+13
bizar
Sina BL
MARIN
pippo
Branimir
ticar
ERVINO
saso78
bocka
zoranV
PESTI
danijelvr
refa95
17 posters
Kako se ponasati sa mladcima????
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°26
Re: Kako se ponasati sa mladcima????
Pesti ne bi on pario,već njegov grdelin
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°27
zoranV je napisao/la:Pesti ne bi on pario,već njegov grdelin
haha , Refa je opasan mladi momak , same cure oko njega a bez dobre pripreme može ih samo gledati.
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°28
heh.....nebi ja sad pario,nego jel treba dat kanarinku njemu ili njega kanarinki
Sina BL- Broj postova : 202
Registration date : 31.10.2008
- Post n°29
refa95 je napisao/la:Evo sad jedno pitanje nakon dugo vremena.Po vasem misljenju sta treba uraditi sa stiglicem od dvije godine koji prosle godine nije htio pariti kanarinke kako ga sad drzati da li da gleda ili ne kanarinke ili samo da ih cuje posto tu ima dosta muzijaka kanarinaca pa kad on pjeva bas se i necuje dobro.Mlio bih par odgovora,znaci da li da gleda ili ne kanarinke ili da je u malom kavezu gdje drzim muzijake kanarince ili u velikoj parilici u kojoj cu kasnije dodati njemu zenku a ne njega zenki?
Pozzzzzzz Refa!
Stavi ga u parilicu sa vise kanarinki i neka tu prezimi, ne diraj ga do marta mjeseca. Znaci ne u mali kavez da gleda, ne medju muzijake, nego sa kanarinkama. Ako ti je on jedini kojim hoces da paris stavi ga samog medju kanarinke koje si namjerio za bastardiranje, najbolje medju mlade ovogodisnje koje se nisu parile nikad sa kanarincem. Ne mora to biti prevelika letilica, samo da ima prostora za njega i 3-4 kanarinke, koliko vec planiras. Ako imas 2 ili vise stiglica za parenje, mozes ih odvojiti odmah u parove sa kanarinkama i nek s njima prezime... U svakom slucaju, bolje da ti prezime 3-4 s kanarinkama, nego da se oslonis na tog jednog pa da omane (s obzirom da je omanuo prosle godine), a onda kad vidis koji pari na proljece sigurno taj jedan ti je dovoljan za vise kanarinki...
Da vratim pricu na njega, znaci ODMAH u letilicu sa 3-4 kanarinke, slabija(zimska) ishrana, i u prostoriju u kojoj ne grijes i gdje je kratak dan, da "osjeti zimu". U martu njega odvajas u toplu prostoriju, dizes duzinu dana i svjetlo, upucavas ga u formu, sve sto si vec radio i sa kanarincima... Najbolje ti je da ga stavis u parilicu koja ima prednjicu s prednje strane a ostalo je zatvoreno(kao stalaza) jer se divlja ptica osjeca sigurnije i lakse pari u takvim uslovima. Tu ga napucavas, poslije pristize i maslacak, dan je duzi, on je spreman za mjesec-dva. Do tad kanarinke drzis u zajednickoj letilici i i dalje u hladnijoj prostoriji i na slaboj hrani. Tad ih unosis kod njega u prostoriju i pocinjes pripremu isto kao i kad si ih pario s kanarincima... Povremeno ih prinesi njemu da vidis kako se ponasa, "pusta" li se na njih. Mozes ako imas parilicu s pregradom i da stavis kanarinku kraj njega da je gleda, pa poslije kad je vidis da "cuci" izvuces pregradu. Ako ne tako, kad je vidis da cuci, nju ubacis kod njega na parenje, to radis "na skok" a poslije je vratis u njen kavez gdje joj je gnijezdo da dalje odradjuje sama.
PS. Iz mog iskustva, ubjedljivo najbolji rezultat i najuspjesnije parenje : Kad vidis da kanarinka "cuci" i da je spremna, nemoj je odmah ubaciti, nego sacekaj vece i ubacije prije prije gasenja svjetla, ili mraka ako je na balkonu. Ujutro, kad se stiglic probudi pari 100% jer je nagon ujutro najjaci. Znaci onako bunovan i kad ti ne gledas dok je jos polumrak u prostoriji ili na balkonu, ona cucne i on upari... To jutro cim ustanes, izvadis kanarinku u njen kavez, ona cijei dan oko gnijezda radi, navece je opet vratis. Tad ce vjerovatno i navece upariti... I to je to... Stiglic puno lakse pari na balkonu, kad osjeti sunca i proljeca. Pari on i u zatvorenom bez problema, ali tu imas posla oko dobrog svjetla i temperature...
