zoranV je napisao/la:Prijatelju,Rama je za druženje,a ptice su samo izgovor
Prijatelju, vezano za druženje , feštu, harmonikaša, posjet jezeru, gostoprimstvu... tu skidam kapu, stvarno ste dobri.
Kod nas ti je druga situacija, prošli put nas je bilo 11.natjecatelja, većinom su to ljudi u godinama ( g.Mikas iz Omiša ima preko 80., g.Dvornik -prošlogodišnji pobjednik,oko 70.godina.....)
Htio sam reć da je drugi pristup, pojede se pečeno,( mora biti žensko kozle ,težine prije pečenja max.13.kg)popije koja čaša vina, malo se družimo i to je to.
Inače napominjem da je naše natjecanje prijavljeno ornitološkom u ZG.
Vezano za "javno" objavljivanje, kome objaviti, kako, preko novina, oglas......ponavljam da smo samo nas dvojica na forumu. .....kako rješiti problem oglašavanja??? Stvarno ne znam.
Još napominjem, da imamo ocjenske liste, i da svatko ocjenjuje sve ptice (osim svoje), sistem se pokazao dobar, jer nema odstupanja u krajnjem zbiru bodova.Nemamo "vanjske"suce.Ptica pjeva 1o.min, na brokvi.
Molim ovo nije javni poziv, reklama, ali tko ima volje doći je dobrodošao. Npr, pola Kalaharija dolazi svake godine, a pola Kalaharija niti da čuje????? Tko će nama ugoditi..........Tko ima volje doći naći će razlog i obrnuto, tko nema volje doći naći će stotine mana, mi se barem tudimo.
Prve godine je pobijedio z.Radosavljević iz Omiša, druge neno iz Zagreba, treće Dvornik iz Splita, mislim da nismo (barem po pobjednicima) baš sakriveni i tajni. Pozzzzzz
ps.
Nešto mi je riknija kompjuter, pa ću poslije poslati "standard" po kojem se ravnamo. Molio bih ako netko ima bolji (standard, uvjete ocjenjivanja...)neka ga postavi. Unaprijed hvala.