+72
Edi
Harzer
budisic
trava
Boban NA
olanik
lepi
komiza
zoranV
markozd
mrzlo mliko
Renato.M
opalnaissus
čajka
MARIN
sgobin
CUBA
vixan
Santa
mutacija
Border
krstokljun
Vasko-MK
ERVINO
9a2y
vlado
danijelvr
faganel
crv
Siskin
sasaznas
novaksin
topaz
Dalibor
Tihy
srdjan nis
DjordjeVet
Miljenko
refa95
krepat ma ne molat
malinois
dr.nenad86
Dule
sgrguro3
krnjolac
PESTI
franeperuzovic
g0g0 1
milos0205
kreso
cevap
Lazar
hari
nb.geronimo1
vladan bg
bocka
sestoperac
Dean
steva318
Zvrcko
kemo89
Rasko
zvrcko sen
Fago
saso78
ikayke
seadriver
žalacST
Branimir
xyz
ticar
trnar
76 posters
Razmnozavanje kanarinaca
čajka- Broj postova : 412
Registration date : 01.05.2009
- Post n°801
Re: Razmnozavanje kanarinaca
Ja sam izlegao više komada ali neznam sta je muško a šta zensko
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°802
Sergio.I je napisao/la:Dali mi netko može reči tko uzgaja žute i bijele topaze.
Vec ti je neko odgovorio: Ti, Marinko i od ove godine Ja :-), Imao ih je koliko sam ja upoznat jedno vrijeme i Nikola Nonkovic a i Cuba mi je pricao da ima jednoga extra vec neko vrijeme pa i Ervino ali to znas , he he neboj se imati češ konkurenciju ove godine nadam se
Evo i Čajka je odgovorio prije mene ...
ERVINO- Broj postova : 628
Registration date : 02.12.2009
- Post n°803
Nisam u konkurenciji pored Vas.......
Nisam pario topaze imaju "previše" perja......
Nisam pario topaze imaju "previše" perja......
Zadnja promjena: ERVINO; pon 29 oľu - 23:09; ukupno mijenjano 1 put.
mrzlo mliko- Broj postova : 47
Registration date : 08.03.2010
- Post n°804
što neznate kako izgleda bjeli mozaik .
- Post n°805
Znamo ima oko 52 god i sjede brkove
- Post n°806
što niste vidjeli žutog ili crvenog kanarinca sa bijelim mozaik zonama .
- Post n°807
Veceras si u formi ovo pomicanje sata ti vjerovatno paše --- kako se prijavljuje na natjecanjima
- Post n°808
čajka pogledaj u ločeda talijanske novine na tridesetosmoj stranici .
- Post n°809
stavi na forum da svi vide
- Post n°810
potrudite se malo .
markozd- Broj postova : 111
Registration date : 09.02.2010
- Post n°811
Bili mozaik ,hmm .. jel recesivni ,dominantni,intenzivni ??
Siskin- Broj postova : 437
Registration date : 29.10.2009
- Post n°812
Trebam savjet
Pozdrav,
Ovako, ženka (lipohrom crvena intenzivna) mi trenutno leži na 5 jaja (to je druga tura). Mladi bi trebali doći 8.4. ili 9.4. Mužijak kojeg sam pario je lipohrom crveni mozaik.
Imam još jednog mužijaka (lipohrom crveni neintenzivni) koji je bio bolestan i uspješno sam ga izliječio i počeo sam mu davati jajčanu hranu, klijavo, niger i ostalo sto se daje kod pripreme. On je sada odlično - pjeva po čitav dan, ne prestaje i pravo je razigran.
Šta vi mislite da li je pametno za treću turu koristiti ovoga kanarinca koji se oporavio i koji će još više biti usiljen kada za parenje dođe vrijeme (8.4. + 18 dana =26.4.)
Ovako, ženka (lipohrom crvena intenzivna) mi trenutno leži na 5 jaja (to je druga tura). Mladi bi trebali doći 8.4. ili 9.4. Mužijak kojeg sam pario je lipohrom crveni mozaik.
Imam još jednog mužijaka (lipohrom crveni neintenzivni) koji je bio bolestan i uspješno sam ga izliječio i počeo sam mu davati jajčanu hranu, klijavo, niger i ostalo sto se daje kod pripreme. On je sada odlično - pjeva po čitav dan, ne prestaje i pravo je razigran.
Šta vi mislite da li je pametno za treću turu koristiti ovoga kanarinca koji se oporavio i koji će još više biti usiljen kada za parenje dođe vrijeme (8.4. + 18 dana =26.4.)
dr.nenad86- Broj postova : 756
Registration date : 22.04.2009
- Post n°813
Mozes ga slobodno pustiti kod zenke , ako peva i ako je toliko veseo oplodice jaja, a imaces i ciste lipohrom crvene kanarince...
Pozdrav
Pozdrav
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°814
Ta kombinacija ti je puno logičnija od ove prve sa mozaik kanarincom!
danijelvr- Broj postova : 254
Registration date : 07.11.2009
- Post n°815
I ja bi ti predlozio isto sto i Nesa i Branimir. Izvuci bar jednu turu ciste lipohrom crvene pa dogodine kreni parenjem u cistoj rasi, pa se tad mozes i takmiciti...Pozdrav....
