+77
kovac rupa
emirgrdelin
Chakala
Sokoly
zako
picolet
skopski slavejar
vrabac
toni mostar
mipticar
gramofon
angelo
skopski maestro
Darko
euzebio
Renato.M
echeberija
zijada
zoke007
tomi.st
bizar
ziko
veso09
Dadoni
DjordjeVet
Vrbanja
DAMIAN
Merlo
ticar
danijelvr
pippo
bocka
dr.nenad86
Boban NA
Drago_Nin
toni69
refa95
damir64
Dean
seadriver
komiza
IGOR 72
Siskin
krstokljun
Ad3l
grdelin-omiš
zvrcko sen
zadranin
aurora2000
Miljenko
Dax BG
ssarava1
saso78
krnjolac
mutacija
Dule
crv
vlado
Said_the_great
branimirf
Carduel
ikayke
lord189
zoranV
antonio
many
PESTI
malinois
kreso
riberi
MARIN
baltic
brabus
plafonko
Sina BL
Santa
zoran ptice pjevice
81 posters
TAKMICENJE PIJEVA STIGLICA
Gost- Gost
- Post n°451
Re: TAKMICENJE PIJEVA STIGLICA
Nije problem ako tic ponekad nastavi poslje zije,samo zavisi sta, npr. poslje zije slovo "r" nije u harmoniji i smanjuje ugodjaj,ovo govorim za sebe i u svoje ime. Medjutim ako to tic radi stalno bez da odpjeva bar 50% cisto,to je onda problem. Prije neki dan cuo sam kod svog tica 5-toduplo ali ga je odpjevao bez zije,brojao sam 1 2 3 a kad je nastavio 4 i 5 me iznenadilo, inace u 90% pjeva troduplo pa zija,gresaka ima,ali i kompjuter ima gresaka pa moze onda i tic imati poneku. Pozdrav svima!
baltic- Broj postova : 779
Registration date : 22.08.2009
- Post n°452
Je Eumox ako nastavi ponekad šta to ima veze ako večinom stane ali kako sam ja svatio treba i to se cjeni da nastavi svaki put sa crr .
Za moje uho ako nastavi sa crr frr tr bilo kako meni smeta.
Moj mladac zuri u pjesmi zna nastavit sa pletivom kojim pocinje batudu pa mi zasmeta.
Naj bolje bi bilo da se napravi 1 grupa STP i to se zna kakve uslove treba da se ispune kod mester Milana ?
A svi ostali tiči :pletaduri,prirodnjaci,oni koji oru zemlju i za nekog su najbolji,pa oni sto imaju pjesmu na bazi perluti ili zavrčanja te ce mo slusati tice uz janjetinu
Moj mladac zuri u pjesmi zna nastavit sa pletivom kojim pocinje batudu pa mi zasmeta.
Naj bolje bi bilo da se napravi 1 grupa STP i to se zna kakve uslove treba da se ispune kod mester Milana ?
A svi ostali tiči :pletaduri,prirodnjaci,oni koji oru zemlju i za nekog su najbolji,pa oni sto imaju pjesmu na bazi perluti ili zavrčanja te ce mo slusati tice uz janjetinu
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°453
baltic je napisao/la:Je Eumox ako nastavi ponekad šta to ima veze ako večinom stane ali kako sam ja svatio treba i to se cjeni da nastavi svaki put sa crr .
pozdrav baltic
Ne znam ko je john a niti sam radoznao ALI jedno pitanje je postavio koje je bas zanimljivo .
Koji su kriteriji pjeva u Bosni ? Konkretno u Zenici .
Ima dosta grdelinasa iz Bosne a jos nitko nije napisao sta se cijeni.
unaprijed hvala
- Post n°454
malinois je napisao/la:baltic je napisao/la:Je Eumox ako nastavi ponekad šta to ima veze ako večinom stane ali kako sam ja svatio treba i to se cjeni da nastavi svaki put sa crr .
pozdrav baltic
Ne znam ko je john a niti sam radoznao ALI jedno pitanje je postavio koje je bas zanimljivo .
unaprijed hvala
Svako ima svoje uho i neka svako drzi ono sto mu paše njegovom uhu.
Kako ču ti ja odgovoriti sta se cjeni u Bosni kad ljudi drze sve i svasta i za njih je to naj bolje i nema dalje.
Naprimjer u Mostaru imaju ljudi tradiciju kao sto si cuo cjeni se da ima đavku i da nastavlja sa cvrr.
Tako isto ima i u Zenici ljudi koji drze taj pjev jedan od njih je Damjan Čolovic jedan od bolji grdelinaša iz Mosatara.
Neki ljudi puste da im tiči pjevaju sami od sebe bez skolovanja.
Nekoliko mojih prijatelja interesuju samo pletaduri a zija nema veze.
