by Dean sri 11 tra - 18:01
Kreso @ imam neki pivski kvasac koi sam kupio u Reggio na štandu od "lus pastoncini" a dodajem ga onako odokativno :-( sorry što nemam preciznije podatke ali eto recimo da ga na 5 kg paštona stavim cca jednu čašu od 2 dcl kvasca.
Ovo što ti navodiš kao problem je meni malo sumnjivo...da se to desi kod jedne ili dvije ženke nije ništa čudno ali ako ti se to dešava kod SVIH ženki ja bi poslao stolicu na analizu u najbliži veterinarski institut, neznam sad napamet ali ima bolesti koje se tako manifestiraju, pokušati ču večeras prokopati po mojoj literaturi pa možda nadjem nešto.
Vasko MK @ jaje utječe na lipokromsku boju tako da je pokvari
šalim se, izgleda da na farmama kokoški daju nekakvu vrstu karotena u hranu kako bi žumanjak bio ljepi narančasti (domaća jaja imaju svijetlo žuti žumanjak koji nama koji smo neučili na jaja iz supermarketa izgleda kao da je pokvaren :-) e taj isti karoten mi u određenoj dozi farba i moje kanarince, u boju koju ja ne želim vidjeti ni na slici, istina u mitarenju više nema jaja pa večina ptica nakon mitarenja ima pravu boju, međutim ukoliko nekoga ženka raščupa i naraste mu novo perje još dok jede jaje eto ti problema, tj šarenog tića :-( to mi se desilo već par godina za redom, da mi je lani neko došao i tražio žute topaze dok su još bili neizmitareni dobio bi i njih i još bi mu pivo platio :-)) kad su se izmitarili bez jaja sasvim druga prića.
pokušati ču nešto sada kad budem išao popodnevnu turu pastona dati poslikati pa češ vidjeti koje su boje mladi u gnijezdu, (ovo se pogotovo odnosi na svijetlije ptice u mom slučaju satineti i topazi a ko drži lipokrom žute mogu si samo misliti :-))
eh malo sam se raspisao, neka viroza me drži pa sam 3 dana u kući i već sam lud...javim se kasnije sa fotkama :-))
mođžda nadjem negdje na hardu i lanjske za usporedbu :-)