Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+40
DjordjeVet
grdelin-omiš
Renato.M
CASPER
karlo
xyz
Merlo
lord189
jere
japirko1
bivanzg
toni69
DOMO
zvrcko sen
ssarava1
bocka
ticar
krnjolac
Dax BG
vlado
kreso
PESTI
faganel
Dean
trava
krstokljun
zoranV
komiza
koce
saso78
crv
malinois
zadranin
baltic
Sina BL
Dadoni
Miljenko
Carduel
brabus
MARIN
44 posters

ŠKOLA PJEVA

Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

ŠKOLA PJEVA - Page 29 Empty Re: ŠKOLA PJEVA

Postaj by Miljenko pon 9 kol - 3:36

koce je napisao/la:OK.bizar,ti si skroz lud,ali ti moram priznat da si veliki motivator,da te nema tribalo bi te izmislit,častim te kavom čim te vidim.Da nešto razjasnimo,dosta forumaša spominje da se standardi vuku po onome što se ima doma.To nema veze s vezom.Godinama mi splitski tičari gojimo,širimo tiče i družimo se.Kad je vrime o širenja,svi smo po livadama,komentiramo,raspravljamo itd.Nakon par dana širenja več se znalo ko je izbacija najbolje grdeline.Uvik je bilo svađanja,što je normalno,ali se bez standarda znalo sve.Stvari se sad mijenjaju,idemo naprid ka isve drugo,radimo standard,koji će svi poštovati.Ali moramo poštovati i tradiciju po kojoj je ovo sve nastalo.Ovdje se proziva par ljudi među kojima sam i sam,međutim ja svaki dan kontaktiram sa svojim prijateljima tičarima i prenosim zajedničke stavove,i tako već godinama.Znači ovo nije samo moje mišljenje već mišljenje velike grupe splitskih tičara.Ajmo na standard.Kad splitski tičar ide kod nekog slušati grdeline.Što mislite što prvo čeka i čuje?ZIJADU!Zijada se čeka,ako zijada prođe tada se slušaju pletiva.Zato ne mogu podnit da pletiva budu važnija od zijade.BATUDA je kruna pivanja grdelina,a kruna batude je ZIJADA.Večinom smo se složili o važnosti batude,grdelin mora tuč batude na natjecanju,što više to bolje.Čista batude bez nastavka i ikakvih popratnih nedopuštenih špondi.Tada ostaju pletvo i zijada,zijada mora nositi najviše bodova jer:je najteža,jer je nema,jer je u deficitu,jer je skoro izumrla i jer je zavšetak jedne cjeline (batude),jer ukrašava tu batudu,uljepšava je,dolazi kao šlag na tortu,a isto tako ako nevalja sve pokvari,i pletiva i batudu i grdelina i opči dojam i nas ubije u pojam.Ja ču se potruditi napraviti nekakave prijedloge standarda,na ovim temeljima što smo do sada zaključili.

Koce, necu ti se petljat u posal (oko prijedloga za standard, ne daj se i napisi nesto, mnogi ce te podrzati,..), ali bi puka da ne zapitam:
    Ako se sutra pojave (nekim slucajem) grdelini s dobrim zijama a izgube na kvaliteti pletiva (Pesti je napomenuo da dobra pletiva ne padaju s neba dok je Marin naznacio da mladi puno lakse i brze uce pletiva nego ziju, Marin je ovdje mislio na mlade grdeline iz prirode, i mislio je na unjula i dvostruka pletiva), da li cemo mijenjati STANDARD da bi ga prilagodili onom sto je U DEFICITU u datom momentu???

Gost
    Gost

Postaj by Gost pon 9 kol - 8:34

bizar.zg je napisao/la:
    -Vinko, ja sam mislio da sam "čudan" (nikad 51.g.u nijednoj partiji-stranci-klubu-udruzi, kad sam na sastanku odma bi se potuka, samo sam u tičarskom Klubu Marjan, jednom godišnje sastanak, nije obvezno doći...ali eto u kafić odem s tim da se prije zovemo mob.da se odabrani-klubski družimo) ali tebi skidam kapu,"čudniji" si od mene, ti ni u kafić ne ideš.Nema svađe, tko može-zna neka pomogne,Marine"peglaj".