Itd šta kome paše.
Znači ako si me shvatio svako drzi ono sto mu odgovara za njegovo uho tako i ja.
Mene lično interesuje batudski pjev ali ne unjuli .
ps:Livno je isto Bosna pa pitaj nekoga iz Livna jel osto pokoji Livanjski očak ili su svi završili u dalmaciji i sada pjevaju po STP
- Post n°455
Očigledno je namjera nekim ljudima da nam ne uspije Zlatna Čivija.
Prva godina dogovorili smo se moze svakako pa uz janjetinu sa iskusnim mestrima iz Dalmacije,Mostar,Livna,Sinja,Bosne itd da se napravi nekakva lista uglavnom da se krene od nečega.
Prva godina dogovorili smo se moze svakako pa uz janjetinu sa iskusnim mestrima iz Dalmacije,Mostar,Livna,Sinja,Bosne itd da se napravi nekakva lista uglavnom da se krene od nečega.
zoran ptice pjevice- Broj postova : 662
Registration date : 14.09.2009
- Post n°456
Civija ce uspjeti bez obzira na sve. Koliko ja znam i u Banja Luci vecina stiglicara ganja taj Splitski pjev jer su kupovali tice odozdo pa ih skoluju sa tim cd-om. Ja nosim na Civiju 2 komada, 1 sa Zlatibora i drugi iz Bilece, skolovani su u prirodi i pjevaju sto im je bog ili majka priroda dala. Znaci bice i ta kategorija.
- Post n°457
baltic je napisao/la:malinois je napisao/la:baltic je napisao/la:Je Eumox ako nastavi ponekad šta to ima veze ako večinom stane ali kako sam ja svatio treba i to se cjeni da nastavi svaki put sa crr .
pozdrav baltic
unaprijed hvala
Svako ima svoje uho i neka svako drzi ono sto mu paše njegovom uhu.
Kako ču ti ja odgovoriti sta se cjeni u Bosni kad ljudi drze sve i svasta i za njih je to naj bolje i nema dalje.
Naprimjer u Mostaru imaju ljudi tradiciju kao sto si cuo cjeni se da ima đavku i da nastavlja sa cvrr.
Tako isto ima i u Zenici ljudi koji drze taj pjev jedan od njih je Damjan Čolovic jedan od bolji grdelinaša iz Mosatara.
Neki ljudi puste da im tiči pjevaju sami od sebe bez skolovanja.
Nekoliko mojih prijatelja interesuju samo pletaduri a zija nema veze.
Itd šta kome paše.
Znači ako si me shvatio svako drzi ono sto mu odgovara za njegovo uho tako i ja.
Mene lično interesuje batudski pjev ali ne unjuli .
ps:Livno je isto Bosna pa pitaj nekoga iz Livna jel osto pokoji Livanjski očak ili su svi završili u dalmaciji i sada pjevaju po STP
hvala baltic
Pitanje je bilo bas dobronamjerno .Intgeresiralo me dal postoji neki ideal kome se tezi .
- Post n°458
[quote="zoran ptice pjevice"]Civija ce uspjeti bez obzira na sve.
naravno da ce uspjeti
naravno da ce uspjeti
- Post n°459
malinois prijatelju nisam ni mislio uvredljivo nista da napisem nego me je iziritirao grgo ty john.
Sada se vec jasno zna da je grgo i john isto posto je javno objavljeno.
Samo sto je ovaj put odradjen posao brzo i nije doslo do svadja jer su moderatori odradili posao .
Uglavnom nije lagano dogovoriti se sta treba tica da pjeva zato treba vise grupa i svima udovoljit .
Sada se vec jasno zna da je grgo i john isto posto je javno objavljeno.
Samo sto je ovaj put odradjen posao brzo i nije doslo do svadja jer su moderatori odradili posao .
Uglavnom nije lagano dogovoriti se sta treba tica da pjeva zato treba vise grupa i svima udovoljit .
Dax BG- Broj postova : 331
Registration date : 15.04.2009
- Post n°460
Banja Luka je čudo. Bileća, Jezero, Šipovo, Kotor Varoš, Bjelajci, Bočac, Manjača, Imljani, Čađavica, Vlašić, Kupres, Livno, Glamoč, Petrovac, Kulen Vakuf...
Ni pre 20 godina nismo znali odakle su najbolji, a "najboljih" bilo sa svih strana, čak su dolazili i u preletu. Najboljih ima svuda, treba biti strpljiv i raditi sa njima.
