+77
kovac rupa
emirgrdelin
Chakala
Sokoly
zako
picolet
skopski slavejar
vrabac
toni mostar
mipticar
gramofon
angelo
skopski maestro
Darko
euzebio
Renato.M
echeberija
zijada
zoke007
tomi.st
bizar
ziko
veso09
Dadoni
DjordjeVet
Vrbanja
DAMIAN
Merlo
ticar
danijelvr
pippo
bocka
dr.nenad86
Boban NA
Drago_Nin
toni69
refa95
damir64
Dean
seadriver
komiza
IGOR 72
Siskin
krstokljun
Ad3l
grdelin-omiš
zvrcko sen
zadranin
aurora2000
Miljenko
Dax BG
ssarava1
saso78
krnjolac
mutacija
Dule
crv
vlado
Said_the_great
branimirf
Carduel
ikayke
lord189
zoranV
antonio
many
PESTI
malinois
kreso
riberi
MARIN
baltic
brabus
plafonko
Sina BL
Santa
zoran ptice pjevice
81 posters
TAKMICENJE PIJEVA STIGLICA
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°701
Re: TAKMICENJE PIJEVA STIGLICA
Samo da naglasim -Ima dziju,ali nema prsten
- Post n°702
Svi oni koji imaju sluha za glazbu,ako primjete da Prsan nekad preskoči koju notu,ja bi ih molio da prešute. Ma,svira on dobro,ali ako popije koju više- brza,a ako ne popije- onda šteka
- Post n°703
A sad evo još snimaka
- Post n°704
- Post n°705
- Post n°706
poslušajte sad jednu izjavu od mog Prsana,legende
- Post n°707
U CENTRU VODE,OTOK-MAJKE TI BOŽIJE
, da ga nema,trebalo bi ga izmisliti,
- Post n°708
A sad evo i za našeg Bocku i ostale naše Makedonce,samo harmonika mu nije naštimana
- Post n°709
A sad evo i za našeg Bocku i ostale naše Makedonce,samo harmonika mu nije naštimana
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°710
Prsan vam je legenda.Ali roka mandolina nije za nas Makedonce
- Post n°711
Upssss
baltic- Broj postova : 779
Registration date : 22.08.2009
- Post n°712
zoranV je napisao/la:U CENTRU VODE,OTOK-MAJKE TI BOŽIJE
A U CENTRU OTOKA LIVADA MAJKE TI BOŽIJE
IGOR 72- Broj postova : 18
Registration date : 11.03.2010
- Post n°713
svaka cast za harmonikasa ali ima puno lepih Makedoskih pesama (ova nije Makedonska)
- Post n°714
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°715
Zorane moram se zahvaliti u ime svih makedonaca koji su na ovom forumu, vidim da nehotice si poručio pjesmu koja nije makedonska ali ipak harmonikaš je iyvuko se sa drugom pjesmom koju nažalost nije znao original otsvirati.
Bitna je pažnja i to da niste nas zaboravili.
Ako bog da zdravlje možda čemo iduče godine da dođemo i mi iz makedonije pa da skupa sve to proslavimo.
evo jedne stare makedonske pesme https://www.youtube.com/watch?v=UV6k5q0cleU
Pozdrav Bocka
Ako bog da zdravlje možda čemo iduče godine da dođemo i mi iz makedonije pa da skupa sve to proslavimo.
Pozdrav Bocka
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°716
bocka je napisao/la:Zorane moram se zahvaliti u ime svih makedonaca koji su na ovom forumu, vidim da nehotice si poručio pjesmu koja nije makedonska ali ipak harmonikaš je iyvuko se sa drugom pjesmom koju nažalost nije znao original otsvirati.
Pozdrav Bocka
Pozdrav Bocka, ovo je jedna od prvih koju sam slušao!
https://www.youtube.com/watch?v=SeNlLiuz0TU
Uvijek sam se divio makedonskoj muzici, čistoći u njenom izvođenju, neparnim ritmovima (5/8,7/8,9/8,11/8,) koji pokreću, itd..
P.S. Ne razumijem baš makedonski jezik pa nisam na čistu što je tema ove pjesme al dobro zvuči.