Haha ludi smo trista gradi.Meni 45 ,isto tako nikad član ničega.Vječiti buntovnik.Jednom sam bija kao promatrač na "partijskom" sastanku i dosta mi je za cili život.Onima šta dižu obe ruke "za",ja bi odma jednu otkinija pri ramenu,na licu mista.Ja ih zovem guzouvlakačima i bezmozgcima.
    U kafiće iden ali ne u takve,iden tamo di mi paše društvo ,i naravno sa onim ko mi odgovara(tičar ne mora bit).
    Sam si jednom reka da cilu zimu pričate (zimske zijade),a kad dođe vrime za čut ih svi se razbižu,nigdi nikoga.I tako iz zime u zimu.Ne razumin kako morete.

PS
    Vidin da se vratija Marin ,a dok ga nije bilo "uskrsnija " san i ja;sad će on ,punih akumulatora navalit na standard
    pozzz marine,jeli "izletija" koji(oni jedan šta si mi govorija)

zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV pon 9 kol - 9:23

[quote="Miljenko"]
    bizar.zg je napisao/la:-Miljenko, USA ako odgovoriš ZoranuV isti tonom, bojim se da nas ne BANIRAJU kao u "video klipovi".

Necu istim tonom...ne brini, nek baniraju mene, nema stete..

Ali, da je proziran kao...a nek mu neki drze svicu (on svice trazi po forumu) koliko hoce..da se digo ne spotakne..

A vidim da su svi grdelini (sto je postavio) prstenovani...bice da ih je on odhravnio...

Nek bude hrabar pa pojasni "porijeklo" ovih ptica...(kad me vec vuce za jezik)..

Kad sam se ja poceo bavit pticama a ne samo grdelinama( MUTONJE oli ti ZELANDA, ..to me jedino danas zanima) ... bio sam "najnizi pomocnik" kod Komiskih pticara..., on je tada jos uvijek bio u sjemenju...toliko koliko je ko imao i slusao...

Kao sto rekoh, grdelinas nisam niti cu ikad biti...a da ne volim ptice niti bi bio na ovom forumu niti bih ih uzgajao. A da mi netko "soli" pamet...e, brate i to jos bez soli...

Veselo

Miljenko,sjaši mi sa vrata,ako nešto imaš napiši na pp,a molio bi te da i tamo ne pišeš ,nisi mi interesantan.Pusti ljude da rade,svakako si svima smiješan.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pon 9 kol - 9:31

Vidi,ja nisam ni vidio da su kod ZoranaV sve prstenovane tice,ja to ni nepogledam, izvinjavam se Very Happy , a i zija je svaka pravilna ko sto covjek voli , a ja volim one sto su susta suprotnost od ovih i u izvodjenju i u tonalitetu,sta cu kad neznam za bolje kao npr. ove kod njega Cool (covjek me prozvao pa moram i ja malo njega pohvalit,a nista zlonamjerno,sve je opusteno,tako da me nemorate banirati,kad bi bilo nesto ozbiljno ko sto sam kaze ima PM)
    zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV pon 9 kol - 9:47

EUMOx je napisao/la:Vidi,ja nisam ni vidio da su kod ZoranaV sve prstenovane tice,ja to ni nepogledam, izvinjavam se Very Happy , a i zija je svaka pravilna ko sto covjek voli , a ja volim one sto su susta suprotnost od ovih i u izvodjenju i u tonalitetu,sta cu kad neznam za bolje kao npr. ove kod njega Cool (covjek me prozvao pa moram i ja malo njega pohvalit,a nista zlonamjerno,sve je opusteno,tako da me nemorate banirati,kad bi bilo nesto ozbiljno ko sto sam kaze ima PM)

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy ,prijatelju,da sam upalio kompresor ,kao i neki ,pa možda čak i mikser u kući ,čule bi se zije ,KAO KOD NEKIH Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy .
    Dobro bi bilo da nam opišeš ziju od svog grdelina,pošto se ne čuje????? Ja predpostavljam da je to eksplozivna zija.

