Carduel je napisao/la: bizar.zg je napisao/la:
****POMOĆ forumašima(prvenstveno Sina BL i Carduel), već dva dana hoću staviti na forum ,DVD koji sam kupio u Španjolskoj, isti košta 35.E, zove se EL silvestrismo, "pijevanje+natjecanje+obrazovanje",po meni nije baš nešto, ali možda netko nađe nešto......
Pozdrav Bizar.zg!
Na DVD-u se nalazi film koji je u .VOB formatu i taj format treba kovertirati (pretvoriti) u .FLV (Flash video) kojeg možeš podignuti na recimo Youtube. Da bi to mogao napraviti treba ti konverter iz .VOB-a u -FLV. Treba voditi računa i o veličini izlazne .flv datoteke jer Youtube podržava koliko sam uspio podržati 1GB videa. Ukoliko se radi o 20-ak minuta videa onda mislim da ne bi trebao biti neki veliki problem s veličinom flv datoteke ali isto pripaziti na izlazne postavke (veličina slike, kompresija) u programu s kojim budeš konvertirao.
Pozzz
P.S. Molba svima koji ne žele svoja iskustva u školovanju mladih napisati na forumu da se "ugrizu za jezik" kad provociraju druge koji žele pomoći svojim iskustvom bez obzira da li je ispravno ili ne. Tema je krenula nekim mirnijim tokom ali pojedinci ponovo žele je zamutiti. Ljudi šta vam je!? Šta dobivate s tim ako nekoga provocirate? Mislim da ima više zadovoljstva u nekim drugim stvarima ali... Pozzz
Kad san se već raspisa i tebi ću odgovorit(dok mi ne sidne ručak i ova dva gemišta šta san ih popija,taman dok zapalin koji španjulet).
Dobro si reka bizaru,izripat dvd na comp(ima besplatni DVD shrink),kada ga izripuje tada ga konvertirat u neki drugi format(sažme datoteku,da bude manja),može i flv.
Pun je internet besplatnih video konvertera(upišeš u google).Dignut na youtube(prethodno otvorit račun,free).
A šta se tiče učenja mladaca,koce je sve lipo objasnija,i to je uglavnom tako,on je naveja razloge zašto zadnje mlade ,i to je tako,ali u svemu tome nema pravila.
Ja uvik govorim da je jedino pravilo u ovom našem hobiju-DA NEMA PRAVILA.
Jer nijednom ne piše na čelu kakva mu je genetika i kako će prihvatit ponuđeni mu pjev,tu je najbitnija ona uvriježena poslovica,da se je bolje rodit bez neke stvari nego bez sriće.U prijevodu ,odradiš sve kako triba,školski,i mladci iz "pravoga" mista ,rana selekcija ,i sve ama baš sve,i opet ništa,i uvik se pitaš di san falija,
a onaj šta san mu da dva mlaca(iz istog mista odakle i moji,isti put ul....),pa mu ispadne bolji od mojih (sam od sebe),ji su bili sa dobrim učiteljem(koji je iz istog mista).Ko je sritan nije gladan ni na onom mistu di je bizar stavlja tića(sorry bizar,pa si mi opet napamet,kad san tija napisat to misto).
Jedan od boljih mojih tića je (prije 7-
godina je bija iz prve kovade,kraj kuće mi.A inače nisan ostavija tić najbliže,100km(kao di su dobri ćaće,i di su kao "prava" mista).Prepoznat na vrime ,sklonjen,i poslije sve ostalo...snimljen ,cd ).Zna pesti o kom se tiću radi.Znači tu ti pravi odgovor neće niko nikad dati.Onaj ko govori da to sve zna,taj je bahat,"sveznalica", a ja taj nisam.A lipo je koce reka da uvik razbija glavu,i to tako je..Uvik se griješi.Ja sebi priznan da san nekad bolje tiće pušta nego ostavlja,jer ih nisan ima strpljenja "čekat".Skoči ti tlak u momentu ,otvoriš vrata ćibe.....i mumljaš(.... mater njemu i onome trrrrr),a nakon par dana on vanka piva bez onoga trrrr.
Znači sve to šta san naveja kao i prepoznavanje trenutaka,intuicija u svim periodima,sve je to važno....ma sve je bitno,i to sve radin na osnovu prethodnog svog iskustva,kao i grešaka ,kojih je bilo i kojih će biti(samo se nadam da neće;samo se ti nadaj budalo).
Ukratko,nećeš mladcima "ponudit"(bar ja neću),tića koji je katastrofa u verši,a jak na batudi,ponudit ću ga u najboljem izdanju,ili obrnuto ,ako je tić jak u verši,a kako se diže krati ziju,fala bogu da ćaš ga tad micat ća,ili ako je mladac u nekoj fazi nadiša učitelja-miči ća navrime.Znači ja vatan najbolje od onoga šta mi tica ima u određenoj fazi.Kako god kad radimo sa cd-ovima režemo ono šta nevalja,ja sa tićima vatan ono šta valja,sklanjan ono šta(i kad ) nevalja,jer neman idealnog učitelja.A i unaprid znan da ako tog ..ronju sa prljavon veršon držin cilo vrime sa mlacima da će najprije uvatit njegova ..anja,jer in je to najlakše,a poslin kad se taj stari digne na batudu sa dobron zijom naravno,za mlace je već kasno.Triba svašta radit.Rad sa njima triba prilagodit onom šta imaš i šta oćeš.Idealno bi bilo da imamo učitelja koji je i u verši jak i da se lipo diže sa mladcima,a ko to danas ima.
Znači generalnog pravila nema,okvirno je koce sve lipo opisa,a za sitnice(koje život znače) mi moramo stalno biti tu(što zahtjeva vrime,iskustvo i strpljenje(kojeg ja prvi neman baš u izobilju).Ovo troje šta san naveja bi tribalo uvik imat,to je pravilo jedino.Jer ovo je toliko zajeban "sport" da sitnica upropasti cilu godinu.
Eto ja se dobro raspisa bogami(a biće se malo zaželija,a i dok me držalo vino šta san popija za ručkon,jer inače neman volju pisat).Zato svaka čast Marinu,bizaru i koci,imaju volju pisat a i znaju materiju.A ja sad napisa cilu "kobasicu",a nisan reka ništa.
Ajte pozdrav do idućeg puta,iden sad iskoristit ovu ladovinu za koju ćibicu napravit.
ps
ma kako ono gori umisto broja osam,di piše sedam -osam ,uvik mi oni smješko "osvane"