ERVINO- Broj postova : 628
Registration date : 02.12.2009
- Post n°816
Kombinacijom parenja INTENZIVNI(heterozigotni ili intenzivni nosioc neintenzivnog) X MOZAIK dobivaš : 50 % INTENZIVNIH (HETEROZIGOTNIH)nositelja MOZAIKA
50 % INTERMEDIJALNIH MOZAIK-NEINTENZIVNI
Te INTENZIVNE ptice nositelji MOZAIKA su ti dobar uzgojni materijal i ako ti se poklopi kombinacija možeš ih slobodno povratno pariti sa roditeljima.Intermedijalne ptice nemoj više koristiti u uzgoju osim ako ne trebaš ženke za križance...pozdrav
50 % INTERMEDIJALNIH MOZAIK-NEINTENZIVNI
Te INTENZIVNE ptice nositelji MOZAIKA su ti dobar uzgojni materijal i ako ti se poklopi kombinacija možeš ih slobodno povratno pariti sa roditeljima.Intermedijalne ptice nemoj više koristiti u uzgoju osim ako ne trebaš ženke za križance...pozdrav
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°817
Siskin,ja još ne shvaćam potpuno ,kako sam tek sad shvatio :
ženka je lipokrom crvena ili lipokrom crvena mozaik?-dobro bi bilo da staviš sliku
A mužijak od mene ,on je lipokrom crveni mozaik,to je sigurno 100%,a tvoj mužijak je lipokrom crveni ? ili?
Malo se tu nešto mješa,ako je ženka lipokrom crvena mozaik onda je u redu da i ženka bude lipokrom crveni mozaik
ženka je lipokrom crvena ili lipokrom crvena mozaik?-dobro bi bilo da staviš sliku
A mužijak od mene ,on je lipokrom crveni mozaik,to je sigurno 100%,a tvoj mužijak je lipokrom crveni ? ili?
Malo se tu nešto mješa,ako je ženka lipokrom crvena mozaik onda je u redu da i ženka bude lipokrom crveni mozaik
Gost- Gost
- Post n°818
Bes straha slobodno ga stavi sa tom ženkom.Siskin je napisao/la:Pozdrav,
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°819
mislim da su odgovori otišli u krivom smjeru Siskinu je jasno da mu je pametnije da pari crveno x crveno, medjutim njega brine zdravstveno stanje mužjaka...
po meni: Stavi ga u par, i ako jaja budu prazna još uvijek možeš vratiti ovoga šta puni :-)
po meni: Stavi ga u par, i ako jaja budu prazna još uvijek možeš vratiti ovoga šta puni :-)
- Post n°820
zoranV je napisao/la:Siskin,ja još ne shvaćam potpuno ,kako sam tek sad shvatio :
Ženka je lipohrom crvena intenzivna (sliku sam negdje stavio već na forum ali stavit cu poslije opet ovdje da vidiš) a već sam je pario sa tvojim kanarincem i dobio mlade. Sad sam postavio pitanje da li bi mi bilo pametno sa mužijakom (lipohrom crveni neintenzivni) koji je bio bolestan da probam upariti - i evo svi se slažu da probam...
- Post n°821
Sory,ja sam cijelo vrijeme mislio da ti je ženka lipokrom crvena mozaik,oprosti,normalno da to ne ide,probaj je upariti sa svojim neintenzivnim,a za ovog mog nabavi ženku mozaik crvenu
Renato.M- Broj postova : 1494
Registration date : 14.12.2009
- Post n°822
Siskin,ajde da ti i ja napišem par riječi.
Najbolje ti je odgovorio Ervino.I od te konbinacije intenzivna X mozaik ( stručno A x C )dobit češ intenzivne mlade. Pogotovo ženke mogu biti i izložbeni primijerci, ali parenjem tih mladih dalje.....Ajme bože. Ako i prodaš te mlade za dalje samo ćeš nekoga zaj...ti. Normalno kao što je već neko napisao za križance su OK.
Pozdrav
Najbolje ti je odgovorio Ervino.I od te konbinacije intenzivna X mozaik ( stručno A x C )dobit češ intenzivne mlade. Pogotovo ženke mogu biti i izložbeni primijerci, ali parenjem tih mladih dalje.....Ajme bože. Ako i prodaš te mlade za dalje samo ćeš nekoga zaj...ti. Normalno kao što je već neko napisao za križance su OK.
Pozdrav
- Post n°823
Ništa probat ću upariti ovoga neintenzivnog i intenzivnu ženku ako ne mogne uradit ću kako su mi rekli a to je da vratim mužijaka koji je provjeren (čitaj zoranov ).
Renato, samim tim da bih mogao nekoga zaje..ti nemam namjeru prodavati ptice. već sam davno rekao da ja ovo radim zbog svog gušta - zato i imam samo jedan par a ne desetine pa da prodajem...
Pozdrav
Renato, samim tim da bih mogao nekoga zaje..ti nemam namjeru prodavati ptice. već sam davno rekao da ja ovo radim zbog svog gušta - zato i imam samo jedan par a ne desetine pa da prodajem...
Pozdrav
- Post n°824
Taj Zoranov je isti bivši gazda
krepat ma ne molat- Broj postova : 616
Registration date : 31.03.2009
- Post n°825
Problem prvi!Kanarinka mi je počela ležat u gnijezdo tek dan nakon šta je izlegla zadnej (treće jaje) dali je to prekasno?
Problem drugi!Druga kanarinka ležala na jajima 6 dana,7 dan nije bila na gnijezdu skoro cijeli dan.Jaja sam postavio pod ovu gore navedenu.Dali mislite da je previše bila van gnijezda pošto je inkubacija počrla cca 2-3 dana?
Problem drugi!Druga kanarinka ležala na jajima 6 dana,7 dan nije bila na gnijezdu skoro cijeli dan.Jaja sam postavio pod ovu gore navedenu.Dali mislite da je previše bila van gnijezda pošto je inkubacija počrla cca 2-3 dana?