Ako te jos sta zanima pitaj, sad ce proljece, trebas sve pripreme dobro odraditi i nema fulanja...
Pozzzz!
- Post n°30
refa95 je napisao/la:heh.....nebi ja sad pario,nego jel treba dat kanarinku njemu ili njega kanarinki
Još te i poze zanimaju , nemoj ni o tome misliti ,nije bitno spremnom grdelinu tko je kome prišao ,to su smislile romantične duše , grdelinu koji je žestok važno je da nema pregrade izmedju njega i ženke ,za ostalo ne brini ,oni znaju svoj posao.
- Post n°31
hvala ti sina na vrlo lijepom odgovoru.Samo da znate stiglic je izasao iz mitara prije mjesec dana i bio je citav mitar sa kanarinkama i pjeva ko lud po citav dan.Nekad ga drzim da nevidi kanarinku a nekad da je vidi i pjeva stalno i kad je vidi i kad ne prosle godine on je bio mladac od 8-9 mjesece pa vjerojatno zato nije htio da pari,a sada mu ima skoro 2 godine.Imam letjelicu u kojoj je 7 zenki sto mozaika sto bijelih sto zutih,zanima me da li ce pjevat i letjelici medu zenkama.Kada sam ga prije mjesec dana izvadio iz letjelice bio je jako plah i nemiran ali sada je vec bolje 95% je miran oce nekad malo da prhno ako mu se naglo priblizim.Pa ajde mi i odgovori i na ovo ako nije problem
- Post n°32
PESTI je napisao/la:refa95 je napisao/la:heh.....nebi ja sad pario,nego jel treba dat kanarinku njemu ili njega kanarinki
Još te i poze zanimaju , nemoj ni o tome misliti ,nije bitno spremnom grdelinu tko je kome prišao ,to su smislile romantične duše , grdelinu koji je žestok važno je da nema pregrade izmedju njega i ženke ,za ostalo ne brini ,oni znaju svoj posao.
pesti imao sam stiglica starog 4 godine prosle godine i pustao sam ga kanarinki pjevo je na nju ali nije pario bio je usiljen ko top ja onakvu pticu nikad nisam vidio da je usiljena(stavljo sam ga na forum kako pjeva)
- Post n°33
refa95 je napisao/la:hvala ti sina na vrlo lijepom odgovoru.Samo da znate stiglic je izasao iz mitara prije mjesec dana i bio je citav mitar sa kanarinkama i pjeva ko lud po citav dan.Nekad ga drzim da nevidi kanarinku a nekad da je vidi i pjeva stalno i kad je vidi i kad ne prosle godine on je bio mladac od 8-9 mjesece pa vjerojatno zato nije htio da pari,a sada mu ima skoro 2 godine.Imam letjelicu u kojoj je 7 zenki sto mozaika sto bijelih sto zutih,zanima me da li ce pjevat i letjelici medu zenkama.Kada sam ga prije mjesec dana izvadio iz letjelice bio je jako plah i nemiran ali sada je vec bolje 95% je miran oce nekad malo da prhno ako mu se naglo priblizim.Pa ajde mi i odgovori i na ovo ako nije problem
Svako ima svoje metode, ja ti prenosim svoje, nikad nisu omanule
Ako je bio 8-9 mjeseci to je sigurno glavni razlog sto nije pario, bio je zelen.
Prvo da te pitam, gdje ih drzis, u prostoriji u kojoj se ne grije ili u kuci? Ako su na kucnoj temperaturi to nije dobro jer ce on sad poslije mitara vec krenuti u formu lagano, poremetice "rutinu", narocito ako ti je u sobi, pa svjetlo gori do kasno itd...
Da su to moje ptice, ja bih ga vratio u letilicu medju zenke(i mora "osjetiti zimu", da ima taj prelaz izmedju godisnjih doba, sve je igra : SVJETLA(duzina dana), TEMPERATURE i ISHRANE) , da se oslobodi straha, da se navikne na njih (narocito jer su svjetlije, stiglici se znaju bojati svjetlih kanarinki dok prvi put ne upare, uglavnom prvi put lakse pare tamniju pticu. Pari on svaku, al ja kazem sta mi se pokazalo kao lakse, a poslije kad probije led ne bira, hoce i macku da pari Vjerovatno kad ga vratis ce manje pjevati prvih 2-3 dana, ali ako je zestoka ptica sama po sebi propjevace i pjevati i menju njima.
