koce je napisao/la:Pa valjda vam samo "uho" govori što nije lipo.Strila,trrrrr,čvrrrr,zvrrrrr,još kad doda trrrrrrr vrđi,falša zijda,bli bli vrđi,trzi,vrzjo,cjacjavanje + falša zijada itd,itd.
Slova R,Ž,Đ,Č,su uglavnom negativna,a posebno slovo R,koje nigdje nije poželjno,pogotovo u zijadi.Zato vam i govorim da bi batuda trebala biti osnov standarda.Uredna čista batuda,odvojena od verše.Kad se ocjeni tih par batuda,tada se ocjenjuje verša(ako je ima).Ako grdelin ne može u lipnju iz verše okrenit na par batudi,onda nije za ocjenjivanje.Vinko je u pravu,standard treba da bude visok,ko Blankina letvica,pa će se ljudi truditi.Malinois odlično govori,treba biti rigorozan u postavljanju standarda,ono što nevalja nevalja.Jedno je druženje,slušanje grdelina uz bržole i gitaru (ja sam uvik za to),a drugo su natjecanja po standardima.Miljenko kaže da neće biti grdelina za pokazati po takvim standardima,pa neka.Može li Jadran iz Supetra u ligu prvaka-ne može.Kad se već to radi neka bude na nivou,neka buduči prvak bude pravi prvak,koji slavi batudama,a ne da ga se treba molit da se ostavi verše.Pišljive tri batude koje bi grdelin morao spojiti sam predložio kao prag za diskvalifikaciju pri natjecanju,zar stvarno mislite da je to puno?
- Koce, ne možeš po sebi(nama) suditi.Ti si tu expert, ali ima stvarno na forumu početnika da ja dobro rekao Vinko A jojjjj.
-ALI, mislim da se to može riješiti lako, evo kako su to riješili Španjolci, sve vidljivo, sve za prvi razred-početnike, onda nema nedoumica-pitanja, molim otvori link:
https://2img.net/r/ihimizer/img571/6994/scan0006p.jpgovo je samo dio teksta iz : "Explicativa canto jilguero campero de Madrid",ali to nije sve ( Petsi je nedavno napisao da je već puno toga rekao na temu "standard", te ja budem malo slobodan i tri dana čitam samo ovaj forum-41.str i druge vezane teme), te gle čuda nađem na STANDARD PJESME, post.br.2 http//www.slavujar.com/pages/pesma (MOLIM da netko-tko zna, navedeno ovdije stavi)
istu stvar, po meni vrhunska ideja, koja je na žalost zanemarena.
-Koce na ovom forumu je bilo do sada dosta pokušaja da se napravi standard, mislim da je trenutačno sazrila situacija, mislim da je trebaš iskoristiti, da budeš zapamćen u "tičiji" koji je NAPOKON napravio (ili pomogao ) standard grdelina.
- Već si(davno) rekao da ću ja biti zapamćen u tičiji kao jedini kojem je kanarinac se uhvatio u mišolovku, hahahaa...ali neka.
Eto ti prilike, svi su ZA, već si rekao da ćeš žrtvovati godišnji...peglaj, svi ti pomažemo.
p.s.
U veliku voljeru mi je povremeno ulazio miš, te ja uzmem cijev od 1/2 metra i stavim u dno cijevi mišolovlu, a glupi gloser kanaricac, se kao miš uhvatio u mišolovku, ušao u dno cijevi kao pantagana.