Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+40
DjordjeVet
grdelin-omiš
Renato.M
CASPER
karlo
xyz
Merlo
lord189
jere
japirko1
bivanzg
toni69
DOMO
zvrcko sen
ssarava1
bocka
ticar
krnjolac
Dax BG
vlado
kreso
PESTI
faganel
Dean
trava
krstokljun
zoranV
komiza
koce
saso78
crv
malinois
zadranin
baltic
Sina BL
Dadoni
Miljenko
Carduel
brabus
MARIN
44 posters

ŠKOLA PJEVA

zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

ŠKOLA PJEVA - Page 16 Empty Re: ŠKOLA PJEVA

Postaj by zoranV čet 22 srp - 15:49

Samo mi nije jasno ,zašto se ne napravi ocjenska lista PJEVA GRDELINA,ocjene se pozitivne i negativne ture i onda se vidi šta tko ima.S tim da se ptica snimi ,najmanje 5 minuta,jer mi svi uhvatimo 1 minutu,kad ptica zapjeva i baci 3-4 batude.Za početak se možemo poslužiti ocjenskim listama iz Srbije ili Makedonije i dodati š-ta oni nemaju ,a mi imamo ili izbaciti što nam ne treba.Čuju se pozitivne ture ,kao i negativne i ocjeni se ptica i to je to.
    krstokljun
    krstokljun

Broj postova : 1676
    Registration date : 01.11.2009

Postaj by krstokljun čet 22 srp - 16:23

STANDARD PJESME, OCJENSKA LISTA,
    nacitat cemo se mi jos postova sa svadjama, prepucavanjima, podje...... isl, dok se ne dogovorite oko toga sto treba da stoji u tom standardu.
    On nije prihvatljiv jer dok ga nema svi imaju najboljeg, a kad ga usvojite bice samo jedan najbolji.
    Ovako postoji prostor za rasprave, za klanove za mnogo cega.
    Nisam zelio nikog nervirati niti uvrijediti, jer se ne razumijem u pjesmu stiglica, tako da ne podrzavam ovog ili onog stiglica.
    Samo kao clan ovok foruma, citam i dajem neutralni komentar na svakodnevna prepucavanja oko toga ko ima najboljeg.

Veliki pozdrav
    Very Happy
    krstokljun
    krstokljun

Broj postova : 1676
    Registration date : 01.11.2009

Postaj by krstokljun čet 22 srp - 16:28

Kad sam vec dao sebi za pravo da u ovoj temi nesto kazem, dacu sebi za pravo da kazem sto mi se dosad od pjesme stiglica najvise svidjelo.
    Kad je prije 15 dana Zoran V bio u CG, u njegovom telefonu stoji snimljena pjesma koja mi se dosad najvise svidjela, neznam ciji je to tic, njegov ili nekog drugog vlasnika, zaista neznam. Mozda nam Zoran postavi snimak te pjesme.
    Pozzz.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 22 srp - 19:01

