by Gost ned 18 lis - 23:45
Merlo je napisao/la:Evo i jedan mali primjer kako covik sa jednom jedinom ticom koju posalje na drzavnu izlozbu postane i prvak
http://www.dkb-online.de/DM2009/DM2009/MCE/MCE_SIEGList.pdf828290 C - SKL 28 Eimzel Mutanten 1. KNR Pkt.
1 . 23.098.007 Suljic, Suad Stieglitz sonst. Mutantan 1921 92 DM
Ovo je bilo na drzavnoj izlozbi u Njemackoj 2009e
Covik rodom iz Zenice koji drzi i uzgaja grdeline u primacoj sobi
prvak,sa kojom pticom i koliko je bilo istih ? bilo ih 1000 i on sa jednom osvojio 1 mjesto, moguce je, pa i na lotu
skoro svake subote neko dobije 6, eto igraj i ti Merlo pa nas obraduj ako sta bude,kad je tako lako.
Covjek iznad Suada izlozio je ahate i pobjedio,to stoji, kod Suada nestoji koju je mutaciju izlozio, mozda neku rjetku i po tom kriteriju u tom rangu pobjedio ... npr. albino, blanko, i mutacije u smjeru ekstremnog eumelanina koje se rjedje uzgajaju i ljudi ih izbjegavaju zbog osjetljivosti ... ? (jer kod njega stoji Stieglitz sonstige Mutanten,znaci ostale mutacije,a koje? i dali je uobste Major ili c.c mutacija,koje opet ima manje u uzgoju i manje konkurencije)
Opet,da me se pogresno neshvati,ko ima dovoljno vremena za pripremu i odlazak na izlozbu i takmicenja,to je lijepo
i nebitno je dali ce se nesto osvojiti. Ja sam za,i nemam nista protiv toga,ali mi to nije glavni cilj u uzgoju,vecinu koje poznajem i mjenjam sa njima,imaju odlicne kvalitete,niko neide na takmicenja kao takmicar,nego samo kao posjetilac,pa i ja sa njima i nemam problema sa tim.