Ni pre 20 godina nismo znali odakle su najbolji, a "najboljih" bilo sa svih strana, čak su dolazili i u preletu. Najboljih ima svuda, treba biti strpljiv i raditi sa njima.
toni69- Opomena
- Broj postova : 78
Registration date : 23.03.2010
- Post n°461
postovani pticari ouno srece i zabave na takmicenju u rami nazalost ja nemogu doci zbog poslovnih obveza.za ocjenjivanje mostarske tradicije pjeva predlozio bih vam uz ismeta raljevica i dvojicu vrsnih poznavatelja tog pjeva antu dujmovica-pelu i blagu cvitkovica-paklenog.pozdrav
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°462
toni69 je napisao/la:postovani pticari ouno srece i zabave na takmicenju u rami nazalost ja nemogu doci zbog poslovnih obveza.za ocjenjivanje mostarske tradicije pjeva predlozio bih vam uz ismeta raljevica i dvojicu vrsnih poznavatelja tog pjeva antu dujmovica-pelu i blagu cvitkovica-paklenog.pozdrav
Pozdrav Toni! Slažem se. Ljudi žive za taj pjev.
toni69- Opomena
- Broj postova : 78
Registration date : 23.03.2010
- Post n°463
pozdrav carduel. ja sam toni iz ilića . ako ne griješim ti si drago .
branimirf- Broj postova : 268
Registration date : 10.02.2010
- Post n°464
toni69 je napisao/la:postovani pticari ouno srece i zabave na takmicenju u rami nazalost ja nemogu doci zbog poslovnih obveza.za ocjenjivanje mostarske tradicije pjeva predlozio bih vam uz ismeta raljevica i dvojicu vrsnih poznavatelja tog pjeva antu dujmovica-pelu i blagu cvitkovica-paklenog.pozdrav
u potpunosti se slažem za ovaj trio...za sada smo dogovorili sa ismom i nadam se da je pristao ovih dana ću pogledati sa pelom nadam se da će i on biti za...a zamolio bih ostale da ne idu u off topic sa prepucavanjima oko pijeva jer smo ovo sve i pokrenuli da skrenemo pažnju s tih istih prepucavanja..ponavljam još jednom svi su dobro došli ali nema potrebe da se puno opterećivamo sa pjevom jer 06.6.će se sve znati a do tada bi svima poručio "SAMO OPUŠTENO,OPUŠTENO....."
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°465
toni69 je napisao/la:pozdrav carduel. ja sam toni iz ilića . ako ne griješim ti si drago .
Sve pod kontrolom, ide li se 6. 6. na čiviju?
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°466
ljudi janjetina i piće to nan je najmanja briga jer to je 100% sigurno posli ntjecanja a sad triba natjecanje riješit uzet ocjenske liste i postavit kriterije i kategorije pivanja rasporedit natjecatelje i tiće odredit maksimalni broj tića ko neko može donit i šta se može donit od vrsta .....pa ne skupljaju se oni u saboru samoda marendaju nego da i odluče o nečemu...
- Post n°467
Lorde dolazis li ti na Civiju? Uh kako bi nam dobro dosao taj jedan prsut, da se malo zamezi prije takmicenja i janjetine
krstokljun- Broj postova : 1676
Registration date : 01.11.2009
- Post n°468
Zorane, kako teku pripreme za ZLATNU CIVIJU?zoran ptice pjevice je napisao/la:Lorde dolazis li ti na Civiju? Uh kako bi nam dobro dosao taj jedan prsut, da se malo zamezi prije takmicenja i janjetine
- Post n°469
Za sad sve ide po nekom planu,lagano sto bi se reklo.Imamo 11 uplata i ovih dana cemo definisati neka pravila. Vrijeme leti, sad ce to brzo
- Post n°470
doša bi lord,al bez pršuta to se čuva za pir heheh a vidit ćemo oće li bit išta tice za donit jer san strašnu nesriću doživija jučer
Drago_Nin- Broj postova : 96
Registration date : 25.01.2010
- Post n°471
lord189 je napisao/la:doša bi lord,al bez pršuta to se čuva za pir heheh a vidit ćemo oće li bit išta tice za donit jer san strašnu nesriću doživija jučer
a što ti se desilo?!
- Post n°472
ma osta bez jednog od najboljih grdelina kojeg nisan stavija u škur nego san ga drža za čiviju
brabus- Broj postova : 327
Registration date : 26.09.2009
- Post n°473
lord189 je napisao/la:ma osta bez jednog od najboljih grdelina kojeg nisan stavija u škur nego san ga drža za čiviju
pa šta bi, nije ga sokol skupia valjda?
Drago_Nin- Broj postova : 96
Registration date : 25.01.2010
- Post n°474
meni je prošli tjedan škanjac jednog skupija ali srića da nije lipo piva
krnjolac- Broj postova : 791
Registration date : 16.03.2009
- Post n°475
sad piva još manje...
ajde lorde znamo mi te šeme,to je ka kad ribari pričaju,uvik je najveća ispala.....
ajde lorde znamo mi te šeme,to je ka kad ribari pričaju,uvik je najveća ispala.....