I onda "zaboravi" na njega, ne misli o parenju i njemu do marta. Tad kad ga izvadis u parilicu(kutiju sa prednjicom), bice nemirniji par dana, ali upravo zato sam ti i rekao kutija s prednjicom jer se tu osjeca sigurno, pa se puno brze smiri, kad mu pridjes on se odmakne od zica i gleda, nema se gdje razbijati i letiti na drugu stranu kad nema zice...
Ostalo kako sam vec naveo...
Pitaj opet ako imas nedoumica, ima dosta ljudi na forumu kojima je bastardiranje ko tebi kanarince upariti, a i jest, samo kad krene to ide bez greske...
Pozzzzzz
- Post n°34
refa95 je napisao/la:PESTI je napisao/la:refa95 je napisao/la:heh.....nebi ja sad pario,nego jel treba dat kanarinku njemu ili njega kanarinki
pesti imao sam stiglica starog 4 godine prosle godine i pustao sam ga kanarinki pjevo je na nju ali nije pario bio je usiljen ko top ja onakvu pticu nikad nisam vidio da je usiljena(stavljo sam ga na forum kako pjeva)
Jedan slučaj koji nije dao rezultat ne govori ništa a puno razloga možemo tražiti.
Ja nikada ne vodim puno računa sa kojim grdelinom bi radio baštarde ,biram slobodnog ,sve grdeline jednako spremam i čekam vrijeme da budu potpuno spremni .
Žestok grdelin traži kroz rešetku kanarinku da se ljube ,često i zapjeva na nju , to je to ,još samo da se poklopi i spremna kanarinka .
Nije to toliko komplicirano niti teško u praksi izvesti ako imaš spremne ptice .Naoružaj se strpljenjem i dobrom procjenom ,imaš iskuštva u uzgoju kanarinaca ovo je vrlo slično.
- Post n°35
Sina BL je napisao/la:refa95 je napisao/la:hvala ti sina na vrlo lijepom odgovoru.Samo da znate stiglic je izasao iz mitara prije mjesec dana i bio je citav mitar sa kanarinkama i pjeva ko lud po citav dan.Nekad ga drzim da nevidi kanarinku a nekad da je vidi i pjeva stalno i kad je vidi i kad ne prosle godine on je bio mladac od 8-9 mjesece pa vjerojatno zato nije htio da pari,a sada mu ima skoro 2 godine.Imam letjelicu u kojoj je 7 zenki sto mozaika sto bijelih sto zutih,zanima me da li ce pjevat i letjelici medu zenkama.Kada sam ga prije mjesec dana izvadio iz letjelice bio je jako plah i nemiran ali sada je vec bolje 95% je miran oce nekad malo da prhno ako mu se naglo priblizim.Pa ajde mi i odgovori i na ovo ako nije problem
Svako ima svoje metode, ja ti prenosim svoje, nikad nisu omanule
Ako je bio 8-9 mjeseci to je sigurno glavni razlog sto nije pario, bio je zelen.
Prvo da te pitam, gdje ih drzis, u prostoriji u kojoj se ne grije ili u kuci? Ako su na kucnoj temperaturi to nije dobro jer ce on sad poslije mitara vec krenuti u formu lagano, poremetice "rutinu", narocito ako ti je u sobi, pa svjetlo gori do kasno itd...
Da su to moje ptice, ja bih ga vratio u letilicu medju zenke(i mora "osjetiti zimu", da ima taj prelaz izmedju godisnjih doba, sve je igra : SVJETLA(duzina dana), TEMPERATURE i ISHRANE) , da se oslobodi straha, da se navikne na njih (narocito jer su svjetlije, stiglici se znaju bojati svjetlih kanarinki dok prvi put ne upare, uglavnom prvi put lakse pare tamniju pticu. Pari on svaku, al ja kazem sta mi se pokazalo kao lakse, a poslije kad probije led ne bira, hoce i macku da pari Vjerovatno kad ga vratis ce manje pjevati prvih 2-3 dana, ali ako je zestoka ptica sama po sebi propjevace i pjevati i menju njima.