P.S. Šta se tiče prstenovanja i prstenova,vjerujte mi ,imam prijavljenih 22 komada grdelina (kao divljih) i za njih sam dobio prstenove(možda imam najbrojnije jato divljih,a prijavljenih),uz dozvolu od Ministarstva .A to vam mogu i pokazati.

Usput,molim moderatore,koliko mi je poznato ,ovake provokacije nisu dozvoljene,pa da opomenu učesnike rasprave,a to su Eumox,Miljenko i naravno moja malenkost zoranv Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pon 9 kol - 11:42

[quote="DjordjeVet"]citajuci sve ovo dosada, a kao jedan od pokretaca teme o zajednickom standardu, predlozio bih da mozda krenemo od postojece liste Zeljka Selaka, da ona bude osnova, na kojoj bi korigovali bodove i odnos bodova za pletivo i zijadu, za pocetak
    svaki standard se tokom vremena doradjuje, jer se tek njegovim koristenjem u praksi dobija slika o tome gdje skripi i sta treba mijenjati...
    sto se tice ocjenjivanja, mozda je spanska skola dobra, sto mozete vidjeti u filmu Petit indi, koji sam svojevremeno trazio i preko ovog foruma, pa dobio link gdje da ga skinem.
    -----------------ODGOVOR, u principu općenito gledano ,Španjolci su "pre" jaki, pre daleko otišli, pre veliki za sve (u nekim stvarima možemo uzeti nešto od njih i sebi prilagoditi, ali su najjači u EU, mislim na grdeline.)
    Oni su članica Eu, ali u isto vrijeme su zadržali svoju tradiciju( lov zečeva s hrtovima, lov sokolovima,lov jarebice, arena borbe s bikovima,dozvoljeno hvatanje ptica u prirodi...molim pogledati LINK: https://2img.net/r/ihimizer/img825/5742/scan0017.jpg
    ***sve gore navedeno se razlikuje u nijansama zavisno od pokrajine,npr.Barcelona-Catalonija zabranjuje borbe s bikovima jer ne voli Madrid-Španjolske običaje.... da ne dužim) Držimo se mi našeg standarda i zijade koju Španjolci nemaju. Pozzz
    p.s.
    Na linku su pokazane licence-dozvole za L..(ima tri slova prvo je L, a moderatori brane da se spominje, pogodi što je?)koje se izdaju od godine 1929. Mi danas (2010.god) ne smijemo sanjat-pričat o tome, a ni javno izreć na forumu.....
    DjordjeVet
    DjordjeVet

Broj postova : 448
    Registration date : 11.06.2008

Postaj by DjordjeVet pon 9 kol - 13:54

bizar.zg je napisao/la:
    ODGOVOR, u principu općenito gledano ,Španjolci su "pre" jaki, pre daleko otišli, pre veliki za sve (u nekim stvarima možemo uzeti nešto od njih i sebi prilagoditi, ali su najjači u EU, mislim na grdeline.)
    Oni su članica Eu, ali u isto vrijeme su zadržali svoju tradiciju( lov zečeva s hrtovima, lov sokolovima,lov jarebice, arena borbe s bikovima,dozvoljeno hvatanje ptica u prirodi...molim pogledati LINK: https://2img.net/r/ihimizer/img825/5742/scan0017.jpg
    ***sve gore navedeno se razlikuje u nijansama zavisno od pokrajine,npr.Barcelona-Catalonija zabranjuje borbe s bikovima jer ne voli Madrid-Španjolske običaje.... da ne dužim) Držimo se mi našeg standarda i zijade koju Španjolci nemaju. Pozzz
    p.s.
    Na linku su pokazane licence-dozvole za L..(ima tri slova prvo je L, a moderatori brane da se spominje, pogodi što je?)koje se izdaju od godine 1929. Mi danas (2010.god) ne smijemo sanjat-pričat o tome, a ni javno izreć na forumu.....