[quote="krstokljun"]STANDARD PJESME, OCJENSKA LISTA,
    nacitat cemo se mi jos postova sa svadjama, prepucavanjima, podje...... isl, dok se ne dogovorite oko toga sto treba da stoji u tom standardu.
    ---------------------- ODGOVOR, toga nema,MOLIM nemojte biti "utopisti" , to je čista UTOPIJA. Molim pročitajte što sam već rekao, (ponavljam da je Čudina to htio, pošto pametan čovjek ulazi u jednu sferu-znanost, i htio je postaviti standard-pravila igre. NE nemože. Ti si Čudina "glamac",a to je glupa riba koja se lako hvata na udicu). Shvatite da to netkome ne odgovara (već sam spominjao kozmos i kaos).Moj skromni savijet je ne trošite riječi oko DOGOVORA-STANDARDA, jer dogovora nema i ne smije ga biti.
    - Ne samo to(dogovor-standard), politika je i taktika uništi SVE ,na samom startu na početku sve negiraj, uništi i samu POMISAO oko neke "male organizacije-druženja", a to je bila naša skromna namjera da se barem od nečeg počme, a to je Splitsko natjecanje u pijevu grdelina( već smo imali 3.)
    - Znate kako nas je gospodin Koce nazvao, da smo "Radošić korida", a to znači primitivna seoska borba bikova u Dalmatinskoj zagori, i maximalni bojkot nedolaženje na natjecanje.
    -Bez svađe, bez prepucavanja, smireno i kulturno pitajte gospodina Kocu, zašto nije nikad došao na navedeno natjecanje? Zašto mu to ne odgovara? Zašto on ne napravi-organizira bolje natjecanje-druženje, ja se odmah prijavljujem? Zašto je zagovornik totalnog kaosa?
    -Zorane V, vjeruj mi da mi imamo splitsku ocijensku listu koja je jača od drugih, mislim da griješiš kad kažeš da trebamo za početak posuditi tuđu, nisi razumio poantu pisca: NIKAKVE,ocijenske liste i standarda i dogovora NE SMIJE BITI.Ne smije se doći do liste.
    P.S.
    -Zbog gospodina Koce sam već dobio dvije opomene, (nikog ne optužujem, na nikog se ne žalim da me krivo ne bi shvatili), htio sam reći, da navedeni gospodin u ovom slučaju nije skroz kriv.Znači nije Koce kriv zbog nepostojanja liste, on je samo jedan od mnogih.
    -Krivo je sunce. Da obijasnim, tamo gdje nema sunca Njemačka-planina Herc, odmah su se dogovorili prije milijon godina, u Belgiji dolina Malino, isto tako. A što je s Španjolskom(koljevkom kanarinaca), e to ne može tako, puno sunca, zato napravili standard za Timbradosa tek 1974. godine je priznat(ako sam koju godinu pogriješio isprika).
    Ne zezam se , naučno je dokazano da utjecaj sunca na kožu, hormon melanin, impulsi u mozak.....nema dogovora.Navedeno sam citirao iz predavanja Petra Bokuna.
    Uvijek će se u njemačkim planinama lakše dogovoriti oko nečeg nego na Siciliji sunčanoj. U svijetu nema tvornice-proizvodnje (bilo čega) ako imaju puno sunca(izuzetak Malezija). Ponavljam standarda( SUNCE=SVAĐA) nema ,a nije samo Koce kriv( Koce nemoj se sad umisliti, vidiš da sam te počeo i hvaliti, Jogi ne smiji se). Pozzz
    grdelin-omiš
    grdelin-omiš

Broj postova : 40
    Registration date : 04.10.2009

Postaj by grdelin-omiš čet 22 srp - 20:38

ooooo vratija se gospodin sopta ljepi pozdrav i još ljepši pozdrav moderatorima!!!! nisam ni sumlja da bi neko drugi mogao iskomplicirat postove osim vas!! ima san priliku slušati pticu iz vaše škole(fakulteta) i znate kako se u nas kaze ( da ga macka nosi nebi reka pujs) i usput još se čeka vaš video pa da svi čuju. P.S rekla mi je jedna ptičica da vam je uspio hokus pokus antibiotici probiotici......

da ne ostanem kratak šta se tiče ovih videa dobra ptica je ptica koja čoviku leži u uhu i znamo svi sta se traži ali dok se ne donese standard uzalud se prepucavati a po svemu sudeći taj standard će doc kad se prestane komplicirati kao što znaju neki ovdje!!! pozdrav cat
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 22 srp - 20:56