I onda "zaboravi" na njega, ne misli o parenju i njemu do marta. Tad kad ga izvadis u parilicu(kutiju sa prednjicom), bice nemirniji par dana, ali upravo zato sam ti i rekao kutija s prednjicom jer se tu osjeca sigurno, pa se puno brze smiri, kad mu pridjes on se odmakne od zica i gleda, nema se gdje razbijati i letiti na drugu stranu kad nema zice...
Ostalo kako sam vec naveo...
Pitaj opet ako imas nedoumica, ima dosta ljudi na forumu kojima je bastardiranje ko tebi kanarince upariti, a i jest, samo kad krene to ide bez greske...
Pozzzzzz
sina drzim ih na balkonu trenutno ogradenom na vanjskoj temperaturi i dnevnom svjetlu vec se smrkne oko 6 h bude mrak ujutru bude toliko zima da mi prsti utrnu dok ih hranim znaci da ga stavim medu zenke i nece biti nikakvih problema
- Post n°36
[quote="refa95sina drzim ih na balkonu trenutno ogradenom na vanjskoj temperaturi i dnevnom svjetlu vec se smrkne oko 6 h bude mrak ujutru bude toliko zima da mi prsti utrnu dok ih hranim znaci da ga stavim medu zenke i nece biti nikakvih problema [/quote]
Da. Stavi ga s njima i No Sikiriki Ako imas jos jednog, ne bi bilo lose, cisto da imas zamjenu, nikad ne znas sta se moze desiti, izgubi covjek preko noci pticu.
Je l na tom balkonu planiras pariti? Ja mislim da je za pocetnika balkon najbolje rjesenje, ali ne mora ako imas dobru prostoriju... Samo ih pripazi preko zime, da bas ne bude -10 preko zime...
Ako ces pariti na tom balkonu, kad pocne produzavati dan i malo otopli odvoji ga u kutiju i pocni pripremu...
Kad kazem kutija mislim na prednjicu a ostalo zatvoreno :
http://www.google.ie/imgres?imgurl=http://www.robharvey.com/animage/breeding-cage.jpg&imgrefurl=http://www.robharvey.com/breeding-cages.htm&usg=__U76yFxvjTiOPbPAVK2KMc3QcV8Q=&h=611&w=425&sz=24&hl=en&start=0&zoom=1&tbnid=2ImtVtHagHMldM:&tbnh=128&tbnw=91&prev=/images%3Fq%3Dbreeding%2Bcage%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DN%26biw%3D1419%26bih%3D715%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=118&vpy=78&dur=109&hovh=269&hovw=187&tx=83&ty=133&ei=6Zq9TISLL9OSjAenrt2-Ag&oei=1pq9TPeBHM6fOtr8nfUB&esq=4&page=1&ndsp=32&ved=1t:429,r:0,s:0
ili
http://www.google.ie/imgres?imgurl=http://www.woodlandcages.co.uk/images/greebo%2520photos/Block%2520of%25204%2520breeding%2520Cages.%2520Punchbar%2520fronts.36insWide%2520X%252032ins%2520High%2520x%252012ins%2520Deep.jpg&imgrefurl=http://www.shoponline2011.com/m~c-gps~b-11210000~f-259-360582_766385-768957.aspx&usg=__gq7R2gvS19KJ6qZH5hBFb3O1BAw=&h=960&w=1280&sz=328&hl=en&start=0&zoom=1&tbnid=qEy5CEKuen8olM:&tbnh=131&tbnw=175&prev=/images%3Fq%3Dbreeding%2Bcage%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DN%26biw%3D1419%26bih%3D715%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=715&vpy=256&dur=764&hovh=194&hovw=259&tx=155&ty=74&ei=6Zq9TISLL9OSjAenrt2-Ag&oei=1pq9TPeBHM6fOtr8nfUB&esq=4&page=1&ndsp=32&ved=1t:429,r:12,s:0
i onda lagano pratis... Dobro je Pesti rekao : Strpljenje i dobra procjena(kad spojiti ptice), dosta slicno kao kod kanarinaca, samo nijansu teze zbog divlje ptice... Al kad jednom ubodes, poslije je kao s kanarincima, nema fulanja...
Daj nam koju sliku balkona i ptica gdje drzis da vidimo kako izgleda
Pozzz
Da. Stavi ga s njima i No Sikiriki Ako imas jos jednog, ne bi bilo lose, cisto da imas zamjenu, nikad ne znas sta se moze desiti, izgubi covjek preko noci pticu.
