Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+13
bizar
Sina BL
MARIN
pippo
Branimir
ticar
ERVINO
saso78
bocka
zoranV
PESTI
danijelvr
refa95
17 posters

Kako se ponasati sa mladcima????

refa95
    refa95

Broj postova : 1274
    Registration date : 12.04.2009

Kako se ponasati sa mladcima???? - Page 5 Empty Re: Kako se ponasati sa mladcima????

Postaj by refa95 sri 28 ruj - 8:18

Evo ja cu prvi otpocet.Imam dva mlada koja su se jos malo pa obukla fali im jos jedno 15 dana.Hranim ih jakom hranom puno konoplje i suncokreta.Svaki dan imaju ili mrkvu ili cveklu radi maske.SVakodnevno h kupam iz sprice okupam ih tako da budu ko misevi,nemaju dodir sa govnetom jer na dnu kaveza ima resetka i cistim ih svaka 4 dana.Mislim da nema potreba da se pusu,nediram ih sa mjesta stoje gdje stoje samo ih pomjerim kad ocu da ih ocistim,do sad ide sve kako treba poceli su pjevat ko ludi i jako su se smirili,provodim sa njima 3-4 sata dnevno.Sto se tice starih dva su se promjenila a jedan nije jedan je poceo da pjeva dok drugi jos samo lagano uvrce,i oni imaju isti tretman kao i mladi,interesuje me to sad sa sirenjem starih volio bih da neko opise zasto je to dobro a zasto ne?
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Broj postova : 1872
    Registration date : 28.10.2008

Kako se ponasati sa mladcima???? - Page 5 Empty Re: Kako se ponasati sa mladcima????

Postaj by lord189 sri 28 ruj - 18:08

ja lagano pratin prirodu kako se bliži zima tiće ću stavit u tičarnicu di je više polumrak nego svitlo,svi su se uredno prominili pošto su izleženi i otpitani a ima i dva "uzgojna" kojima nisan moga odolit ali oni već pivaju i odvojeni su od ostalih...idemo na malo laganiju spizu mlade san odranija na suncokretu i konoplji..dva tri puta dajen in jajčanu hranu i svaki dan grit,isto tako dobijaju i nigera koji će se sad pristat davat,jedan par starijih oša je u modu a zaminila su ih druga dva koji se već sad pomalo dižu a i stari su tići tako da s njima nema problema,nema ih potrebe širit i ostavija san ih same da pivaju među maldima na stalaži neka se lagano dižu do 3 miseca kad dođe prva selekcija a potom 5 kad dođe konačna selekcija ..već san izdvoija od prvih madih iz 5 miseca one sa smislon i ostavija sa glavnin meštron tako da se nadamo ka i svake godine da će bit nešto...za koji misec stižu snimke baštardi na forum naravno kao i svatko ove godine i ja san spremio atomsko oružje poput mnogih mojih prijatelja lol!

Sada je: čet 21 stu - 14:32.