodna izlozba reggio emilia 2013
medunarodna izlozba reggio emilia 2013
toske- Broj postova : 5
Registration date : 07.08.2013
- Post n°442
Drustvo, imam dva pitanja:
Imam kanarinca, koji je star oko 4-5 meseci.
Ono sto me buni je zasto jos uvek ne pusta tonove koji ce liciti na pesmu? Video sam na youtube kanarince sa 3-4 meseca koji uveliko pevaju?
Potrudio sam da procesljam dobro sve teme na forumu kako ne bih postavljao nepotrebna pitanja, ali odgovor na moja nisam nasao.
S toga, posto sam nov u odgajanju ptica i nov clan na forumu, molio bih strucnije i aktivnije kolege da poslusaju ova dva snimka pa mi daju svoje misljenje.
Na ovom prvom snimku snimio sam nesto sto lici na "cvrkutanje" jasno je i glasno. Nisam strucan da kazem koliko se naduva gusa.
Da ne bude zabune, u pozadini se cuje snimak sumskih ptica.
youtube.com/watch?v=fmDxfg0ZpnA
Na ovom drugom snimku krisom sam snimio kada peva nesto nalik na cavrljanje. U pozadini je neka pesma ptica koju sam mu pustio kako bi ga motivisao. Ne reaguje ovakvim cavrljanjem svakog puta kada cuje pesmu. To se jasnije moze cuti nakon 0:35 min.
youtube.com/watch?v=sMeFxjf3Kb8
Drugo pitanje odnosi se na spavanje ptice. Naime, nocu prilikom spavanja cujem da se na par sekundi trese kavez. Jel ti iz razloga sto je ptica nestabilna dok spava pa grci povremeno kandze ili neceg drugog?
Unapred hvala svima na pomoci.
Imam kanarinca, koji je star oko 4-5 meseci.
Ono sto me buni je zasto jos uvek ne pusta tonove koji ce liciti na pesmu? Video sam na youtube kanarince sa 3-4 meseca koji uveliko pevaju?
Potrudio sam da procesljam dobro sve teme na forumu kako ne bih postavljao nepotrebna pitanja, ali odgovor na moja nisam nasao.
S toga, posto sam nov u odgajanju ptica i nov clan na forumu, molio bih strucnije i aktivnije kolege da poslusaju ova dva snimka pa mi daju svoje misljenje.
Na ovom prvom snimku snimio sam nesto sto lici na "cvrkutanje" jasno je i glasno. Nisam strucan da kazem koliko se naduva gusa.
Da ne bude zabune, u pozadini se cuje snimak sumskih ptica.
youtube.com/watch?v=fmDxfg0ZpnA
Na ovom drugom snimku krisom sam snimio kada peva nesto nalik na cavrljanje. U pozadini je neka pesma ptica koju sam mu pustio kako bi ga motivisao. Ne reaguje ovakvim cavrljanjem svakog puta kada cuje pesmu. To se jasnije moze cuti nakon 0:35 min.
youtube.com/watch?v=sMeFxjf3Kb8
Drugo pitanje odnosi se na spavanje ptice. Naime, nocu prilikom spavanja cujem da se na par sekundi trese kavez. Jel ti iz razloga sto je ptica nestabilna dok spava pa grci povremeno kandze ili neceg drugog?
Unapred hvala svima na pomoci.
- Post n°443
Pozdrav iz Makedonije
Zdravo prijatelju. Pokusacu da ti odgovorim koliko su moja poznavanja. Sto se tice pjesme, nisamo mogao otvoriti klipove
ali kako kazes da tvoj kanarinac ima 3-4 mjeseca, pod uslovom da je muzjak, trebalo bi vec da cvrkuta nesto nalik pjesme,
mada cesto i zenkice znaju cvrkutati s tim da se vidi razlika izmedju njih i mladih muzjaka, prvo u jacini cvrkutanja a poslije
i duvanja guse.