- Post n°717
Greške koje se pojavljuju ,nisu namjerne,kako u našim narudžbama,tako i u Prsanovoj svirci,ali se ja bez obzira izvinjavam na greškama.
Drugi put morate doći sami i naručiti koju makedonsku pjesmu.
A sutra zovem prsana da trenira
Drugi put morate doći sami i naručiti koju makedonsku pjesmu.
A sutra zovem prsana da trenira
- Post n°718
Zadnja promjena: zoranV; čet 10 lip - 14:06; ukupno mijenjano 1 put.
krstokljun- Broj postova : 1676
Registration date : 01.11.2009
- Post n°719
Ovaj nesto ne ide, nece da se otvori. Bar meni.
Gost- Gost
- Post n°720
Roka mandoljin je Kosovska,ali Bocka,znaju Bosanci odpjevati i za makedonske prijatelje. Evo jedan primjer.
- Post n°721
EUMOx, U potpunosti se slažem sve što si napisao u prethodnom postu.
Poznato je između svih pevača na balkanu da ova pesma je postala kao neki reper po kome se oni dokazuju , pa i u ovom slučaju Haris je dokazao i pokazao da je pjevač velikog kalibra.
Pesma je jako emotivna ali tokom pjesme pjevač treba izvuči najteške tonove prilikom izvedbe, e to je ono po kome se cene međusobno dobri pjevači.
Na kraju hteo bi se potsetiti poznate rečenice : Kad prolazite kroz Bosnu nemojte pjevati, kad prolazite kroz Srbiju nemojte igrati ali kad prolazite kroz Makedoniju nemojte pjevati ni igrati.
Koliko su dobri ovi susreti samo oni znaju koji učestvuju u njima, više puta prolazi mi jedna misao kroz glavu da dam jedan predlog a to je da u buduće organizujemo jedan drugarski skup od članova ovog foruma.
Mesto nije bitno, bitan je direkni susret i ono pravo prijateljsko druženje.
Međutim mislim da je još rano da se ta ideja realizuje, dobro je počelo sa ovih lokalnih susreta i treba se puno pažnje posvetiti tim susretima i nekog vida takmičenjenja.
Ja sam i ove godine hteo pozvati u Makedoniju da prisustvuju ljude iz ostale ostale bivše Jugoslovenske republike u Prilepu i da tamo preliminarno se napravi neki dogovor o balkanskoj pjesmi (grdelina, štigliča, billbila itd.)
O tim dogovaranjima mogu potvrditi i ljude sa foruma sa kim sam obavio razgovore ali opet kažem da treba još koju godinu da ta ideja bude realnija i ostvarljiva.
Dotle ostaje nam da uspostavljamo prave prijateljske odnose a vreme če nam pokazati dali je ideja ostvarljiva.
Po prirodi sam nostalgičar pa kad padnem u sevdah onda mogu satima da pišem, zato sada prekidam ovaj post i još jednom zahvaljujem se vasoj cenjenoj pažnji prema meni kao najstarijeg člana ovog foruma i u ime svih makedonaca želim uspeh ovom forumu i iskreno prijateljsko druženje.
Pozdrav Bocka
Poznato je između svih pevača na balkanu da ova pesma je postala kao neki reper po kome se oni dokazuju , pa i u ovom slučaju Haris je dokazao i pokazao da je pjevač velikog kalibra.
Pesma je jako emotivna ali tokom pjesme pjevač treba izvuči najteške tonove prilikom izvedbe, e to je ono po kome se cene međusobno dobri pjevači.
Na kraju hteo bi se potsetiti poznate rečenice : Kad prolazite kroz Bosnu nemojte pjevati, kad prolazite kroz Srbiju nemojte igrati ali kad prolazite kroz Makedoniju nemojte pjevati ni igrati.
Koliko su dobri ovi susreti samo oni znaju koji učestvuju u njima, više puta prolazi mi jedna misao kroz glavu da dam jedan predlog a to je da u buduće organizujemo jedan drugarski skup od članova ovog foruma.
Mesto nije bitno, bitan je direkni susret i ono pravo prijateljsko druženje.
Međutim mislim da je još rano da se ta ideja realizuje, dobro je počelo sa ovih lokalnih susreta i treba se puno pažnje posvetiti tim susretima i nekog vida takmičenjenja.
