Ako ste vidili parenje,mužjak potlen spusti rep,dobro je,čin svršen.Provjera oplođenosti nakon devet dana jaja pod lampadinu.Čekajte izlaz mladih,i gotova priča.
9A2Y
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
franeperuzovic je napisao/la:meni su izašla 3 kanarina. sutra, najdalje preksutra ima još jedno jaje puno pa će ih nadam se bit 4 komada. jedno jaje je prazno.
krstokljun je napisao/la:Pozdrav malinois, tako sam i ja radio. Medjutim kako su u prvoj turi jaja bila neplodna ostavljao sam 1 dan muskog kod jedne a drugi dan kod druge zenke. moguce je i da je pario ali ja to nisam uspio da vidim, iako dosta vremena provedem kod tica. cekam jaja pa kako bude.
Dean je napisao/la:hmmm taktika je jedna od mnogih, višeilimanje uspiješnih :-) meni se osobno (zbog možda mog načina pripreme, ta tehnika nije pokazala najuspješnijom...Ja preferiram muzjaka prebacit kod druge zenke tek kad prva snese trece jaje...ovak sam radio sa jednim muzjakom na maximaln0 4 ženke i nije bilo nikavih problema, samo treba paziti i viditi koja zenka je prva spremna :-)
9a2y je napisao/la:Dobro pripazite na ovogodišnje prtsenovane mlade ptice u gnijezdu,Ove godine su sjajni zlatni prstenovi koji iritiraju ženke.Meni su ove godine masovno izbacivle prstenove,nekima slomile nogu a nekima ga dovukle do članka ,tako da je zadnji prst ostao napred.Sad sam počeo motat prstenove u hansaplast trakice i sve je u redu.Odrežeš traku od 2 cm.Pola za širinu prstena a druga polovina širine 1 cm.Namota se uži dio na prsten i navuče tiću na nogu.Širi dio se namota tiću prema kolinu(ne prstima).Sada nema nikakvih problema.
Milan -Hvar
Ja na takav način radim bastarde s provjerenim grdelinimamalinois je napisao/la:pozdrav.
Kanarince uvjek pustam na skok .Obicno koristim 1 muzjaka na 2 zenke .Na koji nacin ?
Muzjaka u vecernjim satima (sat prije gasenja svjetla ) pustim kod jedne zenke .Ujutru ga izvadim i vratim u njegov kavez .
Sljedece vece ga pustim kod druge zenke ,ujutru ga vratim u njegov kavez.
Znaci ,taj muzjak svaki dan pari i jednu i drugu zenku a po cijeli dan se odmara
i pjeva u svom kavezu.
Ranije sam imao obicaj nevracat muzjaka u njegov kavez nego ga premjestat od jedne do druge zenke i nisam bas bio zadovoljan sa rezultatima
To sto zenka i muzjak ratuju ,ne obracam pozornost .Izborit ce se on za uzitak ako je muzjak
Meni se jedne godine to dogodilo s bastardom.Prst sam imobilizirao na nacin da sam ga flasterom vezao za nogu,tako držao dok ptica nije proletila.Kad sam skinuo flaster noga je bila super,cak je ptica kasnije išla na izložbu.Border je napisao/la:9a2y je napisao/la:Dobro pripazite na ovogodišnje prtsenovane mlade ptice u gnijezdu,Ove godine su sjajni zlatni prstenovi koji iritiraju ženke.Meni su ove godine masovno izbacivle prstenove,nekima slomile nogu a nekima ga dovukle do članka ,tako da je zadnji prst ostao napred.Sad sam počeo motat prstenove u hansaplast trakice i sve je u redu.Odrežeš traku od 2 cm.Pola za širinu prstena a druga polovina širine 1 cm.Namota se uži dio na prsten i navuče tiću na nogu.Širi dio se namota tiću prema kolinu(ne prstima).Sada nema nikakvih problema.
Milan -Hvar
veliki problem -prvi put mi se desava -prst naprijed
o cemu se radi
Siskin je napisao/la:Tema sa istim nazivom postoji ovdje - https://ptice-birds.forumhr.com/kanarinci-f4/razmnozavanje-kanarinaca-t103-630.htm#34227
Kanarinka ako je danas snijela prvo jaje - u sljedeća još 3 dana snijet će po jedno svaki dan (4 dana - 4 jajeta).
Pozdrav
vixan je napisao/la:pozdrav uzgajivačima kanarinaca, imam jedno pitanje. da li kanarinka kada snese prvo jaje danas, drugo jaje mora snijeti sutra ili može treći dan(prekosutra).molim samo odgovore sa iskustvom