ovo je nesto o cemu sam i ja pricao u temi koja je zakljucana i arhivirana, pa koga zanima, moze pogledati tamo...i, kao sto sam i tamo rekao, ne vidim zasto bi oni bili pametniji od nas!
    Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Postaj by Dax BG pon 9 kol - 14:42

Bosno moja... Pesma se vrti i dalje na starim lokacijama, Kamensko, Livno, pa se malo "preskoci" do istocne Hercegovine itd. Javna je tajna da su pojedina gospoda bukvalno izlovljavala ptice na nekoliko lokacija za koje JA LICNO znam zbog DZIJE! Evo nekoliko:
    1-Kupres;
    2-Livno;
    3-Igalo;
    4-Trebinje;
    5-Glamoc.
    Pomenute lokacije poznajem a na nekima sam bio i prisutan [posmatrao]. Mestar Marin pomenu istocnu Hercegovinu i rece da nece odavati lokaciju...Javna tajna nazalost moj Marine od '96 [cim je stao rat] da ima "dobrih 'tica" u rejonu Bilece. Znam neke sa foruma koji su tamo bili i jos idu redovno.
    Ptica se stvara jako tesko [minimum 5 godina] a izgubi za trenutak nepaznje. Pocnite leci svoje, imate na forumu ljudi koji ce sigurno pomoci ako zapne negde u uzgoju. Sto se pjeva tice, pratim postove od gospodina Koce koji se usudio "drznuti" [bravo majstore] i reci da bi se ptica dobila mora uraditi sledece:
    1-uzimati podmladak kada stari nisu u topu [9 mjesec];
    2-drzanje u skuro, jer tako nesto zadrzi do 7-8 meseca pa cak visok procenat zna i zapjevat cisto;
    3-nemilosrdno skartiranje.
    Gosn.Koce, postujem vas nastup i samo nastavite tako, srdacan pozdrav.
    OVO SAM JA I DALJE, ONAJ ISTI FILOZOF KOJI STALNO NESTO PAMETUJE, A NEMA SVOJE PTICE!
    Pozdrav svima!!! cheers
    bivanzg

Broj postova : 13
    Registration date : 30.05.2010

Postaj by bivanzg pon 9 kol - 19:26

-dečki svaka čast na ovom što ste pokrenuli
    -sve pohvale-idite do kraja

poz ivan zg
    Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Postaj by Dax BG uto 10 kol - 0:40

Zabovih da pomenem u proslome postu da kada se kaze nekome od majstora za neku od lokacija na kojoj se moze jos "isceprkati pokoja ptica" [pre], obavezno je odgovor u vidu kontraudara-tj. ma nema tamo nista, sve sami striladuri itd. To zato da niko ne bi isao na ta ista mesta. Bilo pa proslo, ziveo zakon protiv lova!!!
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel uto 10 kol - 1:07

Dax BG je napisao/la: Zabovih da pomenem u proslome postu da kada se kaze nekome od majstora za neku od lokacija na kojoj se moze jos "isceprkati pokoja ptica" [pre], obavezno je odgovor u vidu kontraudara-tj. ma nema tamo nista, sve sami striladuri itd. To zato da niko ne bi isao na ta ista mesta. Bilo pa proslo, ziveo zakon protiv lova!!!

Vratimo se na standard! Very Happy
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 10 kol - 13:21