bizar.zg je napisao/la:
    markoxp je napisao/la:Opet ja mislin čiji tić valja neće bit na forumu....... Laughing
    ----------------------- Marko, ne mora značiti,moja najveća greška da ne snimam svoje ptice, svatko ima nešto što jednostavno ne voli. Ja sam najveći mazohista-zaljubljenik u ptice, cijelo se ljeto nisam okupao dva puta, a imam kuću na moru, ali pticama, jer imam mlade konstantno od svibnja mjeseca, dajem svako dva sata špricu(ručno hranjenje), znači nešto mi je teško, a nešto nije, tko će sebe razumijeti?
    -Naveo bih da imam staru VHS profesionalnu kameru te novu s memor.karticom , ali nisam nikad snimao, velika moja greška.
    -Marko vidim da si iz Solina, do mene do TTTS ti je pravac tri trake, brza cesta, za pet minuta si kod mene, pa vidi "rodilište"(radni naziv), imam ih dva tzv.Ljetna rezidencija i zimska rezidencija(trenutačno devet ženki ili leži ili hrani mlade). Ne trebaš žuriti, ako dođeš za dva mijeseca, znači 15.o9. ove godine, vidjet ćeš mlade ptice kod mene, dobrodošao si.
    -Zvao sam već Brabusa da snimi, ali je pun posla ne javlja se ni na forum.
    -Ali Marko da se predstavim, mi smo grupa, četvorica puštamo isti CD,s podijeljenim zadacima,svatko radi ono što najbolje zna i može,sve su ptice svačije, na istom smo projektu, isti nam je cilj.....npr.ja sam izlegao(ručno othranio) mlade baštarde, a niti jednu nemam kod sebe na "aparatima", sve moje baštarde idu drugome na školovanje, u mene su samo mladi( SVI ručno hranjeni i PRSTENOVANI s 2,7mm) grdelini.
    -Marko, ako poneseš kameru, možeš snimiti ("fakultet"za školovanje grdelina mi je 4.kilometra dalje, u mojoj kući)one mlade ptice što je Brabus napravio, u svibnju, na Video, bilo ih je 22.komada, bilo bi dobro da razbijemo sumnje glede smrtnosti-stručnosti-znanja-ljubavi-zalaganja-uvijeta-nedoumica...da se napokon predstavimo u pravom svijetlu(tko zna možda imaš nešto i naučiti, mene je naučio Čudina Ž.-a njega Uroš Pavić).Nema teorija-priča, sve se osobno uvijeriš,vidiš i diraš.
    -Bez provokacije,sve u svrhu EDUKACIJE,( bogatstva foruma) ovaj forum ima cca 5oo članova, tko ima uzgojnu sezonu parenja ptica godišnje 11.mijeseci? Tko ima desetke ručno othranjenih (grdelina-baštarda) ptica? Pozzzzzzz

Svaka cast prijatelju,dobro govoris,samo ovde je sve nekako klimavo,jedan govori jedno drugi drugo,jedan da to moze jedan da ne moze...pa zato je najbolje uzet stvar u svoje ruke i probat sam...ja bi volija ucit od starijih i onih koji o pismi grdelina znaju,jer ja iman volje i sve bi ucinija...al jebiga sve se izgubit da priko noci,tako u mom slucaju.....
    vlado
    vlado

Broj postova : 856
    Registration date : 22.01.2010

Postaj by vlado čet 22 srp - 21:01

Evo ja bi zamolija moderatore da postave jednu anketu u kojoj bi svi članovi mogli glasat i dat komentar da li su za postavljanje standarda i zašto a ako nisu takođe zašto smatraju da nam to ne teba.
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI čet 22 srp - 21:21

Lako je listu napraviti, svakome su na mobitelu čiste batude bogatih i raznovrsnih pletiva a i dzijade su vrlo dobre do odlične ,nijedan ne strila na kraju ili ima strile unutar batude pa ih se broji pod taktove .
    Čak i verša ako je čista svi bi rekli ,,bolje da je tako,, Very Happy
    Na forumu treba biti diskusije ali ne kroz uvrede ili omalovažavanje tudjeg truda ,rada , ..
    Gotovi grdelini ili djelovi njihova pjeva su idealni za diskutiranje .
    Netko možda i stvori dobru pticu ali nemože je usmjeriti u pravo vrijeme na kvalitetnu batudu , sav trud pada u vodu za trenutak.
    Basketball
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 22 srp - 21:46

Grdelin-omiš, i tebi ljepi pozdrav i još ljepši moderatorima.
    -Već sam Marku ponudio svoja širom otvorena vrata:...da razbijemo sumnje glede smrtnosti...nema teorija nema priča.....
    Ali evo izgleda da (se tebi priča)tebi trebam ponoviti.
    -Molim te postoji li neki treći način da te razuvijerim, samo reci.