Drugi dio pitanja gde pises da je ptica preko noci nemirna, moguci razlog je da u kavezu imas tekuti koji preko noci napadaju
pticu i na taj nacin je uznemiravaju. Jesi li tretirao ptice protiv parazita ? Ako nisi, imas puno toga ovde na forumu pa odaberi
sto je tebe najdostupnije od preparata za tretman, koji je svakako potrebno uraditi.
Pozdrav iz Makedonije
ali kako kazes da tvoj kanarinac ima 3-4 mjeseca, pod uslovom da je muzjak, trebalo bi vec da cvrkuta nesto nalik pjesme,
mada cesto i zenkice znaju cvrkutati s tim da se vidi razlika izmedju njih i mladih muzjaka, prvo u jacini cvrkutanja a poslije
i duvanja guse.
Drugi dio pitanja gde pises da je ptica preko noci nemirna, moguci razlog je da u kavezu imas tekuti koji preko noci napadaju
pticu i na taj nacin je uznemiravaju. Jesi li tretirao ptice protiv parazita ? Ako nisi, imas puno toga ovde na forumu pa odaberi
sto je tebe najdostupnije od preparata za tretman, koji je svakako potrebno uraditi.
Pozdrav iz Makedonije
- Post n°444
Vasko-MK je napisao/la:Zdravo prijatelju. Pokusacu da ti odgovorim koliko su moja poznavanja. Sto se tice pjesme, nisamo mogao otvoriti klipove
i duvanja guse.
Pozdrav iz Makedonije
Vasko, moraces da iskopiras link i otvoris nov prozor kako bi odgledao klip, posto mi jos nije dozvoljeno da postavljam linkove ja sam prepisao adresu. Pokusaj tako, videces da ce se otvoriti.
Pokusacu da pronadjem kako ustanoviti i resiti se tekuta i slicnih parazita. Ptica je kod mene mesec dana, od tada u novom kavezu i nije bila u kontaktu sa drugim pticama. Istina, uzeo sam je od odgaivaca, koji nadam se vodi racuna o takvim stvarima, ali... ko zna...
Hvala ti na odgovorima.
- Post n°445
Pozdrav iz Makedonije
Prijatelju, bas sam tako i pokusao otvoriti klipove, ali ne ide. Mozda je kod mene neki problem.
Imas puno tema i postova na forumu u " Bolesti i problemi " gde je sve objasnjeno oko zastitu
od parazita. Inace sto se tice pjesme, ako je muzjak propjevace, ne sekiraj se
Imas puno tema i postova na forumu u " Bolesti i problemi " gde je sve objasnjeno oko zastitu
- Post n°446
Vasko-MK je napisao/la:Prijatelju, bas sam tako i pokusao otvoriti klipove, ali ne ide. Mozda je kod mene neki problem.
Vasko, nisam primetio da su mi snimci bili "private". Sada su "public" probaj da pregledas kada bude imao vremena.
Hvala jos jednom.
Pozdrav.
- Post n°447
Moze li ko pomoci?
Hvala.
Hvala.
Miljenko275- Broj postova : 1
Registration date : 21.08.2012
- Post n°448
vodene pjevace?
Zadnja promjena: Miljenko275; ned 8 ruj - 20:46; ukupno mijenjano 4 put/a.
Goran Cvetanoski-Coko- Broj postova : 49
Registration date : 25.06.2013
- Post n°449
Na pravom si mjestu,tj, temi. Idi malo unazad i videces sve oko ''vodenih pjevaca''-MALINOI...
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°450
Ajmo gospodo blizi se nase vrime tj. stavljanje malinoa u male kaveze kakva su ocekivanja ? dali je ko vec to napravija i ima vec mlade muzjake u kavezima ? moji su u stanju da zavrsavaju mitarenje kasne ove godine ,i pocetkon 10 miseca se nadan da ce bit u kavezima , nadajmo se respektabilnoj pismi ove godine i sudjelovanju kojoj od izlozbi !!