Carduel kaže:
    Vratimo se na standard! Very Happy [/quote] TREBA TE POSLUŠAT.
    -------------- ODGOVOR, jučer smo se skupili u cafe Mendula opet, poslije dosta vremena(gužve velike po cesti...vrućine,godišnji), bio g.Željko Selak, te mu spomenem forum i komentare, a on kaže: (trebamo sebi predočiti )Grdelina kao društvenu-živahnu pticu(gnijezda su uvijek pored kuća,škola, uz ljude), te su "Javljanja"(pletivo bez zijade) veoma važan segment pjesme i treba se bodovati, a vrhunac pjesme kod štiglića je batuda,koja se PODJEDNAKO sastoji iz pletiva i zijade, te da ne vidi(danas poslije 1o.ak g.) razlog zbog kojeg bi se postoci u bodovanju-ocjenjivanju više vrednovali za zijadu na uštrb pletiva. Nisam htio više pričat, jer nisam zapisivao, bojao sam se da ću krivo prenijeti, da neću zapamtiti sve izrećeno.Ukratko g.Selak stoji pri napisanom.Datum o9.o8. 20.o5 sati,Mendula.
    SVE gore navedeno sam citirao(ne sudjelujem u komentarima-ocjenama pjeva ptica).
    p.s.
    Vinko, ja sam ti s 17.godina bio "svijestan svoje nesvijesti",znao sam za svoj niski stupanj podražaja(prag tolerancije, nervozu) te sam odmah išao u privatnike,nisam mogao sebe zamislit u velikoj državnoj firmi, da me cijepi neki glupan(jer je rođak od X,ili ima više godina"partijskog" staža...)Interesira me kako si ti riješio taj problem, možda je bolje na pp, da ne oduzimamo školi prostor, a moram priznat da je trenutačno zatišje, nadam se da Koce i drugi pripremaju-rade...što već treba.Pozz
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel uto 10 kol - 16:12

carduel je napisao/la:Carduel kaže:
    Vratimo se na standard! Very Happy
    bizar.zg je napisao/la:TREBA TE POSLUŠAT.
    -------------- ODGOVOR, jučer smo se skupili u cafe Mendula opet, poslije dosta vremena(gužve velike po cesti...vrućine,godišnji), bio g.Željko Selak, te mu spomenem forum i komentare, a on kaže: (trebamo sebi predočiti )Grdelina kao društvenu-živahnu pticu(gnijezda su uvijek pored kuća,škola, uz ljude), te su "Javljanja"(pletivo bez zijade) veoma važan segment pjesme i treba se bodovati, a vrhunac pjesme kod štiglića je batuda,koja se PODJEDNAKO sastoji iz pletiva i zijade, te da ne vidi(danas poslije 1o.ak g.) razlog zbog kojeg bi se postoci u bodovanju-ocjenjivanju više vrednovali za zijadu na uštrb pletiva. Nisam htio više pričat, jer nisam zapisivao, bojao sam se da ću krivo prenijeti, da neću zapamtiti sve izrećeno.Ukratko g.Selak stoji pri napisanom.Datum o9.o8. 20.o5 sati,Mendula.
    SVE gore navedeno sam citirao(ne sudjelujem u komentarima-ocjenama pjeva ptica).

Lijepo je ovo pročitati ali ovim putem pozivam gosp. Željku Selaka (koji sigurno čita ovaj forum) da se uključi na forum i da aktivno učestvuje u ovoj raspravi. Sve prisutne članove bi zamolio da ne off-aju ovu temu nego da se konstruktivno vodi ovaj razgovor pa da se već jednom iznađe nekakvo rješenje tj. donese standard. Ja znam da dalmatinci imaju svoje vrline, Hajduka i štošta a nemaju standard za grdelina zbog kojeg bi mnogi izginuli. Ljudi, gdje je onaj vaš dišpet!? Pokažite svima da to možete i hoćete uraditi! Imate mnogo priznatih majstora "tičije" i vrijeme je da se nešto napravi inače ispadate "smiješni".

Ne želim nikoga povrijediti svojim riječima samo želim da dogovor uspije i da se donese standard pa da možemo školovat tice i takmičit se po nečemu.

I još jedna stvar vezana za batudu a to je da se dzija treba više vrednovati od pletiva (pa taman za jedan bod Very Happy) iz razloga što su tako rijetke i tići je teže uče i pjevaju.

Tenori kad pjevaju izazivaju ovacije publike u momentu kad ispjevavaju najviše tonove pa tako bi trebalo biti i sa dzijom. Ona je vrhunac i točka na i.

Kakve mi koristi što imam tića s duplim pletivima od 2 x 5 slogova (čista ko suza) ali dzija može dobiti ocijenu 2+. I tako je to gotovo kod svakoga! Nego prionite poslu neka vaša imena uđu u povijest Dalmatinskog (Hrvatskog) grdelinaštva. Ovo sve pišem u dobroj vjeri i iskreno se nadam da ćete to uraditi.

Do tada lijep pozdrav iz Hercegovine.

Pozzz

Zadnja promjena: Carduel; uto 10 kol - 18:54; ukupno mijenjano 1 put.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 10 kol - 18:43

[quote="Carduel"][quote="carduel"]Carduel kaže:
    Lijepo je ovo pročitati ali ovim putem pozivam gosp. Željku Selaka (koji sigurno čita ovaj forum) da se uključi na forum i da aktivno učestvuje u ovoj raspravi.
    ------------ ODGOVOR,poštovani Carduel, priznajem ovo je stvarno VELIK forum, po svemu, ali te isto tako uvijeravam na Željko Selak, SIGURNO ne čita ovaj forum (niti ima LOGIKE da aktivno učestvuje u ovoj raspravi).
    Ti si rekao svoje, g. Ž.Selak (inače zaljubljenik u grdeline, organizator Splitskog natjecanja, uzgalivač grdelina pjesme i mutacije, obnaša dužnost u Državnoj upravi Splitskodalmatinske županije-čitaj Načelnik fin.policije) svoje i idemo dalje.
    -Već sam napisao Zadraninu:Koga nema bez njega se nažalost mora-može.
    -Carduel, cijenim tvoj optimizam, ali tko smo (ja i ti) , da mi pozivamo, npr.Doktora veterine Milivoja Lozovinu, koji je ovo radio prije 37.godina(moj post o Grgurićima),g.Tratnjaka koji dođe iz Zagreba i drži predavanje u hotelu za Splitske grdelinaše o prehrani ,lječenju....da sad ne prozivam druge ljude.
    -ALI kad sam već počeo spominjati imena, uvijeravam te da ni Ivo Žitnik, ni Željko Čudina ne čitaju ovaj forum, za ovog zadnjeg znam i zašto, pa ću neki slijedeći put obijasniti...
    :Kad sam rekao da je ovo stvarno velik forum(a to je dvosijekli mač), onda ti moram napomenuti da i meni prigovaraju-spočitavaju, da zašto gubim vrijeme(na forumu) s nekima koji su prije nekoliko mjeseci okolo pitali kako se hrane grdelini, dali da mu daju kruh?, a sad su "često prisutni-aktivno učestvuju" na forumu...iskreno ne znam na koga točno se odnosi.
    -Za kraj Carduele (inače ovo je upućeno Vinku)ja ne gledam TV(novosti,dnevnike), niti čitam novine, razlog je,NE "čini mi to dobro", odmah se iznerviram i"pocepam" novine, kad vidim da su novinari već (na primjer)47.put otkrili ljek protiv raka,.... i tko to mene sad može pozvat da ja čitam SlobodnuDalmaciju..Pozz.(Koce ne dangubi, radi što trebaš)
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 10 kol - 19:33

Hahahaha.... bizar ti mi stvarno popraviš dan kad upalim komp i pročitan tvoj post.
    Najprije da ti kažem šta san primjetija: to da me uvik ostaviš za kraj posta - e sad da li kao zijadu ili kao zadnjeg ... (neznan kako bise izrazija a da bude u duhu foruma);možda sasvim slučajno,jednostavno sam to primjetija
    U vezi tv-a i novina,isti je slučaj i samnom(koliko san ih puta zgužva i bacija)..a nisan ni počeja čitat.
    Carduelu
    Zijadu triba vrednovat(iz razloga koje si ti naveja,i koje svi znamo),ali pravu zijadu.
    A ne neke polovne zijade.I još jedanput ponavljam ,ne treba se bojati da će prava zijada bit česta.Naravno ne mislim na one koje se čuju jednom dvaput u sat vrimena,a ono ostalo-nema veze,ili na one kojima je nastavak obavezan(takvi bi bili odmah diskvalificirani).Ali ni u tom slučaju ,ako tić i ima pravu zijadu,a ispred nje dva taktića pletiva,neće se baš naubirat poena(za vi siromaštva pletiva u batudi).Ili da ih pivaju u verši.
    A ako se pojavi onaj koji je bogatiji i sa pletivima,i tu se poklopi prava zijada-alal mu vera.Naravno u batudi.
    I zato i ja ovim putem pozivam g Selaka,jer cijenim njegovo mišljenje ,znanje i trud(iako se ne poznajemo),da se uključi,jer nema opasnosti da će zijada prevladavati pletiva,jer sve ove dobre zijade za koje sada znam,ti tići bi bili diskvalificirani u 2. minuti.
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic uto 10 kol - 19:39