Je l na tom balkonu planiras pariti? Ja mislim da je za pocetnika balkon najbolje rjesenje, ali ne mora ako imas dobru prostoriju... Samo ih pripazi preko zime, da bas ne bude -10 preko zime...
Ako ces pariti na tom balkonu, kad pocne produzavati dan i malo otopli odvoji ga u kutiju i pocni pripremu...
Kad kazem kutija mislim na prednjicu a ostalo zatvoreno :
http://www.google.ie/imgres?imgurl=http://www.robharvey.com/animage/breeding-cage.jpg&imgrefurl=http://www.robharvey.com/breeding-cages.htm&usg=__U76yFxvjTiOPbPAVK2KMc3QcV8Q=&h=611&w=425&sz=24&hl=en&start=0&zoom=1&tbnid=2ImtVtHagHMldM:&tbnh=128&tbnw=91&prev=/images%3Fq%3Dbreeding%2Bcage%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DN%26biw%3D1419%26bih%3D715%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=118&vpy=78&dur=109&hovh=269&hovw=187&tx=83&ty=133&ei=6Zq9TISLL9OSjAenrt2-Ag&oei=1pq9TPeBHM6fOtr8nfUB&esq=4&page=1&ndsp=32&ved=1t:429,r:0,s:0
ili
http://www.google.ie/imgres?imgurl=http://www.woodlandcages.co.uk/images/greebo%2520photos/Block%2520of%25204%2520breeding%2520Cages.%2520Punchbar%2520fronts.36insWide%2520X%252032ins%2520High%2520x%252012ins%2520Deep.jpg&imgrefurl=http://www.shoponline2011.com/m~c-gps~b-11210000~f-259-360582_766385-768957.aspx&usg=__gq7R2gvS19KJ6qZH5hBFb3O1BAw=&h=960&w=1280&sz=328&hl=en&start=0&zoom=1&tbnid=qEy5CEKuen8olM:&tbnh=131&tbnw=175&prev=/images%3Fq%3Dbreeding%2Bcage%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DN%26biw%3D1419%26bih%3D715%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=715&vpy=256&dur=764&hovh=194&hovw=259&tx=155&ty=74&ei=6Zq9TISLL9OSjAenrt2-Ag&oei=1pq9TPeBHM6fOtr8nfUB&esq=4&page=1&ndsp=32&ved=1t:429,r:12,s:0
i onda lagano pratis... Dobro je Pesti rekao : Strpljenje i dobra procjena(kad spojiti ptice), dosta slicno kao kod kanarinaca, samo nijansu teze zbog divlje ptice... Al kad jednom ubodes, poslije je kao s kanarincima, nema fulanja...
Daj nam koju sliku balkona i ptica gdje drzis da vidimo kako izgleda
Pozzz
- Post n°37
sina evo ide klip bice za 5-10 minuta pa cu ti postaviti i sve a i parim na balkonu
- Post n°38
refa95 je napisao/la:sina evo ide klip bice za 5-10 minuta pa cu ti postaviti i sve a i parim na balkonu
OK. Tu sam ja pa cu pogledati, a bice zanimljivo i ostalima, svi vole gledati
- Post n°39
refa95 je napisao/la:sina evo ide klip bice za 5-10 minuta pa cu ti postaviti i sve a i parim na balkonu
Dobar si Refa , nije ti neugodno pariti na balkonu gdje te svi mogu vidjeti , ili si mislio na ptice...
- Post n°40
na ptice....hahahah
- Post n°41
klip je tek na 60% morat ce te sacekat jos koji minut
- Post n°42
sina evo klip
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°43
Refa,ti si kralj ,taj će biti ko šeik
- Post n°44
refa95 je napisao/la:sina evo klip
Refa ovo je super!
Kanarinke za bastardiranja odlicne, zdrave ptice, lijepe. Balkon ti je super, ostavi ih tu do proljeca i uspjeh zagarantovan... Samo budi strpljiv i cekaj da ih priroda potjera, da krene maslacak za stiglica, lisne usi i ostalo...
