by Gost uto 3 kol - 21:08
Neznam,puno toga u svezi sa ovim mi je u glavi da ne bi stalo u knjigu,a kamoli u par postova tu.Pa normalno da tica mora bit sklona batudanju kad je doba od toga,to se podrazumijeva,i da upotrebljava što manje prljavštine(ako je moguće i ništa).
Tija san nešto napisat u nekom drugom kontekstu,ali kad san vidija onu ocjensku listu šta je stavija bizar,izgubija san volju za tom idejom.Tamo san vidija da su trrrrr,frrr,krrr,čača,pozitivne ture čini mi se u zovu.Ma daj.......
Je ,razlike su čini mi se prevelike,ali bi trebalo napravit neki kompromis za donijeti nekakav standard.
Jer kako je god normalno da tica u neko doba godine verša,tako je normalno da u 6 misec bude u topu i da batuda.Ako to nije tako tu nešto nije u redu ili sa pticom,ili radom sa njom,ilio sa gazdom tice(čitaj neadekvatan rad),a ta tica ne može biti dobra(prema našim kriterijima).
Znači stavit ticu na brokvu,recimo 10 min,i ako tice tu samo verša,to mora bit crveni karton,isto tako ako učestalo šporkaje bilo di(ne samo u batudi),također(e to može ispravit samo impresivna batuda ,sa onomatopejski izraženim pletivima i dobrom zijom).
Teško je to ovako pišući objasniti.
Po meni sve one ture šporkarije(trrr,krrrr,frrrr,črrrr,đavđav,đov,čačača,cjacja,cacaa,čaučau tttrci itd. )čim je spomene,bilo di(ili u zovu ili u batudi,a tu posebno),moraju nosit negativne bodove,i samim tim ako je nešto učestalo,odrediti određeni broj bodova za diskvalifikaciju,i ćao bambina.
Kako god treba kaznit te ture ,naravno da teba nagradit i dobre,npr. pletiva,čista,zvučna,onomatopejski izražena,što više njih to bolje,sa naravno što više slova u svakom pletivu,i naravno na koncu zijadu(dužina,boja ,luk,izvedba).
Podvuče se crta,zbroje bodovi,ako tica nije ranije diskvalificirana zbog učestalih pogrešaka,česte greške u batudi,da ne govorim stalne,kao i nastavci poslije zije.
Verša da,ali ona bi trebala biti manje bitna(tako je kod nas),ali bi bilo poželjno da je što čistija.
PS
Po meni ,na ovaj način ocjenjivanja,tice koje trljaju li ga trljaju,niti batudaju,a imaju dobru zijadu,bi brzo bile -aut.
Nadan se da san makar malo pomoga