Ja mislim da bi Marin trebao otvoriti karte pa da Koce i Marin predloze nesto zajednicki.
    Onda bi taj prijedlog predlozili dole poznatim mestrima i too je tooo.

Jer ipak vi pravite standard koji bi trebao da se koristi u Splitu tako da je besmisleno da se predlazu neki zajednicki standardi scratch
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 10 kol - 20:59

zoranV je napisao/la:
    Miljenko je napisao/la:
    zoranV je napisao/la:Miljenko,sam kažeš da nisi grdelaš,prema tome ,kakav god da bude standard ,tebi je sve jedno,sve šta bude napisano ,u praksi ti možda nećeš čuti.Pravi grdelaši će dobro znati šta se pjeva i šta treba da se pjeva,tako da će njima biti lako ocjeniti pticu.Ali bez obzira ,o ovoj se temi već šamara petnaestak dana ,a niste se pomjerili sa mrtve točke.I kakav god standard donese ,nekom neće odgovarati.I kad se donese standard,opet ljudi neće donositi ptice na takmičenje,jer im neće odgovarati standard.A kako mi se čini ,to se već sad vuče svatko na svoj mlin.Ljudi razglabaju o standardu,a u podsvjesti im je ono šta imaju u kući.Ako je standard bio napravljen,a Marinu se nije bilo nešto sviđalo,znači odmah - NE VALJA STANDARD? Hmmmmmm!!!!!
    Usput da kažem, razgovarao sam sa par ljudi ,koji ne vide kraj u ovoj diskusiji, a volio bi i da se ukljuljuče i ti ljudi i kažu šta misle(ISKRENO) .
    Ja znam da će ovaj moj tekst nekog povrijediti,iako mi to nije namjera,ali sam siguran da ću poslije ovog teksta odkopčati tipkovnicu i kompjutora Very Happy ,ali moram još samo ovo reći,a vi PROMATRTAČI - GRDELINAŠI mi recite da li sam u pravu???????
    Prije 10 godina su vrhunski grdelaši pokušali napraviti listu standarda pjeva (a da napomenem ,tad su svi imali po dva i više grdelina koji su tako pjevali - po nekom standardu) i nije im pošlo za rukom,a uložili su truda i truda,a sad ljudi koji ne znaju šta je verša ,a šta batuda ,oni žele da nešto naprave . I ja kad im kažem da se posluže gotovom listom,samo da se doradi ,njima je to smješno.

ZBOGOM PUČANSTVO

Zorane, najlakse je solit pamet bez soli, ili ti ga ...perem ruke a vi se je...

Miljenko,šta ti to znači soliti pamet bez soli??? Ako misliš na pjesmu,ja sam više stavio grdelina na forum ,koji su bolji od mnogo drugih ,nego što si ti imao u kući.A ja sam zaboravio da ti prestavljaš Hrvatsku u USA,pa si fin,a mi loše to predstavljamo,kako si ti to nedavno napisao Bizaru.Ja sam stavljao ptice i zbog komentara sam ih se rješavao,a kad sam obišao te koji komentiraju,ja sam shvatio da sam davao vrhunske.Ja sad nemam ništa i zbog toga težim da se napravi standard i da krenem u tom smjeru . Samo da napomenem,standard trebaju praviti ljubitelji ptica(štiglića). Oni koji ih drže iz ljubavi i za sebe,a ja sam jedan od tih.Onii koji prave standard za prodaju ,to je već nešto drugo.

Eumox, ti kažeš da voliš eksplozivnu ziju,a ja volim ispravnu,tu je razlika između nas.

A sad evo malo mojih koji ne valjaju,a sad vi stavite vaše