Ja sam i ove godine hteo pozvati u Makedoniju da prisustvuju ljude iz ostale ostale bivše Jugoslovenske republike u Prilepu i da tamo preliminarno se napravi neki dogovor o balkanskoj pjesmi (grdelina, štigliča, billbila itd.)
O tim dogovaranjima mogu potvrditi i ljude sa foruma sa kim sam obavio razgovore ali opet kažem da treba još koju godinu da ta ideja bude realnija i ostvarljiva.
Dotle ostaje nam da uspostavljamo prave prijateljske odnose a vreme če nam pokazati dali je ideja ostvarljiva.
Po prirodi sam nostalgičar pa kad padnem u sevdah onda mogu satima da pišem, zato sada prekidam ovaj post i još jednom zahvaljujem se vasoj cenjenoj pažnji prema meni kao najstarijeg člana ovog foruma i u ime svih makedonaca želim uspeh ovom forumu i iskreno prijateljsko druženje.
Pozdrav Bocka
baltic- Broj postova : 779
Registration date : 22.08.2009
- Post n°722
zoranV je napisao/la:
Radi snimak samo treba 2 puta kliknit i otvori .
Svi slusaju Prsana do 4-30 minute i onda se svi prebacuju na 2 bastarda koji se dobacuju batudama .
Ma da je i Haris Đinovic pjevao isto bi se desilo hehehe
- Post n°723
Bocka, dobar post.
Ali se ne slazem da treba cekati koju godinu da bi se okupili, ja sam kinologe iz EX-YU pokupio jos 1998, i sve je proteklo tako da se i danas prica, naravno pozitivno.
Ajde, dao si ideju, odaberi sam par ljudi sa foruma i da se pridje organizaciji, vidjeces jednostavnije je nego i zamisliti mozes.
Ali se ne slazem da treba cekati koju godinu da bi se okupili, ja sam kinologe iz EX-YU pokupio jos 1998, i sve je proteklo tako da se i danas prica, naravno pozitivno.
Ajde, dao si ideju, odaberi sam par ljudi sa foruma i da se pridje organizaciji, vidjeces jednostavnije je nego i zamisliti mozes.
- Post n°724
Krstokljun, upravo to sam ja uradio prije nekoliko meseca ponudio sam određenim članovima ovog foruma da se organizuju i da dođu u Prilepu na taklmičenje pjeva štiglice.
Ponudio sam da se organizujem i prihvatim dvoje ljudi da spavaju kod mene a za ostale isto tako obezbedim spavanje kod neko od ptičara.
Ideja je bila iz svake JU republike da pozovemo po dvoje ljudi koji se razumeju u pevanju ptica.
Međutim niko definitivno nije prihvatio ponudu od onih skojima sam razgovarao, neželim pominjati njihova imena a ako neko od njih želi može to i potvrditi.
Ova ideja došla mi na pamet kada me prošle godine obavestio Aca Malinois da sigurno dolazi u Prilepu, međutim njegova ruta je unapred bila zamišljena i verujem ispunjena.
Ako smatrate da ideja je dobra onda možemo raditi na tome kako bi se još iduče godine ostvarila.
Pozdrav Bocka
Ponudio sam da se organizujem i prihvatim dvoje ljudi da spavaju kod mene a za ostale isto tako obezbedim spavanje kod neko od ptičara.
Ideja je bila iz svake JU republike da pozovemo po dvoje ljudi koji se razumeju u pevanju ptica.
Međutim niko definitivno nije prihvatio ponudu od onih skojima sam razgovarao, neželim pominjati njihova imena a ako neko od njih želi može to i potvrditi.
Ova ideja došla mi na pamet kada me prošle godine obavestio Aca Malinois da sigurno dolazi u Prilepu, međutim njegova ruta je unapred bila zamišljena i verujem ispunjena.
Ako smatrate da ideja je dobra onda možemo raditi na tome kako bi se još iduče godine ostvarila.
Pozdrav Bocka
- Post n°725
Svakako da se slazem, mozemo dogovoriti da mjesto susreta bude neko koje bi svima odgovaralo, zbog putovanja. Moze to biti i ove godine, recimo 1 dan prije neke vece izlozbe u regionu. Pozdrav.