-Marko, ako poneseš kameru, možeš snimiti ("fakultet"za školovanje grdelina mi je 4.kilometra dalje, u mojoj kući)one mlade ptice što je Brabus napravio, u svibnju, na Video, bilo ih je 22.komada, bilo bi dobro da razbijemo sumnje glede smrtnosti-stručnosti-znanja-ljubavi-zalaganja-uvijeta-nedoumica...da se napokon predstavimo u pravom svijetlu(tko zna možda imaš nešto i naučiti, mene je naučio Čudina Ž.-a njega Uroš Pavić).Nema teorija-priča, sve se osobno uvijeriš,vidiš i diraš.
    -Bez provokacije,sve u svrhu EDUKACIJE,( bogatstva foruma) ovaj forum ima cca 5oo članova, tko ima uzgojnu sezonu parenja ptica godišnje 11.mijeseci? Tko ima desetke ručno othranjenih (grdelina-baštarda) ptica? Pozzzzzzz[/quote]

p.s.
    -Glede snimanja već sam rekao da sam zvao Brabusa....iako ne znam koji video čekaš.
    -Glede "fakulteta", ako je prije 50.godina u gradiću Vlasina SRB, Aleksandar Didić osnovao fakultet za školovanje kanarinaca pesme, zašto ja i Čudina nemamo pravo osnovati (poslije pedeset godina) fakultet za školovanje mladih grdelina.??
    -Ako smo tebi uzeli ideju molim te izvini,jesi li slučajno ljubomoran ( što u mene sve leži...što mi sezona traje 11.mj.).Ako sam te nečim uvrijedio nije bilo namjerno.......možda Marko u tebe može vidjeti više, možda da ti pozoveš.... ne znam gdje je problem???
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv čet 22 srp - 22:05

bizar.zg je napisao/la:Grdelin-omiš, i tebi ljepi pozdrav i još ljepši moderatorima.
    -Već sam Marku ponudio svoja širom otvorena vrata:...da razbijemo sumnje glede smrtnosti...nema teorija nema priča.....
    Ali evo izgleda da (se tebi priča)tebi trebam ponoviti.
    -Molim te postoji li neki treći način da te razuvijerim, samo reci.

-Bez provokacije,sve u svrhu EDUKACIJE,( bogatstva foruma) ovaj forum ima cca 5oo članova, tko ima uzgojnu sezonu parenja ptica godišnje 11.mijeseci? Tko ima desetke ručno othranjenih (grdelina-baštarda) ptica? Pozzzzzzz

p.s.
    -Glede snimanja već sam rekao da sam zvao Brabusa....iako ne znam koji video čekaš.
    -Glede "fakulteta", ako je prije 50.godina u gradiću Vlasina SRB, Aleksandar Didić osnovao fakultet za školovanje kanarinaca pesme, zašto ja i Čudina nemamo pravo osnovati (poslije pedeset godina) fakultet za školovanje mladih grdelina.??
    -Ako smo tebi uzeli ideju molim te izvini,jesi li slučajno ljubomoran ( što u mene sve leži...što mi sezona traje 11.mj.).Ako sam te nečim uvrijedio nije bilo namjerno.......možda Marko u tebe može vidjeti više, možda da ti pozoveš.... ne znam gdje je problem???
    [/quote] sunny sunny sunny Sami ste naveli da je u suncu problem.Niste se smijeli prekomjerno izlagati. Volio bih da se glede ovih vaših istupa izjasni Željko Čudina.Prečesto spominjete njegovo do sada cijenjeno ime i smatram da mu time pričinjavate štetu.
    DjordjeVet
    DjordjeVet

Broj postova : 448
    Registration date : 11.06.2008

Postaj by DjordjeVet čet 22 srp - 22:42

Carduel, mozes li da uradis zijometarski snimak ove zijade?