Al tu smo na forumu, kad dodje vrijeme bicemo tu da pomognemo savjetima... Nabavi jos kojeg stiglica da ne ostajes na jednom, slucajno mu se nesto desi i onda se razocaras... Sad zaboravi na njega, ne odvajaj ga, ne diraj, hrani i cekaj mart... I manje na balkon a vise uci skolu, da ne bi poletjeli s balkona, hahaha
Sve ce to teci dobro, nista ne brini, samo cekaj pravo vrijeme...
Pozzzzz
- Post n°45
zoranV je napisao/la:Refa,ti si kralj ,taj će biti ko šeik
Haha, moj Zoka, sultan bi mu pozavidio! Kad vidim kako su lijepe ove kanarinke, mijenjao bih se sa Refinim stiglicem
- Post n°46
hvala vam puno zorane i sina cekam mart
bizar- Broj postova : 389
Registration date : 21.09.2010
- Post n°47
refa95 je napisao/la:hvala vam puno zorane i sina cekam mart
Refa, dragi ja pratim sve što ti drugi pišu, sve ti je pet, pročitaj smireno što su ti sve napisali, i tako radi, nemaš straha.
Ja bih samo dodao, pojačaj još jednog grdelina( po mogućnosti mlađeg, jer je veća šansa da se smiri do slijedećeg proljeća, a ne nekog "mustanga" iz želande, taj ti se neće smiriti dvije godine, od ŽELANDE ti općenito nema sreće, od nas ti nitko ne uzima ptice iz želande...niti za rasplod). Podržavam ovu teoriju-preporuku, jer ako ti se ovaj jedini grdelin iz nekog razloga(potres) izneredi-spizdi propustio si godinu, a bila bi šteta imaš ljepe kanarinke.
Još da dodam ,ja na pod stavljam ili pijesak ili piljotinu a može i mješano, tko ti je rekao da držiš papir na podu??? To nitko ne radi.
- Nitko me nije pitao, ali ću ti reći da ja zimi NE DAJEM pojačanu hranu(konoplju, slaninu???) pticama, nego obrnuto, smanji količinu ( vitamine+zaštitu to moraš davati) sjemena, imitiraj kako je u prirodi, gdje sada jedva preživljavaju, a onda kad im u proljeće pojačaš ishranu ima da sve zalegnu u gnjezda za jedan dan...... Znači , kvalitetu zadrži ishrane, a smanji količinu, kako je i u prirodi (moje iskustvo). Pozzzzzzz Refa i ne boj se, tvoj je cijeli forum.
- Post n°48
bizar je napisao/la:refa95 je napisao/la:hvala vam puno zorane i sina cekam mart
Refa, dragi ja pratim sve što ti drugi pišu, sve ti je pet, pročitaj smireno što su ti sve napisali, i tako radi, nemaš straha.
Ja bih samo dodao, pojačaj još jednog grdelina( po mogućnosti mlađeg, jer je veća šansa da se smiri do slijedećeg proljeća, a ne nekog "mustanga" iz želande, taj ti se neće smiriti dvije godine, od ŽELANDE ti općenito nema sreće, od nas ti nitko ne uzima ptice iz želande...niti za rasplod). Podržavam ovu teoriju-preporuku, jer ako ti se ovaj jedini grdelin iz nekog razloga(potres) izneredi-spizdi propustio si godinu, a bila bi šteta imaš ljepe kanarinke.
Još da dodam ,ja na pod stavljam ili pijesak ili piljotinu a može i mješano, tko ti je rekao da držiš papir na podu??? To nitko ne radi.
- Nitko me nije pitao, ali ću ti reći da ja zimi NE DAJEM pojačanu hranu(konoplju, slaninu???) pticama, nego obrnuto, smanji količinu ( vitamine+zaštitu to moraš davati) sjemena, imitiraj kako je u prirodi, gdje sada jedva preživljavaju, a onda kad im u proljeće pojačaš ishranu ima da sve zalegnu u gnjezda za jedan dan...... Znači , kvalitetu zadrži ishrane, a smanji količinu, kako je i u prirodi (moje iskustvo). Pozzzzzzz Refa i ne boj se, tvoj je cijeli forum.
hvala ti puno bizar nabavit cu jos 2-3 grdelina i ubaciti ih u letilicu sa kanarinkama i cekati proljece
xyz- Broj postova : 2232
Registration date : 09.06.2008
- Post n°49
Sa poštovanjem
- Post n°50
SinaBl...evo danas sam malo snimio grdelina medu kanarinkama i danas je poceo da pjevusi medu njima i da uvrce pa pogledaj: